Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Σε όποιο νοσοκομείο και να πας ακόμα και ιδιωτικό οι κριτικές θα είναι πάντα μέτριες ως κακές. Δεν είναι και σουβλατζίδικο να υπάρχουν 10 σε κάθε τετράγωνο ώστε να κλείνουν τα κακά και να μένουν τα καλά.

Σε μερικά πράγματα δεν μπορείς να βασιστείς στις κριτικές google. Άλλο παράδειγμα είναι οι εταιρείες κούριερ. Αν επέλεγες με βάση τις κριτικές, θα κατέληγες να μην χρησιμοποιήσεις τίποτα για όλες έχουν βαθμό κοντά στον πάτο

Δεκτόν, αλλά αν μία κλινική έχει "μόνο" 100 αρνητικές κριτικές και η άλλη έχει 1000, και οι μισές αναφέρουν φαινόμενα όπως αυτό του ΟΡ, μάλλον θα προτιμήσω να πάω στην πρώτη.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
39 minutes ago, Wspr said:

Με το γιατρό δεν είχες συνεννοηθεί ;Κανονικά ο γιατρός έπρεπε να σου πει:ιατρικές αμοιβές τόσα,αμοιβή κλινική τόσα .Πηγες κατευθείαν στην κλινική και σου βρήκαν εκεί γιατρό ;

Ξέρω περίπτωση φίλου που έπρεπε να κάνει μια επέμβαση, του συστήνουν έναν γιατρό, τον ρωτάει πόσο θα πάει η επέμβαση? Ο γιατρός του λέει ένα χ ποσό. Τον ρωτάει ο φίλος, γιατρέ επειδή έχω και ιδιωτική ασφάλεια που μου τα καλύπτει όλα, αυτό είναι το τελικό ποσό? Μήπως υπάρχει κάτι έξτρα? Όχι του λέει ο γιατρός μην ανησυχείς, αυτά πρέπει να πληρώσεις. Κάνει την επέμβαση και μετά του λέει ο γιατρός, ξέρεις πρέπει να δώσεις και άλλα 300 για τον αναισθησιολόγο. Και του λέει ο φίλος, καλά ρε γιατρέ, δεν σε ρώτησα και σου είπα και ότι έχω και την ασφάλεια για να μπουν και τα χρήματα όλα μέσα, τι μου λες τώρα? Τελικά τα πλήρωσε και τα 300. Δεν υπάρχει σωτηρία!

Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη αλλά δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα.Ο ασθενής συμφωνεί μια τιμή με το γιατρό για όλα.Ο γιατρός έχει κάνει μια συμφωνία με την κλινική και για να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της ο ασθενής θα χρεωθεί ένα x ποσο.Αν δεν ξέρει ποια υλικά θα χρησιμοποιήσει πρέπει να ενημερώσει τον ασθενή του .Αν τώρα πάει η κλινική να δαγκώσει τον ασθενή ο γιατρός οφείλει να μπει μπροστά και αν δεν γίνεται τίποτα οφείλει να αφαίρεση το επιπλέον ποσο που ζητείται απ την κλινική από την αμοιβή του.Ο ασθενής είναι πελάτης του γιατρού και ο γιατρός είναι πελάτης της κλινικής.Θεωρητικά η κλινική δεν έχει να κάνει με τον ασθενή 

Δημοσ.
9 minutes ago, Wspr said:

Παιδιά συγγνώμη αλλά δεν λειτουργεί έτσι το πράγμα.Ο ασθενής συμφωνεί μια τιμή με το γιατρό για όλα.Ο γιατρός έχει κάνει μια συμφωνία με την κλινική και για να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες της ο ασθενής θα χρεωθεί ένα x ποσο.Αν δεν ξέρει ποια υλικά θα χρησιμοποιήσει πρέπει να ενημερώσει τον ασθενή του .Αν τώρα πάει η κλινική να δαγκώσει τον ασθενή ο γιατρός οφείλει να μπει μπροστά και αν δεν γίνεται τίποτα οφείλει να αφαίρεση το επιπλέον ποσο που ζητείται απ την κλινική από την αμοιβή του.Ο ασθενής είναι πελάτης του γιατρού και ο γιατρός είναι πελάτης της κλινικής.Θεωρητικά η κλινική δεν έχει να κάνει με τον ασθενή 

Ανάλογα την επέμβαση.

Συνήθως στην έξοδο από την κλινική σου βγαίνει ένας αναλυτικότατος λογαριασμός που λέει μέχρι και τα ντεπόν που πήρες. Από οικονομικής σκοπιά εξηγείται, γιατί άλλο να μεινεις ένα βράδυ μέσα και άλλο να υπάρχει κάποια επιπλοκή και να μεινεις δύο βράδια μέσα ή/και να χρειαστούν έξτρα εξετάσεις.

Τυπικό και κλασσικό παράδειγμα είναι αυτό του τοκετού, που τελευταία στιγμή γυρίζει σε καισαρική, οπότε όλα κοστίζουν παραπάνω.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να το στηρίζουμε πάση θυσία, βοηθώντας το να ξεπεράσει τις παθογένειες.

• Like 3
Δημοσ.
1 minute ago, GeorgeKatz said:

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να το στηρίζουμε πάση θυσία, βοηθώντας το να ξεπεράσει τις παθογένειες.

Εμείς το στηρίζουμε με τα χρήματα που μας κρατάνε από το μισθό μας. Άλλοι δεν το στηρίζουν!

• Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, G30RGE είπε

Ξέρω περίπτωση φίλου που έπρεπε να κάνει μια επέμβαση, του συστήνουν έναν γιατρό, τον ρωτάει πόσο θα πάει η επέμβαση? Ο γιατρός του λέει ένα χ ποσό. Τον ρωτάει ο φίλος, γιατρέ επειδή έχω και ιδιωτική ασφάλεια που μου τα καλύπτει όλα, αυτό είναι το τελικό ποσό? Μήπως υπάρχει κάτι έξτρα? Όχι του λέει ο γιατρός μην ανησυχείς, αυτά πρέπει να πληρώσεις. Κάνει την επέμβαση και μετά του λέει ο γιατρός, ξέρεις πρέπει να δώσεις και άλλα 300 για τον αναισθησιολόγο. Και του λέει ο φίλος, καλά ρε γιατρέ, δεν σε ρώτησα και σου είπα και ότι έχω και την ασφάλεια για να μπουν και τα χρήματα όλα μέσα, τι μου λες τώρα? Τελικά τα πλήρωσε και τα 300. Δεν υπάρχει σωτηρία!

Καλά βασικά αυτού του τύπου η συνεννόηση είναι ότι να ναι, δεν πας να κάνεις έτσι συνεννόηση όταν θες επέμβαση. Αλλά εντάξει αν ο άλλος δεν είναι και σχετικός ούτε έχει κάνει ποτέ του επέμβαση, δεν μπορώ να τον κατηγορήσω. 

Ο γιατρός που θα σου κάνει την επέμβαση δεν μπορεί να σου πει το κόστος της νοσηλείας στο νοσοκομείο, κόστος τυχόν αναλωσιμων. Ακόμα στις ιδιωτικές κλινικές πληρώνεις και τα τηλέφωνα από το σταθερό τους τηλέφωνο μέσα στον θάλαμο νοσηλείας. 

Αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να ζητήσεις γραπτώς προσφορά στην κλινική, η κλινική να συνεννοηθεί με τον γιατρό και να σου δώσουν μια ολοκληρωμένη προσφορά με τα πάντα μέσα αναλυτικά. Αν δεν σου αναφέρουν τίποτα τοτε πρέπει να πας στον γιατρό να ρωτησεις τι γίνεται. Δυστυχώς ο γιατρός ποτέ δεν υπολογίζει το κόστος του αναισθησιολογου, πάντα πάει ξέχωρα. 

Για τον  αναισθησιολογο ποτέ μην υποτιμάτε τον ρόλο του, η καλή και η σωστή διαδικασία τόσο της αναισθησίας όσο και του ξυπνήματος, είναι το 50% της επιτυχίας και της ομαλής πορείας ενός χειρουργιου.

Άλλος παράγοντας επίσης είναι άμα χρειαστεί κάτι επιπλέον το οποίο δεν μπόρεσε να προβλεφθεί. Για παράδειγμα όταν έκανα εγώ έναν μικρό χειρουργικο καθαρισμό πριν 10 χρόνια, ο γιατρός μου σύστησε πέραν των τριών ημερών να μείνω άλλη μια για την δική μου ασφάλεια επειδή είδε ότι δεν έχει θρέψει επαρκώς το τραύμα από την τομη, φυσικά δεν πλήρωσα τίποτα επειδή με κάλυψε η ασφαλιστική, άμα πήγαινα ιδιωτικως παίζει να είχα σκάσει από 200 ως 500 ευρώ παραπάνω για μια ημέρα μόνο. 

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή οι περισσότεροι με ρωτάτε παρόμοια πράγματα σας δίνω μια συνολική απάντηση:

1. Από την κλινική πήρα γραπτή εκτίμηση κόστους που περιελάμβανε το κόστος διαμονής, το κόστος χρήσης της χειρουργικής αίθουσας και ιστολογικής εξέτασης μετά την επέμβαση.

2. Επικαλέστηκαν πως χρειάστηκε ένα υλικό που κάνει 850 ευρώ για την επέμβαση. Πήρα επιτόπου τηλ τον γιατρό και είπε πως όντως χρειάστηκε.

3. Πλήρωσα γιατί αν αρνιομουν μετά το τηλεφώνημα στον γιατρό θα ήταν σαν να του λέω πως με κοροϊδεύει και μοιράζεται τα χρήματα αυτά με την κλινική. Τον γιατρό τον χρειαζόμαστε για την παρακολούθηση μετά την εγχείρηση οπότε πρέπει να έχουμε καλή σχέση μαζί του.

Μπορεί λοιπόν όντως να χρησιμοποίησαν το υλικό και όντως να κάνει 850 ευρώ (ένα ψαλίδι ήταν που το βρήκα online $350) ή μπορεί να είναι κοινή πρακτική να εκμεταλεύονται τους ασθενείς και να χρεώνουν σε όλους αυτό το ψαλίδι.

Το ζήτημα είναι πως εγώ δεν μπορώ να το διασταυρώσω ούτε να πάω πολύ κόντρα για να μην προσβάλλω τον γιατρό που τον χρειάζομαι.

Το σχόλιο για τον έλεγχο των κριτικών των κλινικών δεν έχει νόημα γιατί όλες έχουν άθλιες κριτικές και γιατί έτσι κι αλλιώς την κλινική την υποδεικνύει ο γιατρός σου.

Επιπλέον, το λάθος είναι του γιατρού που δεν μας ενημέρωσε εξαρχής για τα πιθανά επιπλέον κόστη. Αλλά και πάλι δεν με παίρνει να τον ξεχέσω γιατί τον χρειάζομαι.

Σε κάθε περίπτωση, είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις οποιοδήποτε υπέρογκο ποσό σου πούνε και δεν μπορείς να πας πολύ κόντρα για να μην χαλάσεις την σχέση σου με τον γιατρό.

Τα ίδια συνέβησαν με την ιστολογική που μου είπαν ότι έκαναν μια επιπλέον ανάλυση που κοστίζει 60-70 ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ έχεις την αγωνία των αποτελεσμάτων.

Οπότε με τις παραπάνω νέες πληροφορίες, πώς θα μπορούσε να ελέγξει κανείς αν τον κλέβουν και τον εκμεταλλεύονται ή αν όντως χρησιμοποιήθηκαν και χρειάζονταν τα υλικά και οι επιπλέον αναλύσεις;

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, funbreaker είπε

2. Επικαλέστηκαν πως χρειάστηκε ένα υλικό που κάνει 850 ευρώ για την επέμβαση. Πήρα επιτόπου τηλ τον γιατρό και είπε πως όντως χρειάστηκε.

Μπορεί λοιπόν όντως να χρησιμοποίησαν το υλικό και όντως να κάνει 850 ευρώ (ένα ψαλίδι ήταν που το βρήκα online $350) ή μπορεί να είναι κοινή πρακτική να εκμεταλεύονται τους ασθενείς και να χρεώνουν σε όλους αυτό το ψαλίδι.

Το ψαλίδι λογικά με τέτοιο κόστος δεν είναι αναλώσιμο υλικό μιας χρήσης, άρα σου ανήκει. Ζήτα να στο δώσουν

Εκτός κι αν πλήρωσες για να αποκτήσει η κλινική ή ο γιατρός (αν το καβάτζωσε) ένα ακόμα δωρεάν χειρουργικό εργαλείο που προφανώς θα χρησιμοποιηθεί και στο μέλλον σε άλλους ασθενείς.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχω ιδέα αν είναι μιας χρήσης. Κι αν μου πούνε πως το πέταξαν; Πέρασε και μια εβδομάδα.

Επεξ/σία από funbreaker
Δημοσ.

καλα το τι κλεψιμο παιζει στις ιδιωτικες κλινικες ειναι μεγαλη κουβεντα. Κατ αρχας εχουν αλλο τιμολογιο αν πας ιδιωτικα ή αν πας με ασφαλεια. Στην ασφαλεια χρεωνουν σχεδον διπλασια τιμη. 

Οσο για το ψαλιδι που λες, θες να πουμε δλδ οτι μπηκε ο γιατρος να κανει μια εγχειρηση και δεν ηξερε οτι θα χρειαστει το πανακριβο ψαλιδι απο πριν, και το θυμηθηκε στην μεση της εγχειρησης και ως εκ θαυματος το ειχαν και στην αποθηκη της και του το εφεραν αμεσως...

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Λοιπόν επειδή οι περισσότεροι με ρωτάτε παρόμοια πράγματα σας δίνω μια συνολική απάντηση:

1. Από την κλινική πήρα γραπτή εκτίμηση κόστους που περιελάμβανε το κόστος διαμονής, το κόστος χρήσης της χειρουργικής αίθουσας και ιστολογικής εξέτασης μετά την επέμβαση.

3. Πλήρωσα γιατί αν αρνιομουν μετά το τηλεφώνημα στον γιατρό θα ήταν σαν να του λέω πως με κοροϊδεύει και μοιράζεται τα χρήματα αυτά με την κλινική. Τον γιατρό τον χρειαζόμαστε για την παρακολούθηση μετά την εγχείρηση οπότε πρέπει να έχουμε καλή σχέση μαζί του.

Το ζήτημα είναι πως εγώ δεν μπορώ να το διασταυρώσω ούτε να πάω πολύ κόντρα για να μην προσβάλλω τον γιατρό που τον χρειάζομαι.

Το σχόλιο για τον έλεγχο των κριτικών των κλινικών δεν έχει νόημα γιατί όλες έχουν άθλιες κριτικές και γιατί έτσι κι αλλιώς την κλινική την υποδεικνύει ο γιατρός σου.

Επιπλέον, το λάθος είναι του γιατρού που δεν μας ενημέρωσε εξαρχής για τα πιθανά επιπλέον κόστη. Αλλά και πάλι δεν με παίρνει να τον ξεχέσω γιατί τον χρειάζομαι.

Σε κάθε περίπτωση, είσαι αναγκασμένος να πληρώσεις οποιοδήποτε υπέρογκο ποσό σου πούνε και δεν μπορείς να πας πολύ κόντρα για να μην χαλάσεις την σχέση σου με τον γιατρό.

Τα ίδια συνέβησαν με την ιστολογική που μου είπαν ότι έκαναν μια επιπλέον ανάλυση που κοστίζει 60-70 ευρώ. Κι όλα αυτά ενώ έχεις την αγωνία των αποτελεσμάτων.

Οπότε με τις παραπάνω νέες πληροφορίες, πώς θα μπορούσε να ελέγξει κανείς αν τον κλέβουν και τον εκμεταλλεύονται ή αν όντως χρησιμοποιήθηκαν και χρειάζονταν τα υλικά και οι επιπλέον αναλύσεις;

Τέλος πάντων, σε καταλαβαίνω. Σημασία έχει να πάει καλά ο πατέρας σου μετά την επέμβαση. 

Αν σου έδωσαν έγγραφο που γράφει την λέξη εκτίμηση στον τίτλο του. Η λέξη αυτή δηλώνει από μόνη της ότι θα υπάρχει κάποια διαφορά συν πλην ένα μέσο ποσόν, σίγουρα όχι κάτω αλλά πάνω εφόσον πλήρωσες ήδη. 

Το λάθος ήταν του γιατρού που δεν προέβλεψε να βάλει στην αμοιβή αυτό το εργαλείο. Δεν ξέρω αν η άρνηση πληρωμής θα είχε δυσμενείς σχέσεις με τον γιατρό, την ζημιά θέλω να πω δεν την επωμιζεται ο γιατρός αλλά η κλινικη, όλα τα αναλώσιμα και τα εργαλεία για το οτιδήποτε δεν είναι του γιατρού αλλά της κλινικής. Ίσως θα μπορούσατε να πείτε εκείνη την στιγμή τώρα δεν μπορούμε να πληρώσουμε και θα έρθετε άλλη στιγμή και να μετα να βλέπετε εν καιρώ τι θα κάνατε. 

Πάντως ναι, αυτόν τον φόβο του να μην χαλάσουν οι σχέσεις με τον γιατρό που έκανε την επέμβαση τον κατανοώ. Ακόμα και σε άλλον να πηγαίνατε θα σας έλεγε για ποιον λόγο δεν πήγατε και να βρείτε αυτόν που έκανε το χειρουργείο.

8 λεπτά πριν, funbreaker είπε

Δεν έχω ιδέα αν είναι μιας χρήσης. Κι αν μου πούνε πως το πέταξαν; Πέρασε και μια εβδομάδα.

Μην το ψάχνεις, ξέχνα το θέμα με το ψαλίδι. Μπορεί να ειναι μιας χρήσης μπορεί και όχι. Μπορεί να σας χρέωσαν κόστος αγοράς συν κέρδος της κλινικής, για χαζούς τους έχετε; Αυτό που για την κλινική μπορεί να στοίχησε 100 ευρώ, στον ασθενή το κάνουν 200 και παραπανω. 

Δημοσ.

Δυστυχως οι ιδιωτικες κλινικες ειναι αχορταγες το τι λεφτα ζητανε για το τιποτα ειναι απιστευτο. Βρισκουν και πατανε στην απελπισια του κοσμου για να γινει καλα ο ανθρωπος τους και ζητανε οσο οσο ειναι τρελα τα λεφτα. Μπορει ενας γιατρος να δινει τον ορκο του ιπποκρατη αλλα ενα 5% το πολυ τον πραττει χωρις να ζηταει φακελακια και γενικα να τρωει με χρυσα κουταλια εξαιτιας τις αρρωστιες των αλλων. Ειναι ντροπη και αισχος. Μακαρι να ειχαμε καλυτερη δημοσια υγεια αλλα δεν εχουμε. Στην Σουηδια και αλλες σωστες χωρες ζητανε ενα σωρο χρηματα για ασφαλεια αλλα εχουν κορυφαια δημοσια περιθαλψη. Εμεις εδω και δινουμε ενα σωρο λεφτα και πρεπει να κλεισεις ραντεβου 3-4 μηνες πριν για ενα ραντεβου η σοβαρη εγχειρηση. Οποτε οι κλινικες πατανε σε αυτο το μπαχαλο και εκμεταλλευονται σε εσχατο βαθμο οτι μπορουν. 

• Like 1
Δημοσ.

Ζω στην Νορβηγία και οι αναμονες είναι τα ίδια και χειρότερα και επιπλέον οι γιατροί είναι άσχετοι. Οπότε αν δεν έχεις λεφτά να σου κλέψουν όπου κι αν είσαι θα έχεις πρόβλημα.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Δυστυχως οι ιδιωτικες κλινικες ειναι αχορταγες το τι λεφτα ζητανε για το τιποτα ειναι απιστευτο. Βρισκουν και πατανε στην απελπισια του κοσμου για να γινει καλα ο ανθρωπος τους και ζητανε οσο οσο ειναι τρελα τα λεφτα. Μπορει ενας γιατρος να δινει τον ορκο του ιπποκρατη αλλα ενα 5% το πολυ τον πραττει χωρις να ζηταει φακελακια και γενικα να τρωει με χρυσα κουταλια εξαιτιας τις αρρωστιες των αλλων. Ειναι ντροπη και αισχος. Μακαρι να ειχαμε καλυτερη δημοσια υγεια αλλα δεν εχουμε. Στην Σουηδια και αλλες σωστες χωρες ζητανε ενα σωρο χρηματα για ασφαλεια αλλα εχουν κορυφαια δημοσια περιθαλψη. Εμεις εδω και δινουμε ενα σωρο λεφτα και πρεπει να κλεισεις ραντεβου 3-4 μηνες πριν για ενα ραντεβου η σοβαρη εγχειρηση. Οποτε οι κλινικες πατανε σε αυτο το μπαχαλο και εκμεταλλευονται σε εσχατο βαθμο οτι μπορουν. 

Για το φακελάκι φταίει και ο ασθενής που το δίνει, όχι μόνο ο γιατρός. Για το αν τρώει με χρυσά κουταλιά ο γιατρός είναι σχετικό. Δες τις χάλια αμοιβές που έχουν οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία και τις συνθήκες εργασίας, πέφτουν πολλές παραιτήσεις και ζήτημα είναι αν αντέξει το σύστημα μετά από χρόνια. 

Για το εξωτερικό μην το δένεις κόμπο, δεν έχω ακούσει τα καλύτερα για όλες τις χώρες. Έχω και την πρόσφατη εμπειρία φίλου που μετανάστευσε στον Καναδά και μου έλεγες σημεία και τέρατα για το σύστημα τους, δεν διαφέρει τρομερά σε σχέση με εδώ, βέβαια εκεί είναι τα πάντα δημόσια, αλλά με παρόμοιους χρόνους αναμονής όπως εδώ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...