GREG10ARIS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για συμβουλές ή άμα κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία. Έλαβα μια επιστολή από τη ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα ότι έγινε αυτοψία στη παροχή μου στο πλαίσιο «στοχευμένων ελέγχων». Λόγω της συγκεκριμένης αυτοψίας κατηγορούμαι ότι έχω πειράξει το μετρητή καθώς βρέθηκαν παραποιημένες σφραγίδες στο κέλυφος του. Έπειτα, έγινε αντικατάστασή του και ο παλιός μετρητής πήγε για να ερευνηθεί. Μας έχουν δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να πάμε από τα κεντρικά τους και να τον ελέγξουν μπροστά μας (την επόμενη εβδομάδα). Μένω με τον αδελφό μου και είμαστε φοιτητές σε πολυκατοικία σε δικό μας διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε ακουμπήσει ποτέ τον μετρητή, πόσο μάλλον να τον παραποιήσουμε.Όλοι οι μετρητές είναι εύκολα προσβάσιμοι στο ισόγειο της πολυκατοικίας, το επισημάνω γιατί θα μπορούσε να προκληθεί παραποίηση από τον οποιονδήποτε. Έχουμε κρατήσει όλες τις μετρήσεις των τελευταίων μηνών καθώς και τους λογαριασμούς, αν είχε παραποιηθεί ο μετρητής προς όφελός μας θα υπήρχε αισθητή διαφορά όμως προφανώς δεν υπάρχει απολύτως καμία. Το πιθανότερο είναι να ανησυχούμε χωρίς λόγο καθώς επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας είπαν ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν λόγω αλλαγής του ονόματος στην παροχή, συγκεκριμένα από το όνομα της μητέρας μου στο δικό μου. Όμως, καθώς η κατηγορία είναι σοβαρή θα εκτιμούσαμε οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να μας δώσετε, είτε αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Ευχαριστούμε!
gorge18 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Και εμενα στο σπιτι που ζω ειναι 5 ρολογια με παλαιου τυπου ασφαλεια εσωτερικα ποτ ο μοχλος που εχει απο εξω δεν την πιανει αν πεσει η ασφαλεια αυτη. Και ετσι ολου εχουν βγαλει την εξωτερικη σφραγιδα για να την σηκώσουν οταν πεφτει... Οταν ειχα βαλει νυχτερινο και το ειχαν δει μου ειπαν να αλλαξω το κέλυφος να κανω αιτηση κλπ. του ειπα αν θες κανε τα εσυ.
takoulou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GREG10ARIS είπε Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω για συμβουλές ή άμα κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία. Έλαβα μια επιστολή από τη ΔΕΔΔΗΕ την προηγούμενη εβδομάδα ότι έγινε αυτοψία στη παροχή μου στο πλαίσιο «στοχευμένων ελέγχων». Λόγω της συγκεκριμένης αυτοψίας κατηγορούμαι ότι έχω πειράξει το μετρητή καθώς βρέθηκαν παραποιημένες σφραγίδες στο κέλυφος του. Έπειτα, έγινε αντικατάστασή του και ο παλιός μετρητής πήγε για να ερευνηθεί. Μας έχουν δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να πάμε από τα κεντρικά τους και να τον ελέγξουν μπροστά μας (την επόμενη εβδομάδα). Μένω με τον αδελφό μου και είμαστε φοιτητές σε πολυκατοικία σε δικό μας διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη και δεν έχουμε ακουμπήσει ποτέ τον μετρητή, πόσο μάλλον να τον παραποιήσουμε.Όλοι οι μετρητές είναι εύκολα προσβάσιμοι στο ισόγειο της πολυκατοικίας, το επισημάνω γιατί θα μπορούσε να προκληθεί παραποίηση από τον οποιονδήποτε. Έχουμε κρατήσει όλες τις μετρήσεις των τελευταίων μηνών καθώς και τους λογαριασμούς, αν είχε παραποιηθεί ο μετρητής προς όφελός μας θα υπήρχε αισθητή διαφορά όμως προφανώς δεν υπάρχει απολύτως καμία. Το πιθανότερο είναι να ανησυχούμε χωρίς λόγο καθώς επικοινωνήσαμε μαζί τους και μας είπαν ότι οι στοχευμένοι έλεγχοι έγιναν λόγω αλλαγής του ονόματος στην παροχή, συγκεκριμένα από το όνομα της μητέρας μου στο δικό μου. Όμως, καθώς η κατηγορία είναι σοβαρή θα εκτιμούσαμε οποιαδήποτε συμβουλή μπορείτε να μας δώσετε, είτε αν υπάρχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό. Ευχαριστούμε! Υπάρχει διπλανό θέμα.. Απλά θα πας εκεί που σου είπαν και θα δείς.. Ανάλογα πόσο έχει πειραχτει ο μετρητής.. Θα τον εξετάσουν.. Ξέρουν και αυτοί τι υπάρχει και αν έχει κάτι.. Πάντως οι μόλυβδοσφραγίδες δεν σωστό να κόβονται.. Η να μπαίνουν μουφα.. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από takoulou 1
vagos789 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, GREG10ARIS είπε Μας έχουν δώσει συγκεκριμένη ημερομηνία ώστε να πάμε από τα κεντρικά τους και να τον ελέγξουν μπροστά μας (την επόμενη εβδομάδα). Να πατε οπωσδηποτε γιατι εκει θα κριθει η συνεχεια 1
GREG10ARIS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 10 λεπτά πριν, vagos789 είπε Να πατε οπωσδηποτε γιατι εκει θα κριθει η συνεχεια Θα παμε εκει σιγουρα, το θεμα ειναι οτι εμεις γνωριζουμε πως δεν εχουμε πειραξει τιποτα και μπορουμε να το αποδειξουμε απο τις μετρησεις/λογαριασμους που μονοι μας δινουμε παντα και πληρωνουμε με συνεπεια. Αλλα αν μας πουν εκει οτι ο μετρητης ειναι πειραγμενος, τι κανουμε;
vagos789 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 λεπτό πριν, GREG10ARIS είπε Θα παμε εκει σιγουρα, το θεμα ειναι οτι εμεις γνωριζουμε πως δεν εχουμε πειραξει τιποτα και μπορουμε να το αποδειξουμε απο τις μετρησεις/λογαριασμους που μονοι μας δινουμε παντα και πληρωνουμε με συνεπεια. Αλλα αν μας πουν εκει οτι ο μετρητης ειναι πειραγμενος, τι κανουμε; Κοιτα αν οι μετρησεις ειναι φυσιολογικες,λογικα θα ειναι και το αποτελεσμα του ελεγχου φυσιολογικο. 1
Nabuko Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Τι διάολο, ψάχνουν να γεμίσουν τα ταμεία με λεφτά και βγήκαν παγανιά εκεί στον Δεδδηε? Εν τω μεταξύ το σύστημα είναι τόσο άθλιο ώστε αν θέλω να κάνω κακό στον γείτονα πάω και πειράζω τον μετρητή του και μετά τον καταγγέλω. Είναι τόσο σάπιο το σύστημα που αν έρθει άλλος και κλέβει ρεύμα από μένα , πάλι εμένα στέλνουν κατηγορούμενο. Σταματάω γιατί θα αρχίσω τίποτα φράσεις με αγίους 5
RipCity Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν είμαστε καλά, οι μισοί μετρητές με κομμένες σφραγίδες είναι. Κάθε φορά που νοικιάζεις σπίτι θα ζητάς αλλαγή μετρητή? Εκεί θα μας καταντήσουν.
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 32 minutes ago, RipCity said: Δεν είμαστε καλά, οι μισοί μετρητές με κομμένες σφραγίδες είναι. Κάθε φορά που νοικιάζεις σπίτι θα ζητάς αλλαγή μετρητή? Εκεί θα μας καταντήσουν. Εσύ μιλάς για την εξωτερική σφραγίδα η οποία είναι μάλλον αδιάφορη, άντε το πολύ πολύ να σου επιφέρει κόστος αντικατάστασης 13€ + ΦΠΑ ΑΝ ασχοληθεί κάποιος. Η εσωτερική σφραγίδα είναι το πρόβλημα, και αυτή κομμένη μπορεί να είναι μόνο αν έχει βάλει χέρι κάποιος.
RipCity Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εσύ μιλάς για την εξωτερική σφραγίδα η οποία είναι μάλλον αδιάφορη, άντε το πολύ πολύ να σου επιφέρει κόστος αντικατάστασης 13€ + ΦΠΑ ΑΝ ασχοληθεί κάποιος. Η εσωτερική σφραγίδα είναι το πρόβλημα, και αυτή κομμένη μπορεί να είναι μόνο αν έχει βάλει χέρι κάποιος. Ακόμη και αυτή. Όντως κοιτούσατε τους μετρητές σας εσείς για να κάνετε αναφορά για τις σφραγίδες? Εμείς 4 σπίτια που αλλάξαμε στο ενοίκιο δεν κοιτάξαμε ποτέ τον μετρητή αν είναι κομμένη ή όχι. Ευτυχώς δεν είχαμε και προβλημα τελικά γιατί με αυτά που βλέπω θα μπορούσε να συμβεί. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από RipCity
takoulou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 43 λεπτά πριν, RipCity είπε Δεν είμαστε καλά, οι μισοί μετρητές με κομμένες σφραγίδες είναι. Κάθε φορά που νοικιάζεις σπίτι θα ζητάς αλλαγή μετρητή? Εκεί θα μας καταντήσουν. Όταν γίνεται κάποια αλλαγή ονόματος κοιτούν τον μετρητή.. Αν έχει σφραγίδα.. Αλλιώς θα πρέπει να σφραγίσθει.. Δεν γίνεται να υπάρχουν κομμένες οι μόλυβδο σφραγίδες και η μέσα στους ακροδέκτες.. Βάσει το εγχειριδίου του Δεδδηε εσύ είσαι ο υπεύθυνος
Ducatista Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δηλαδη αν στο σπίτι δεν έμενε κάποιος και ερχόταν μόνο το πάγιο η ερχόταν περιστασιακά κλπ κλπ τι θα πουν οι παλιοι λογαριασμοί δηλαδή; τέλος πάντων δεν ξέρω και από αυτά και δεν παίρνω θέση
Joshua21 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, RipCity said: Ακόμη και αυτή. Ακόμα και αυτή, τι; Δεν είναι συνηθισμένο να είναι παραβιασμένη η εσωτερική σφραγίδα, αντιθέτως είναι εξαιρετικά σπάνιο, καμία σχέση δλδ με το "οι μισοί μετρητές με κομμένες σφραγίδες είναι" που έγραψες. 1 hour ago, RipCity said: Όντως κοιτούσατε τους μετρητές σας εσείς για να κάνετε αναφορά για τις σφραγίδες? Εγώ προσωπικά τους κοιτάζω αλλά όχι για τις σφραγίδες, αλλά για τον αριθμό παροχής και την ένδειξη. 1 hour ago, RipCity said: Εμείς 4 σπίτια που αλλάξαμε στο ενοίκιο δεν κοιτάξαμε ποτέ τον μετρητή αν είναι κομμένη ή όχι. Η κομμένη σφραγίδα από μόνη της δεν δημιουργεί πρόβλημα, μόνο σε συνδυασμό με πειραγμένο μετρητή και με ύποπτα χαμηλές καταναλώσεις. Άσε που - θεωρητικά τουλάχιστον - αυτός που κάνει την καταμέτρηση ελέγχει τις σφραγίδες. 1 hour ago, RipCity said: Ευτυχώς δεν είχαμε και προβλημα τελικά γιατί με αυτά που βλέπω θα μπορούσε να συμβεί. Μην πιστεύεις όλα όσα λένε, όσοι έχουν κάνει τη στραβή σπανίως το παραδέχονται, το σύνηθες είναι να κάνουν τους κινέζους. 1 hour ago, Ducatista said: Δηλαδη αν στο σπίτι δεν έμενε κάποιος και ερχόταν μόνο το πάγιο η ερχόταν περιστασιακά κλπ κλπ τι θα πουν οι παλιοι λογαριασμοί δηλαδή; τέλος πάντων δεν ξέρω και από αυτά και δεν παίρνω θέση Οι παλιοί λογαριασμοί μόνο σε συνδυασμό με παραβιασμένη σφραγίδα και πειραγμένο μετρητή λένε κάτι, από μόνοι τους δεν λένε τίποτα.
pontez2 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) Μου συνεβει κι εμένα ακριβώς το ίδιο και όντως πήγα στο ραντεβού με τους τεχνικούς. Απλά άνοιξαν τον μετρητή, είδαν ότι ήταν σπασμένες οι εσωτερικές σφραγίδες που αυτό μαρτυρά "παραβίαση". Ωστόσο δεν υπήρξαν ίχνη ρευματοκλοπης, οπότε βάσει αυτού έστειλαν πόρισμα στον τοπικό δεδδηε που έλεγε πως δεν αποδεικνύεται ρευματοκλοπης αλλά λόγο παραβίασης δεν αποκλείεται. Ο τεχνικός μάλιστα είπε ότι εφόσον έχει ο ίδιος τη γνωση να "ρευματοκλεψει* χωρίς να αφήσει ίχνος, πιθανόν μπορούν και άλλοι, άρα πλέον ο τοπικός δεδδηε θα ελέγξει όλους τους λογαριασμούς μου για να δει αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα δηλαδή εμφανώς χαμηλοί λογαριασμοί κτκ Μετά θα κοιτάξει σε παλαιότερους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές του σπιτιού. Επίσης είπε ότι μπορεί και να μην έχει συμβεί τίποτε διότι τη δεκαετία του 80 διάφοροι τεχνικοί άνοιγαν τους μετρητές να ταεκαρουν και έσπαγαν σφραγίδες χωρίς να τις αντικαταστήσουν. Σε ερώτημα μου αν θα υπάρξει πρόβλημα σε περιόδους που λείπουμε κτλ είπε ότι ο δεδδηε μπορεί να καταλάβει ποτέ απουσιάζει ένα νοικοκυριό, αν έχει κατεβασμένο γενικό κτλ κτλ Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από pontez2 2
eMike Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 7/9/2023 στις 2:45 ΜΜ, Nabuko είπε Τι διάολο, ψάχνουν να γεμίσουν τα ταμεία με λεφτά και βγήκαν παγανιά εκεί στον Δεδδηε? Εν τω μεταξύ το σύστημα είναι τόσο άθλιο ώστε αν θέλω να κάνω κακό στον γείτονα πάω και πειράζω τον μετρητή του και μετά τον καταγγέλω. Είναι τόσο σάπιο το σύστημα που αν έρθει άλλος και κλέβει ρεύμα από μένα , πάλι εμένα στέλνουν κατηγορούμενο. Σταματάω γιατί θα αρχίσω τίποτα φράσεις με αγίους Οι πειραγμένοι μετρητές είναι περισσότεροι και από τα ταξίμετρα των 80ς 90ς και 00ς αθροιστικά... Έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις απλά όχι μεγάλη δημοσιότητα, ακόμα. Ένα μεγάλο μέρος των τεχνικών του ΔΕΔΗΕ και κάμποσων που γνωρίζουν το κάνει κάθε μήνα για 30-50Ε το μετρητή...Νομίζω είναι και ανάλογα το μετρητή, κάποιοι θέλουν κάθε μήνα ρύθμιση, κάποιοι μια κι εξω. Μια χαρά side hustle... Στην πολυκατοικία μου είναι όλα τα ρολόγια πειραγμένα. Εκτός από το δικό μου (του μαλάκα δηλαδή). Μου έκανε εντύπωση που εδώ και 5-6 χρόνια σταμάτησαν όλοι να βάζουν πετρέλαιο ξαφνικά. Ελεγα τι στο διάολο δε κρυώνουν? Τα μωρά τους πως τα ζεσταίνουν. Αγαθομαλάκας κι εγώ, δε πήγε το μυαλό μου. Μέχρι που ήπια καφέ με ένα γείτονα τυχαία τις προάλλες και μου είπε "ναι ρε μλκ, εγώ τους τα έχω φτιάξει....θες να στο φτιάξω να ηρεμήσεις?" Το έχουν καταλάβει λοιπόν και βγαίνουν παγανιά. Νομίζω το πρόστιμο μπορεί να φτάσει και τα 10Κ αν διαπιστωθεί παράβαση... Καλή ευκαιρία ίσως να βγάλουν και από λαδώματα για σβήσιμο. Win Win 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα