Ins0mniac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Όπως λέει και ο τίτλος, ποιο είναι το σωστό? Γιατί έχω διαβάσει αρκετά άρθρα που λένε να είναι σβηστή η μηχανή και άλλα που λένε να έχω βάλει μπροστά. Ως προς χρήση 12V, εννοώ να έχω συνδέσει ένα σκουπακι αυτοκινητου ή μια τρόμπα αυτοκινητου στην αντίστοιχη υποδοχή 12v τύπου αναπτήρα. Και ας υποθέσουμε ότι κάνα 5λεπτο μαξ θα είναι ο χρόνος χρήσης. Εάν παίζει ρόλο, το αυτοκιβητο είναι υβριδικό με μια δεύτερη μπαταρία 48v.
lary7 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Αμα ειναι σβηστο θα ζορίσεις την μπαταρία ενώ η συσκευή δουλεύει με μικρότερη δύναμη. Εγώ πάντα ανοιχτό το έχω το αμάξι όταν χρησιμοποιώ τέτοιες συσκευές. 2 1
Haldol Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Καλύτερα αναμμένο. Αυτά που αναφέρεις είναι μεγαλούτσικα φορτία. Ακόμα και τα σκουπάκια συνήθως είναι 100+ watt (δηλαδή αν όχι περισσότερο, αλλά σίγουρα κοντά στα 10Α), ενώ για τα κονφλέρ ας μη το συζητήσουμε. Σβηστό μόνο για πολύ μικρά φορτία είναι οκ, αλλά δε ξέρω κάποιο τέτοιο που να μπαίνει στα +12V στο αυτοκίνητο. 1
SilentVoice Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Αναμμένη η μηχανή για να είσαι σίγουρος και να κάνεις και την δουλειά σου άνετα και χωρίς φόβο! 1
sdikr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Για κομπρεσερ ή μοτερ με την μηχανή να δουλεύει, το άλλο θα σου ξοδέψει
sdikr Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 34 minutes ago, NikosKallithea said: ...και αν είναι υβριδικό 😂 Πατας το start και αφήνεις τον υπολογιστή να κανονίσει τι και πως
gorge18 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Το σκουπάκι θα έχει την μισή σχεδόν δύναμη αν έχεις σβηστή την μηχανή. 1
Joshua21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 2 hours ago, Ins0mniac said: Όπως λέει και ο τίτλος, ποιο είναι το σωστό? Γιατί έχω διαβάσει αρκετά άρθρα που λένε να είναι σβηστή η μηχανή και άλλα που λένε να έχω βάλει μπροστά. Ως προς χρήση 12V, εννοώ να έχω συνδέσει ένα σκουπακι αυτοκινητου ή μια τρόμπα αυτοκινητου στην αντίστοιχη υποδοχή 12v τύπου αναπτήρα. Και ας υποθέσουμε ότι κάνα 5λεπτο μαξ θα είναι ο χρόνος χρήσης. Εάν παίζει ρόλο, το αυτοκιβητο είναι υβριδικό με μια δεύτερη μπαταρία 48v. Καλύτερα να έχεις βάλει μπροστά, και γιατί η συσκευή οι μπαταρίες εκκίνησης που έχουν τα αυτοκίνητα δεν τα πάνε καλά με τις εκφορτίσεις, και γιατί το μοτέρ της συσκευής θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω μεγαλύτερης τάσης. Επίσης αυτό το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι υβριδικό, είναι ψευτουβριδικό (ok, mild hybrid), ρόλο θα έπαιζε μόνο αν ήταν full hybrid.
Ins0mniac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 2 ώρες πριν, Joshua21 είπε Καλύτερα να έχεις βάλει μπροστά, και γιατί η συσκευή οι μπαταρίες εκκίνησης που έχουν τα αυτοκίνητα δεν τα πάνε καλά με τις εκφορτίσεις, και γιατί το μοτέρ της συσκευής θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα λόγω μεγαλύτερης τάσης. Επίσης αυτό το αυτοκίνητο αυτό δεν είναι υβριδικό, είναι ψευτουβριδικό (ok, mild hybrid), ρόλο θα έπαιζε μόνο αν ήταν full hybrid. Αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά και με μπαταρία υβριδικό θεωρείται. Mild είναι όσα θέλουν μόνιμα βενζινοκινητηρα. Πληροφοριακά
Joshua21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Ins0mniac said: Αυτοκίνητο που κινείται αποκλειστικά και με μπαταρία υβριδικό θεωρείται. Mild είναι όσα θέλουν μόνιμα βενζινοκινητηρα. Πληροφοριακά Ευχαριστώ αλλά τα γνωρίζω αυτά που γράφεις, η διαφορά είναι πως όσα μοντέλα γνωρίζω με 48v μπαταρία είναι mild. Εκτός και αν το συγκεκριμένο στο οποίο αναφέρεσαι είναι full παρόλο που η μπαταρία του είναι 48v και μου διαφεύγει, ποιο ακριβώς μοντέλο είναι; Επίσης τα full αποφασίζουν μόνα τους πότε θα λειτουργεί ο θερμικός κινητήρας. Επεξ/σία 5 Σεπτεμβρίου 2023 από Joshua21
Ins0mniac Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Ευχαριστώ αλλά τα γνωρίζω αυτά που γράφεις, η διαφορά είναι πως όσα μοντέλα γνωρίζω με 48v μπαταρία είναι mild. Εκτός και αν το συγκεκριμένο στο οποίο αναφέρεσαι είναι full παρόλο που η μπαταρία του είναι 48v και μου διαφεύγει, ποιο ακριβώς μοντέλο είναι; Επίσης τα full αποφασίζουν μόνα τους πότε θα λειτουργεί ο θερμικός κινητήρας. H tonale, To compass και σε λίγο διάστημα το 3008 βγαίνει σε αυτή την εκδοχή που κινείσαι και μόνο με τη μπαταρία για λίγα χλμ , και φορτίζουν με την πεδηση. Είναι καλό μέσα στην πόλη γιατί ρίχνει πολύ την κατανάλωση.
Ukforthemoment Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 8 ώρες πριν, Ins0mniac είπε Όπως λέει και ο τίτλος, ποιο είναι το σωστό? Γιατί έχω διαβάσει αρκετά άρθρα που λένε να είναι σβηστή η μηχανή και άλλα που λένε να έχω βάλει μπροστά. Ως προς χρήση 12V, εννοώ να έχω συνδέσει ένα σκουπακι αυτοκινητου ή μια τρόμπα αυτοκινητου στην αντίστοιχη υποδοχή 12v τύπου αναπτήρα. Και ας υποθέσουμε ότι κάνα 5λεπτο μαξ θα είναι ο χρόνος χρήσης. Εάν παίζει ρόλο, το αυτοκιβητο είναι υβριδικό με μια δεύτερη μπαταρία 48v. Πάρε μια τρόμπα χιαομι για τα λάστιχα που έχει δικιά της μπαταρία,άλλωστε απλά θα συμπληρώνεις αέρα.Ουτε να τραβάς καλώδια απο τον αναπτήρα ούτε τίποτα. Το ίδιο και για σκουπάκι ,με μπαταρία.
Joshua21 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2023 4 minutes ago, Ins0mniac said: H tonale, To compass και σε λίγο διάστημα το 3008 βγαίνει σε αυτή την εκδοχή που κινείσαι και μόνο με τη μπαταρία για λίγα χλμ , και φορτίζουν με την πεδηση. Είναι καλό μέσα στην πόλη γιατί ρίχνει πολύ την κατανάλωση. Ok, δεν το είχα υπόψιν, οπότε για να δουλέψεις σκουπάκι/κομπρεσεράκι απλά πατάς το start και αποφασίζει μόνο του αν και πότε θα εκκινήσει τον θερμικό κινητήρα. Πάντως από ότι διαβάζω το compass μόνο με τη μπαταρία δεν μπορεί να κάνει "λίγα χλμ", μόνο παρκάρισμα και να κινηθεί σε μποτιλιάρισμα με πολύ μικρές ταχύτητες. 1
Haldol Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2023 15 hours ago, Ukforthemoment said: Πάρε μια τρόμπα χιαομι για τα λάστιχα που έχει δικιά της μπαταρία,άλλωστε απλά θα συμπληρώνεις αέρα.Ουτε να τραβάς καλώδια απο τον αναπτήρα ούτε τίποτα. Αυτή έχω και θα πάει σκουπίδια μόλις βρω κάτι που να μ' αρέσει με παροχή 12V. Κάνει όπως λες μόνο για συμπλήρωμα. Αλλά για να βάλεις αρκετό αέρα (π.χ. είτε σε κλατάρισμα κι επιτόπου επισκευή με κιτ, ή σε «ξεχασμένη» ρεζέρβα, που θες να σπρώξεις 10+ PSI) δε φτάνει η μπαταρία της. Σε σενάριο έκτακτης ανάγκης δε καλύπτει. Οπότε προσωπικά βρίσκω πολύ... περιορισμένη τη χρησιμότητα αυτού του μηχανακίου, μιας και για συμπλήρωμα λίγα PSI, απλά δε συμπληρώνω καν, δε χάθηκε ο κόσμος να πάω 5 χλμ πιο κάτω στο βενζινάδικο με -5 PSI απ' ότι πρέπει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα