PK1926 Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου (επεξεργασμένο) @parisdalas Εαν εχεις τριφασικο διαβασε τις προηγουμενες σελιδες. Και ειδικα οσα ανεφεραν οι teodor_ch και inel. Περιμενουμε update. Επεξ/σία 27 Μαϊου από PK1926 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parisdalas Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 1 ώρα πριν, PK1926 είπε @parisdalas Εαν εχεις τριφασικο διαβασε τις προηγουμενες σελιδες. Και ειδικα οσα ανεφεραν οι teodor_ch και inel. Περιμενουμε update. Ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως 3φασικό έχω. Δηλαδή εάν κατάλαβα η μεγάλη αυτή διαφορά δημιουργείται από την μη-δυνατότητα ασύμμετρης παραγωγής στις 3 φάσεις; Και λογικά το επόμενο update θα λύσει εν μέρη το πρόβλημα. Στην πράξη η έλλειψη αυτής της δυνατότητας, για να καταλάβω, πότε δημιουργεί το πρόβλημα; Την ώρα που παράγεις ενέργεια και καταναλώνεις την ίδια στιγμή εν τέλη παίρνεις και ενέργεια από το δίκτυο γιατί χρειάζεσαι σε κάποια άλλη φάση; Η ενέργεια που παράγεις όμως εκείνη την στιγμή λογικά φεύγει στο δίκτυο αλλά ο smart meter δεν το γράφει; Επίσης update κάνουμε manual η το παίρνει αυτόματα ο inverter; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PK1926 Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Ναι, η μεγάλη αυτή διαφορά δημιουργείται από την μη-δυνατότητα ασύμμετρης παραγωγής στις 3 φάσεις. Δηλαδή ας πούμε ότι παράγεις 3kwh. Εστω οτι η φαση 1 καταναλωνει 2kwh, η φαση 2 καταναλωνει 0.5kwh και η φαση 3 επισης 0.5kwh. Θεωρητικα 3kwh παραγωγη μειον 3kwh καταναλωση ίσον μηδέν ενέργεια από το δίκτυο. Λογώ όμως της μη-δυνατότητας ασύμμετρης παραγωγής, το ινβερτερ στελνει 1kwh σε κάθε φαση. Όποτε για την φάση 1 τραβάς 1kwh απο το δικτυο, για τη φαση 2 και φαση 3 δινεις απο 0.5kwh στο δικτυο. Το ρολόι θα γραψει 1kwh στην καταναλωση απο το δικτυο και 1kwh στην εγχυση στο δικτυο. Το smart meter δεν το γραφει δυστυχως. Το update γινεται manual. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parisdalas Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου 11 λεπτά πριν, PK1926 είπε Ναι, η μεγάλη αυτή διαφορά δημιουργείται από την μη-δυνατότητα ασύμμετρης παραγωγής στις 3 φάσεις. Δηλαδή ας πούμε ότι παράγεις 3kwh. Εστω οτι η φαση 1 καταναλωνει 2kwh, η φαση 2 καταναλωνει 0.5kwh και η φαση 3 επισης 0.5kwh. Θεωρητικα 3kwh παραγωγη μειον 3kwh καταναλωση ίσον μηδέν ενέργεια από το δίκτυο. Λογώ όμως της μη-δυνατότητας ασύμμετρης παραγωγής, το ινβερτερ στελνει 1kwh σε κάθε φαση. Όποτε για την φάση 1 τραβάς 1kwh απο το δικτυο, για τη φαση 2 και φαση 3 δινεις απο 0.5kwh στο δικτυο. Το ρολόι θα γραψει 1kwh στην καταναλωση απο το δικτυο και 1kwh στην εγχυση στο δικτυο. Το smart meter δεν το γραφει δυστυχως. Το update γινεται manual. Οπότε στην ουσία η ενέργεια δεν χάνεται απλά θα έχουμε μεγαλύτερη έγχυση στο δίκτυο και μεγαλύτερη κατανάλωση απο το δίκυτο, την οποία δεν γράφει το smart meter(που στην περίπτωση μου ισχύει απότι βλέπω έχω περίπου 200kwh περισσότερη έγχυση απ ότι το smart meter). Άλλα δεν μας συμφέρει διότι εμείς κυνηγάμε τον όσο μεγαλύτερο ταυτοχρονισμό. Οπότε περιμένουμε το update Οι inverters άλλων εταιρειών το έχουν ήδη αυτό το feature; Μόνο η fronius δεν το έχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PK1926 Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Απο οτι ειδα παραπανω και οι ινβερτερ αλλων εταιρειων εχουν το ιδιο προβλημα. Το εαν θα καταφερουν οι αλλοι ινβερτερ να το λυσουν δεν ξερω. Το θετικο ειναι οτι η fronius φαινεται να εχει βρει την λυση. Ισως να περιμενουν οι αλλες εταιρειες να δουν τον κωδικο της fronius για να αντιμετωπισουν το θεμα αυτο. Ειδικα για τους κινεζικους, ειμαι σχεδον σιγουρος 😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parisdalas Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ήρθε ο πρώτος λογαριασμός από τη μέρα που ξεκίνησε το φβ για 1-4 εώς 1-5 και βλέπω ότι ο πάροχος μου στέλνει έναντι για 400kwh με κανονική χρέωση μάλιστα. Προφανώς δεν έχει στείλει ο δεδδηε τα ανανεωμένα; δεν ξέρω τι γίνεται. Όπως και να έχει εγώ πρέπει να συνεχίσω να παίρνω μετρήσεις από το ρολόι για τον πάροχο ή πλέον δεν τα παίρνουν υπόψη; Εγώ θεώρησα ότι με τα νέα smart meter και την σύμβαση που υπογράφτηκε με τον πάροχο(δηλαδή είναι ενημερωμένοι ότι υπάρχει φβ σύστημα) ότι αυτά θα γίνονται άμεσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PK1926 Δημοσ. 27 Μαϊου Share Δημοσ. 27 Μαϊου Και εμενα με εναντι με ταλαιπωρει ο παροχος που ειμαι, ενω ο ΔΕΔΔΗΕ κανει τις μετρησεις μηνιαιως (φαινεται στην εφαρμογη του ΔΕΔΔΗΕ)! Για καποιον λογο ο παροχος γραφει στα @@ του τον ΔΕΔΔΗΕ. Εσυ δεν χρειαζεται να παιρνεις καμια μετρηση. Αυτες πηγαινουν μεσω τηλεμετρησης απευθειας στον παροχο απο τον ΔΕΔΔΗΕ. Για καλου και κακου επικοινωνησε με τον παροχο και πες του οτι εχεις φωτοβολταικα. Παιζει να μην εχει ενημερωθει καν οτι πλεον εχουν ενεργοποιηθει. Τουλαχιστον στην δικια μου περιπτωση, ενω ειχε φυγει κανονικα η ειδοποιηση απο τον ΔΕΔΔΗΕ οτι εχουν ενεργοποιηθει, ο παροχος εκανε οτι δεν ελαβε ποτε γνωση και οτι επρεπε να τον ειδοποιησω εγω ο ιδιος προσωπικα. Φυσικα και ειναι παραλογο αυτο, για αυτο και την ακουσαν στερεοφωνικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CptBill Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου ερωτημα προς τους κατοχους netmetering. Γραφει και σε εσας κατι ψιχουλα απο καταναλωσεις ο μετρητης του ΦΒ στις ενδειξεις 1.81 και 1.8.2? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thannasis Δημοσ. 3 Ιουνίου Share Δημοσ. 3 Ιουνίου Στις 27/5/2024 στις 3:55 ΜΜ, PK1926 είπε Και εμενα με εναντι με ταλαιπωρει ο παροχος που ειμαι, ενω ο ΔΕΔΔΗΕ κανει τις μετρησεις μηνιαιως (φαινεται στην εφαρμογη του ΔΕΔΔΗΕ)! Για καποιον λογο ο παροχος γραφει στα @@ του τον ΔΕΔΔΗΕ. Εσυ δεν χρειαζεται να παιρνεις καμια μετρηση. Αυτες πηγαινουν μεσω τηλεμετρησης απευθειας στον παροχο απο τον ΔΕΔΔΗΕ. Για καλου και κακου επικοινωνησε με τον παροχο και πες του οτι εχεις φωτοβολταικα. Παιζει να μην εχει ενημερωθει καν οτι πλεον εχουν ενεργοποιηθει. Τουλαχιστον στην δικια μου περιπτωση, ενω ειχε φυγει κανονικα η ειδοποιηση απο τον ΔΕΔΔΗΕ οτι εχουν ενεργοποιηθει, ο παροχος εκανε οτι δεν ελαβε ποτε γνωση και οτι επρεπε να τον ειδοποιησω εγω ο ιδιος προσωπικα. Φυσικα και ειναι παραλογο αυτο, για αυτο και την ακουσαν στερεοφωνικα. Ο παροχος δεν ειναι δυνατόν να μην το ξέρει καθώς έκανες μαζί τους συμβόλαιο για τα φωτοβολταικά. Αυτο που δεν ξέρει είναι πιθανά την ενεργοποιηση. Είχα παρόμοιο πρόβλημα με την Protergia αλλά το θέμα ήταν στον ΔΕΔΔΗΕ που δεν φροντίζει για την ενημέρωση των παρόχων και επίσης δεν εκδίδει πιστοποιημένες μετρήσεις απο το smart meter. Γενικά μπορεί να κάνει και 4 μήνες για να δείς την διαφορά απο τα solar panels στον λογαριασμό. Ενα τηλέφωνο στον ΔΕΔΔΗΕ μερικές φορές λύνει κάποια θέματα - αν πέσετε στον σωστό άνθρωπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christos_uoa Δημοσ. 4 Ιουνίου Share Δημοσ. 4 Ιουνίου 23 ώρες πριν, CptBill είπε ερωτημα προς τους κατοχους netmetering. Γραφει και σε εσας κατι ψιχουλα απο καταναλωσεις ο μετρητης του ΦΒ στις ενδειξεις 1.81 και 1.8.2? Ναι για το modem είναι. Όταν κάνει κλήση χρειάζεται κάποια ελάχιστα watt και τα παίρνει από το δίκτυο (συνήθως οι κλήσεις γίνονται βράδυ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου σε περιοχή με συχνές και συνήθως ολιγόωρες διακοπές ρεύματος υπάρχει τρόπος ώστε σε διακοπή ρεύματος να παίρνεις το ρεύμα που χρειάζεσαι από τις μπαταρίες , κάποια ρύθμιση ή κάποια μετατροπή ώστε οι μπαταρίες να δουλεύουν και σαν UPS ; από μόνο του το σύστημα δεν το κάνει , όταν υπάρχει διακοπή τα πάνελ δίνουν ρεύμα στις μπαταρίες αν χρειάζονται στο δύκτιο δεν νομίζω να στέλνουν ρεύμα (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο) μήπως κάποιος ....αλεπουδιάρης το έχει κάνει ή γνωρίζει αν και πως γκένεν αυτό ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου 48 λεπτά πριν, palik200 είπε σε περιοχή με συχνές και συνήθως ολιγόωρες διακοπές ρεύματος υπάρχει τρόπος ώστε σε διακοπή ρεύματος να παίρνεις το ρεύμα που χρειάζεσαι από τις μπαταρίες , κάποια ρύθμιση ή κάποια μετατροπή ώστε οι μπαταρίες να δουλεύουν και σαν UPS ; από μόνο του το σύστημα δεν το κάνει , όταν υπάρχει διακοπή τα πάνελ δίνουν ρεύμα στις μπαταρίες αν χρειάζονται στο δύκτιο δεν νομίζω να στέλνουν ρεύμα (δεν είμαι σίγουρος για το τελευταίο) μήπως κάποιος ....αλεπουδιάρης το έχει κάνει ή γνωρίζει αν και πως γκένεν αυτό ; Θα ηθελα κι εγω να μαθω. Ο εγκαταστατης μου ειπε πως για να γινει αυτο θελει κι αλλο πινακα/διακλαδωση. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν το εννοουσε η αν βαριοτανε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PK1926 Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Γινεται αυτο που λετε. Αλλα θελει αλλο πινακα οπου εκει γινονται ολες οι διακλαδωσεις που χρειαζονται. Τον πινακα αυτον ή τον φτιαχνει ο ηλεκτρολογος (πρεπει να ειναι ομως τσακαλι και ενημερωμενος) ή μπορεις να τον αγορασεις και ετοιμο για συνδεση (To κοστος πρεπει να ειναι γυρω στο χιλιαρικο). Νομιζω οτι δεν υποστηριζουν ολα τα ινβερτερ τετοιους πινακες. Καποια μοντελα FRONIUS τα πουλανε διαφημιζοντας αυτο το feature. Δεν παιρνεις ρευμα μονο απο την μπαταρια εαν εχει διακοπη, παιρνεις ρευμα και απο τα φωτοβολταικα αν εχει ηλιο. Επεξ/σία 5 Ιουνίου από PK1926 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου Εγώ το έχω κάνει με τον fronius gen 24 αλλά έπρεπε να βάλω τον 6άρη και όχι 5άρη που αρκούσε για τα 4.32 πάνελ μου. Περισσότερες πληροφορίες αργότερα γιατί ζορίζομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 5 Ιουνίου Share Δημοσ. 5 Ιουνίου Οσο διαβαζω αυτο το νημα, που ειναι ακρως ενδιαφερον (ποιος δεν θελει αυτομομια και οικονομια;), τοσο συνειδητοποιω ομως οτι ειναι μαλλον ενα σπορ για γερες τσεπες....χιλιαρικο απο εδω, χιλιαρικα απο εκει, και ζητημα και τι θα σου λειτουργει μετα απο καμια δεκαρια χρονια....μακαρι να φτηνυνουν ολα, και να ειναι προσιτα σε ολο τον κοσμο....οπως μας εχει συνηθισει η πορεια της τεχνολογιας... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα