Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα από Αμερική ένα πακέτο με αναμνηστικά από το US Open (από την επίσημη ιστοσελίδα). Το σύνολο της παραγγελίας είναι 180 ευρώ (ποτήρια, μπρελόκ, 2 μπλούζες, μια πετσέτα).

Με πήραν τώρα τηλέφωνο από τη UPS και μου είπαν πως το κόστος εκτελωνισμό είναι... 160 ευρώ. Προφανώς την πάτησα σαν πρωτάρης, με ποια λογική όμως γίνεται αυτό το πράγμα;

Δημοσ.
10 minutes ago, arkoudos said:

Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα από Αμερική ένα πακέτο με αναμνηστικά από το US Open (από την επίσημη ιστοσελίδα). Το σύνολο της παραγγελίας είναι 180 ευρώ (ποτήρια, μπρελόκ, 2 μπλούζες, μια πετσέτα).

Με πήραν τώρα τηλέφωνο από τη UPS και μου είπαν πως το κόστος εκτελωνισμό είναι... 160 ευρώ. Προφανώς την πάτησα σαν πρωτάρης, με ποια λογική όμως γίνεται αυτό το πράγμα;

Εφόσον προέρχεται εκτός ΕΕ, προσθέτουν ΦΠΑ + τέλη εκτελωνισμού + αποθήκευσης + της αμοιβή της διαδικασίας. Κάπως έτσι υπολογίζεται. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις το κόστος ξεπερνάει την αξία του δέματος. Το έχω πάθει και εγώ.

• Like 1
Δημοσ.

Και το αστείο είναι πως έχω δουλέψει σε ανάλογη εταιρεία (ναυτιλιακή) και θυμάμαι άπειρες περιπτώσεις όπου συνέβαινε αυτό (και μας έβριζαν προφανώς οι ανυποψίαστοι πελάτες).

Μνήμη χρυσόψαρου...

Δημοσ.

Εκτός ΕΕ πλέον αγοράζω μόνο από εταιρίες οι οποίες συμπεριλαμβάνουν εγγυημένα στη συνολική αξία και τους εκτελωνισμούς, τους οποίους αναλαμβάνουν αυτοί και οι συνεργάτες τους.

Όπως κάνει για παράδειγμα η Amazon. Πληρώνεις παραπάνω, αλλά ξέρεις πως δεν θα πληρώσεις αξίες που δεν έχεις υπολογίσει και σε περίπτωση μικρότερου κόστους από μεριάς τους σου κάνουν και επιστροφή.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 minutes ago, arkoudos said:

Εάν είναι η Beinoglou που κάνει την διαδικασία την πάτησες χοντρά..... ούτε τα χαρτιά δεν δίνουν ακόμα και να θες να κάνεις την διαδικασία μόνο σου......μεγάλη συντεχνία!

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, doll said:

καλησπέρα.

Μέσω ebay.com περιέχονται οι φόροι και ο εκτελωνισμός?

Και ναι, και όχι. Εάν κάνεις την αποστολή μέσω του Global Shipping Program, ναι. Μάλιστα σου κάνει και ανάλυση στο κόστος και γνωρίζεις τι αφορά τι από το σύνολο. Εάν κάνεις την αποστολή με άλλο τρόπο, συνήθως όχι.

Επεξ/σία από Haldol
Δημοσ.
2 ώρες πριν, arkoudos είπε

50-70 εξοδα εκτελωνισμου, 24% ΦΠΑ (~40), +δασμοι λογω >150 ευρω, +λοιπα εξοδα

Δημοσ.
3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Δεν θα το ξεχασεις ποτε αυτο το US Open...

Και τα περισσότερα θα πάνε για δώρα. Για μένα θα κρατήσω μια μπλούζα και ένα μπρελόκ που θα μου στοιχίσουν τελικά 350 ευρώ.

Καλό deal έκανα...

3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

Εάν είναι η Beinoglou που κάνει την διαδικασία την πάτησες χοντρά..... ούτε τα χαρτιά δεν δίνουν ακόμα και να θες να κάνεις την διαδικασία μόνο σου......μεγάλη συντεχνία!

Η Goldair είναι αλλά γενικά όλοι τα ίδια πάνω κάτω κάνουν... όπως το είπες, συντεχνία...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...