laxanoulis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Και εξηγώ... Εχθές παρέλαβα το Logitech G305 που αγόρασα. Το έκανα εγκατάσταση, όλα τέλεια. Έκανα εγκατάσταση και το GHub, επίσης. Ρυθμίζω τα κουμπιά, DPI, όλα καλά. Και εδώ έρχεται το "θέμα". Το pc μου το έχω ρυθμισμένο όταν είναι ανοιχτό και δεν δουλεύει κανένας να κλείνει η οθόνη μετά από 10 λεπτά(sleep mode το έχω να μην πηγαίνει ποτέ). Παρατήρησα ότι μετά τα 10 λεπτά η οθόνη δεν κλείνει. Αφού έψαξα λιγάκι, βρήκα ότι τα ασύρματα, τουλάχιστον gaming, ποντίκια της Logitech όταν πηγαίνουν τα ίδια τους σε sleep mode, ενεργοποιούν την οθόνη ή "ξυπνούν" τους υπολογιστές αν είναι σε sleep mode. Μετά από διάφορα πράγματα που έκανα και που βρήκα στο ίντερνετ, δεν δούλεψε τίποτα. Αφού έκανα τα πάντα, έβαλα την οθόνη να κλείνει στα 2 λεπτά και μέτρησα ότι ανοίγει ξανά από μόνη της μετά από 10 λεπτά χωρίς να πειράξω το ποντίκι. Άρα βρήκα ότι σε 10 λεπτά inactivity η οθόνη ανοίγει ξανά μόνη της. Και έρχομαι και ρωτώ εγώ, αν κάποιος έχει αντιμετωπίσει κάποιο αντίστοιχο θέμα με ασύρματο ποντίκι. Αν βάλω την οθόνη του pc μου να κλείνει σε 15 λεπτά μη χρήσης του pc, θεωρητικά το ποντίκι θα έχει μπει σε sleep mode και δεν θα επηρεάσει την οθόνη, σωστά? Ή όταν το ποντίκι στα 10 λεπτά δώσει σήμα ότι μπαίνει σε αυτό το mode θα χρειαστούν αλλά 15 λεπτά για να κλείσει η οθόνη? Αν το παραπάνω δεν δουλέψει, το μόνο που απομένει είναι να κλείνω το ποντίκι από το κουμπί του και τέλος!
BadBoy Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Σε τι polling rate το έχεις ρυθμισμένο και σε τι επιφάνεια επάνω είναι το ποντίκι;
laxanoulis Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 49 λεπτά πριν, BadBoy είπε Σε τι polling rate το έχεις ρυθμισμένο και σε τι επιφάνεια επάνω είναι το ποντίκι; Το polling rate δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει, άρα είναι στα 1000Hz(νούμερο κατασκευαστή, και η επιφάνεια που το έχω είναι ένα Razer Goliathus mouse pad. Edit: έχω διαβάσει επίσης στο Reddit ότι φαίνεται και από άλλους ότι όταν το ποντίκι μπαίνει σε sleep mode, στέλνει ένα "σήμα" στο pc και το pc να καταλαβαίνει σαν να έχει γίνει κάποια κίνηση ή κάποιο κλικ στο ποντίκι. Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό όμως. Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από laxanoulis
manolis940 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2023 Ακριβώς με το ίδιο ποντίκι έχω το ίδιο πρόβλημα. Προσωπικά απλώς το αγνοώ αλλά είναι κάπως σπαστικό.
laxanoulis Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 2023 10 ώρες πριν, manolis940 είπε Ακριβώς με το ίδιο ποντίκι έχω το ίδιο πρόβλημα. Προσωπικά απλώς το αγνοώ αλλά είναι κάπως σπαστικό. Αυτό που έκανα είναι να βάλω να κλείνει η οθόνη μετά από 3 λεπτά, στα 10 λεπτά ανάβει ξανά και μετά από 3 λεπτά σβήνει ξανά. Όντως είναι εκνευριστικό, αλλά αφού δεν υπάρχει κάποια λύση, απλά το αποδέχεσαι και προχωράς.
andreas1gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Στις 10/9/2023 στις 12:34 ΠΜ, laxanoulis είπε Αυτό που έκανα είναι να βάλω να κλείνει η οθόνη μετά από 3 λεπτά, στα 10 λεπτά ανάβει ξανά και μετά από 3 λεπτά σβήνει ξανά. Όντως είναι εκνευριστικό, αλλά αφού δεν υπάρχει κάποια λύση, απλά το αποδέχεσαι και προχωράς. Σε εμένα δεν άφηνε το λαπτοπ να κάνει τερματισμό (ποντίκι Logitech Signature M650)… Πατούσα τερματισμό και έκανε πάνω από 4-5 λεπτά για να ξεκινήσει η διαδικασία… Μέχρι που ξήλωσα το πρόγραμμα της Logitech…
laxanoulis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 9 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Σε εμένα δεν άφηνε το λαπτοπ να κάνει τερματισμό (ποντίκι Logitech Signature M650)… Πατούσα τερματισμό και έκανε πάνω από 4-5 λεπτά για να ξεκινήσει η διαδικασία… Μέχρι που ξήλωσα το πρόγραμμα της Logitech… Παρόλο που το έχω(το πρόγραμμα) να μην ανοίγει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, το ποντίκι συνεχίζει να μου το κάνει αυτό το πράγμα. Η αλήθεια είναι πως δεν δοκίμασα να το απεγκταστήσω... Πλέον, συνήθως όταν φεύγω από το pc κλείνω και το ποντίκι εντελώς από τον διακόπτη του και όλα καλά.
andreas1gr Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Παρόλο που το έχω(το πρόγραμμα) να μην ανοίγει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, το ποντίκι συνεχίζει να μου το κάνει αυτό το πράγμα Όπως το έγραψες… ότι και να δοκίμασα μόνο με ξήλωμα «διορθώθηκε» το πρόβλημα σε εμένα…
laxanoulis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, andreas1gr είπε Όπως το έγραψες… ότι και να δοκίμασα μόνο με ξήλωμα «διορθώθηκε» το πρόβλημα σε εμένα… Λες να δουλέψει? Χαχαχα. Ίσως να το δοκιμάσω, αλλά το θέμα είναι ότι έχω προγραμματισμένα τα κουμπιά του ποντικιού να δουλεύουν συγκεκριμένες λειτουργίες στο Photoshop που δουλεύω. Άρα δεν ξέρω αν θα είναι καλή κίνηση το να το απεγκαταστήσω.
filipprin Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 κουμπακι δεν εχει το ποντικι απο κατω να κλείνει??
laxanoulis Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, filipprin είπε κουμπακι δεν εχει το ποντικι απο κατω να κλείνει?? 10 λεπτά πριν, laxanoulis είπε Πλέον, συνήθως όταν φεύγω από το pc κλείνω και το ποντίκι εντελώς από τον διακόπτη του και όλα καλά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα