Προς το περιεχόμενο

Νεα Οθονη για PC

Chris2756

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ψαχνω για μονητορ 32"  Ποσο μεχρι 600Ε. Χριση λιγο απο ολα, παιχνιδια, ταινιες κτλ. Θα συνεργαστει με i5 13600 και rtx 4070 ti. (ηδη υπαρχουν}. Πανελ IPS και 120+ Hz. Θελω μια καλης ποιοτητας οθονη με λειτουργιες προστασιας ματιων. Ευχαριστημενος με LG οθονες στο παρελθον και το after sale service τους αλλα δεν αποκλειω αλλη μαρκα. Εχω δυο ερωτησεις.

Α. Να παω σε 2k η 4k μονητορ

Β. Μαρκα/μοντελο. Οι γνωμες και συμβουλες σας θα με βοηθησουν πολυ στην επιλογη του μονητορ. Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Ψαχνω για μονητορ 32"  Ποσο μεχρι 600Ε. Χριση λιγο απο ολα, παιχνιδια, ταινιες κτλ. Θα συνεργαστει με i5 13600 και rtx 4070 ti. (ηδη υπαρχουν}. Πανελ IPS και 120+ Hz. Θελω μια καλης ποιοτητας οθονη με λειτουργιες προστασιας ματιων. Ευχαριστημενος με LG οθονες στο παρελθον και το after sale service τους αλλα δεν αποκλειω αλλη μαρκα. Εχω δυο ερωτησεις.

Α. Να παω σε 2k η 4k μονητορ

Β. Μαρκα/μοντελο. Οι γνωμες και συμβουλες σας θα με βοηθησουν πολυ στην επιλογη του μονητορ. Ευχαριστω για τον χρονο σας παιδια

Το εψαξα αρκετα και κατεληξα εδω DELL Monitor P3223QE 31.5'' 4K IPS.  *Ειναι 60Ηz
To μοντελο U3223QE IPS εχει διπλασια τιμη και καλυτερο μαυρο παλι στα 60hz
Σημειωση Δεν το εχω αγορασει ακομα, μονο ερευνα

Μοντελο 23
https://www.skroutz.gr/s/36560470/Dell-P3223QE-IPS-Monitor-31-5-4K-3840x2160.html#specs
Μοντελο 22
https://www.skroutz.gr/s/29415371/Dell-P3222QE-IPS-Monitor-31-5-4K-3840x2160-me-CHrono-Apokrisis-8ms-GTG.html

Επισης LG 32UN650 W ειναι τιμιο, ομως δεν την εχω δει απο κοντα

Επεξ/σία από KON5

Αυτο το Dell του 23 μοντελο καλο φαινεται. Εντυπωση μου κανει που το εχουν ετοιμοπαραδωτο 2 κατ/τα στην Κορυνθο, ενω των Αθηνων και Θεσ/κης 10-30 ημερες. Το LG, μπορει να ειναι καλο μονητορ, αλλα 450Ε και να μην εχει ρυθμιση υψους, απαραδεκτο. Βαζω αλλα 100 και περνω ενα απο τα 2 μοντελα της σειρας ergo. Οχι οτι δεν μπορει να βρεθει λυση με το υψος, αλλα εχω κακομαθει με την βαση της 24αρας μου LG ultra gear, οθονης. Το dell θα προσπαθησω να το δω κι απο κοντα

Σε Dell κοιτάς την G σειρά (G3223D-G3223Q 2k-4k αντίστοιχα) και μπορείς να τα δεις στο exclusivestore στο Mall. To 4K ξεφεύγει λίγο από θέμα budget, ~750.

• Like 1

Το κακο με ΟΛΑ τα monitor ακομα και στην dell στο mall , ειναι οτι δεν ειναι properly optimized. Για παραδειγμα εχουν 4κ monitor σαν αυτα που ειπαμε, με κακες ποιοτητας screen saver που δεν αναδυκνυει την 4k αναλυση. Οσο αφορα φωτεινοτητα κλπ γελας σε οποια οθονη και να δεις, οπου και να την δεις, ειδικα αν πριν λιγο εχεις περασει απο το APPLE corner που οι οθονες τους φαινονται σαν εργα τεχνης, super bright super crisp details, ακομα και αν θεωρητικα δεν ειναι ιδιαιτερα ανωτερες, που σημαινει οτι ειναι καθαρα κακιστο product setup στα pc monitors.

U3223QE IPS  Δεν εχει παντως και καλες κριτικες, για οθονη του χιλιαρικου.

Και λογικο ειναι γιατι αν καποιος δινει 500 η 1000 Ε για μια οθονη, εκτος απο το μεγεθος και την βολικη βαση, εχει απαιτηση και για αλλα πραγματα. Ακομα και αυτη η usb θηρα (αδιαφορη για μενα) που φορτιζει το κινητο, μετραει για καποιους.

Επισης βλεπω, σε ακριβα μοντελα, διαφορες μαρκες, λειτουργιες που σκοπο εχουν μονο το marketing.  Παραδειγμα HDR, μετριο προς κακο. Μα, το ιδιο εχει και η οθονη μου των 200Ε γιατι να δωσω 1000?  Uniformity Compenation κανει πιο ομοιομορφο το χρωμα απο κεντρο προς τα πλαγια, αλλα ριχνει το contrast. Backlight Strobbing κατι βλτιωνει κι αυτο αλλα δημιουργει flickering.  E! να το βρασω, ρε φιλέ, αστο μην τα βαζεις καλυτερα. Μου φανηκε αδιανοητη μια κριτικη που ελεγε για καποιο πανακριβο μοντελο, τελεια για αναγνωση κειμενων, αλλα για παιχνιδια να εχετε μια δευτερη οθονη. Ελπιζω πως κανει πλακα, ο φιλος που την εγραψε. Τελος αυτα που διαβαζω απο πολλους "ευτυχως μου ειρθε χωρις καμενα πιξελς" Αυτο κι αν ειναι καταντια. Θα δωσω 1000Ε για καινουργια οθονη και δεν θα μου την αλλαζουν, γιατι η ταδε εταιρεια θεορει φυσιολογικο μεχρι 5 καμενα πιξελς?  

Τες πα, πολλοι οι παραγοντες και θελει καλο ψαξιμο. Ευτυχως δεν βιαζομαι.

Εκεινο που δεν ξερω ειναι αν ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων μου σηκωνουν 4k η να κοιταζω στα 2k.

Στις 6/9/2023 στις 7:55 ΠΜ, Chris2756 είπε

U3223QE IPS  Δεν εχει παντως και καλες κριτικες, για οθονη του χιλιαρικου.

Και λογικο ειναι γιατι αν καποιος δινει 500 η 1000 Ε για μια οθονη, εκτος απο το μεγεθος και την βολικη βαση, εχει απαιτηση και για αλλα πραγματα. Ακομα και αυτη η usb θηρα (αδιαφορη για μενα) που φορτιζει το κινητο, μετραει για καποιους.

Επισης βλεπω, σε ακριβα μοντελα, διαφορες μαρκες, λειτουργιες που σκοπο εχουν μονο το marketing.  Παραδειγμα HDR, μετριο προς κακο. Μα, το ιδιο εχει και η οθονη μου των 200Ε γιατι να δωσω 1000?  Uniformity Compenation κανει πιο ομοιομορφο το χρωμα απο κεντρο προς τα πλαγια, αλλα ριχνει το contrast. Backlight Strobbing κατι βλτιωνει κι αυτο αλλα δημιουργει flickering.  E! να το βρασω, ρε φιλέ, αστο μην τα βαζεις καλυτερα. Μου φανηκε αδιανοητη μια κριτικη που ελεγε για καποιο πανακριβο μοντελο, τελεια για αναγνωση κειμενων, αλλα για παιχνιδια να εχετε μια δευτερη οθονη. Ελπιζω πως κανει πλακα, ο φιλος που την εγραψε. Τελος αυτα που διαβαζω απο πολλους "ευτυχως μου ειρθε χωρις καμενα πιξελς" Αυτο κι αν ειναι καταντια. Θα δωσω 1000Ε για καινουργια οθονη και δεν θα μου την αλλαζουν, γιατι η ταδε εταιρεια θεορει φυσιολογικο μεχρι 5 καμενα πιξελς?  

Τες πα, πολλοι οι παραγοντες και θελει καλο ψαξιμο. Ευτυχως δεν βιαζομαι.

Εκεινο που δεν ξερω ειναι αν ο επεξεργαστης και η καρτα γραφικων μου σηκωνουν 4k η να κοιταζω στα 2k.

Ξεχνα το U3223QE, δινεις 500ε παραπανω για λιγο καλυτερο μαυρο. Εγω σου σχολιασα το P3223QE.
Αν τωρα θες gaming με 60hz κανενα απο αυτα δεν σου κανει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...