Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ τους φίλους του ινσομνια

Έχω μια ερώτηση όπως βλέπετε και στον τίτλο με ενδιαφέρει να σπουδάσω στο εξωτερικό ( κάπου εντός ΕΕ ) θέλω να σπουδάσω γεωπονια και συναφή επαγγέλματα πχ( αειφορική γεωργία, γεωπονική μηχανική κλπ) γνωρίζετε από προσωπική εμπειρία ή από κάποιον γνωστό σας το κόστος  συνολικά για χώρες κοντινές της Ελλάδας ( ενοίκιο, φαγητό κλπ) όπως Βουλγαρία, Τσεχία, Πολωνία και γενικότερα χώρες που έχουν φθηνή ζωή και αναγνωρισμένες σπουδές;

Για να μην σας κουράσω ψάχνω δίδακτρα πχ σε δημόσιο πανεπιστήμιο ( χωρίς να κοιτάξουν το αποτέλεσμα των πανελλαδικών) ή σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο με λίγα δίδακτρα ή με μηδενικά επειδή έχω ακούσει κάτι ότι λόγω του ότι η Ελλάδα είναι εντός ΕΕ οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να πάνε σε άλλες χώρες δεν πληρώνουν δίδακτρα ( κατά προτίμηση τα δίδακτρα να είναι εντός 1500€ και κάτω)εγώ έχω κάνει μια έρευνα αλλά από την εμπειρία δεν είναι τίποτα καλύτερο 

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φτηνα διδακτρα ξερω ενα πολωνικο πανεπιστημιο στην βαρσοβια που εχει και εξ αποστασεως σπουδες: https://vizja.pl/en/

Τωρα δεν ξερω αμα ειναι καλο η αν αξιζει, δεν ξερω εξτρα πληροφοριες, αλλα το μονο που ξερω ειναι στην σελιδα το ΔΟΑΤΑΠ λεει οτι αναγνωριζεται

Επεξ/σία από akiros98
Δημοσ.

Κοίτα το τμήμα Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας της Λάρισας , πάνε δώσε ξανά εξετάσεις 9500 μόρια έχει το τμήμα. Αν δεν μπορείς να γράψεις έστω 10000 μόρια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στο εξωτερικό οι εξετάσεις θα είναι περίπατος ; Προσπάθησε ξανά το τμήμα είναι νέο, πλέον αναγνωρισμένα δικαιώματα καθώς επίσης και integrated master. Η Λάρισα ότι πρέπει πόλη για φοιτητή, φθηνή, δεν της λείπει τίποτα και μόλις 3 ωρίτσες από Αθήνα για να πηγαινοέρχεσαι να βλέπεις τους δικούς σου με - 50% έκπτωση στα εισητήρια με τραίνο και αν δεν κάνω λάθος και ΚΤΕΛ.

• Like 2
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ αλλά γενικότερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επειδή υποτίθεται ότι τα πληρώνεις είναι βάτα σε σχέση με κάποια πανεπιστήμια της Ελλάδας. Εγώ θα πάω σε εσπερινό ΕΠΑΛ και θα δώσω πανελλαδικές μέσω ΓΕΛ και μετά μέσω ΕΠΑΛ αν δεν περάσω θα πάω με κατατακτήριες ή αναγκαστικά στο εξωτερικό 

Δημοσ.
9 hours ago, shootkgoal said:

Ευχαριστώ πολύ αλλά γενικότερα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια επειδή υποτίθεται ότι τα πληρώνεις είναι βάτα σε σχέση με κάποια πανεπιστήμια της Ελλάδας. Εγώ θα πάω σε εσπερινό ΕΠΑΛ και θα δώσω πανελλαδικές μέσω ΓΕΛ και μετά μέσω ΕΠΑΛ αν δεν περάσω θα πάω με κατατακτήριες ή αναγκαστικά στο εξωτερικό 

Εάν πας εσπερινό ΕΠΑΛ γιατί να δώσεις πανελλήνιες του ΓΕΛ;

Πήγαινε εσπερινό ΕΠΑΛ τομέα γεωπονίας είχε ένα σωρό γεωπονικές σχολές με βάση 0!!! Άρα έπρεπε απλά να πιάσεις την ΕΒΕ. 

Εάν δεν μπορείς να γράψεις 6500 μόρια δεν πρόκειται να βγάλεις καμία σχολή πόσο μάλλον του εξωτερικού που θα είναι και σε άλλη γλώσσα. 

Επειδή είναι ιδιωτικό δεν το κάνει απαραίτητα πιο εύκολο. Εκεί θα σου έχει και περιορισμό στα ποσά μαθήματα πρέπει να περνάς. Θα είναι και σε άλλη γλωσσα. Εδώ ο περιορισμός είναι μόνο ν+2 ή ν+3. Και οκ δεν μπαίνεις φυσικό ή μαθηματικό γεωπονία μπαίνεις και εάν δεν μπεις στο τοπ πανεπιστήμιο δεν είναι και δύσκολη σχολη. Μόνο ορισμένα μαθήματα είναι πιο δύσκολα. 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, NobodyRankXV είπε

Κοίτα το τμήμα Γεωπονίας και Αγροτεχνολογίας της Λάρισας , πάνε δώσε ξανά εξετάσεις 9500 μόρια έχει το τμήμα. Αν δεν μπορείς να γράψεις έστω 10000 μόρια τι σε κάνει να πιστεύεις ότι στο εξωτερικό οι εξετάσεις θα είναι περίπατος ; Προσπάθησε ξανά το τμήμα είναι νέο, πλέον αναγνωρισμένα δικαιώματα καθώς επίσης και integrated master. Η Λάρισα ότι πρέπει πόλη για φοιτητή, φθηνή, δεν της λείπει τίποτα και μόλις 3 ωρίτσες από Αθήνα για να πηγαινοέρχεσαι να βλέπεις τους δικούς σου με - 50% έκπτωση στα εισητήρια με τραίνο και αν δεν κάνω λάθος και ΚΤΕΛ.

Η Λαρισα ειναι φθηνη;;!

Δημοσ.

Εγώ το λέω αυτό γιατί μπορώ να δώσω και στην β λυκείου του εσπερινού ΕΠΑΛ και στην γ λυκείου όποτε γιατί να μήν δώσω και τις δύο χρονιές;;

Βέβαια υπάρχει η περίπτωση να διαβάσω και τα δύο χρόνια για να δώσω μια και καλή μέσω ΕΠΑΛ γιατί το μονό που με φοβίζει από τα μαθήματα των πανελλαδικών μέσω ΕΠΑΛ είναι τα μαθηματικά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...