kyriakosssss Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Καλησπέρα σας εχω αυτο το build και μου προτειναν να αλλαξω καποια πραγματα γιατι αρχισε και σερνετε. (400 ευρω) και τα πραγματα που μου προτειναν ειναι αυτα:
niko13 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, kyriakosssss είπε Καλησπέρα σας εχω αυτο το build και μου προτειναν να αλλαξω καποια πραγματα γιατι αρχισε και σερνετε. (400 ευρω) και τα πραγματα που μου προτειναν ειναι αυτα: Θα δεις τρελή βελτίωση ιδιαίτερα σε γραφικά ,το μόνο που με χαλάει είναι πως δείχνει να υπάρχει μόνο beta bios της μητρικής σου που να υποστηρίζει τον επεξεργαστή https://www.msi.com/Motherboard/B350M-PRO-VDH/support#cpu.Περιμενε μήπως εμφανιστεί κάνα άλλο παιδί που να το έχει δοκιμάσει έτσι γιατί εγώ τα αποφεύγω Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2023 από niko13 2
nickol-us Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δεν λες την χρήση που κάνεις και έχει τη σημασία του. Ο 5600 θεωρητικά είναι συμβατός στο τελευταίο beta bios ωστόσο πολλοί αναφέρουν θέματα συμβατότητας. Αξίζει να δεις την εναλλακτική του 3600 που παίζει σε πολύ καλή τιμή εδώ και καιρό (~65+ κόστος ψύκτρας). Σίγουρα δεν είναι 5600 μα είναι πολύ τίμιος και πολύ μακρυά από τον 1400. Θα ήταν η πρώτη κίνηση που θα έκανα και μετά θα αποφάσιζα αν αξίζει η αγορά νέας κάρτας. Σίγουρα η 6600 θα αυξήση αρκετά τα quality settings, δες όμως απόκριση μετά την αλλαγή cpu. O gen4 δίσκος δεν υποστηρίζεται από την μητρική σου. Δεν το λέω από άποψη συμβατότητας αλλά μην περιμένεις να δεις τις αναμενόμενες ταχύτητες. Αν έχεις οικονομικό όφελος δες και σε gen3 3
kyriakosssss Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, nickol-us είπε Δεν λες την χρήση που κάνεις και έχει τη σημασία του. Ο 5600 θεωρητικά είναι συμβατός στο τελευταίο beta bios ωστόσο πολλοί αναφέρουν θέματα συμβατότητας. Αξίζει να δεις την εναλλακτική του 3600 που παίζει σε πολύ καλή τιμή εδώ και καιρό (~65+ κόστος ψύκτρας). Σίγουρα δεν είναι 5600 μα είναι πολύ τίμιος και πολύ μακρυά από τον 1400. Θα ήταν η πρώτη κίνηση που θα έκανα και μετά θα αποφάσιζα αν αξίζει η αγορά νέας κάρτας. Σίγουρα η 6600 θα αυξήση αρκετά τα quality settings, δες όμως απόκριση μετά την αλλαγή cpu. O gen4 δίσκος δεν υποστηρίζεται από την μητρική σου. Δεν το λέω από άποψη συμβατότητας αλλά μην περιμένεις να δεις τις αναμενόμενες ταχύτητες. Αν έχεις οικονομικό όφελος δες και σε gen3 Πιο πολυ παιζω παιχνιδια και σερνετε και θελω να του αλλαξω μια καρτα και εναν επεξεργαστη σιγουρα και για αυτο λεω να παω σε κατι καλυτερο, γιατι καποια προγραμματα που χρησιμοποιω οπως blender,photoshop κολλανε και επισης τι δισκο θα μου προτεινες μπορεις να μ στειλεις λινκ;
Chris2756 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Παντως και ο 3600, ειναι θηριακι σε σχεση με αυτον που εχεις και εχει πολλες καλες κριτικες. Ειδα στο site της MSI, οτι η μητρικη σου υποστηριζει zen 1 και 2. Οχι 3 που ειναι ο 5600. Δεν ξερω αν με bios update ταιριαξει και δεν το λεω απο αποψη χρηματων, αλλα ταλαιποριας. Αν δημιουργιθουν προβληματα, τρεχα να τον αλλαζεις, αν το δεχτει το κατ/μα κτλ κτλ. Παντως να σηγουρευτεις οσο μπορεις πριν. Για δισκο κοιτας NVMe pci express 3.0 που υποστηριζει η μητρικη σου και οχι 4.0. Υπαρχουν πολλες καλες μαρκες π.χ. samsung, patriot, crusial, kingston. 1-2 TB αναλογα με τις αναγκες σου και την τσεπη σου. Βαζεις εκει λειτουργικο, καποια προγραματα που χρησιμοποιεις, καποια παιχνιδια και κρατας και τους 2 sata σαν αποθηκες. Η φιλοσοφεια της αναβαθμισης για μενα ειναι ναι μεν δινουμε ζωη σε ενα παλαιο μηχανημα, αλλα με το χαμηλοτερο δυνατο κοστος.
kyriakosssss Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Chris2756 είπε Παντως και ο 3600, ειναι θηριακι σε σχεση με αυτον που εχεις και εχει πολλες καλες κριτικες. Ειδα στο site της MSI, οτι η μητρικη σου υποστηριζει zen 1 και 2. Οχι 3 που ειναι ο 5600. Δεν ξερω αν με bios update ταιριαξει και δεν το λεω απο αποψη χρηματων, αλλα ταλαιποριας. Αν δημιουργιθουν προβληματα, τρεχα να τον αλλαζεις, αν το δεχτει το κατ/μα κτλ κτλ. Παντως να σηγουρευτεις οσο μπορεις πριν. Για δισκο κοιτας NVMe pci express 3.0 που υποστηριζει η μητρικη σου και οχι 4.0. Υπαρχουν πολλες καλες μαρκες π.χ. samsung, patriot, crusial, kingston. 1-2 TB αναλογα με τις αναγκες σου και την τσεπη σου. Βαζεις εκει λειτουργικο, καποια προγραματα που χρησιμοποιεις, καποια παιχνιδια και κρατας και τους 2 sata σαν αποθηκες. Η φιλοσοφεια της αναβαθμισης για μενα ειναι ναι μεν δινουμε ζωη σε ενα παλαιο μηχανημα, αλλα με το χαμηλοτερο δυνατο κοστος. εδω λεει οτι ειναι συμβατο :// δεν ξερω τι να κανω εχω μπερδευτει αχαχαχ 2 ώρες πριν, Chris2756 είπε Παντως και ο 3600, ειναι θηριακι σε σχεση με αυτον που εχεις και εχει πολλες καλες κριτικες. Ειδα στο site της MSI, οτι η μητρικη σου υποστηριζει zen 1 και 2. Οχι 3 που ειναι ο 5600. Δεν ξερω αν με bios update ταιριαξει και δεν το λεω απο αποψη χρηματων, αλλα ταλαιποριας. Αν δημιουργιθουν προβληματα, τρεχα να τον αλλαζεις, αν το δεχτει το κατ/μα κτλ κτλ. Παντως να σηγουρευτεις οσο μπορεις πριν. Για δισκο κοιτας NVMe pci express 3.0 που υποστηριζει η μητρικη σου και οχι 4.0. Υπαρχουν πολλες καλες μαρκες π.χ. samsung, patriot, crusial, kingston. 1-2 TB αναλογα με τις αναγκες σου και την τσεπη σου. Βαζεις εκει λειτουργικο, καποια προγραματα που χρησιμοποιεις, καποια παιχνιδια και κρατας και τους 2 sata σαν αποθηκες. Η φιλοσοφεια της αναβαθμισης για μενα ειναι ναι μεν δινουμε ζωη σε ενα παλαιο μηχανημα, αλλα με το χαμηλοτερο δυνατο κοστος. 2 ώρες πριν, Chris2756 είπε Παντως και ο 3600, ειναι θηριακι σε σχεση με αυτον που εχεις και εχει πολλες καλες κριτικες. Ειδα στο site της MSI, οτι η μητρικη σου υποστηριζει zen 1 και 2. Οχι 3 που ειναι ο 5600. Δεν ξερω αν με bios update ταιριαξει και δεν το λεω απο αποψη χρηματων, αλλα ταλαιποριας. Αν δημιουργιθουν προβληματα, τρεχα να τον αλλαζεις, αν το δεχτει το κατ/μα κτλ κτλ. Παντως να σηγουρευτεις οσο μπορεις πριν. Για δισκο κοιτας NVMe pci express 3.0 που υποστηριζει η μητρικη σου και οχι 4.0. Υπαρχουν πολλες καλες μαρκες π.χ. samsung, patriot, crusial, kingston. 1-2 TB αναλογα με τις αναγκες σου και την τσεπη σου. Βαζεις εκει λειτουργικο, καποια προγραματα που χρησιμοποιεις, καποια παιχνιδια και κρατας και τους 2 sata σαν αποθηκες. Η φιλοσοφεια της αναβαθμισης για μενα ειναι ναι μεν δινουμε ζωη σε ενα παλαιο μηχανημα, αλλα με το χαμηλοτερο δυνατο κοστος. ποιος θα μου προτιενες εσυ; Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 ή Crucial P3 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από kyriakosssss
fotaras76 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 28 λεπτά πριν, kyriakosssss είπε εδω λεει οτι ειναι συμβατο :// δεν ξερω τι να κανω εχω μπερδευτει αχαχαχ ποιος θα μου προτιενες εσυ; Western Digital Blue SN570 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 ή Crucial P3 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 Έχω τον crucial εδώ και λίγες μέρες, πολύ καλός, με 5 χρόνια εγγύηση και φτηνός.
cabdik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, kyriakosssss είπε Καλησπέρα σας εχω αυτο το build και μου προτειναν να αλλαξω καποια πραγματα γιατι αρχισε και σερνετε. (400 ευρω) και τα πραγματα που μου προτειναν ειναι αυτα: Οταν λες.... σερνεται.... .τι ακριβως εννοεις? τι κανει δλδ που δεν σε ικανοποιει? σε γενικες γραμμες, το πρωτο που θα κοιταξεις να βαλεις, ειναι εναν καλο NVMe M.2 δισκο, και ΟΧΙ ssd M.2...! τον SN570 τον εχω βαλει σε συστηματακι με 4600G και παει σφαιρα...!! τωρα που ειναι χαμηλα και οι τιμες κοιτα να παρεις εναν 1ΤΒ δισκο, που δινουν ακομα καλυτερες ταχυτητες. αν δεν σε ικανοποιησει η ταχυτητα του Μ.2 (που δεν υπαρχει περιπτωση......!!!!!!) τοτε θα σου ελεγα να αλλαξεις και τον επεξεργαστη. αν και με τις τιμες που εχουν τωρα, εγω θα τον αλλαζα και θα πηγαινα σε 3600 και ΟΧΙ σε 5600, μονο και μονο γιατι δεν εμπιστευομαι τα ΒΕΤΑ ΒΙΟΣ..!!! οι 2 αυτες αλλαγες θα κοστισουν περι τα €110..! δεν τα θεωρω πολλα για μια καλη ανασα στο συστημα σου..!! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από cabdik 2
fotaras76 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Ότι είπαν τα παιδιά από πάνω, 3600 + nvme και βλέπεις μετά αν θες και gpu. 3
kyriakosssss Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, cabdik είπε Οταν λες.... σερνεται.... .τι ακριβως εννοεις? τι κανει δλδ που δεν σε ικανοποιει? σε γενικες γραμμες, το πρωτο που θα κοιταξεις να βαλεις, ειναι εναν καλο NVMe M.2 δισκο, και ΟΧΙ ssd M.2...! τον SN570 τον εχω βαλει σε συστηματακι με 4600G και παει σφαιρα...!! τωρα που ειναι χαμηλα και οι τιμες κοιτα να παρεις εναν 1ΤΒ δισκο, που δινουν ακομα καλυτερες ταχυτητες. αν δεν σε ικανοποιησει η ταχυτητα του Μ.2 (που δεν υπαρχει περιπτωση......!!!!!!) τοτε θα σου ελεγα να αλλαξεις και τον επεξεργαστη. αν και με τις τιμες που εχουν τωρα, εγω θα τον αλλαζα και θα πηγαινα σε 3600 και ΟΧΙ σε 5600, μονο και μονο γιατι δεν εμπιστευομαι τα ΒΕΤΑ ΒΙΟΣ..!!! οι 2 αυτες αλλαγες θα κοστισουν περι τα €110..! δεν τα θεωρω πολλα για μια καλη ανασα στο συστημα σου..!! Μπορεις να μου στειλεις λινκ απο αυτα τα 2 πραγματα να τα παραγγειλω;
Kthulhou Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, kyriakosssss είπε Crucial P3 SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 αυτά τα part numbers δίνει η Crucial 100% ok για τη μητρική σου https://eu.crucial.com/compatible-upgrade-for/msi(microstar)/b350m-pro-vdh#ssd στο 1ΤΒ , Ρ3 απλός Crucial P3 1TB PCIe M.2 2280 SSD CT1000P3SSD8 Configuration ID: CT21490388 1000GB M.2 (2280) Single-Sided SSD • PCIe NVMe Gen 3 • 3,500 MB/s Read, 3,000 MB/s Write Ρ3+ Crucial P3 Plus 1TB PCIe M.2 2280 SSD CT1000P3PSSD8 Configuration ID: CT21682170 1TB M.2 (2280) Single-Sided SSD • PCIe NVMe Gen 4 • 5,000 MB/s Read, 3,600 MB/s Write Ρ5+ gaming Crucial P5 Plus 1TB PCIe M.2 2280SS Gaming SSD CT1000P5PSSD8 Configuration ID: CT20162034 1TB M.2 (2280) Single-Sided SSD • PCIe NVMe Gen 4 • 6,600 MB/s Read, 5,000 MB/s Write η μητρική σου όμως https://www.msi.com/Motherboard/B350M-PRO-VDH/Specification έχει Μ.2 PCIE 3 οπότε οι ταχύτητες των P3+ k P5+gaming δε θα είναι εφικτές στο παρόν σύστημα. μόνο αν θες να τους κρατήσεις για μελλοντικό σύστημα. 1 x M.2 slot (Key M) - Supports PCIe 3.0 x4 (RYZEN Series Processors) or PCIe 3.0 x2(AMD® Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics and A-series / Athlon™ X4 Processors) and SATA 6Gb/s 2242/ 2260 /2280 storage devices Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2023 από Kthulhou
Λύση cabdik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Λύση Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 18 λεπτά πριν, kyriakosssss είπε Μπορεις να μου στειλεις λινκ απο αυτα τα 2 πραγματα να τα παραγγειλω; Ειναι παρα πολυ απλο....... μπαινεις Skroutz η Bestprice, οποιο σε βολευει και απλα γραφεις στην μπαρα αναζητησης "SN570 1TB" και αφου βρεις το καταστημα που σε βολευει και παραγγειλεις, μετα ξαναπας και ξαναγραφεις "R5 3600" και ξανα την ιδια διαδικασια. αν τα βρεις κι απο ενα καταστημα και τα 2 προιοντα.. ακομα καλυτερα θα εχεις 1 εξοδο μεταφορικων...!!!! 2
cabdik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 4 ώρες πριν, kyriakosssss είπε Μπορεις να μου στειλεις λινκ απο αυτα τα 2 πραγματα να τα παραγγειλω; παντως..., ακομα περιμενω να μου επεξηγησεις το ......"σερνετε"..........!!
kyriakosssss Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 2 λεπτά πριν, cabdik είπε παντως..., ακομα περιμενω να μου επεξηγησεις το ......"σερνετε"..........!! δεν παιζω με τα fps που επαιζα και γενικα κρασαρει το pc
cabdik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2023 Μόλις τώρα, kyriakosssss είπε δεν παιζω με τα fps που επαιζα και γενικα κρασαρει το pc μηπως φταιει κατι αλλο...? μηπως ειναι καποιο θεμα software..? πως κατεληξες οτι φταιει το hardware..?? Τα FPS αφορουν το ιδιο παιχνιδι? η διαφορετικα παιχνιδια...? οταν λες κρασαρει.... εννοεις in windows ή Ingame..? στα πισι ειναι καποιες λεπτομερειες που μπορουν να σου δειξουν/κατευθυνουν τι φταιει, προτου καταληξεις και πεις οτι φταιει το ταδε κομματι...! μηπως δεν φτανει η μνημη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα