Feigen Δημοσ. 23 Ιανουαρίου Δημοσ. 23 Ιανουαρίου https://energypress.gr/news/desmeysi-pano-apo-3-gigabat-sto-diktyo-dianomis-gia-aytokatanalosi-syllogiko-net-metering-apo 1
doomnx Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 10 ώρες πριν, DimitrPa είπε Επιστρέφει στο δίκτυο και αυξάνει το πλεόνασμα. Αφαιρείται όταν η κατανάλωση > παραγωγή μειώνοντας το πλεόνασμα. https://helapco.gr/xoorigle/2023/11/HELAPCO_Self_Consumption.pdf Ευχαριστώ! Δεν έχω ασχοληθεί με Φ/Β. Το πλεόνασμα που μεταφέρθηκε στον τελευταίο εκκαθαριστικό πού φαίνεται;
teodor_ch Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 9 ώρες πριν, doomnx είπε Ευχαριστώ! Δεν έχω ασχοληθεί με Φ/Β. Το πλεόνασμα που μεταφέρθηκε στον τελευταίο εκκαθαριστικό πού φαίνεται; Είναι το νούμερο κάτω που γράφει πλεόνασμα. Για το αποτέλεσμα του τελευταίου λογαριασμού κάνεις απορροφώμενη (ημερήσια + νυχτερινή) + παραγώμενη - έγχυση 753 + 622 +1029 -272 = 2132 εφόσον είναι θετικό του τρώει απο το παλιό του πλεόνασμα αν ήταν αρνητικό το προσθέτει στο παλιό πλεόνασμα (υπάρχει πιθανότητα να έχω κάνει λάθος, τώρα τα μαθαίνω και εγώ)
christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, teodor_ch είπε 753 + 622 +1029 -272 = 2132 Αυτό είναι η κατανάλωση και πάντα θα είναι θετική. Ο συμφουρίτης ρώτησε αν κατάλαβα που είναι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ πλεόνασμα μέχρι εκείνη την στιγμή. Δηλαδή μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου είναι πράγματι το 1047KWh . Πήρε 753+622=1375KWh και έδωσε 272KWh άρα κατανάλωσε από προηγούμενο πλεόνασμα 1375-272=1103KKWh. Δηλαδή στον προηγούμενο λογαριασμό του το νούμερο κάτω ως ΣΥΝΟΛΙΚΟ πλεόνασμα ήταν 1047+1103=2150KWh Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από christos_uoa 1 1
teodor_ch Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Σωστά. Φτιάχνω και το δικό μου excel και μπερδεύτηκα.
DimitrPa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, christos_uoa είπε Αυτό είναι η κατανάλωση και πάντα θα είναι θετική. Ο συμφουρίτης ρώτησε αν κατάλαβα που είναι το ΣΥΝΟΛΙΚΟ πλεόνασμα μέχρι εκείνη την στιγμή. Δηλαδή μετά το τέλος της συγκεκριμένης περιόδου είναι πράγματι το 1047KWh . Πήρε 753+622=1375KWh και έδωσε 272KWh άρα κατανάλωσε από προηγούμενο πλεόνασμα 1375-272=1103KKWh. Δηλαδή στον προηγούμενο λογαριασμό του το νούμερο κάτω ως ΣΥΝΟΛΙΚΟ πλεόνασμα ήταν 1047+1103=2105KWh Προηγούμενες μετρήσεις (αναγραμματισμός) Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου από DimitrPa 1 1
snb Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος πως βγαίνει το 269 ; Είναι ο πρώτος λογαριασμός με φωτοβολταικά.
christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, snb είπε Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος πως βγαίνει το 269 ; Είναι ο πρώτος λογαριασμός με φωτοβολταικά. Τι περίοδο αφορά, δηλαδή μετά την ενεργοποίηση της σύνδεσης πότε σου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός?
snb Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 20 hours ago, christos_uoa said: Τι περίοδο αφορά, δηλαδή μετά την ενεργοποίηση της σύνδεσης πότε σου ήρθε ο πρώτος λογαριασμός? Δεν θυμάμαι πότε ενεργοποιήθηκε, κάποια στιγμή τον Σεπτέμβριο αν δεν κάνω λάθος.
Feigen Δημοσ. 25 Ιανουαρίου Δημοσ. 25 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) snb τι ισχυ εχει το δικο σου και τι μπαταρια? Πηρε κανεις την επιδοτηση για το προγραμμα φωτοβολταικα στη στεγη? https://news.b2green.gr/43124/περιμένοντας-την-επιδότηση-για-το-πρό Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου από Feigen
snb Δημοσ. 26 Ιανουαρίου Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 17 hours ago, Feigen said: snb τι ισχυ εχει το δικο σου και τι μπαταρια? Πηρε κανεις την επιδοτηση για το προγραμμα φωτοβολταικα στη στεγη? https://news.b2green.gr/43124/περιμένοντας-την-επιδότηση-για-το-πρό 3.85 με 10αρα μπαταρια 1
killer_instinct Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Δημοσ. 28 Ιανουαρίου Καλησπέρα, αρχές καλοκαιριού θα έχω την δυνατότητα να στήσω φ/β στην ταράτσα. Υπάρχει κάποιος "οδηγός" για το πώς μπορώ να ξεκινήσω την έρευνά μου; Πχ. αν συμφέρει net metering ή κάτι άλλο, πόσα m2 χρειάζομαι για πόσες kWh, τι παίζει με εγκρίσεις ΔΕΔΔΗΕ, κτλ; Ευχαριστώ
peros550 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Δημοσ. 30 Ιανουαρίου Στις 23/1/2024 στις 10:08 ΠΜ, DimitrPa είπε Για τους φίλους που το ζήτησαν. Σε ευχαριστώ πολύ! Μου έλυσες πολλές απορίες. 1
inflation Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Δημοσ. 31 Ιανουαρίου Καλησπέρα, ο μπατζανάκης μου έχει βάλει φβ netmetering στη στέγη στη Παλλήνη Αττικής. Έχει δηλώσει ετοιμότητα ενεργοποίησης από τα μέσα Δεκέμβρη, από τότε ούτε φωνή ούτε ακρόαση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Η εξυπηρέτηση πελατών του λέει ότι θα τον πάρουν τηλέφωνο από το αρμόδιο γραφείο, αλλά ποτέ δε γίνεται αυτό. Από κοντά δεν τον αφήνουν να μπει στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ (επικοινωνία μόνο μέσω της εξυπηρέτησης). Δεν ξέρει τι να κάνει, από τη μια πλευρά καταλαβαίνει ότι δεν είναι τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά από την άλλη τον προβληματίζει να περιμένει χωρίς ένα χρονικό ορίζοντα. Είναι φυσιολογικές οι καθυστερήσεις αυτές; Μια δυο σελίδες πιο πίσω κάποιος ανέφερε ότι πήγαν Νοέμβριο ενώ είχε δηλώσει ετοιμότητα από καλοκαίρι. Κάτι αντίστοιχο να περιμένει; Έχετε καμία ιδέα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα