Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η λέξη laptop έχει χάσει προ πολλού την έννοια της. Τα περισσότερα θα έπρεπε να λέγονται  portable desktops. Δεν νομίζω το συγκεκριμένο laptop να έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα desktops.Οσο για την τιμή καλό είναι να ξαναδιαβάσετε,όσοι την θεωρείται υπερβολική, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και κυρίως της οθόνης. Μια αντίστοιχης τεχνολογίας οθόνη σε desktop μπορεί να φτάσει το χιλιάρικο.

• Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, panther_512 είπε

Καμία μεγάλη ανάγκη φίλε μου.

Απλά να έχεις μισθό τέτοιο, που να μην σε ενδιαφέρει το συγκεκριμένο κόστος.

Ζω Κύπρο. Θέλεις νά σου πω μισθούς ξένων που ζουν Λεμεσό να σου φύγει το σαγόνι?

Μιλάμε για 10Κ+ ή κοντά στα 20Κ το μήνα. Δίνουν 1500 ευρώ ενοίκιο για 2αρια που δεν έπρεπε να θέλουν πάνω από 600, και δεν τους νοιάζει καν.

Οπότε, ναι, υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει ανάγκη, και αγοράζει τέτοια λαπτοπ για την πλάκα του.

Τι κάνουν οι ξένοι στην Κύπρο και πληρώνονται με 240000 € τον χρόνο;

Δημοσ.

Πάμε στο ζουμί της υπόθεσης. Υπάρχουν και τα αντίστοιχα mobile workstations που έχουν αντίστοιχες τιμές. Και συνήθως επιζούν για μία 10ετία χαλαρά. Φανταστείτε τώρα το lenovo να πωλείται μετά από 2 χρόνια, στα μισά χρήματα. Θα το αγοράζατε; Σίγουρα. Γιατί τα υλικά είναι για 4500 δολλάρια και όχι για 600 δολλάρια. Εκεί είναι το ζουμί. Ψάξτε να δείτε στο ebay σε τι τιμές πουλάνε HP Zbook 15 G8 fury.
Επίσης ο επαγγελματίας θέλει ένα τέτοιο μηχάνημα για να κάνει δουλειά on the go όποτε πρέπει αλλά να μην του φεύγει και η πλάτη με ένα 17άρι.
Δεν είναι μηχάνημα που το αγοράζεις τώρα και το αλλάζεις σε 1 χρόνο. Το ψιλοπαντρεύεσαι μέχρι να πεθάνει ή να μην τρέχει ότι θες.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, NT1G είπε

Κυρίως προγραμματιστές. Γνωρίζω άτομο στην Πάφο με 6k το μήνα καθαρά. 25 χρονών παιδί.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, CyanBlue είπε

Δε μπορώ να φανταστώ πολλούς γραφίστες (στην Ελλάδα τουλάχιστον) που θα έδιναν 4+ χιλιάρικα για να δουλέψουν πχ photoshop στην οθόνη ενός laptop. Όπως επίσης πόσο αξιόπιστο μπορεί να είναι ένα laptop και μάλιστα με υδρόψυξη για δημιουργική και απαιτητική εργασία άπειρων ωρών. Το gaming είναι άλλη υπόθεση. Δε θα πάθει κανείς τίποτα αν κρασάρει το μηχάνημα στη μέση ενός παιχνιδιού ή αν... κλατάρει τελείως. Με project δημιουργικής εργασίας δε θα υπάρχει μόνο απογοήτευση αλλά το πιθανότερο... καταστροφή.

Βασικά οι γραφίστες τείνουν να πηγαίνουν σε Apple.

Εκεί που αξίζει αυτό είναι στο 3D Rendering αλλά και πάλι νομίζω προτιμούν Apple. Λόγω εμφάνισης που είναι Selling point για αυτούς.

Είναι σαν να λέμε παίρνω Mac για gaming. 

Αν δεν παίζεις FPS ή PC Only games με μια κονσόλα καθάρισες.

Γενικό σχόλιο-παράπονο:

Γενικά τα Games έχουν βαλτώσει και είναι όλο in-app purchases. Νομίζω πάει η καλή εποχή τους, Μόνο γραφικά και τίποτα πρωτότυπο.
Civilization , C&C , Starcraft , Warcraft, Diablo,Age of empires, Baldur's Gate ,Broken Sword , Pirates, Monkey Island, Amazon Queen , Indiana Jones Fate of Atlantis κτλ 
Τώρα κυρίως Remakes και copy cats.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, NT1G said:

Γνωστό μου άτομο ενοικιάζει 2αρι διαμέρισμα Λεμεσό 1800 το μήνα σε 27χρονο που δουλεύει σε εταιρεία που κάνει διαχείριση εταιρειών startup, με μισθό 18000 το μήνα.

Σε Κυπρίους και Ελλαδίτες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλοι δεν έχω δει προσωπικά πάνω από 4500 μεικτά σε ψηλές θέσεις, εξαιρουμένου του τραπεζικού τομέα.

Επεξ/σία από panther_512
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
50 λεπτά πριν, panther_512 είπε

Γνωστό μου άτομο ενοικιάζει 2αρι διαμέρισμα Λεμεσό 1800 το μήνα σε 27χρονο που δουλεύει σε εταιρεία που κάνει διαχείριση εταιρειών startup, με μισθό 18000 το μήνα.

Σε Κυπρίους και Ελλαδίτες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλοι δεν έχω δει προσωπικά πάνω από 4500 μεικτά σε ψηλές θέσεις, εξαιρουμένου του τραπεζικού τομέα.

Ριχνετε τετοια νουμερα και καποιοι θα ερθουν απο δω ελπιζοντας οτι εχει χρημα, σας πληροφορω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο κυπριων ελλαδιτων δεν παιρνει πανω απο 1200 ευρω τον μηνα και το κοστος ζωης εκμηδενιζει τον μισθο γρηγορα. Και μιλαμε για ποσοστο 80-90%.

Οι ξενοι που ειναι δω κανουν remote jobs, εκατομυριουχοι που εχουν και απο δω ενα σπιτι για το διαβατηριο και σιγουρα αρκετοι για ξεπλυμα...

Υπαρχει και μια μεγαλη κατηγορια κοσμου , οι παρατυποι που παρασιτουν επανω στο συστημα και εχουμε φτασει σε δημογραφικα προβληματα.

Επεξ/σία από forgotten
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, forgotten said:

Ριχνετε τετοια νουμερα και καποιοι θα ερθουν απο δω ελπιζοντας οτι εχει χρημα, σας πληροφορω οτι το μεγαλυτερο ποσοστο κυπριων ελλαδιτων δεν παιρνει πανω απο 1200 ευρω τον μηνα και το κοστος ζωης εκμηδενιζει τον μισθο γρηγορα. Και μιλαμε για ποσοστο 80-90%.

Οι ξενοι που ειναι δω κανουν remote jobs, εκατομυριουχοι που εχουν και απο δω ενα σπιτι για το διαβατηριο και σιγουρα αρκετοι για ξεπλυμα...

Υπαρχει και μια μεγαλη κατηγορια κοσμου , οι παρατυποι που παρασιτουν επανω στο συστημα και εχουμε φτασει σε δημογραφικα προβληματα.

Δεν έγραψα κάτι που δεν είναι αλήθεια και το ξέρεις. Δεν αναφέρθηκα στους "κοινούς" μισθούς ούτε στους χαμηλούς μισθούς, αλλά στους πολύ υψηλούς μισθούς, τόσο για τους ξένους, όσο και για τους Κύπριους και τους Ελλαδίτες (όπου και πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά).

Δεν θα λύσουμε το Κυπριακό εδώ, απλά συζητάμε για το κατά πόσο υπάρχει κόσμος που μπορεί να αγοράσει ένα gaming laptop 5000€ χωρίς πολύ σκέψη. Ε, υπάρχει, πώς να το κάνουμε. Και δεν είναι λίγοι, ζούν ανάμεσά μας.

Τώρα αν ο μεροκαματιάρης μή προσοντούχος ελλαδίτης, πιστεύει ότι θα έρθει Κύπρο και θα είναι κάτι περισσότερο από μεροκαματιάρης, ΟΚ, τί να πώ, σπάνιο μέν αλλά συμβαίνει.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, Tempor said:

Έχω στις αγγελίες laptop με υδρόψυξη σε κλάσμα της τιμης του Lenovo.

Είναι με mini-LED οθόνη, 13980ΗΧ, 64GB DDR5 και RTX4090?

5 hours ago, forgotten said:

προφανως και δεν ειναι το πρωτο, υπηρχαν ηδη λαπτοπ με υδροψυξη απο την xmg ....και barebone της tongfan, καλο ειναι να μην αναπαραγουμε ειδησεις χωρις διασταυρωμενα δεδομενα.

Ναι αλλά το Lenovo δεν έχει σωλήνες εξωτερικά.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Dimitris_1981 είπε

Βασικά οι γραφίστες τείνουν να πηγαίνουν σε Apple.

Εκεί που αξίζει αυτό είναι στο 3D Rendering αλλά και πάλι νομίζω προτιμούν Apple. Λόγω εμφάνισης που είναι Selling point για αυτούς.

Είναι σαν να λέμε παίρνω Mac για gaming. 

Αν δεν παίζεις FPS ή PC Only games με μια κονσόλα καθάρισες.

Γενικό σχόλιο-παράπονο:

Γενικά τα Games έχουν βαλτώσει και είναι όλο in-app purchases. Νομίζω πάει η καλή εποχή τους, Μόνο γραφικά και τίποτα πρωτότυπο.
Civilization , C&C , Starcraft , Warcraft, Diablo,Age of empires, Baldur's Gate ,Broken Sword , Pirates, Monkey Island, Amazon Queen , Indiana Jones Fate of Atlantis κτλ 
Τώρα κυρίως Remakes και copy cats.

Αν έβαζες και το freelancer θα σε αγαπούσα τα μάλα 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...