Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επεσε ο κεραυνος daniel :Pκαι εσβησαν όλα!

Εχω εδω και πολλα χρονια ενα EATON PROTECTION BOX 5 πολυμπριζο ασφαλειας - τωρα καλο κακο θα σας γελασω. Ενω ποτε δεν μου εχει καει συσκευη απο υπερταση κλπ τα λαμπακια του ( προστασιας και λειτουργιας ) πλεoν εχουν σβησει για παντα + οτι καθε που γυριζα απο διακοπες και to αναβα επεφτε το ρελε.

Παρα ταυτα και αποψε μαλλον με προστατεψε...

Οι ερωτησεις μου τωρα: Οκ δεν καηκαν οι συσκευες ( pc, οθονη κλπ ) αλλα αυτο το "ξαφνικο σβησιμο" ποσο και τi ζημια μπορει να τους εκανε; Αν τους εκανε δλδ....

Και επισης: Με ποιο νεο πολυμπριζο ασφαλειας να το αντικαταστησω ; Εχετε κατι να προτεινετε ;

Ευχαριστω

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι το ξαφνικό σβήσιμο.Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ότι και να γίνει.Το θέμα είναι η πιθανή απότομη τάση που θα ξανά έρθει.

Αυτό είναι που καίει τις συσκευές.Οπότε με ένα απλό πολύμπριζο ασφαλείας είσαι καλυμμένος

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 6/9/2023 στις 6:54 ΜΜ, kyr123 είπε

Το πρόβλημα δεν είναι το ξαφνικό σβήσιμο.Εκεί δεν υπάρχει πρόβλημα ότι και να γίνει.Το θέμα είναι η πιθανή απότομη τάση που θα ξανά έρθει.

Αυτό είναι που καίει τις συσκευές.Οπότε με ένα απλό πολύμπριζο ασφαλείας είσαι καλυμμένος

Εννοεις οτι αν ναι μεν σβησουν αλλα δεν καουν δεν συμβαινει καποια φθορα στο εσωτερικο τους ;

Δημοσ.
  Στις 6/9/2023 στις 7:04 ΜΜ, giantzeron είπε

Εννοεις οτι αν ναι μεν σβησουν αλλα δεν καουν δεν συμβαινει καποια φθορα στο εσωτερικο τους ;

Οι συσκευές δεν καίγονται όταν σβήνουν αλλά όταν ανοίγουν με μεγάλη τάση.Οπότε εάν απλά έσβησαν χωρίς να υπήρχε αυξομείωση τότε είσαι όκ αφού είχες και το ασφαλείας

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω χρησιμοποιω χρονια της APC και δεν ειχα ποτε προβλημα. Εχω 4 και το ενα απο μια κακοκαιρια εκανε αυτο που περιγραφεις σαν το δικο σου χωρις να μου καψει κατι και απλα με ενα τηλεφωνημα στην εταιρια μου το αντικατεστησαν μιας και εχει εφορου ζωης εγγυηση. Ζητησαν μονο το serial. Αψογη εξυπηρετηση

https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-1-83m_162763/

Επεξ/σία από ReBeLoS
Δημοσ.

Οταν σβηνουν οι συσκευες είναι σαν να τραβηξες το καλωδιο απο την πριζα.Αν καιγόντουσαν ετσι δεν θα μας ειχε μεινει τιποτα ορθιο.οπως ειπε και παραπανω ο Kyr ,οταν ξαναερθει το ρευμα μπορει να μην ειναι 220v στιγμιαία, αλλα πολύ παραπάνω.Καποτε δουλευα Πειραια και μας εφερναν συνεχεια καμμενα pc (και άλλες συσκευες)  απο Κερατσινι, Δραπετσωνα και λοιπες περιοχες όπου η ταση μετα απο διακοπη ηταν για κλαματα (μιλάμε για 20+ χρονια πριν)

Δημοσ.
  Στις 7/9/2023 στις 6:07 ΜΜ, Crybal είπε

Οταν σβηνουν οι συσκευες είναι σαν να τραβηξες το καλωδιο απο την πριζα.Αν καιγόντουσαν ετσι δεν θα μας ειχε μεινει τιποτα ορθιο.οπως ειπε και παραπανω ο Kyr ,οταν ξαναερθει το ρευμα μπορει να μην ειναι 220v στιγμιαία, αλλα πολύ παραπάνω.Καποτε δουλευα Πειραια και μας εφερναν συνεχεια καμμενα pc (και άλλες συσκευες)  απο Κερατσινι, Δραπετσωνα και λοιπες περιοχες όπου η ταση μετα απο διακοπη ηταν για κλαματα (μιλάμε για 20+ χρονια πριν)

Για ποιο λογο στ αλλαξαν; Εκλεισαν οι συσκευες κ μετα δεν δουλευε ;;

Δημοσ.
  Στις 7/9/2023 στις 8:35 ΜΜ, giantzeron είπε

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση?! 

Δημοσ.
  Στις 7/9/2023 στις 5:59 ΜΜ, ReBeLoS είπε

εγω χρησιμοποιω χρονια της APC και δεν ειχα ποτε προβλημα. Εχω 4 και το ενα απο μια κακοκαιρια εκανε αυτο που περιγραφεις σαν το δικο σου χωρις να μου καψει κατι και απλα με ενα τηλεφωνημα στην εταιρια μου το αντικατεστησαν μιας και εχει εφορου ζωης εγγυηση. Ζητησαν μονο το serial. Αψογη εξυπηρετηση

https://www.kafkas.gr/ilektrologika/fis-polybriza/polybriza-antikerabnikis-prostasias/apc-polyprizo-5-theseon-me-diakopti-me-prostasia-ypertasis-lefko-1-83m_162763/

Στις 7/9/2023 στις 8:48 ΜΜ, Crybal είπε

Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα την ερώτηση?! 

λαθος !!  η ερωτηση ηταν για την απαντηση πανω απο τη δικη σου :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μου το αλλαξαν απλα γιατι μετα απο μια κακοκαιρια με κεραυνους κτλ το ενα λαμπακι που ειναι για την προστασια υπερτασης εσβησε και μου ειπαν οτι πρεπει να το αντικαταστησουν για να εχω προστασια. Προφανως εγινε απο τα σκαμπανευασματα του ρευματος εκεινη την νυχτα και το πολυμπριζο προστατευσε τις συσκευες και πηρε η ασφαλεια του ολο το φορτιο. Η αλλαγη εγινε μεσα σε 3 ημερες. Τα εχω περιπου 5 χρονια χωρις το παραμικρο αλλο προβλημα. 

Επεξ/σία από ReBeLoS
Δημοσ.
  Στις 7/9/2023 στις 9:33 ΜΜ, ReBeLoS είπε

μου το αλλαξαν απλα γιατι μετα απο μια κακοκαιρια με κεραυνους κτλ το ενα λαμπακι που ειναι για την προστασια υπερτασης εσβησε και μου ειπαν οτι πρεπει να το αντικαταστησουν για να εχω προστασια. Προφανως εγινε απο τα σκαμπανευασματα του ρευματος εκεινη την νυχτα και το πολυμπριζο προστατευσε τις συσκευες και πηρε η ασφαλεια του ολο το φορτιο. Η αλλαγη εγινε μεσα σε 3 ημερες. Τα εχω περιπου 5 χρονια χωρις το παραμικρο αλλο προβλημα. 

Εμενα αυτο το λαμπακι πρεπει να εχει σβησει καιρο πριν αλλα παρολα αυτα μαλλον προστατεψε το pc κλπ. Επισης οπως ανεφερα στην αρχη καθε που το ανοιγα μετα απο διακοπες επεφτε το ρελε.... οποτε δε ξερω αν ειχε θεμα καιρο πριν αλλα τωρα ειναι μια καλη αφορμη να αναβαθμισω πιστευω..

Δημοσ.

δεν ειναι να παιζεις με αυτα καλυτερα αν βλεπεις οτι η ενδειξη δεν αναβει να προχωρας σε αντικατασταση γιατι μετα η ζημια που μπορει να γινει σιγουρα θα κοστιζει περισοτερο απο ενα πολυμπριζο

Δημοσ.
  Στις 6/9/2023 στις 6:24 ΜΜ, giantzeron είπε

Επεσε ο κεραυνος daniel :Pκαι εσβησαν όλα!

Εχω εδω και πολλα χρονια ενα EATON PROTECTION BOX 5 πολυμπριζο ασφαλειας - τωρα καλο κακο θα σας γελασω. Ενω ποτε δεν μου εχει καει συσκευη απο υπερταση κλπ τα λαμπακια του ( προστασιας και λειτουργιας ) πλεoν εχουν σβησει για παντα + οτι καθε που γυριζα απο διακοπες και to αναβα επεφτε το ρελε.

Παρα ταυτα και αποψε μαλλον με προστατεψε...

Οι ερωτησεις μου τωρα: Οκ δεν καηκαν οι συσκευες ( pc, οθονη κλπ ) αλλα αυτο το "ξαφνικο σβησιμο" ποσο και τi ζημια μπορει να τους εκανε; Αν τους εκανε δλδ....

Και επισης: Με ποιο νεο πολυμπριζο ασφαλειας να το αντικαταστησω ; Εχετε κατι να προτεινετε ;

Ευχαριστω

Επέκταση  

APC δαγκωτο 

Δημοσ.

100% προστασια δεν υπαρχει. Ενα αντικεραυνικο σουκο (πριζα) κι ενα πολυπριζο ασφαλειας προστατευουν αρκετα. Προτιμησε APC, κατα γενικη ομολογια, εχουν ποιοτηκα υλικα. Εξαλλου δεν μηλαμε και για υπερβολικα ποσα. Τι να δωσεις 15 τι 30 Ε. Εκτος κι αν πας σε ups, οποτε τα παιδια εδω θα σου πουν τι και πως. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...