a_f_a Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου On 16/06/2024 at 21:40, babs8 said: ειχα γραψει πριν καιρο σε αυτο το thread και θελω να ξαναγραψω, αυτη τη φορα το εξης : μολις καταλαβαμε οτι πεσαμε θυμα απατης σε εγκατασταση φωτοβολταικων μιας δηθεν "εταιριας". με εναν ηλεκτρολογο μηχανικο προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμμαζευτα και να βγουμε οσο λιγοτερο χαμενοι γινεται, δινοντας ενα καρο λεφτα ξανα. εχω μια ερωτηση, ποιος μπορει να με καλυψει σε τετοιες περιπτωσεις? οι μηχανικοι ειπανε οτι θυματα σαν εμας υπαρχουν πολλοι. που ειναι ολοι αυτοι ρε παιδια? ποιος προστατευει τον πολιτη που δεν γνωριζει απο αυτα? σκεφτηκα να κινηθουμε νομικα και να ξοδεψουμε χρονια και λεφτα απο τη ζωη μας αλλα το μετανιωσα. δεν θα τους κανουν τιποτα απο την στιγμη που δεν εχουμε υπογραψει καποιο ιδιωτικο συμφωνητικο. η "εταιρια" ειναι η https://www.fjsolar.gr/ δεν σηκωνουν τηλεφωνα, καθυστερουν διαδικασιες για να μην παρουμε επιδοτηση, δεν υπαρχει συννενοηση, δεν μας δινουν πιστοποιησεις, χαρτια, εγγυησεις, δεν μας λενε που βρισκεται η "εταιρια" , τιποτα. ποιος μπορει να βοηθησει τους πολιτες σε αυτες τις (πολλες οπως ειπαν) περιπτωσεις? Σε αντιστοιχη σχετική φάση είμαι με εργολάβο. Ομως συλλέγω στοιχεία μεθοδικά για τη κατάθεση αγωγής. Αν δε τα δώσεις σε δικηγόρο, θα τα δώσεις σε ψυχολόγο. Εσυ διαλέγεις. Οπότε, πρώτα σε δικηγόρο. Ολοι μα όλοι θα σου πουν "που να τρέχεις...", εσυ θα συνεχίσεις να ψαχνεις δικηγόρο που θα ενδιαφερθεί για την υπόθεση. Σίγουρα θα έχεις κάποια επικοινωνία με μηνυματα / εμειλ να αποδεικνύουν τη "σχέση" σας. Τα χρήματα πώς τα έδωσες; Ολα μετρητα μάυρα; Με κατάθεση; Οπότε συγκέντρωσε ότι στοιχεία μπορεί να έχεις, τα κανεις ένα όμορφο κατανοητό αρχείο και τα δίνεις σε δικηγόρους. Αν πας χύμα σε δικηγόρους χωρις δομημένη υπόθεση να τη κατανοήσουν, δε θα ασχοληθούν. Καλή επιτυχία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thannasis Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 8 λεπτά πριν, slk200gr είπε Δεν δέχεται 820 πάνελ Σωστα δεχεται μέχρι 700w Solar Input. Τα 2 χ 410 w πολύ σπάνια και σε ειδικές συνθήκες θα δώσουν πάνω απο 700w . To περισιο θα το κόψει το MPPT του Bluetti. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sal54ax Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Ούτως ή άλλως δεν είναι πλέον επιλογή, αφού τα υλικά τα είχα, και η εγκατάσταση έγινε.. Αν μιλάγαμε εκ του μηδενός, οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babs8 Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 11 ώρες πριν, a_f_a είπε Σε αντιστοιχη σχετική φάση είμαι με εργολάβο. Ομως συλλέγω στοιχεία μεθοδικά για τη κατάθεση αγωγής. Αν δε τα δώσεις σε δικηγόρο, θα τα δώσεις σε ψυχολόγο. Εσυ διαλέγεις. Οπότε, πρώτα σε δικηγόρο. Ολοι μα όλοι θα σου πουν "που να τρέχεις...", εσυ θα συνεχίσεις να ψαχνεις δικηγόρο που θα ενδιαφερθεί για την υπόθεση. Σίγουρα θα έχεις κάποια επικοινωνία με μηνυματα / εμειλ να αποδεικνύουν τη "σχέση" σας. Τα χρήματα πώς τα έδωσες; Ολα μετρητα μάυρα; Με κατάθεση; Οπότε συγκέντρωσε ότι στοιχεία μπορεί να έχεις, τα κανεις ένα όμορφο κατανοητό αρχείο και τα δίνεις σε δικηγόρους. Αν πας χύμα σε δικηγόρους χωρις δομημένη υπόθεση να τη κατανοήσουν, δε θα ασχοληθούν. Καλή επιτυχία. θα παρουν αναβολες, θα πληρωνεις δικηγορους καθε φορα, θα δωσεις αλλα ποσα χιλιαρικα για αυτη τη διαδικασια και μετα απο χρονια μπορει να μη γινει και τιποτα. δεν υπαρχει ιδιωτικο συμφωνητικο οποτε αυτοι μπορουν να πουν οτι συμφωνησαμε αλλα. Στις 16/6/2024 στις 9:55 ΜΜ, basilis_k6 είπε βλέποντας αυτο στη σελίδα τους παντως δεν θα περιμενα κατι περισσοτερο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ "ΣΚΑΪ" πως έγινε ομως η απάτη? τοποθέτηση εγινε? εγιναν ολα απο ενα ατομο. οσο πλησιαζε ο καιρος για την επιδοτηση καταλαβαμε οτι η "εταιρια" δεν εστελνε τα χαρτια στον ΔΕΔΔΗΕ οτι το εργο τελειωσε, δεν στελνει πιστοποιησεις (που λογικα δεν υπαρχουν) οποτε δεν μπορουμε να παρουμε την επιδοτηση. τωρα πλεον δεν σηκωνουν τηλεφωνα και αν παρουμε απο αλλου και αναφερουμε επιθετο, ο μαγκας λεει "θα σας παρουμε μετα" και γινεται αφαντος. θα ψαξω να τους βρω μπας και τους πετυχω απο κοντα. να λυθει και αλλιως το προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στις 16/6/2024 στις 9:40 ΜΜ, babs8 είπε ειχα γραψει πριν καιρο σε αυτο το thread και θελω να ξαναγραψω, αυτη τη φορα το εξης : μολις καταλαβαμε οτι πεσαμε θυμα απατης σε εγκατασταση φωτοβολταικων μιας δηθεν "εταιριας". με εναν ηλεκτρολογο μηχανικο προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμμαζευτα και να βγουμε οσο λιγοτερο χαμενοι γινεται, δινοντας ενα καρο λεφτα ξανα. εχω μια ερωτηση, ποιος μπορει να με καλυψει σε τετοιες περιπτωσεις? οι μηχανικοι ειπανε οτι θυματα σαν εμας υπαρχουν πολλοι. που ειναι ολοι αυτοι ρε παιδια? ποιος προστατευει τον πολιτη που δεν γνωριζει απο αυτα? σκεφτηκα να κινηθουμε νομικα και να ξοδεψουμε χρονια και λεφτα απο τη ζωη μας αλλα το μετανιωσα. δεν θα τους κανουν τιποτα απο την στιγμη που δεν εχουμε υπογραψει καποιο ιδιωτικο συμφωνητικο. η "εταιρια" ειναι η https://www.fjsolar.gr/ δεν σηκωνουν τηλεφωνα, καθυστερουν διαδικασιες για να μην παρουμε επιδοτηση, δεν υπαρχει συννενοηση, δεν μας δινουν πιστοποιησεις, χαρτια, εγγυησεις, δεν μας λενε που βρισκεται η "εταιρια" , τιποτα. ποιος μπορει να βοηθησει τους πολιτες σε αυτες τις (πολλες οπως ειπαν) περιπτωσεις? αρχικά κάνε μια επώνυμη καταγγελία εδώ https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/kataggelies/kataggelia-katanalote Επεξ/σία 24 Ιουνίου από chek2fire Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Όποιος κάτοχος fronius Gen24 inverter δεν το πρόσεξε ακόμα, βγήκε τελικά σήμερα το 1.32 update (Changelog)! Εγω θα το δοκιμάσω σε μερικές ημέρες, καθώς προτιμώ να μην κάνω την αναβάθμιση απο απόσταση.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Πάτησα το Update...... 🫣 Νεότερα αύριο λογικά που θα δώ και τις ρυθμίσεις που χρειάζονται. Σιγά μην περίμενα.... Επιτέλους! Αριστερά ο μετρητής της fronius που δείχνει τί τραβάω απο το δίκτυο. Δεξιά τί μετατρέπει απο την μπαταρία τώρα ο ινβερτερ. ΥΓ. τα λεφτά της επιδότησης τα πήρα μετά απο 1-2 μέρες απο το προηγούμενο μήνυμα μου Επεξ/σία 24 Ιουνίου από teodor_ch 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Πολύ καλά! Για σεμινάριο τα αποτελέσματα! 😀 Να δούμε πως θα συμπεριφέρεται και με μεγάλες ανισορροπιες στα φορτία. Στις ρυθμίσεις άραγε βάζουμε την μέγιστη ισχύ του ινβερτερ ή την ισχύ των εγκατεστημενων πάνελ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 24 Ιουνίου Share Δημοσ. 24 Ιουνίου Total of the entire system έβαλα τα μέγιστα kWp 4320 στον 6άρη ινβερτερ. Εννοείται δεν τα έχω δεί ποτέ οπότε είτε έβαζα 4320 είτε 6000 νομίζω δεν θα άλλαζε κάτι. Ανα φάση έβαλα 2000w που είναι το μέγιστο 1/3 του ινβερτερ. Ακόμα και kWp/3 να το έβαζα πάλι κερδισμένος θα ήμουν αφού θα μπορούσε να δώσει 1000/500/0 για παράδειγμα και θα ζοριζόταν λιγότερο σε μεγάλες καταναλώσεις. Ήδη φαίνεται η διαφορά. Αριστερά χτές και δεξιά σήμερα μετά το update. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου Ερώτηση γιατί έχω μπερδευτεί. 1ος εκκαθαριστικός λογαριασμός απο ΔΕΗ. Το πλεόνασμα σας βγαίνει σωστό γιατί εμένα όχι!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Είναι σίγουρα αυτός ο 1ος εκκαθαριστικός; Γιατι βλέπω οτι η 'προηγούμενη καταμέτρηση' για Παραγωγή και Έγχυση δεν είναι 0. Οπότε δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα, καθώς φαίνεται οτι υπάρχει πλεόνασμα απο πριν, το οποίο μεταφέρθηκε σε αυτόν το ν λογαριασμό. Σε εμένα έχουν βγεί 2 (μηνιαίοι) εκκαθαριστικοί προς το παρόν και το πλεόνασμα βγαίνει σωστό. 16 ώρες πριν, teodor_ch είπε Total of the entire system έβαλα τα μέγιστα kWp 4320 στον 6άρη ινβερτερ. Εννοείται δεν τα έχω δεί ποτέ οπότε είτε έβαζα 4320 είτε 6000 νομίζω δεν θα άλλαζε κάτι. Εαν συνυπολογίσουμε όμως και την μπαταρία στο 'total of the entire system', τότε μήπως πρέπει να μπει η max τιμή 6kW του ινβερτερ? Eύκολα μπορει να ξεπεράσει τα 4320 W το φορτιο σε συνδυασμό με μπαταρία. Βεβαια δεν ξέρω εαν όντως συνυπολογίζεται και η μπαταρία σε αυτό. Η εαν παίζει κάποιο ρόλο στο πως θα τα μοιράσει στις φάσεις. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από inel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
csontheline Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου Αληθεύει ότι στην Ελλάδα θα κοπεί ο εικονικός συμψηφισμός; Το οποίο είναι λογικό, μέχρι ένα σημείο, καθώς δεν γίνεται να παράγουν την ημέρα και να τα ζητάει ο πελάτης την νύχτα, οπότε πρέπει να μπουν τα ορυκτά στο παιχνίδι. Κάτι αντίστοιχο άκουσα και για την Κύπρο. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πάτε σε μπαταρίες; (όσοι δεν έχετε) On 18/06/2024 at 18:15, palik200 said: κι αν κάποιος έχει βρει τρόπο να μπορούμε σχετικά οικονομικά να παίρνουμε ρευμα από τις μπαταρίες σε διακοπές ρεύματος ας μας δώσει τα ... φώτα του παρακαλώ ρώτησα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξιπλισμό και μου έδιναν μια ασφάλεια για πίνακα με τρις θέσεις Δύκτιο - OFF - Μπαταρίες μου είπαν ότι είναι απλή η σύνδεση του διακόπτη αυτού αλλά σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει χεοροκίνητα να διαλέγω την επιλογή από Δύκτιο σε μπαταρίες γιατί αυτόματα είναι λίγο περίπλοκο, απλη και φθηνή λύση αυτή Λογικά θες διακόπτη αυτόματης μεταγωγής, αλλά βλέπω ότι έχουν μεγάλο κόστος. Ρώτα σε ένα κατάστημα μήπως απλά μου βγάζει μεγάλων ρευματών / ακριβούς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 55 λεπτά πριν, inel είπε Είναι σίγουρα αυτός ο 1ος εκκαθαριστικός; Γιατι βλέπω οτι η 'προηγούμενη καταμέτρηση' για Παραγωγή και Έγχυση δεν είναι 0. Οπότε δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα, καθώς φαίνεται οτι υπάρχει πλεόνασμα απο πριν, το οποίο μεταφέρθηκε σε αυτόν το ν λογαριασμό. Σε εμένα έχουν βγεί 2 (μηνιαίοι) εκκαθαριστικοί προς το παρόν και το πλεόνασμα βγαίνει σωστό. Εαν συνυπολογίσουμε όμως και την μπαταρία στο 'total of the entire system', τότε μήπως πρέπει να μπει η max τιμή 6kW του ινβερτερ? Eύκολα μπορει να ξεπεράσει τα 4320 W το φορτιο σε συνδυασμό με μπαταρία. Βεβαια δεν ξέρω εαν όντως συνυπολογίζεται και η μπαταρία σε αυτό. Η εαν παίζει κάποιο ρόλο στο πως θα τα μοιράσει στις φάσεις. Είναι ο 1ος στην ΔΕΗ. Είχα ΔΕΗ, πήγα Elpedison για να ξεκινήσω νέα 3ετία τον 04/2024 με τη ΔΕΗ. Έχω στείλει εμαιλ και μου αντιγράφουν το ΦΕΚ που περιγράφει τον υπολογισμό. Τους ζήτησα να μου γράψουν την πράξη που βγάζει 852kWh !!! Για τη ρύθμιση έχεις δίκιο. Εγώ όμως έχω μικρή μπαταρία που αδειάζει περίπου ~02:00 κάθε βράδυ (κρατάω ένα 25% γιια το full backup) και έτσι της έχω βάλει όριο να ξεφορτίζει με μέγιστο τα 1000w για να μήν την ζορίζω (έχω βάλει όριο και στην φόρτιση). Θα το αφήσω έτσι μερικές μέρες να δώ πόση απόκλιση έχω απο τη μέτρηση του solarweb που θεωρεί ότι δεν τραβάω ποτέ απο το δίκτυο όταν η παραγωγή καλύπτει την κατανάλωση. Είναι κάτι καινούργιο και φοβάμαι να ζορίσω τον ινβέρτερ οπότε έβαλα "χαλαρά" όρια. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από teodor_ch Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 25 Ιουνίου Share Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) On 18/06/2024 at 18:15, palik200 said: κι αν κάποιος έχει βρει τρόπο να μπορούμε σχετικά οικονομικά να παίρνουμε ρευμα από τις μπαταρίες σε διακοπές ρεύματος ας μας δώσει τα ... φώτα του παρακαλώ ρώτησα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξιπλισμό και μου έδιναν μια ασφάλεια για πίνακα με τρις θέσεις Δύκτιο - OFF - Μπαταρίες μου είπαν ότι είναι απλή η σύνδεση του διακόπτη αυτού αλλά σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει χεοροκίνητα να διαλέγω την επιλογή από Δύκτιο σε μπαταρίες γιατί αυτόματα είναι λίγο περίπλοκο, απλη και φθηνή λύση αυτή Ρευμα απο τις μπαταριες με καταλληλο ινβερτερ θα παρεις, και αυτοματο μεταγωγικο διακοπτη που θα βρεις φτηνο στο aliexpress (ψαξε για automatic transfer switch). EDIT βιντεο του Καραδημα εδω: Επεξ/σία 25 Ιουνίου από gpapadakis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 27 Ιουνίου Share Δημοσ. 27 Ιουνίου Στις 25/6/2024 στις 4:30 ΜΜ, teodor_ch είπε Έχω στείλει εμαιλ και μου αντιγράφουν το ΦΕΚ που περιγράφει τον υπολογισμό. Τους ζήτησα να μου γράψουν την πράξη που βγάζει 852kWh !!! Μου απάντησαν ότι θα το στείλουν στο κατάλληλο τμήμα για έλεγχο. Απάντησαν στο πρώτο εμαιλ χωρίς να προσέξουν τί γράφω και αν έχω δίκιο. Τώρα που ζήτησα την πράξη υπολογισμού δεν τους βγήκαν τα νούμερα και το ψάχνουν παραπάνω. Είναι τραγικό που πρέπει να τσεκάρουμε όλους τους λογαριασμούς συνέχεια. Οκ, αυτή τη φορά είχα κέρδος (μάλλον) αλλά δεν είναι κατάσταση αυτή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα