Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα μία ερώτηση, από ότι κατάλαβα pokerstars έχει ελληνικό ΑΦΜ, και ότι παίζουμε εκεί φορολογητέα κατευθείαν.

Απλά ο τζίρος μου από τα κέρδη είναι περίπου 5.000 ευρώ το μήνα, αν πάω καλά τα κέρδη εκεί είναι περίπου για 12 μήνες 50.000 Ευρώ.

Τελικά αν φαίνονται αυτά τα κέρδη τι θα πληρώσω στην εφορία;

Thanks 🙏

Επεξ/σία από dorinpro
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, dorinpro said:

Καλησπέρα μία ερώτηση, από ότι κατάλαβα pokerstars έχει ελληνικό ΑΦΜ, και ότι παίζουμε εκεί φορολογητέα κατευθείαν.

Απλά ο τζίρος μου από τα κέρδη είναι περίπου 5.000 ευρώ το μήνα, αν πάω καλά τα κέρδη εκεί είναι περίπου για 12 μήνες 50.000 Ευρώ.

Thanks 🙏

John Taramas ?

Επεξ/σία από Panagiotis 05
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, dorinpro είπε

Thanks 🙏

https://www.pokerstars.gr/support/pwt-faq/?no_redirect=1

https://www.foxbet.gr/1024/forologisi-kerdon-stoixima

Δηλώνονται τα κέρδη στη φορολογική δήλωση;

Τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια, θα πρέπει να δηλώνονται στη φορολογική σας δήλωση. Σημειώνεται ότι δεν θα υπάρξει νέα φορολογική επιβάρυνση καθώς τα κέρδη αυτά έχουν ήδη φορολογηθεί, ενώ μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για μείωση τεκμηρίων. Οι παίκτες μπορούν να ζητούν από τις πλατφόρμες στοιχήματος έγγραφη βεβαίωση κερδών για φορολογικούς σκοπούς και οι πλατφόρμες οφείλουν να την αποδίδουν.

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι τα κέρδη από το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια προσμετρώνται στο συνολικό σας εισόδημα όσον αφορά την εισφορά αλληλεγγύης (υπάρχει η σχετική επιβάρυνση της εισφοράς για συνολικά ποσά άνω των 12,000€).

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, RipCity είπε

https://www.pokerstars.gr/support/pwt-faq/?no_redirect=1

https://www.foxbet.gr/1024/forologisi-kerdon-stoixima

Δηλώνονται τα κέρδη στη φορολογική δήλωση;

Ωστόσο, αξίζει να τονιστεί ότι τα κέρδη από το στοίχημα και τα υπόλοιπα τυχερά παιχνίδια προσμετρώνται στο συνολικό σας εισόδημα όσον αφορά την εισφορά αλληλεγγύης (υπάρχει η σχετική επιβάρυνση της εισφοράς για συνολικά ποσά άνω των 12,000€).

Άρα π.χ. στα 50 χιλιάρικα πόσο είναι ο φόρος;

Εγώ δεν βρίσκω πουθενά την απάντηση, αντιγράφουν πουθενά ξεκάθαρα.

Λογιστές λένε άλλα ντάλα.

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, dorinpro είπε

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον

Ειναι κλιμακωτος

νομιζω ξεκιναει απο 5%

https://www.powergame.gr/forologia/268491/opap-neoi-syntelestes-forologisis-gia-ta-kerdi-apo-tychera-paichnidia/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, dorinpro είπε

Τι λένε οι λογιστές δηλαδή?

Είπαμε ότι ο φόρος έχει πληρωθεί από την εταιρία, εσύ βάζεις τα κέρδη εντός του οικονομικού έτους στον κωδικό 781.

Για την εισφορά αλληλεγγύης, παρόλο που είχες κέρδη πάνω από 12.000, δεν πληρώνεις τίποτα μιας και από το οικ. έτος 2023 έχει καταργηθεί για όλους. 

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Τι λένε οι λογιστές δηλαδή?

Είπαμε ότι ο φόρος έχει πληρωθεί από την εταιρία, εσύ βάζεις τα κέρδη εντός του οικονομικού έτους στον κωδικό 781.

Για την εισφορά αλληλεγγύης, παρόλο που είχες κέρδη πάνω από 12.000, δεν πληρώνεις τίποτα μιας και από το οικ. έτος 2023 έχει καταργηθεί για όλους. 

Ο λογιστής μου είπε ότι αυτά τα λεφτά θα μετρηθούν σαν εισόδημα extra

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, dorinpro είπε

Ο λογιστής μου είπε ότι αυτά τα λεφτά θα μετρηθούν σαν εισόδημα extra

Θεωρείται πρόσθετο εισόδημα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον πχ για να δικαιολογήσεις κάποια αγορά.

Δεν φορολογούνται και γι' αυτό και δεν μπαίνουν στον ίδιο κωδικό με το εισόδημα που έχεις από μισθωτή εργασία ας πούμε που φορολογείται κανονικά. 

Από το επίσημο site της ΑΑΔΕ στη σελίδα 108

Κωδικοί 781-782

Συμπληρώνονται τα ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα και εμφανίζεται ομοίως πίνακας για την ανάλυσή τους:

• Thanks 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Θεωρείται πρόσθετο εισόδημα και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο μέλλον πχ για να δικαιολογήσεις κάποια αγορά.

Δεν φορολογούνται και γι' αυτό και δεν μπαίνουν στον ίδιο κωδικό με το εισόδημα που έχεις από μισθωτή εργασία ας πούμε που φορολογείται κανονικά. 

Από το επίσημο site της ΑΑΔΕ στη σελίδα 108

Κωδικοί 781-782

Συμπληρώνονται τα ποσά που δεν αποτελούν εισόδημα και εμφανίζεται ομοίως πίνακας για την ανάλυσή τους:

Άρα δεν πληρώνω τίποτα, να σαι καλά ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...