inel Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 18/9/2024 στις 11:04 ΠΜ, Vagosman είπε Μετα το update πόσο unbalance μπορει να δωσει ο Fronius? Μεχρι το 1/3 της ονομαστικής ισχύς του (τελευταία έκδοση firmware 1.33) Δηλαδή στην περίπτωση του 6kW inverter, μπορεί να δίνει ανεξάρτητα σε κάθε φάση μέχρι 2kW Επεξ/σία 20 Σεπτεμβρίου 2024 από inel 1
_2fast Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 23 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 20/9/2024 στις 7:58 ΜΜ, inel είπε Μεχρι το 1/3 της ονομαστικής ισχύς του (τελευταία έκδοση firmware 1.33) Δηλαδή στην περίπτωση του 6kW inverter, μπορεί να δίνει ανεξάρτητα σε κάθε φάση μέχρι 2kW Σορρυ δεν καταλαβα τι διαφορά εχει αυτό απο πριν, νομιζα θα μπορει να δωσει πανω απο 2kW σε κάθε φάση. Η διαφορά ειναι οτι τωρα μπορει να δώσει αυτά τα 2kW στη μια και 0kW στις αλλες δυο φασεις;
inel Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, _2fast είπε Η διαφορά ειναι οτι τωρα μπορει να δώσει αυτά τα 2kW στη μια και 0kW στις αλλες δυο φασεις; Ναι, αυτό ακριβώς
Christosg94 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Καλησπέρα, στην ομάδα. Έχω να εκφράσω τον εξής προβληματισμό σχετικά με το net billing, πως μπορούμε να βρούμε την μέση τιμή της ενέργειας στο χρηματιστήριο τις πρωινές ώρες δηλαδή 8 το πρωι με 6 το απόγευμα πχ για ένα χρόνο, αφού αυτή θα είναι η τιμή που θα πουλάς την πλεονάζουσα ενέργεια από το φβ στο πάροχο, για να δω αν βγαίνουν τα νούμερα. Στο site της ΔΕΗ έχει ένα πίνακα αλλά εκεί έχει την τιμή για κάθε μήνα
sargyrop81 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) https://www.enexgroup.gr/el/ Ομως μενει να δουμε τον τροπο καθορισμου της τιμης πωλησης. Θεωρητικα, η τιμη πωλησης υπολογιζεται ανα 15λεπτο. Η τιμη στις 8μμ ειναι σχεδον τριπλασια της ελαχιστης. Εδω λεει οτι η εκτιμωμενη τιμη πωλησης ειναι 5-7cents/kwh. https://www.mp-energy.gr/αυτοπαραγωγη-ενεργειασ/net-billing.html Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2024 από sargyrop81
mechpanos Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2024 1 ώρα πριν, sargyrop81 είπε Εδω λεει οτι η εκτιμωμενη τιμη πωλησης ειναι 5-7cents/kwh Δεν ισχύει όμως. Κανείς δεν μπορεί να πει.
disord Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2024 Για τον Huawei έχει ακουστεί κάποιο update που να λύνει το θέμα του unbalancing σε 3Φ ή είναι θέμα hardware και δεν πρόκειται ποτέ να το υποστηρίξει?
Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Στις 5/10/2024 στις 9:06 ΠΜ, disord είπε Για τον Huawei έχει ακουστεί κάποιο update που να λύνει το θέμα του unbalancing σε 3Φ ή είναι θέμα hardware και δεν πρόκειται ποτέ να το υποστηρίξει? Αμα μαθει κανεις, ενδιαφερομαι κι εγω. γιατι στον λογαριασμο ειχα 704 καταναλωση ενω βασει huawei 450... Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από Ntinaras
teodor_ch Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2024 (επεξεργασμένο) Μεγάλη βλακεία ή ισόποση ανα φάση κατανομή του ινβερτερ. Ευτυχώς στον fronius το έλυσαν αν και ακόμα υπάρχει θέμα σε μεγάλες καταναλώσεις. Στον δικό μου 6άρη φρονιους έχω όριο 2000w/φάση. Και η επόμενη βλακεία είναι ότι στο solarweb (portal με στατιστικά της fronius) τα υπολογίζει με net κίνηση και όχι ανα φάση feed-in/feed-out. Το χειρότερο είναι ότι και το wattpilot δεν υπολογίζει το surplus ανα φάση για να δώσει στο αμάξι αλλά συνολικά! Έχω μπεί στη διαδικασία να ενημερώσω τη fronius μπας και το φτιάξουν αυτό γιατί είναι καθαρά θέμα λογισμικού. Προς το παρόν ελέγχω χειροκίνητα τη φόρτιση. Δεν ασχολούμαι όλη μέρα βέβαια. Το βάζω στα ~9A στη μία φάση και τέλος! Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2024 από teodor_ch
killer_instinct Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Καλημέρα σε όλους! Έχω δύο ερωτήσεις αναφορικά με την αλλαγή παρόχου όσο έχεις σύμβαση net metering με ΔΕΔΔΗΕ και τον τωρινό σου πάροχο, για όποιον γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει: Ο νέος πάροχος θα μου κάνει και αυτός σύμβαση συμψηφισμού net metering ή θα βρουν ευκαιρία να σε πάνε σε net billing; Το "απόθεμα" που έχεις τον τωρινό πάροχο μεταφέρεται στον μελλοντικό ή χάνεται; Ευχαριστώ!
disord Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις όπου το απόθεμα δεν αναγνωρίστηκε . 1
teodor_ch Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Το απόθεμα ΔΕΝ πρέπει να μεταφερθεί. Εγώ έχω κάνει μεταφορά για να μηδενιστεί το απόθεμα και να ξεκινήσει η 3ετία Άνοιξη. Απο ΔΕΗ->Elpedison->ΔΕΗ. 1
killer_instinct Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 42 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Το απόθεμα ΔΕΝ πρέπει να μεταφερθεί. Εγώ έχω κάνει μεταφορά για να μηδενιστεί το απόθεμα και να ξεκινήσει η 3ετία Άνοιξη. Απο ΔΕΗ->Elpedison->ΔΕΗ. Την μεταφορά την έκανες ενόσω εφαρμόζεται net billing και σε κράτησαν net metering;
Vagosman Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 4 ώρες πριν, killer_instinct είπε Καλημέρα σε όλους! Έχω δύο ερωτήσεις αναφορικά με την αλλαγή παρόχου όσο έχεις σύμβαση net metering με ΔΕΔΔΗΕ και τον τωρινό σου πάροχο, για όποιον γνωρίζει και μπορεί να βοηθήσει: Ο νέος πάροχος θα μου κάνει και αυτός σύμβαση συμψηφισμού net metering ή θα βρουν ευκαιρία να σε πάνε σε net billing; Το "απόθεμα" που έχεις τον τωρινό πάροχο μεταφέρεται στον μελλοντικό ή χάνεται; Ευχαριστώ! Χάνεται το αποθεμα. Το νετμετερινκ παραμένει 2
teodor_ch Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, killer_instinct είπε Την μεταφορά την έκανες ενόσω εφαρμόζεται net billing και σε κράτησαν net metering; την περασμένη Άνοιξη δε νομίζω να υπήρχε netbilling δεν με άλλαξαν και δεν μπορούν να με αλλάξουν (λέμε τώρα!) διάβασε τη σύμβαση με τον ΔΕΔΔΗΕ που έχεις που αυτή δεν αλλάζει Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2024 από teodor_ch 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα