Προς το περιεχόμενο

Νέα Hero 12 Black από την GoPro με τιμή €449,99

polemikos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά κατέληξα σε DJI Osmo Action 4 Adventure Bundle το οποίο και αγόρασα στα 529 ευρώ από Ιταλία και είμαι σε γενικές γραμμές ευχαριστημένος.

Μπορεί στα χαρτιά να φαίνεται λίγο καλύτερη η GoPro (Hero 11 η αντίστοιχη, πριν 2 εβδομάδες που έγινε η αγορά της DJI), αλλά ο παράγοντας υπερθέρμανση κι αυτονομία ήταν σημαντικοί ώστε να επιλέξω την DJI...

Προσοχή, σε συνεχή λήψη κάτω από τζάμι αυτοκινήτου με ντάλα ήλιο 32+ βαθμούς υπό σκιά, ακόμα και η DJI στο 3λεπτο θα τα κακαρώσει...

Το κόλπο για να κρατήσει υπό τέτοιες συνθήκες είναι A/C και να φυσάει φούλ από τους αεραγωγούς στο μπροστινό τζάμι.

Επεξ/σία από panoulix
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 hours ago, Vasilis T 92 said:

Αξίζει η αναβάθμιση από την GoPro hero 9??

Έχει κάποια επιπλέον όπως καλύτερο αισθητήρα και παραπάνω specs που αν δεν τα χρειάζεσαι όχι. Από την 10 και την 11 ίσως να μην έχει νόημα, ειδικά από την 11

image.png.3455d27b40254f9761007005db7153f6.png

14 hours ago, Shadowjump said:

Επειδη βλεπω λετε πολυ αναμεσα σε OSMO + Hero 12, ποια λετε ειναι καλυτερη;

Η εικόνα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι και στις δύο πολύ καλές.

4 hours ago, inetien12 said:

Τραβάει περισσότερο φως ? Άρα ανεβάζει το ISO και μειώνει το Shutter speed? Δηλαδη γραφει πολυ θόρυβο?

Όχι, η DJI έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και έχει μόνο 12ΜΡ ανάλυση εν αντιθέσει με την GoPro 11 και 12 που έχουν περίπου 27ΜΡ, τα φυσικά της pixel είναι περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερα από της GoPro. Φυσικά δεν κάνει παπάδες την νύχτα γιατί δεν είναι και ακριβώς το ίδιο τσιπ ίδιας τεχνολογίας, οπότε παίζουν κι άλλα ρόλο, απλά τα φυσικά της pixel είναι μεγαλύτερα.

Εκεί που κερδίζει η GoPro συνήθως είναι στο computational imagery, κάνει δηλαδή καλύτερη χρήση του αισθητήρα με τον αλγόριθμο συμπίεσης κτλ.

image.png.b856fc3fd3fd21d0c1a68e7faa1cf983.png

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Thanks 1

19 ώρες πριν, xakerofxanthi είπε

Ρε παιδιά πήγε κιόλας στο ν12 εγώ ακόμη στο ν8 είμαι ότι είναι 😦😦😦

Hero 4 Black εδώ, σκυλί μαύρο! Κατάμαυρό 

19 ώρες πριν, Diavolos666 είπε

Έχει κάποια επιπλέον όπως καλύτερο αισθητήρα και παραπάνω specs που αν δεν τα χρειάζεσαι όχι. Από την 10 και την 11 ίσως να μην έχει νόημα, ειδικά από την 11

image.png.3455d27b40254f9761007005db7153f6.png

Η εικόνα κατά την διάρκεια της ημέρας είναι και στις δύο πολύ καλές.

Όχι, η DJI έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και έχει μόνο 12ΜΡ ανάλυση εν αντιθέσει με την GoPro 11 και 12 που έχουν περίπου 27ΜΡ, τα φυσικά της pixel είναι περίπου 2,2 φορές μεγαλύτερα από της GoPro. Φυσικά δεν κάνει παπάδες την νύχτα γιατί δεν είναι και ακριβώς το ίδιο τσιπ ίδιας τεχνολογίας, οπότε παίζουν κι άλλα ρόλο, απλά τα φυσικά της pixel είναι μεγαλύτερα.

Εκεί που κερδίζει η GoPro συνήθως είναι στο computational imagery, κάνει δηλαδή καλύτερη χρήση του αισθητήρα με τον αλγόριθμο συμπίεσης κτλ.

image.png.b856fc3fd3fd21d0c1a68e7faa1cf983.png

Η DJI κερδίζει σε low light conditions.

Σε συνθήκες ημέρας, θα συμφωνήσω ότι είναι πανομοιότυπες οι λήψεις (αν εξαιρέσεις το overheating στις Go Pro και άρα μεγαλύτερες πιθανότητες να σταματήσει γρηγορότερα σε συνεχείς outdoor λήψεις τα καλοκαίρια).

17 ώρες πριν, soter79 είπε

Αυτό το ξερατε? Δεν έχει GPS η GoPro 12

IMG_20230907_171701.jpg

Το να υπάρχει και να γίνεται shutdown/bypass μέσω software δε παίζει? Πρέπει να βγεί τελείως ας πούμε?

Για όποιον δεν ενδιαφέρεται για 4Κ αναλύσεις κτλ, εγώ πήγα σε Insta360 G0 3 και την έχω κατα ευχαριστηθεί.

Ιδανική για casual βίντεο για social κτλ. Και λόγω μεγέθους την έχεις μαζί σου παντού και μπορείς να τραβάς και διακριτικά.

33 minutes ago, k_onstantinos said:

Για όποιον δεν ενδιαφέρεται για 4Κ αναλύσεις κτλ, εγώ πήγα σε Insta360 G0 3 και την έχω κατα ευχαριστηθεί.

Ιδανική για casual βίντεο για social κτλ. Και λόγω μεγέθους την έχεις μαζί σου παντού και μπορείς να τραβάς και διακριτικά.

Αν η Go 3 εβγαινε μεχρι 280-90 θα την ειχα παρει να κανει παρεα στην X3, αλλα δε με παιρνει τοσο συντομα σχεδον ενα χιλιαρικο για 2 action cameras.Επιφυλασσομαι για καμια αγγελια.

17 hours ago, soter79 said:

Αυτό το ξερατε? Δεν έχει GPS η GoPro 12

IMG_20230907_171701.jpg

Telemetry Overlay και εσύ; 😇 https://goprotelemetryextractor.com/telemetry-overlay-gps-video-sensors

Έλαβα το ίδιο μειλ χθες.

Ήμουν έτοιμος να το γράψω. Μεγάλη πατάτα της GoPro. Υποπτέυομαι οτι θα κυκλοφορήσει "εξάρτημα" προσεχώς με Βluetooth GPS device για να τα "πάρει" και απο εκεί.

Πραγματικά κρίμα γιατί το χρησιμοποιούσα. Δεν είναι μόνο τα Overlays...είναι και τα GeoTag των αρχείων βίντεο/φωτό. 😕 

Πάντως ίσως η πιο αδιάφορη GoPro των τελευταίων χρόνων. Πρώτη φόρα μετά απο χρόνια νομίζω δεν υπάρχει κάποια αύξηση στις δυνατότητες ανάλυσεις. H αυξημένη μπαταρία είναι για λίγα λεπτά στις αναλύσεις που θα έγραφαν οι περισσότεροι συγκριτικά με την 11.

Το μόνο ουσιώδες πλεονέκτημα είναι μάλλον η δυνατότητα της ηχογράφησης απο οποιοδήποτε BT Headset. 

• Thanks 1

2 hours ago, johnnycer said:

Telemetry Overlay και εσύ; 😇 https://goprotelemetryextractor.com/telemetry-overlay-gps-video-sensors

Έλαβα το ίδιο μειλ χθες.

Ήμουν έτοιμος να το γράψω. Μεγάλη πατάτα της GoPro. Υποπτέυομαι οτι θα κυκλοφορήσει "εξάρτημα" προσεχώς με Βluetooth GPS device για να τα "πάρει" και απο εκεί.

Πραγματικά κρίμα γιατί το χρησιμοποιούσα. Δεν είναι μόνο τα Overlays...είναι και τα GeoTag των αρχείων βίντεο/φωτό. 😕 

Πάντως ίσως η πιο αδιάφορη GoPro των τελευταίων χρόνων. Πρώτη φόρα μετά απο χρόνια νομίζω δεν υπάρχει κάποια αύξηση στις δυνατότητες ανάλυσεις. H αυξημένη μπαταρία είναι για λίγα λεπτά στις αναλύσεις που θα έγραφαν οι περισσότεροι συγκριτικά με την 11.

Το μόνο ουσιώδες πλεονέκτημα είναι μάλλον η δυνατότητα της ηχογράφησης απο οποιοδήποτε BT Headset. 

Εντωμεταξυ μπαταρία μεγάλης διάρκειας έχουμε εδώ και καιρό με τις Enduro . Μείον το gps . βελτίωση μόνο στο bt headset. Video photos ίδιο. Νομίζω ότι η gopro έχει αραξει στις δάφνες της εδώ και καιρό. Έχω την 9 και φτάσαμε στην 12 και δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβάθμισης δυστυχώς. Έναν αισθητήρα πραγματικά καλύτερο για νυχτερινή λήψη περιμένουμε τόσο καιρό αλλά δεν γίνεται. Τι να πω κάποια στιγμή ίσως γίνει. Ελπίζω να ζω μέχρι τότε ...

• Like 1

5 ώρες πριν, soter79 είπε

Εντωμεταξυ μπαταρία μεγάλης διάρκειας έχουμε εδώ και καιρό με τις Enduro . Μείον το gps . βελτίωση μόνο στο bt headset. Video photos ίδιο. Νομίζω ότι η gopro έχει αραξει στις δάφνες της εδώ και καιρό. Έχω την 9 και φτάσαμε στην 12 και δεν υπάρχει κανένας λόγος αναβάθμισης δυστυχώς. Έναν αισθητήρα πραγματικά καλύτερο για νυχτερινή λήψη περιμένουμε τόσο καιρό αλλά δεν γίνεται. Τι να πω κάποια στιγμή ίσως γίνει. Ελπίζω να ζω μέχρι τότε ...

Με συνδρομή περσινή βγαίνει 349. Προβληματίστηκα γιατί μου αρέσει ειδικά το starlapse έχω μια 360 χ3  απλά ήθελα η την 11 η την 12 . Και το σκέφτομαι . Δεν τραβάω επαγγελματικά που και που κανένα ταξίδι που κάνω . 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Επιτέλους ένα review από κάποιο γνωστό κανάλι. Δεν είναι σύγκριση μεταξύ DJI4 και GoPro12 αλλά συγκρίνει τις 10 vs 11 vs 12 και από ότι φαίνεται πέραν του ότι δεν υπερθερμαίνεται στην μισή ώρα αλλά στην μία ώρα (πάνω σχεδόν που τελειώνει και η μπαταρία του δηλαδή) δεν υπάρχει και καμιά τεράστια διαφορά εκτός από μερικά perks όπως το bluetooth μικρόφωνο που έχει απαίσια ποιότητα σε σχέση με το εξωτερικό της DJI που είναι σχεδόν επαγγελματικό.

Αν κάποιος έχει την 11 δεν έχει λόγο να πάρει την 12.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...