Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ανοίξω μια συζήτηση για τα απορρυπαντικά των πλυντηρίων πιάτων.

Γνωρίζω για τα μεγάλα 45αρια και 60αρια πλυντήρια ότι οι ταμπλέτες είναι καλύτερες. 

Λόγω χώρου όμως έχω καταλήξει να αγοράσω ένα μικρό πλυντήριο πιάτων πάγκου με 2 σχάρες, και συγκεκριμένα το candy cdcp 8. 

Οι ταμπλέτες για αυτό το πλυντήριο μου είπαν ότι είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί να τις κόβω στη μέση. 

Εσείς τί χρησιμοποιείτε σε πλυντήριο τέτοιου τύπου? Σκόνη, ταμπλέτες ή υγρό και με ποια μάρκα είστε ικανοποιημένοι στην πλύση? 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Natashaky είπε

Καλησπέρα σε όλους! Θα ήθελα να ανοίξω μια συζήτηση για τα απορρυπαντικά των πλυντηρίων πιάτων.

Γνωρίζω για τα μεγάλα 45αρια και 60αρια πλυντήρια ότι οι ταμπλέτες είναι καλύτερες. 

Λόγω χώρου όμως έχω καταλήξει να αγοράσω ένα μικρό πλυντήριο πιάτων πάγκου με 2 σχάρες, και συγκεκριμένα το candy cdcp 8. 

Οι ταμπλέτες για αυτό το πλυντήριο μου είπαν ότι είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστεί να τις κόβω στη μέση. 

Εσείς τί χρησιμοποιείτε σε πλυντήριο τέτοιου τύπου? Σκόνη, ταμπλέτες ή υγρό και με ποια μάρκα είστε ικανοποιημένοι στην πλύση? 

Το fairy είναι καλό καθαριστικό αλλά είναι και πολύ δυνατό. Έχει τύχει σε συγγενικό πρόσωπο που τρώμε στο σπίτι του, τα πιάτα να μυρίζουν πάντα fairy όταν τρως ή πίνεις από τα ποτήρια γιατί βάζουν το γρήγορο πρόγραμμα της μιας ώρας με την ταμπλέτα fairy. Εμείς που έχουμε 45αρι δεν πήραμε ποτέ fairy ταμπλέτες ύστερα από αυτό γιατί σίγουρα μια μικρή ποσότητα την τρως στο τέλος. Ευχαριστημένοι από τις finish, όμως οι κορυφαίες, παρόλο που στην αρχή δεν μου γέμιζαν το μάτι, είναι οι cif. Είναι πιο ακριβές, αλλά κάνουν τέλειο καθάρισμα, δεν μυρίζει το πλυντήριο και τα πιάτα πάντα είναι πεντακάθαρα.

Άρα δεν θα δοκίμαζα σε καμία περίπτωση ταμπλέτες fairy, από εκεί και πέρα αν θέλεις κάτι σε ταμπλέτα μπορείς να δοκιμάσεις τις cif αλλιώς όπως σου είπε ο συμφορουμίτης πάρε υγρό (το finish είναι καλό, για το fairy δεν έχω άποψη), έχουν σχεδόν όλες οι μάρκες (η cif δεν έχει).

• Like 1
Δημοσ.

Καμια ιδέα για τα θαμπά ποτήρια, έχουμε; Πρώτα πως τα επαναφέρουμε και 2ον πως το αποφεύγουμε.

Το πλυντήριο είναι 3 ετών με καθαρά φίλτρα και σωλήνες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, stylish είπε

Καμια ιδέα για τα θαμπά ποτήρια, έχουμε; Πρώτα πως τα επαναφέρουμε και 2ον πως το αποφεύγουμε.

Βάζεις λαμπρυντικό; Γιατί μερικοί περιμένουν μόνο από της ταμπλέτας. Αν βάζεις και πάλι είναι θολά, τότε αύξησε το λίγο και θα. είναι οκ μετά. Είχα το ίδιο πρόβλημα με ταμπλέτες finish και προσθέτοντας λαμπρυντικό, αύξησα την ποσότητα στο λαμπρυντικό και πλέον χρησιμοποιούμε cif ταμπλέτες και βγαίνουν γυαλιστερά.

Επεξ/σία από kaktos77
Δημοσ.
40 minutes ago, stylish said:

Αλάτι και λαμπρυντικό,   δεν είναι όλα τα αλάτια ίδια,  στην δικιά μου περίπτωση   αυτό απο τα lidl δεν κάνει, ενώ με Μασουτη έχω εμφανώς πιο καθαρά ποτήρια

Δημοσ.
1 hour ago, stylish said:

Για τα θολά ποτήρια, πέρα από το απορρυπαντικό και το λαμπρυντικο παίζει ρόλο και η ποιότητα του γυαλιού. Δεν είναι όλα ίδια.

• Like 1
Δημοσ.

Χρησιμοποιώ finish ταμπλέτες αλλά όχι αυτές που είναι τετραγωνακι σκόνης, τις άλλες που είναι σαν τζελ. Οι πρώτες αφήνουν υπολείμματα καθώς δεν έχει και πολλά για πλύσιμο το πλυντήριο μέσα.

προτιμω όμως το υγρό για να καθορίζω την ποσότητα αφού πολλές φορές μένει απορρυπαντικό στα ποτήρια και αφρίζουν και πρέπει να ξεβγάζω. Δεν έχω δοκιμάσει να τις κόβω, και τις χρησιμοποιώ μόνο όταν έχει αρκετά βρόμικα μέσα. 
Πετάω και λίγο ξύδι μέσα και δεν μου θολώνει τίποτα.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, kaktos77 said:

Βάζεις λαμπρυντικό; Γιατί μερικοί περιμένουν μόνο από της ταμπλέτας. Αν βάζεις και πάλι είναι θολά, τότε αύξησε το λίγο και θα. είναι οκ μετά. Είχα το ίδιο πρόβλημα με ταμπλέτες finish και προσθέτοντας λαμπρυντικό, αύξησα την ποσότητα στο λαμπρυντικό και πλέον χρησιμοποιούμε cif ταμπλέτες και βγαίνουν γυαλιστερά.

Βαζω της fairy που ειναι 3 σε 1, οποτε δεν βαζω τπτ αλλο.

Βεβαια μεχρι καποιο σημειο εβαζα και αλατι αλλα το προβλημα ηταν το ιδιο.

Επισης το πλυντηριο εχει προγραμμα ταμπλετας οποτε δεν τραβαει απο το λαμπρυντικο οταν το επιλεξω.

2 hours ago, SB_1957 said:

Για τα θολά ποτήρια, πέρα από το απορρυπαντικό και το λαμπρυντικο παίζει ρόλο και η ποιότητα του γυαλιού. Δεν είναι όλα ίδια.

ισχυει αυτο με το γυαλί. Σωστά

2 hours ago, sdikr said:

Αλάτι και λαμπρυντικό,   δεν είναι όλα τα αλάτια ίδια,  στην δικιά μου περίπτωση   αυτό απο τα lidl δεν κάνει, ενώ με Μασουτη έχω εμφανώς πιο καθαρά ποτήρια

Της calgon εβαζα

Δημοσ.
6 minutes ago, stylish said:

Της calgon εβαζα

Μπορεί τότε να θέλει να αλλάξεις την δηλωμένη σκληρότητα νερού ώστε να βάζει πιο πολύ ή λιγότερο αλάτι

το calgon δεν το έχω δοκιμάσει όποτε δεν έχω άποψη

Δημοσ.

Προτιμώ πάντα σκόνη, αντί για ταμπλέτες και υγρό. Το θέμα είναι, οτι πλέον είναι πολύ δυσκολο να βρεις κάτι σε επώνυμο.

• Like 1
Δημοσ.

Εσείς που χρησιμοποιείτε ταμπλέτα δεν είναι αρκετή η ποσότητα που περιέχει για το μικρό πλυντήριο πιάτων; Δηλαδή εάν σε ένα 60αρι πλυντήριο ή σε ένα 45αρι χρειάζεται μια ταμπλέτα σε κάθε πλύση για το μικρό του πάγκου δεν είναι υπερβολική η δόση της ίδιας ταμπλέτας; Μην τρώμε και απορρυπαντικό και λαμπρυντικο πέρα από το αλάτι που περιέχουν 😜 

Δημοσ.

Η ταμπλέτα θα είναι μεγάλη ποσότητα, εκτός αν τα πιάτα είναι γεμάτα λάδια και πολύ βρώμικα και την χρειάζεται. Παλιά που είχαμε πάγκου το γύρισα σε υγρό γιατί ρύθμιζα την ποσότητα και δεν άφηνε υπολείμματα όπως οι ταμπλέτες. Στο 45ρι γεμάτο η ταμπλέτα κάνει μια χαρά δουλειά, σε μισο-γεμάτο την κόβω στην μέση.

Δημοσ.
Στις 6/9/2023 στις 1:01 ΠΜ, Natashaky είπε

τις φθηνότερες ταμπλέτες (finish) , δεν ξέρω αν παίζει σε υγρό κάτι φθηνότερο

για λαμπρυντικό λευκό ξύδι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τοσα χρονια ταμπλετες βαζουμε και μεις στο μικρο, ποτε δεν ειχαμε θεματα. εξαρταται και το προγραμμα που βαζεις. καλυτερες παντως μεχρι τωρα εχουν αποδειχθει οι finish

με την ευκαιρια, αλατι καθε ποτε βαζετε? ειναι ζητημα να μας αναψει το λαμπακι μια φορα στα 2-3 χρονια

Επεξ/σία από duende

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...