funbreaker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 7 minutes ago, Basilhs23___ said: Μην το ψάχνεις, ξέχνα το θέμα με το ψαλίδι. Μπορεί να ειναι μιας χρήσης μπορεί και όχι. Μπορεί να σας χρέωσαν κόστος αγοράς συν κέρδος της κλινικής, για χαζούς τους έχετε; Αυτό που για την κλινική μπορεί να στοίχησε 100 ευρώ, στον ασθενή το κάνουν 200 και παραπανω. Ακόμα κι αν έλεγα πως δεν μπορώ να πληρώσω και το ανέβαλλα τί θα έκανα μετά; Δεν βρίσκω κάποια εναλλακτική. Το ψαλίδι μπορεί είτε να το υπερκοστολόγησαν είτε να το χρεώνουν σε όλους. 19 minutes ago, mihanikos1 said: καλα το τι κλεψιμο παιζει στις ιδιωτικες κλινικες ειναι μεγαλη κουβεντα. Κατ αρχας εχουν αλλο τιμολογιο αν πας ιδιωτικα ή αν πας με ασφαλεια. Στην ασφαλεια χρεωνουν σχεδον διπλασια τιμη. Οσο για το ψαλιδι που λες, θες να πουμε δλδ οτι μπηκε ο γιατρος να κανει μια εγχειρηση και δεν ηξερε οτι θα χρειαστει το πανακριβο ψαλιδι απο πριν, και το θυμηθηκε στην μεση της εγχειρησης και ως εκ θαυματος το ειχαν και στην αποθηκη της και του το εφεραν αμεσως... Είτε το ήξερε είτε όχι, δεν μας το είπε και φταίει αυτός αλλά δεν μπορούμε να του πούμε τίποτα.
dtzgr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, funbreaker είπε Είτε το ήξερε είτε όχι, δεν μας το είπε και φταίει αυτός αλλά δεν μπορούμε να του πούμε τίποτα. Αν σας ενοχλησε, καλό είναι να το πείτε. Όχι για να γίνει κάτι, αλλά γιατί αν δεν πείτε τίποτα το εκλαμβάνουν ότι "όλα καλά" και την επόμενη θα σου το ξανακάνουν. 3
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 3 ώρες πριν, funbreaker είπε Ακόμα κι αν έλεγα πως δεν μπορώ να πληρώσω και το ανέβαλλα τί θα έκανα μετά; Δεν βρίσκω κάποια εναλλακτική. Το ψαλίδι μπορεί είτε να το υπερκοστολόγησαν είτε να το χρεώνουν σε όλους. Είτε το ήξερε είτε όχι, δεν μας το είπε και φταίει αυτός αλλά δεν μπορούμε να του πούμε τίποτα. Θα πήγαινες κανονικά στον γιατρό και στην κλινική, θα σου έλεγαν από το ταμείο πάλι ότι χρωστάς τόσα, θα τους έλεγες ναι το ξέρω να περιμένετε. Θα πλήρωνες μόνο την επισκεψη. Ο γιατρός δεν έχει λόγο να σου δημιουργήσει πρόβλημα εκτός αν έχει κάποια συνεπεια ως προς την σχέση του με την κλινική. Αυτά φυσικά στα λέω τώρα από τον καναπέ ως τρίτος παρατηρητής και κατόπιν εορτής. Αν ήμουν στην θέση σου μπορεί να έκανα τα ίδια. Απλα λέω μερικές ιδέες έτσι για να είσαι πιο ετοιμασμενος αν χρειαστεί να αποταθείτε πάλι σε ιδιωτική κλινική για άλλο θέμα υγείας.
vamvakoolas Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 10 hours ago, funbreaker said: Λοιπόν επειδή οι περισσότεροι με ρωτάτε παρόμοια πράγματα σας δίνω μια συνολική απάντηση: 1. Από την κλινική πήρα γραπτή εκτίμηση κόστους που περιελάμβανε το κόστος διαμονής, το κόστος χρήσης της χειρουργικής αίθουσας και ιστολογικής εξέτασης μετά την επέμβαση. 2. Επικαλέστηκαν πως χρειάστηκε ένα υλικό που κάνει 850 ευρώ για την επέμβαση. Πήρα επιτόπου τηλ τον γιατρό και είπε πως όντως χρειάστηκε. 3. Πλήρωσα γιατί αν αρνιομουν μετά το τηλεφώνημα στον γιατρό θα ήταν σαν να του λέω πως με κοροϊδεύει και μοιράζεται τα χρήματα αυτά με την κλινική. Τον γιατρό τον χρειαζόμαστε για την παρακολούθηση μετά την εγχείρηση οπότε πρέπει να έχουμε καλή σχέση μαζί του. Μπορεί λοιπόν όντως να χρησιμοποίησαν το υλικό και όντως να κάνει 850 ευρώ (ένα ψαλίδι ήταν που το βρήκα online $350) ή μπορεί να είναι κοινή πρακτική να εκμεταλεύονται τους ασθενείς και να χρεώνουν σε όλους αυτό το ψαλίδι. Το ζήτημα είναι πως εγώ δεν μπορώ να το διασταυρώσω ούτε να πάω πολύ κόντρα για να μην προσβάλλω τον γιατρό που τον χρειάζομαι. Το σχόλιο για τον έλεγχο των κριτικών των κλινικών δεν έχει νόημα γιατί όλες έχουν άθλιες κριτικές και γιατί έτσι κι αλλιώς την κλινική την υποδεικνύει ο γιατρός σου. Επιπλέον, το λάθος είναι του γιατρού που δεν μας ενημέρωσε εξαρχής για τα πιθανά επιπλέον κόστη. Αλλά και πάλι δεν με παίρνει να τον ξεχέσω γιατί τον χρειάζομαι. Σε κάθε περίπτωση, είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις οποιοδήποτε υπέρογκο ποσό σου πούνε και δεν μπορείς να πας πολύ κόντρα για να μην χαλάσεις την σχέση σου με τον γιατρό. Τα ίδια συνέβησαν με την ιστολογική που μου είπαν ότι έκαναν μια επιπλέον ανάλυση που κοστίζει 60-70 ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ έχεις την αγωνία των αποτελεσμάτων. Οπότε με τις παραπάνω νέες πληροφορίες, πώς θα μπορούσε να ελέγξει κανείς αν τον κλέβουν και τον εκμεταλλεύονται ή αν όντως χρησιμοποιήθηκαν και χρειάζονταν τα υλικά και οι επιπλέον αναλύσεις; επειδη το ινσομνια ειναι τιγκα στους γιατρους (του πληκτρολογιου): αποτι καταλαβα τα δινετε τα λεφτα απο τη τσεπη σας. Η μονη λυση πλεον και εφοσον γινεται να κανεις μια ειλικρινη συζητηση με τον επιβλεπον ιατρο για να του αναφερεις το οικονομικο προβλημα (οχι οτι ειναι υπερβολικες χρεωσεις αλλα οτι δε τη παλευεις οικονομικα). Ο ιατρος ισως μπορει να κανει κατι με το λογιστηριο. Αν ομως παει λογιστηριο και ειναι πλεον αργα (για λογιστικους λογους) τοτε πρεπει να το δεχθεις. Αν πας σε δικηγορο προφανως το νομικο τμημα της κλινικης θα ενημερωσει τον ιατρο και δε θα ειναι και τοσο καλο για τη συνεχεια που λες οτι θα υπαρχει για τη θεραπεια αλλα και τη σχεση σας με τον ιατρο.
m3ltd0wn Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Επειδή ζεις Νορβηγία και έχω ζήσει Νορβηγία με την γυναίκα μου έγκυο θα σου πω ότι όντως είναι και άσχετοι σαν γιατροί αλλά και έχουν "περίεργη" νοοτροπία ως προς την υγεία: πάνω από όλα το κόστος, ακόμα και από τον ασθενή. Παράδειγμα, έγκυος η γυναίκα μου με αιμορραγία, πήγαμε σε γνωστό πανεπιστημιακό νοσοκομείο και δεν μας είδε κανείς γιατί ήταν σε night mode, δηλαδή είπαμε σε μια νοσοκόμα τι συμβαίνει, έκανε chat με τον γιατρό, της είπε για αυτά που μου λες δεν έρχομαι και μας έδιωξαν... Που θα μπορούσαν να κάνουν έναν απλό υπέρηχο να δουν αν το μωρό είναι εντάξει (όπως μας είπε ο Έλληνας γιατρός που μας παρακολουθούσε). Την επόμενη πληρώσαμε ιδιώτη γυναικολόγο για να μας εξετάσει, κόστος και χαμένος πολύτιμος χρόνος. Ευτυχώς όλα καλά. Βασικές εξετάσεις screening δεν κάνουν (π.χ. για σύνδρομο down) δεν καταφέραμε να τις κάνουμε ποτέ, και αυτό στην τύχη έμεινε. Άλλη περίπτωση, μας είχε χτυπήσει αμάξι (ευτυχώς όχι ΠΟΛΥ σοβαρά και η γυναίκα μου όχι έγκυος). Οι εξέταση που μας έκαναν ήταν απλά έλεγχος οφθαλμών και να περπατήσουμε σε μια ευθεία (λες και έχουμε πιει). Και πληρώσαμε τις εξετάσεις από την τσέπη μας (τα πήραμε μετά από την ασφαλιστική)... Για εμένα η Νορβηγία είναι τραγικό κράτος στο θέμα της υγείας, για άλλους μπορεί όχι. Στα εδώ, με ιδιωτική ασφάλεια, θεωρητικά πολύ καλή λόγω ομαδικού, σε συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική της Αθήνας, κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε (αρκετά συχνά και λόγω παιδιών) εκτός από τις καλύψεις μας βγάζουν ΠΑΝΤΑ και ένα μπιλιετάκι 50-150€ έτσι για κάτι που δεν προβλέπεται... Χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν η κόρη μου είχε σπάσει το πόδι της μας χρέωσαν 50€ για να της βάλουν γύψο και άλλα 50 για να τον βγάλουν. Ευτυχώς τον είχαν βάλει τόσο χάλια που μόλις άκουσα τα 50€ για να τον βγάλουν, το έβγαλα μόνος μου μπροστά στον γιατρό ο οποίος έμεινα παγωτό όταν του είπα "άσε, θα τα φάμε στα σουβλάκια τώρα με την μικρή"... Κοντολογίς, όλοι την έχουμε "πατήσει" αναγκαστικά... 5
Ukforthemoment Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 11 ώρες πριν, funbreaker είπε Ζω στην Νορβηγία Ελπίζω αυτό να μην τους το ανέφερες.Εχω παρατηρήσει να αλλάζει προς το ακόμα πιο φιλοχρήματο το βλέμμα τους όταν μαθαίνουν ότι δουλευεις στο εξωτερικό. 1
funbreaker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 15 hours ago, Basilhs23___ said: Θα πήγαινες κανονικά στον γιατρό και στην κλινική, θα σου έλεγαν από το ταμείο πάλι ότι χρωστάς τόσα, θα τους έλεγες ναι το ξέρω να περιμένετε. Θα πλήρωνες μόνο την επισκεψη. Ο γιατρός δεν έχει λόγο να σου δημιουργήσει πρόβλημα εκτός αν έχει κάποια συνεπεια ως προς την σχέση του με την κλινική. Αυτά φυσικά στα λέω τώρα από τον καναπέ ως τρίτος παρατηρητής και κατόπιν εορτής. Αν ήμουν στην θέση σου μπορεί να έκανα τα ίδια. Απλα λέω μερικές ιδέες έτσι για να είσαι πιο ετοιμασμενος αν χρειαστεί να αποταθείτε πάλι σε ιδιωτική κλινική για άλλο θέμα υγείας. Και οκ αλλά τελικά δεν θα πλήρωνα πάλι;
Wspr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, funbreaker είπε Και οκ αλλά τελικά δεν θα πλήρωνα πάλι; Φίλε μου έπρεπε να είχες συζητήσει αναλυτικά με το γιατρό που σε ανέλαβε για όλες τις χρεώσεις.Ο γιατρός οφείλει να σου δώσει αναλυτικά το κόστος της επέμβασης.Ιατρικές αμοιβές τόσο,κλινική τόσο.Σου δίνει ένα εύρος τιμής αν υπάρχει περιπτωση να κάτσεις πχ 1-2 μέρες παραπάνω.Ο γιατρός σου επίσης ξέρει αναλυτικά τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσει και οφειλει να σε ενημερώσει αναλυτικά γιαυτα.Στη συγκεκριμένη περιπτωση σε δάγκωσαν κανονικά απ ότι καταλαβαίνω.Το ξεχνάς λογικά και προχωράς ξέροντας για την επόμενη φορά
funbreaker Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 11 minutes ago, Wspr said: Φίλε μου έπρεπε να είχες συζητήσει αναλυτικά με το γιατρό που σε ανέλαβε για όλες τις χρεώσεις.Ο γιατρός οφείλει να σου δώσει αναλυτικά το κόστος της επέμβασης.Ιατρικές αμοιβές τόσο,κλινική τόσο.Σου δίνει ένα εύρος τιμής αν υπάρχει περιπτωση να κάτσεις πχ 1-2 μέρες παραπάνω.Ο γιατρός σου επίσης ξέρει αναλυτικά τι εργαλεία θα χρησιμοποιήσει και οφειλει να σε ενημερώσει αναλυτικά γιαυτα.Στη συγκεκριμένη περιπτωση σε δάγκωσαν κανονικά απ ότι καταλαβαίνω.Το ξεχνάς λογικά και προχωράς ξέροντας για την επόμενη φορά Σώθηκες, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι τέτοιος τύπος. Με το ζόρι μας είπε πόσα θέλει ο ίδιος, συνεχώς έλεγε θα τα βρούμε αυτά. Για τον αναισθησιολόγο και την κλινική μας είπε να ρωτήσουμε τους ίδιους. Οπότε όταν κάποιος δεν λέει τα βασικά είναι αδύνατον να πάρεις πληροφορίες για περισσότερα. Το ξέρω πως είναι μλκς, είναι γενικότερα μλκς στην επικοινωνία εκτός απ' αυτό το ζήτημα. Όπως συμβαίνει με πολλούς γιατρούς είναι απότομος, αγενής, λιτός στις πληροφορίες που δίνει αλλά δεν μπορείς να τον διαολοστείλεις και να τον αλλάξεις γιατί ξέρει σε βάθος το ιστορικό σου, δεν θες φασαρίες γιατί προέχει η υγεία του ανθρώπου σου και τον ανέχεσαι. Σε όλους μας έχει τύχει να ανεχόμαστε γιατρό μλκ στην συμπεριφορά. Οπότε νομίζω πως το πρόβλημα που περιγράφω στο νήμα, ξεκινά και τελειώνει στο γεγονός πως ο γιατρός είναι μλκς. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από funbreaker
cthulhucarbide Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Από την στιγμή που το ποσό το ζήτησαν μετά την επέμβαση όπου δεν καίγεσαι και τόσο, αναρωτιέμαι πόσο άσχημα θα πήγαινε η φάση αν έλεγες απλά "όχι δεν σας δίνω τίποτα παραπάνω"
Basilhs23___ Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, funbreaker είπε Σώθηκες, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι τέτοιος τύπος. Με το ζόρι μας είπε πόσα θέλει ο ίδιος, συνεχώς έλεγε θα τα βρούμε αυτά. Για τον αναισθησιολόγο και την κλινική μας είπε να ρωτήσουμε τους ίδιους. Οπότε όταν κάποιος δεν λέει τα βασικά είναι αδύνατον να πάρεις πληροφορίες για περισσότερα. Το ξέρω πως είναι μλκς, είναι γενικότερα μλκς στην επικοινωνία εκτός απ' αυτό το ζήτημα. Όπως συμβαίνει με πολλούς γιατρούς είναι απότομος, αγενής, λιτός στις πληροφορίες που δίνει αλλά δεν μπορείς να τον διαολοστείλεις και να τον αλλάξεις γιατί ξέρει σε βάθος το ιστορικό σου, δεν θες φασαρίες γιατί προέχει η υγεία του ανθρώπου σου και τον ανέχεσαι. Σε όλους μας έχει τύχει να ανεχόμαστε γιατρό μλκ στην συμπεριφορά. Οπότε νομίζω πως το πρόβλημα που περιγράφω στο νήμα, ξεκινά και τελειώνει στο γεγονός πως ο γιατρός είναι μλκς. Εγώ σε κάτι τέτοιους γιατρούς δεν με νοιάζει καθόλου ούτε αν ξέρει το ιστορικό ούτε τίποτε, κοιτάω και βρίσκω άλλον όταν διαπιστώνω τέτοιες συμπεριφορές. Είχατε χρόνια σημάδια πως κάποια στραβή θα συμβεί κάποια στιγμή, δεν έγινε ξαφνικά ούτε κατά τύχη, δεν παίζει να εμπιστευθω την υγεία μου εμένα και των δικών μου σε τέτοιους γιατρούς. Αν είναι να έχεις πρόβλημα υγείας και να σου χειροτερεύει και την ψυχολογία ο γιατρός, κλαφτα Χαράλαμπε. Επεξ/σία 8 Σεπτεμβρίου 2023 από Basilhs23___ 1
mechpanos Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Σε όλες τις ιδιωτικές έτσι είναι. Βαράνε στα αυτιά χρεώνοντας o, τι θέλουν. Το ίντερνετ είναι γεμάτο τέτοιες ιστορίες.
dstilio Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 1 hour ago, funbreaker said: Σώθηκες, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι τέτοιος τύπος. Με το ζόρι μας είπε πόσα θέλει ο ίδιος, συνεχώς έλεγε θα τα βρούμε αυτά. Για τον αναισθησιολόγο και την κλινική μας είπε να ρωτήσουμε τους ίδιους. Οπότε όταν κάποιος δεν λέει τα βασικά είναι αδύνατον να πάρεις πληροφορίες για περισσότερα. Το ξέρω πως είναι μλκς, είναι γενικότερα μλκς στην επικοινωνία εκτός απ' αυτό το ζήτημα. Όπως συμβαίνει με πολλούς γιατρούς είναι απότομος, αγενής, λιτός στις πληροφορίες που δίνει αλλά δεν μπορείς να τον διαολοστείλεις και να τον αλλάξεις γιατί ξέρει σε βάθος το ιστορικό σου, δεν θες φασαρίες γιατί προέχει η υγεία του ανθρώπου σου και τον ανέχεσαι. Σε όλους μας έχει τύχει να ανεχόμαστε γιατρό μλκ στην συμπεριφορά. Οπότε νομίζω πως το πρόβλημα που περιγράφω στο νήμα, ξεκινά και τελειώνει στο γεγονός πως ο γιατρός είναι μλκς. Υπέρ τιμάς το ποσό τον χρειάζεστε. Ναι οκ τώρα μετά την εγχείρηση καλό είναι να σας προσέξει. Τσάμπα εννοείται. 1) αν σας ζητήσει λεφτά και μετά, φύγε και πήγαινε σε αλλον 2) αν με το καλό τελειώσει αυτή η ιστορία, πηγαίνετε και πάλι σε άλλον μελλοντικά. Καθικια το 90% των γιατρών στην Ελλάδα, επιπέδου ταρίφα αλλά με παραπάνω σπουδές. Έγιναν γιατροί για τη Mercedes και το Rolex και όχι για την επιστήμη και τον άνθρωπο. Θελει πολύ ψάξιμο να βρεις σωστό γιατρό. 3
Wspr Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, funbreaker είπε Σώθηκες, ο συγκεκριμένος γιατρός δεν είναι τέτοιος τύπος. Με το ζόρι μας είπε πόσα θέλει ο ίδιος, συνεχώς έλεγε θα τα βρούμε αυτά. Για τον αναισθησιολόγο και την κλινική μας είπε να ρωτήσουμε τους ίδιους. Οπότε όταν κάποιος δεν λέει τα βασικά είναι αδύνατον να πάρεις πληροφορίες για περισσότερα. Το ξέρω πως είναι μλκς, είναι γενικότερα μλκς στην επικοινωνία εκτός απ' αυτό το ζήτημα. Όπως συμβαίνει με πολλούς γιατρούς είναι απότομος, αγενής, λιτός στις πληροφορίες που δίνει αλλά δεν μπορείς να τον διαολοστείλεις και να τον αλλάξεις γιατί ξέρει σε βάθος το ιστορικό σου, δεν θες φασαρίες γιατί προέχει η υγεία του ανθρώπου σου και τον ανέχεσαι. Σε όλους μας έχει τύχει να ανεχόμαστε γιατρό μλκ στην συμπεριφορά. Οπότε νομίζω πως το πρόβλημα που περιγράφω στο νήμα, ξεκινά και τελειώνει στο γεγονός πως ο γιατρός είναι μλκς. Νομίζω ότι είπες ότι μένεις εξωτερικό όποτε θα σου δώσω φιλικά ένα τιπ για Ελλάδα ειτε αφορά γιατρό,ειτε δικηγόρο ειτε υδραυλικό…Όταν σου λένε θα τα βρούμε 99.9% παίζει δάγκωμα..Επίσης δεν έχεις ανάγκη το γιατρό τον οποίο περιγράφεις(εκτός από πραγματικά πολύ σπάνιες περιπτώσεις που δεν μπορείς να κανείς αλλιώς).Αυτό που πρέπει πάντα να ζητάς είναι λεπτομερής ενημέρωση και στο ιατρικό και στο οικονομικό κομμάτι. Έπισης για το φίλο που αναρωτιέται αν δεν πλήρωνε τι θα γινόταν δεν θα άνοιγε ρουθούνι.Επίσης αν ο γιατρός ήταν σωστός θα έπαιρνε τηλ το γραφείο προσωπικού και θα έκοβε τη χρέωση.Σε αυτόν δεν θα έλεγαν τίποτα γιατί από αυτόν εξαρτώνται
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα