arkoudos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα από Αμερική ένα πακέτο με αναμνηστικά από το US Open (από την επίσημη ιστοσελίδα). Το σύνολο της παραγγελίας είναι 180 ευρώ (ποτήρια, μπρελόκ, 2 μπλούζες, μια πετσέτα). Με πήραν τώρα τηλέφωνο από τη UPS και μου είπαν πως το κόστος εκτελωνισμό είναι... 160 ευρώ. Προφανώς την πάτησα σαν πρωτάρης, με ποια λογική όμως γίνεται αυτό το πράγμα;
kax54638 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 10 minutes ago, arkoudos said: Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα από Αμερική ένα πακέτο με αναμνηστικά από το US Open (από την επίσημη ιστοσελίδα). Το σύνολο της παραγγελίας είναι 180 ευρώ (ποτήρια, μπρελόκ, 2 μπλούζες, μια πετσέτα). Με πήραν τώρα τηλέφωνο από τη UPS και μου είπαν πως το κόστος εκτελωνισμό είναι... 160 ευρώ. Προφανώς την πάτησα σαν πρωτάρης, με ποια λογική όμως γίνεται αυτό το πράγμα; Εφόσον προέρχεται εκτός ΕΕ, προσθέτουν ΦΠΑ + τέλη εκτελωνισμού + αποθήκευσης + της αμοιβή της διαδικασίας. Κάπως έτσι υπολογίζεται. Δυστυχώς σε πολλές περιπτώσεις το κόστος ξεπερνάει την αξία του δέματος. Το έχω πάθει και εγώ. 1
arkoudos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Και το αστείο είναι πως έχω δουλέψει σε ανάλογη εταιρεία (ναυτιλιακή) και θυμάμαι άπειρες περιπτώσεις όπου συνέβαινε αυτό (και μας έβριζαν προφανώς οι ανυποψίαστοι πελάτες). Μνήμη χρυσόψαρου...
Charismo Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Εκτός ΕΕ πλέον αγοράζω μόνο από εταιρίες οι οποίες συμπεριλαμβάνουν εγγυημένα στη συνολική αξία και τους εκτελωνισμούς, τους οποίους αναλαμβάνουν αυτοί και οι συνεργάτες τους. Όπως κάνει για παράδειγμα η Amazon. Πληρώνεις παραπάνω, αλλά ξέρεις πως δεν θα πληρώσεις αξίες που δεν έχεις υπολογίσει και σε περίπτωση μικρότερου κόστους από μεριάς τους σου κάνουν και επιστροφή. 2
Dinos1973 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 37 minutes ago, arkoudos said: Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα από Αμερική ένα πακέτο με αναμνηστικά από το US Open (από την επίσημη ιστοσελίδα). Το σύνολο της παραγγελίας είναι 180 ευρώ (ποτήρια, μπρελόκ, 2 μπλούζες, μια πετσέτα). Με πήραν τώρα τηλέφωνο από τη UPS και μου είπαν πως το κόστος εκτελωνισμό είναι... 160 ευρώ. Προφανώς την πάτησα σαν πρωτάρης, με ποια λογική όμως γίνεται αυτό το πράγμα; Εάν είναι η Beinoglou που κάνει την διαδικασία την πάτησες χοντρά..... ούτε τα χαρτιά δεν δίνουν ακόμα και να θες να κάνεις την διαδικασία μόνο σου......μεγάλη συντεχνία! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από Dinos1973 2
doll Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 καλησπέρα. Μέσω ebay.com περιέχονται οι φόροι και ο εκτελωνισμός?
rodosf1 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 3 λεπτά πριν, doll είπε καλησπέρα. Μέσω ebay.com περιέχονται οι φόροι και ο εκτελωνισμός? αν το αναφέρει ναι.
Haldol Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 minutes ago, doll said: καλησπέρα. Μέσω ebay.com περιέχονται οι φόροι και ο εκτελωνισμός? Και ναι, και όχι. Εάν κάνεις την αποστολή μέσω του Global Shipping Program, ναι. Μάλιστα σου κάνει και ανάλυση στο κόστος και γνωρίζεις τι αφορά τι από το σύνολο. Εάν κάνεις την αποστολή με άλλο τρόπο, συνήθως όχι. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από Haldol
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, arkoudos είπε αναμνηστικά από το US Open Δεν θα το ξεχασεις ποτε αυτο το US Open...
SabotazNic Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, arkoudos είπε Καλημέρα σε όλους. Παρήγγειλα από Αμερική ένα πακέτο με αναμνηστικά από το US Open (από την επίσημη ιστοσελίδα). Το σύνολο της παραγγελίας είναι 180 ευρώ (ποτήρια, μπρελόκ, 2 μπλούζες, μια πετσέτα). Με πήραν τώρα τηλέφωνο από τη UPS και μου είπαν πως το κόστος εκτελωνισμό είναι... 160 ευρώ. Προφανώς την πάτησα σαν πρωτάρης, με ποια λογική όμως γίνεται αυτό το πράγμα; 50-70 εξοδα εκτελωνισμου, 24% ΦΠΑ (~40), +δασμοι λογω >150 ευρω, +λοιπα εξοδα
arkoudos Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Δεν θα το ξεχασεις ποτε αυτο το US Open... Και τα περισσότερα θα πάνε για δώρα. Για μένα θα κρατήσω μια μπλούζα και ένα μπρελόκ που θα μου στοιχίσουν τελικά 350 ευρώ. Καλό deal έκανα... 3 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Εάν είναι η Beinoglou που κάνει την διαδικασία την πάτησες χοντρά..... ούτε τα χαρτιά δεν δίνουν ακόμα και να θες να κάνεις την διαδικασία μόνο σου......μεγάλη συντεχνία! Η Goldair είναι αλλά γενικά όλοι τα ίδια πάνω κάτω κάνουν... όπως το είπες, συντεχνία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα