ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Έχω γνωστούς που έχουν σύνδεσει πχ 10kw φωτοβολταϊκά παράνομα με τεράστια κέρδη αφού γυρίζει ανάποδα ο μετρητής. Γενικά ο Δεδδηε είναι αδιάφορος. Ακόμα και με νέους μετρητές ίσως απλά δε πάει ανάποδα αλλά θα γράφει λιγότερο. Ακόμα και να καταγράφει εξερχόμενη ενέργεια σιγά μην ασχοληθούν.
Doubt Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Έχω γνωστούς που έχουν σύνδεσει πχ 10kw φωτοβολταϊκά παράνομα με τεράστια κέρδη αφού γυρίζει ανάποδα ο μετρητής. Γενικά ο Δεδδηε είναι αδιάφορος. Ακόμα και με νέους μετρητές ίσως απλά δε πάει ανάποδα αλλά θα γράφει λιγότερο. Ακόμα και να καταγράφει εξερχόμενη ενέργεια σιγά μην ασχοληθούν. Εννοείς πως έχουν πιστωτικούς λογαριασμούς που τους εισπράττουν; Αν υπάρχει διαχωρισμός στην καταγραφή εισερχόμενης-εξερχόμενης πως ξέρουμε αν θα γράφει λιγότερο; Υπόθεση κάνουμε βέβαια.
nvel Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Doubt είπε Εννοείς πως έχουν πιστωτικούς λογαριασμούς που τους εισπράττουν; άμα καταγραφεί αρνητική ενεργεία δεν εισπράττεις αλλά ψάχνεις για δικηγόρο
gpapava Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Ξερεί κανείς τι παίζει με κάποιες νέες λύσεις για φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι από εταιρίες όπως η Anker και η EcoFlow σαν τις παρακάτω; Αξίζουν; https://www.anker.com/eu-en/anker-solix/balcony-solar-system-with-storage-bms https://eu.ecoflow.com/pages/powerstream
ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 52 minutes ago, nvel said: άμα καταγραφεί αρνητική ενεργεία δεν εισπράττεις αλλά ψάχνεις για δικηγόρο Αν ασχοληθούν ναι. 2 hours ago, Doubt said: Εννοείς πως έχουν πιστωτικούς λογαριασμούς που τους εισπράττουν; Αν υπάρχει διαχωρισμός στην καταγραφή εισερχόμενης-εξερχόμενης πως ξέρουμε αν θα γράφει λιγότερο; Υπόθεση κάνουμε βέβαια. Ίσως να προσέχουν και να αφήνουν μια μικρή κατανάλωση πχ να κλείνουν το inverter καποιο διαστημα ώστε να βγει λίγο το τετράμηνο. Αλλά ήταν καμια 5ρια κλιματιστικά αναμενα και αυτό πήγαινε ανάποδα. Σε ψηφιακό ίσως ότι καταναλώνεται άμεσα να μη φαίνεται. Λογικά η περισια θα καταγράφετε.
Tsino Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 4 hours ago, ΠάρηςΓ said: Αν ασχοληθούν ναι. Ίσως να προσέχουν και να αφήνουν μια μικρή κατανάλωση πχ να κλείνουν το inverter καποιο διαστημα ώστε να βγει λίγο το τετράμηνο. Αλλά ήταν καμια 5ρια κλιματιστικά αναμενα και αυτό πήγαινε ανάποδα. Σε ψηφιακό ίσως ότι καταναλώνεται άμεσα να μη φαίνεται. Λογικά η περισια θα καταγράφετε. Η περίσσεια καταγράφεται ωε εκχεομενη
ΠάρηςΓ Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Tsino said: Η περίσσεια καταγράφεται ωε εκχεομενη Ναι αλλά αυτος που κανει καταμετρηση δε θα τον νοιάζει καν. Οσους του ΔΕΔΔΗΕ εχω μιλησει στο δρομο ολοι το ξερουν πως γινεται χαμος απο παρανομα και κανουν θεμα στο δικτυο. Νομιζω η λυση για οσους εχουν παρανομα θα ειναι τιποτα zero feedin, αλλα θα χάσουν τα μεγάλα κέρδη. Παντως καθως εχω δει τα ρολογια τους ειναι περιεργο να βλεπεις το ρολοι να παει μια μπρος μια πισω αναλογα αν αναβουν μεγαλη καταναλωση. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2024 από ΠάρηςΓ
davarisx Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 7 ώρες πριν, nvel είπε άμα καταγραφεί αρνητική ενεργεία δεν εισπράττεις αλλά ψάχνεις για δικηγόρο Συνήθως όσοι δουλεύουν στην ζούλα και κάνουν έγχυση στο δίκτυο έχουν το (παλιο στυλ με δίσκο)ρολόι σε ντουλάπι το οποίο το κλειδώνουν και το ανοίγουν την ημερομηνία καταμέτρησης προσέχοντας να μην έχει γυρίσει πίσω από την προηγούμενη καταμέτρηση. Όσοι είναι έξυπνοι τοποθετούν υβριδικό inverter με μπαταρίες και έχουν ολική αυτονομία με μηδενική έγχυση στο δίκτυο και δεν τρέχει κάστανο. Έτσι έχω φτιάξει εγώ το δικό μου και δεν έχω τίποτα και κανέναν να φοβάμαι.
teodor_ch Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 9 ώρες πριν, davarisx είπε Όσοι είναι έξυπνοι τοποθετούν υβριδικό inverter με μπαταρίες και έχουν ολική αυτονομία με μηδενική έγχυση στο δίκτυο και δεν τρέχει κάστανο. Όσοι είναι έξυπνοι έβαλαν netmetering με δωρεάν μπαταρίες. Αν έμπαινα στη διαδικασία να πληρώσω μπαταρίες για αυτονομία θα έκοβα τελείως την παροχή αλλά για μόνιμη κατοικία οικογένειας με παιδιά δεν συμφέρει καθόλου η αγορά μπαταριών. 3
mechpanos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Με τους παλιούς μετρητές αν εγχέεις στο δίκτυο, γυρίζει ο μετρητής ανάποδα. Εκεί μπορεί να σε τσιμπήσουν με 2 τρόπους, 1ον να περάσει ΔΕΔΔΗΕτζής για καταγραφή και να το δει επ' αυτοφόρω ότι γίνεται αυτό, 2ον να γράψεις αρνητικές kwh μεταξύ 2 μετρήσεων. Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν και το δουν και δεν ασχολούνται οι καταμετρητές, ξέρω όμως (έχω ανεβάσει έγγραφο) ότι κινούν διαδικασία από τον ΔΕΔΔΗΕ αν το διαπιστώσουν. Με τους νέους μετρητές, καταγράφεται σε διαφορετικό πεδίο η εισερχόμενη και σε διαφορετικό η εξερχόμενη, έτσι εύκολα διαπιστώνεται αν έχει υπάρξει έγχυση, οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης σε λίγο όλοι οι μετρητές θα είναι νέοι και τηλεμετρούμενοι, οπότε θα υπάρχει σε πραγματικό (σχεδόν) χρόνο η όποια έγχυση. Βασικά για να μην υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο, αλλά και για λόγους ασφάλειας, πρέπει να περιορίεται η έγχυση και να είναι ενημερωμένος ο ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει φωτοβολταϊκό επάνω. Ναι ΟΚ υπάρχουν προστατευτικές διατάξεις anti islanding κλπ αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά, τι γίνεται κι αυτά αστοχούν. 1
Vagosman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Στις 21/7/2024 στις 1:50 ΜΜ, ΠάρηςΓ είπε Έχω γνωστούς που έχουν σύνδεσει πχ 10kw φωτοβολταϊκά παράνομα με τεράστια κέρδη αφού γυρίζει ανάποδα ο μετρητής. Γενικά ο Δεδδηε είναι αδιάφορος. Ακόμα και με νέους μετρητές ίσως απλά δε πάει ανάποδα αλλά θα γράφει λιγότερο. Ακόμα και να καταγράφει εξερχόμενη ενέργεια σιγά μην ασχοληθούν. Σε λίγο θα μείνουν με το μετρητή στο χέρι όταν ρολλαρουν οι έξυπνοι μετρητές. 10kw ακούγεται απόλυτα υπερβολικό βέβαια. 15.000+kwh δεν ξέρω πως μπορούν να καταναλωθούν χωρίς έγχυση στο δίκτυο.
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Vagosman said: Σε λίγο θα μείνουν με το μετρητή στο χέρι όταν ρολλαρουν οι έξυπνοι μετρητές. 10kw ακούγεται απόλυτα υπερβολικό βέβαια. 15.000+kwh δεν ξέρω πως μπορούν να καταναλωθούν χωρίς έγχυση στο δίκτυο. Είναι αρκετά.Αυτός που ειδα εχει 2 inverter μονοφασικα συνδεδεμένα σε άλλη φάση. Αυτό με ψηφιακούς χρόνια το ακούμε. Ακόμα και έτσι πιστεύω θα βρούνε λύσεις . Και γενικά από τότε που βάλανε τα βάζουν όλα φουλ επειδή είναι δωρεάν. 10 hours ago, mechpanos said: Με τους παλιούς μετρητές αν εγχέεις στο δίκτυο, γυρίζει ο μετρητής ανάποδα. Εκεί μπορεί να σε τσιμπήσουν με 2 τρόπους, 1ον να περάσει ΔΕΔΔΗΕτζής για καταγραφή και να το δει επ' αυτοφόρω ότι γίνεται αυτό, 2ον να γράψεις αρνητικές kwh μεταξύ 2 μετρήσεων. Δεν ξέρω αν το γνωρίζουν και το δουν και δεν ασχολούνται οι καταμετρητές, ξέρω όμως (έχω ανεβάσει έγγραφο) ότι κινούν διαδικασία από τον ΔΕΔΔΗΕ αν το διαπιστώσουν. Με τους νέους μετρητές, καταγράφεται σε διαφορετικό πεδίο η εισερχόμενη και σε διαφορετικό η εξερχόμενη, έτσι εύκολα διαπιστώνεται αν έχει υπάρξει έγχυση, οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης σε λίγο όλοι οι μετρητές θα είναι νέοι και τηλεμετρούμενοι, οπότε θα υπάρχει σε πραγματικό (σχεδόν) χρόνο η όποια έγχυση. Βασικά για να μην υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο, αλλά και για λόγους ασφάλειας, πρέπει να περιορίεται η έγχυση και να είναι ενημερωμένος ο ΔΕΔΔΗΕ ότι υπάρχει φωτοβολταϊκό επάνω. Ναι ΟΚ υπάρχουν προστατευτικές διατάξεις anti islanding κλπ αλλά δεν ξέρεις καμιά φορά, τι γίνεται κι αυτά αστοχούν. Ακούω χρόνια για ψηφιακούς. Και να γράφουν οι νέοι πρέπει κάποιος να ασχοληθεί. Λογικά καθώς κλέβουν τόσοι πολλοί (όσα αφεντικά με μαγαζιά ξέρω όλοι κλέβανε και ρεύμα και νερο) δεν μπορούν να ασχοληθούν με όλους. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2024 από ΠάρηςΓ
Vagosman Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Οι ψηφιακοί μετρητές θα μετράνε την εγχεομενη ενέργεια σε άλλο πεδίο. Επίσης αυτή η ενέργεια θα γυρίσει χρεωστικά. Έχουν επιλογή πίστωσης, χρέωσης η να μην καταγράφει. Μάντεψε τι ήδη έχει επιλέξει ο δεδδηε; Οποιαδήποτε έγχυση θα γίνεται άμεσα αντιληπτή μιας και οι μετρητές θα είναι online με πρόγραμμα μαζικής διαχείρισης δεδομένων και οπτικοποίηση αυτών. Οπότε όσοι θέλουν να συνεχίσουν στο μέλλον μόνο με πραγματική μηδενική έγχυση μέσω μπαταρίογεννήτριας.
mechpanos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 26 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε δεν μπορούν να ασχοληθούν με όλους Μα δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος. Μια γραμμή κώδικα είναι, τί θα κάνει το πρόγραμμα διαχείρισης, τις εγχεόμενες kwh. Αν θες να είσαι παράνομος μπορεί και να μη σε τσακώσουν ή εν πάση περιπτώσει να ελέγξεις το ρίσκο, αν και δεν το προτείνω, αν κάνεις περιορισμό έγχυσης με αρνητικό offset. Αλλά δεν καταλαβαίνω, από τη στιγμή που μπορεί κάποιος να κάνει νόμιμα την εγκατάσταση, γιατί να το κάνει αδήλωτο;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 minutes ago, mechpanos said: Μα δεν χρειάζεται να ασχοληθεί κάποιος. Μια γραμμή κώδικα είναι, τί θα κάνει το πρόγραμμα διαχείρισης, τις εγχεόμενες kwh. Αν θες να είσαι παράνομος μπορεί και να μη σε τσακώσουν ή εν πάση περιπτώσει να ελέγξεις το ρίσκο, αν και δεν το προτείνω, αν κάνεις περιορισμό έγχυσης με αρνητικό offset. Αλλά δεν καταλαβαίνω, από τη στιγμή που μπορεί κάποιος να κάνει νόμιμα την εγκατάσταση, γιατί να το κάνει αδήλωτο; Μπορεί να είναι μια γραμμή κώδικα αλλά μετά πρέπει να ασχοληθεί άνθρωπος και θα έχει δουλειά πολύ πιστεύω. Πχ βλέπουν οτι ο mechpanos κλεβει. Θα πρεπει να κινήσει ολοκληρες διαδικασίες κτλ. Εδώ δεν απαντάνε σε επισημα ερωτήματα. Κάπου είχα διαβάσει ότι βάζουν όριο ανά περιοχή. Πχ αν κάπου κλέβουν πολύ επεμβαίνουν Δε ξέρω αν μπορείς. Πχ ένας έχει μερικά νόμιμα και άλλα παράνομα. Νομίζω έχει όριο το νόμιμο. Ίσως αν έχει αυθαιρεσίες να είναι δύσκολο; Πχ αν έχεις ανελκυστήρα εξωτερικό χωρίς άδεια. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2024 από ΠάρηςΓ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα