Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καλησπέρα σε όλους, εντελώς τυχαία διάβασα ένα άρθρο για την γρήγορη φόρτιση και αναφέρει κάτι πολύ ανησυχητικό για τα κινητά της σειράς Redmi και ανησυχώ επειδή έχω ένα Redmi στο κουτί του και αν είναι αλήθεια να το ξεφορτωθώ και να μην αγοράσω άλλη φορά κινητό από αυτήν την σειρά. Θα καταχωρίσω παρακάτω το άρθρο αυτό και πείτε μου παρακαλώ την γνώμη σας.

Ευχαριστώ.

(Βρισκόμαστε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία κινείται με γρήγορες ταχύτητες και τα κινητά τηλέφωνα δεν αποτελούν εξαίρεση. Οι κατασκευαστές προσπαθούν συνεχώς να βελτιώσουν τις δυνατότητες των κινητών τους και ένας από τους τρόπους είναι με τη χρήση γρήγορων φορτιστών, αλλά και γενικότερα με την τεχνολογία γρήγορης φόρτισης.

Ωστόσο, ενώ βλέπουμε κινητά με υπερβολικά γρήγορα φόρτιση, όπως για παράδειγμα το Xiaomi Redmi Note 12 Explorer το οποίο φορτίζει στα 210W, την ίδια στιγμή η αρκετά πιο ακριβή ναυαρχίδα Xiaomi 13 φορτίζει με 90W, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι λίγα.

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η διαφορά;

Η απάντηση είναι απλή: η υπερβολικά γρήγορη φόρτιση δεν φτάνει ποτέ στις ναυαρχίδες επειδή προκαλεί σημαντική ζημιά στη μπαταρία τους. Οι συσκευές που υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση συνήθως έχουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία μπορεί να φορτιστεί γρήγορα μέσω μιας υψηλής τάσης φόρτισης.

• Ωστόσο, η γρήγορο φόρτιση δημιουργεί αυξημένη θερμότητα, η οποία προκαλεί μεγαλύτερη φθορά στη μπαταρία.
  • Επιπρόσθετα, είναι γεγονός πως όσο πιο γρήγορα φορτίζει μία μπαταρία τόσο πιο γρήγορα μειώνεται η ζωή της και η αυτονομία της.

Ποιο είναι το συμπέρασμα;

Τα πράγματα είναι απλά, κινητά μεσαίας κατηγορίας όπως το Redmi Note 12 Exploer (210W) η Xiaomi γνωρίζει ότι σε 1-2 χρόνια δεν θα ασχολείται κανείς με αυτό. Έτσι κι αλλιώς τα τελευταία χρόνια η πλειονότητα των κινητών της σειράς Redmi αντέχουν μόλις 2 με 3 χρόνια και μετά θα εμφανίσουν κάποιο πρόβλημα. Οπότε και δεν αποτελεί πρόβλημα η χρήση υπερβολικά γρήγορης φόρτισης σε αυτές τις περιπτώσεις, όπου οι συσκευές από την κατασκευή τους προορίζονται για τα “σκουπίδια” μετά από μόλις 2-3 χρόνια…

Στην περίπτωση όμως μίας ναυαρχίδας τα πράγματα αλλάζουν. Οι ναυαρχίδες είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αντέξουν τουλάχιστον 5 χρόνια στις πιο πολλές περιπτώσεις. Έτσι η χρήση υπερβολικά γρήγορης φόρτισης είναι απαγορευτική, αφού ο χρήστης που θα κρατήσει το κινητό του για πολλά χρόνια σίγουρα θα χρειαζόταν να αλλάξει μπαταρία σχετικά σύντομα. Έτσι η Xiaomi και όχι μόνο, κρατάνε σχετικά χαμηλά την τάση φόρτισης, ώστε η μπαταρία να μην χρειαστεί αλλαγή και να υπάρχει σωστή ισορροπία στο τελικό αποτέλεσμα.)

Επεξ/σία από moufas999
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί έχεις φορτιστή 210W? 

Λογικά το κινητό σου θα περιέχει κάποιο μικρό φορτιστή.

Το κινητό του άρθρου (Redmi Note 12 Explorer) υποστηρίζει μέγιστη φόρτιση στα 210W, αν και εφόσον έχεις και τον κατάλληλο φορτιστή, κάτι το οποίο δεν υποστηρίζουν όλα τα Redmi.

Επεξ/σία από EchiDNA
Δημοσ.

Φόρτιση από 1% σε 100% σε 9 λεπτά

Για 1-2 χρόνια μέχρι να πας τουαλέτα, θα φορτίζεις το κινητό σου και θα ξεμπλέξεις απο την ζωή σου με καλώδια (τουλάχιστον για το κινητό) .

Μετά αλλάζεις μια μπαταρία. Ούτως ή αλλώς όλες οι μπαταρίες με την χρήση που κάνουμε στα κινητά μας, δεν κρατάνε πάνω απο 2 χρόνια.

Και κινητό ναυαρχίδας να πάρεις, πάλι μπορεί να μην σου κρατήσει 5 χρόνια , ούτε καν 3 πιστευω.

Οπως και να έχει, το κινητό υποστηρίζει και την αργή φόρτιση, με εναν απλό φορτιστή και μπορείς να περιμένεις 2 ώρες για να φορτίσει.

Στις μέρες μας, εχουν καταλάβει όλες οι εταιρείες οτι το πρόβλημα της ενέργειας παραμένει , δεν μπορεί να βρεθεί καλύτερη παροχή ενέργειας (μπαταρία) , οπότε αναπτύσσουν τεχνολογίες γρήγορης φόρτισης για να μειώσουν τους χρόνους φόρτισης τουλάχιστον.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις αλλά από την άλλη με αυτό που διάβασα για την σειρά Redmi πρέπει να αποφεύγω να αγοράζω τα μεταχειρισμένα κινητά Redmi όπως ο (Διάολος) το λιβάνι που λένε 

γιατί μην μου πείτε ότι μπορεί να ξέρει ο καθένας μας όταν ο κάθε πωλητής προσπαθεί να ξεφορτωθεί ένα μεταχειρισμένο Redmi το πρόσεχε η όχι ως προς την φόρτιση.

Εγώ πάντως ως προς την φόρτιση προτιμώ την αργή και ας είναι αυτό σπαστικό για τους περισσότερους και καλό είναι οι εταιρείες να προσπαθήσουν να κατασκευάσουν μπαταρίες που να  διαρκούν περισσότερες  ώρες

και ας αφήσουν την γρήγορη φόρτιση στην άκρη αφού σε τελευταία ανάλυση μπορεί να εξυπηρετεί λόγω χρόνου φόρτισης αλλά με υψηλό τίμημα την σύντομη φθορά της μπαταρίας και ίσως και του κινητού λόγω θερμοκρασίας.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, moufas999 είπε

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις ως τώρα απαντήσεις αλλά από την άλλη με αυτό που διάβασα για την σειρά Redmi πρέπει να αποφεύγω να αγοράζω τα μεταχειρισμένα κινητά Redmi όπως ο (Διάολος) το λιβάνι που λένε 

γιατί μην μου πείτε ότι μπορεί να ξέρει ο καθένας μας όταν ο κάθε πωλητής προσπαθεί να ξεφορτωθεί ένα μεταχειρισμένο Redmi το πρόσεχε η όχι ως προς την φόρτιση.

Εγώ πάντως ως προς την φόρτιση προτιμώ την αργή και ας είναι αυτό σπαστικό για τους περισσότερους και καλό είναι οι εταιρείες να προσπαθήσουν να κατασκευάσουν μπαταρίες που να  διαρκούν περισσότερες  ώρες

και ας αφήσουν την γρήγορη φόρτιση στην άκρη αφού σε τελευταία ανάλυση μπορεί να εξυπηρετεί λόγω χρόνου φόρτισης αλλά με υψηλό τίμημα την σύντομη φθορά της μπαταρίας και ίσως και του κινητού λόγω θερμοκρασίας.

πες μου λιγο στο ποσο τις % φορτιζεις το κινητο σου συνηθως?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tyf είπε

πες μου λιγο στο ποσο τις % φορτιζεις το κινητο σου συνηθως?

Στο 90% συνήθως αλλά μερικές φορές μπορεί να ξεχαστώ και να πάει η φόρτιση στο 100%.

Δημοσ.
4 minutes ago, moufas999 said:

Στο 90% συνήθως αλλά μερικές φορές μπορεί να ξεχαστώ και να πάει η φόρτιση στο 100%.

Τραγωδια,δε νομιζω να υπαρχει επιστροφη μετα απο αυτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, moufas999 είπε

Όχι εννοώ όταν φτάσει σε ποιο ποσοστό το βάζεις για φόρτιση. Στο 50? 30? Συνήθως δηλαδή μόλις. Φτάσει σε ποιο επίπεδο την φορτίζεις? 

Επεξ/σία από tyf
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, tyf είπε

Όχι εννοώ όταν φτάσει σε ποιο ποσοστό το βάζεις για φόρτιση. Στο 50? 30? Συνήθως δηλαδή μόλις. Φτάσει σε ποιο επίπεδο την φορτίζεις? 

Συνήθως στο 20% μόλις φθάσει το βάζω στην φόρτιση γιατί έχω διαβάσει για την υγεία και την μακροζωία της μπατάριας δεν πρέπει να πέφτει η μπαταρία κάτω από το 15%.

1 ώρα πριν, ougxar είπε

Τραγωδια,δε νομιζω να υπαρχει επιστροφη μετα απο αυτο

Ποιου τραγωδία του Ευριπίδη η του Αισχύλου?

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, moufas999 είπε

Συνήθως στο 20% μόλις φθάσει το βάζω στην φόρτιση γιατί έχω διαβάσει για την υγεία και την μακροζωία της μπατάριας δεν πρέπει να πέφτει η μπαταρία κάτω από το 15%.

Ποιου τραγωδία του Ευριπίδη η του Αισχύλου?

Αυτό είναι μεγαλύτερο λάθος. Η μπαταρίες λιθιου έχουν κάποιους κύκλους φόρτισης. Μπορεί να έχει 3000 κύκλους. Αν το πηγαίνεις μεχρι το 50% και το φορτίζεις χοντρικά το κάνεις 4.500 χιλιάδες κύκλους. Στο 80% περισσότερο. Στο 20% την σκίζεις την μπαταρία σου. 

Δυστηχως πολλοί νομίζουν ότι πρέπει να αδειάζει η μπαταρία αλλά είναι λάθος.

Ακομα και τα blueyeti που έχουν μπαταρίες λιθιου για backup σε σπίτια κτλ λένε 2.500 κύκλους στο 80% 

Αν το πηγαίνεις κάτω στο 20 % πέφτουν δραματικά. Χίλιες φορές να το φορτίζεις στο 70% δεν θα πάθει τίποτα ποτέ. 

Αυτό είναι μεγαλύτερο κακό για την μπαταρία λιθιου από το super charge. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...