christos_uoa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) To ωριαίο του Δεκεμβρίου. Και στους άλλους μήνες έτσι είναι. Να προσθέσω ότι μου τα βγάζει όλα ως μη πιστοποιημένα. Το σύστημα το έβαλα το Μάρτιο του 23 και δεν έχω πάρει ακόμα λογαριασμό Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από christos_uoa
DimitrPa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, christos_uoa είπε To ωριαίο του Δεκεμβρίου. Και στους άλλους μήνες έτσι είναι. Να προσθέσω ότι μου τα βγάζει όλα ως μη πιστοποιημένα. Το σύστημα το έβαλα το Μάρτιο του 23 και δεν έχω πάρει ακόμα λογαριασμό Έγχυση είναι. Δεν έβαλαν sim στο μετρητή του Φ/Β , ή χάλασε το μόντεμ ή… δεν έβαλαν μονάδες στη sim . Μου ήρθαν δυο τεχνικοί ΔΕΔΔΗΕ προχθές γιατί λέει δεν λαμβάνουν μετρήσεις απο το Φ/Β απο τον Οκτώβρη. Τους είπα ότι βλέπω καταγραφές στο app και με κοίταξαν σαν εξωγήινο… Μη πιστοποιημένες είναι, σωστά, αλλοιώς θα πλήρωνες για ωριαίο μετρητή, που ειναι πανάκριβες και θα είχε και μετρήσεις άεργων. Ο πρώτος λογαριασμός μου ήρθε στους 13 μήνες, υποτίθεται ότι τώρα τηλεμετράνε κάθε μήνα, μπορεις να κανεις αίτημα στο ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΕ, αλλά είναι απλά απορρόφηση * 0,046 Ε, όπως σου είπα πριν. 1
christos_uoa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, DimitrPa είπε Δεν έβαλαν sim στο μετρητή του Φ/Β , ή χάλασε το μόντεμ ή… δεν έβαλαν μονάδες στη sim Οπότε προτείνεις να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ και να τους το πω ότι κάτι τρέχει ή μόλις θελήσουν να βγάλουν λογαριασμό θα καταλάβουν ότι κάτι τρέχει και θα φροντίσουν να το διορθώσουν? Τα πραγματικά μου στοιχεία παραγωγής, απορρόφησης και έγχυσης σύμφωνα με τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ και της εφαρμογής του inverter μου είναι αυτά. Ελπίζω να μην έχει "χάσει" μετρήσεις ο ΔΕΔΔΗΕ και κατ'επέκταση να βγω χαμένος. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου από christos_uoa
DimitrPa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 1 λεπτό πριν, christos_uoa είπε Οπότε προτείνεις να μιλήσω με ΔΕΔΔΗΕ και να τους το πω ότι κάτι τρέχει ή μόλις θελήσουν να βγάλουν λογαριασμό θα καταλάβουν ότι κάτι τρέχει και θα φροντίσουν να το διορθώσουν? Μπα, το τηλ κέντρο είναι σαν τους τεχνικους παραπάνω (Τσακωνας, μαστορας, στη γνωστή βιντεοταινία). Καλύτερα στείλε γραπτό αίτημα από τη σελίδα ΔΕΔΔΗΕ, εάν δεν απαντήσουν, στείλε στη ΡΑΕ. Πες τους δεν έχω λάβει λογαριασμό και βλέπω μετρήσεις στην πύλη, αλλά όχι μετρήσεις παραγωγής, ελάτε να το ελέγξετε. Εάν έχεις διάθεση, αλλιώς κάνε αίτημα το Μάρτη που θα χει περάσει το 12μηνο.
DimitrPa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, christos_uoa είπε Τα πραγματικά μου στοιχεία παραγωγής, απορρόφησης και έγχυσης σύμφωνα με τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ και της εφαρμογής του inverter μου είναι αυτά. Ελπίζω να μην έχει "χάσει" μετρήσεις ο ΔΕΔΔΗΕ και κατ'επέκταση να βγω χαμένος. Θα έβαζα μία στήλη με την καταγραφή του μετρητή του Φ/Β, για να την συγκρίνω με την ένδειξη του inverter και να βλέπω εάν έχει πρόβλημα. Ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ και του Φ/Β καταγράφουν τις μετρήσεις στην εσωτερική μνήμη τους και θα τις μεταφέρουν, όλες, στην τηλεμέτρηση, όταν είναι διαθέσιμη και στον μετρητή του Φ/Β. Για την χρέωση, το μόνο που απαιτείται είναι οι τελευταίες ενδείξεις, απορρόφησης και έγχυσης. Η παραγωγή, δεν είναι πια απαραίτητη, αφού οι ΥΚΩ χρεώνονται, τώρα, στην απορρόφηση μόνο. Κανονικά πρέπει να σου χρεώσουν και τις 36 kWh, του Μαρτίου, αφού απορρόφηση>έγχυση, εκείνο το μήνα και δεν είχες υπόλοιπο από πριν. Η παραγωγή σου το καλοκαίρι μου κάνει εντύπωση. Πόσα kWp είναι? σε ποιά περιοχή? έχεις σκιάσεις και με τι προσανατολισμό και κλίση? Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από DimitrPa
christos_uoa Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, DimitrPa είπε Θα έβαζα μία στήλη με την καταγραφή του μετρητή του Φ/Β, για να την συγκρίνω με την ένδειξη του inverter και να βλέπω εάν έχει πρόβλημα. Μόλις φτιάξουν το σύστημα και τραβήξουν τις μετρήσεις και τις περάσουν στο σύστημα ώστε να έχω πρόσβαση 9 ώρες πριν, DimitrPa είπε Ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ και του Φ/Β καταγράφουν τις μετρήσεις στην εσωτερική μνήμη τους και θα τις μεταφέρουν, όλες, στην τηλεμέτρηση, όταν είναι διαθέσιμη και στον μετρητή του Φ/Β. Αυτό ελπίζω απλά δεν ξέρω για πόσο χρόνο μπορούν να κρατήσουν μετρήσεις και ειδικά τετάρτου/ωραίες. Πχ στο app του inverter Μπορώ να δω ωριαίες μέχρι και 3 μήνες πριν. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αν έχω μόνο ημερήσιες απλά για στατιστικούς λόγους. 9 ώρες πριν, DimitrPa είπε Για την χρέωση, το μόνο που απαιτείται είναι οι τελευταίες ενδείξεις, απορρόφησης και έγχυσης. Η παραγωγή, δεν είναι πια απαραίτητη, αφού οι ΥΚΩ χρεώνονται, τώρα, στην απορρόφηση μόνο. Κανονικά πρέπει να σου χρεώσουν και τις 36 kWh, του Μαρτίου, αφού απορρόφηση>έγχυση, εκείνο το μήνα και δεν είχες υπόλοιπο από πριν. Ναι αλλά από την στιγμή που το 2023 είχαμε διαφορετική χρώση ανά μήνα τουλάχιστον τις μηνιαίες τιμές θα έπρεπε να τις έχουν. Υποθέτω ότι δεν τους ενδιαφέρει μόνο αρχική τελική στον ένα χρόνο αλλά και μηνιαίες για να δούνε και να χρεώσουν ανάλογα. Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και στη ΔΕΗ όταν δεν ήξερα ότι έρχετε ένα ετήσιος λογαριασμός και τους ρώτησα πως το κατανέμετε ανά μήνα ειδικά τώρα που έχουνμε κάυε μήνα ξεχωριστή χρεώση. ΑΝ θυμάμαι μου είπαν ισοκατανομή, και όταν τους είπα ότι αυτό δεν είναι δίκαιο γιατί τον μήνα με την υψηλή χρέωση μπορεί να μην είχα πάρει παραπάνω ρεύμα από εσάς με κοιτούσαν σαν χάνοι. Η πλάκα είναι ότι μου είπαν ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει κάθε μήνα μετρήσεις (και από ότι φαίνεται και πιο τακτικά) και τα δίνει στη ΔΕΗ αλλά τα δικά τους συστήματα δεν μπορούν να το υποστηρίξουν και για αυτό δεν μπορούν να εκδώσουν μηναίο λογαριασμό.. Αυτή η κουβέντα είχε γίνει κατά τον Ιούνιο δια ζώσης με την τοπική διευθύντρια. 9 ώρες πριν, DimitrPa είπε Η παραγωγή σου το καλοκαίρι μου κάνει εντύπωση. Πόσα kWp είναι? σε ποιά περιοχή? έχεις σκιάσεις και με τι προσανατολισμό και κλίση? Όταν λες εντύπωση, αρνητική ή θετική? Βρίσκομαι στα περίχωρα την Μυτιλήνης. Το σύστημα είναι 2.3Kwp με 5 πανελ των 460W έκαστο. Τα 4 είναι σε βάση και το ΄1 σε κεραμίδια. Όλα νότιο προσανατολισμό με κλίση την προβλεπόμενη (τα κεραμίδια λίγο χαμηλότερη). Σκιές κάποιες ώρες εν μέρη από τον ηλιακό. Το έχω συγκρίνει με διάφορα online tools και δεν βρίσκω μεγάλες διαφορές. Επίσης από κοντινό (20km) μετεωρολογικό σταθμό συγκρίνω την παραγωγή μου με τις μετρήσεις ηλιακής ακτινοβολίας σε μηνιαία βάση και βλέπω παρόμοια διακύμανση. Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από christos_uoa
Feigen Δημοσ. 21 Ιανουαρίου Δημοσ. 21 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) αυτα τα διαγραμματα βγαζει η δικη μου νεα παροχη με φωτοβολταικο για τον Δεκεμβριο ανα ημερα. Παρατηρω οτι στο διαγραμμα εγχυσης παραγωγης μου βγαζει μονο την εγχυση, χωρις την παραγωγη με πρασινη καμπυλη. Στελνει τα δεδομενα παραγωγης ο μετρητης του φωτοβολταικου μου ή οχι? Τα γραφηματα αεργου και ενεργου ενεργειας τι αντιπροσωπευουν? 1ο λογαριασμο δεν εχω λαβει εννοειται ακομα Ευχαριστω! Επεξ/σία 21 Ιανουαρίου από Feigen
peros550 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου @doomnx αυτή ειναι η ημερήσια παραγωγή ενός 4.3ΚWp συστήματος στην κεντρική Ελλάδα με νότιο προσανατολισμό και γωνία περίπου 15 μοίρες για περίπου 1 έτος. Είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του συστήματος, επομένως δεν υπάρχουν απώλειες λόγω παλαιότητας, τις οποίες πρέπει να λάβεις υπόψη. Στο παραπάνω γράφημα, υπήρξαν 2-3 περιπτώσεις όπου είχε κολλήσει η μετρητική διάταξη και ενώ το σύστημα είχε παραγωγή αυτή δεν αποτυπώθηκε. Αλλά για την δουλειά που το θέλεις, μπορείς να εξάγεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Δηλαδή, μπορείς να διαπιστώσεις πόσες μέρες τον χρόνο μπορεί να μείνεις χωρίς παραγωγή (θα έλεγα 3-4 μέρες κατελάχιστο) και ποια ειναι η max/average παραγωγή τον χειμώνα κτλ. 1
doomnx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, peros550 είπε @doomnx αυτή ειναι η ημερήσια παραγωγή ενός 4.3ΚWp συστήματος στην κεντρική Ελλάδα με νότιο προσανατολισμό και γωνία περίπου 15 μοίρες για περίπου 1 έτος. Είναι ο πρώτος χρόνος λειτουργίας του συστήματος, επομένως δεν υπάρχουν απώλειες λόγω παλαιότητας, τις οποίες πρέπει να λάβεις υπόψη. Στο παραπάνω γράφημα, υπήρξαν 2-3 περιπτώσεις όπου είχε κολλήσει η μετρητική διάταξη και ενώ το σύστημα είχε παραγωγή αυτή δεν αποτυπώθηκε. Αλλά για την δουλειά που το θέλεις, μπορείς να εξάγεις κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Δηλαδή, μπορείς να διαπιστώσεις πόσες μέρες τον χρόνο μπορεί να μείνεις χωρίς παραγωγή (θα έλεγα 3-4 μέρες κατελάχιστο) και ποια ειναι η max/average παραγωγή τον χειμώνα κτλ. Σε ευχαριστώ πολύ! Αν πρέπει να μείνεις 4 μέρες χωρίς παραγωγή τότε χρειάζεσαι μπαταρίες 50 kWh! Όχι παιδιά, απαγορευτικό...
DimitrPa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 21 ώρες πριν, christos_uoa είπε Μόλις φτιάξουν το σύστημα και τραβήξουν τις μετρήσεις και τις περάσουν στο σύστημα ώστε να έχω πρόσβαση Αυτό ελπίζω απλά δεν ξέρω για πόσο χρόνο μπορούν να κρατήσουν μετρήσεις και ειδικά τετάρτου/ωραίες. Πχ στο app του inverter Μπορώ να δω ωριαίες μέχρι και 3 μήνες πριν. Όχι ότι θα αλλάξει κάτι αν έχω μόνο ημερήσιες απλά για στατιστικούς λόγους. Ναι αλλά από την στιγμή που το 2023 είχαμε διαφορετική χρώση ανά μήνα τουλάχιστον τις μηνιαίες τιμές θα έπρεπε να τις έχουν. Υποθέτω ότι δεν τους ενδιαφέρει μόνο αρχική τελική στον ένα χρόνο αλλά και μηνιαίες για να δούνε και να χρεώσουν ανάλογα. Την ίδια ερώτηση είχα κάνει και στη ΔΕΗ όταν δεν ήξερα ότι έρχετε ένα ετήσιος λογαριασμός και τους ρώτησα πως το κατανέμετε ανά μήνα ειδικά τώρα που έχουνμε κάυε μήνα ξεχωριστή χρεώση. ΑΝ θυμάμαι μου είπαν ισοκατανομή, και όταν τους είπα ότι αυτό δεν είναι δίκαιο γιατί τον μήνα με την υψηλή χρέωση μπορεί να μην είχα πάρει παραπάνω ρεύμα από εσάς με κοιτούσαν σαν χάνοι. Η πλάκα είναι ότι μου είπαν ότι ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει κάθε μήνα μετρήσεις (και από ότι φαίνεται και πιο τακτικά) και τα δίνει στη ΔΕΗ αλλά τα δικά τους συστήματα δεν μπορούν να το υποστηρίξουν και για αυτό δεν μπορούν να εκδώσουν μηναίο λογαριασμό.. Αυτή η κουβέντα είχε γίνει κατά τον Ιούνιο δια ζώσης με την τοπική διευθύντρια. Όταν λες εντύπωση, αρνητική ή θετική? Βρίσκομαι στα περίχωρα την Μυτιλήνης. Το σύστημα είναι 2.3Kwp με 5 πανελ των 460W έκαστο. Τα 4 είναι σε βάση και το ΄1 σε κεραμίδια. Όλα νότιο προσανατολισμό με κλίση την προβλεπόμενη (τα κεραμίδια λίγο χαμηλότερη). Σκιές κάποιες ώρες εν μέρη από τον ηλιακό. Το έχω συγκρίνει με διάφορα online tools και δεν βρίσκω μεγάλες διαφορές. Επίσης από κοντινό (20km) μετεωρολογικό σταθμό συγκρίνω την παραγωγή μου με τις μετρήσεις ηλιακής ακτινοβολίας σε μηνιαία βάση και βλέπω παρόμοια διακύμανση. Βγάζω μία φωτό τους μετρητές κάθε τέλος του μήνα και την συγκρίνω με τις καταγραφές του inverter. Οτιδήποτε και να πάθουν, υπάρχει έστω μία φωτό για τον ΔΕΔΔΗΕ. Δεν το ξέρω πως χρεώνουν, πάντα ήμουν χρεωστικός. Ενεργοποίησα Φεβ 2022 και έβαλαν sim τον Οκτ 2022. Όλες οι προηγούμενες καταγραφές "ανέβηκαν" στο portal. Πολύ καλή η παραγωγή για 2,3 kWp (υπέθεσα μεγαλύτερη εγκαταστημένη ισχύ). Προσωπικά χρειαζόμουν περίπου 3 kWp, βάσει καταναλώσεων προηγούμενων ετών, αλλά έβαλα 4,8 kWp, αφού η διαφορά στο κόστος δεν ήταν τόσο μεγάλη. Τώρα με φόρτιση του αυτοκινήτου, μου φθάνουν οριακά. Στους μελλοντικούς net metering, θα έλεγα, βάλτε όσο παραπάνω μπορείτε, είναι επένδυση 25ετίας και οι ανάγκες μεγαλώνουν συνεχώς. 18 ώρες πριν, Feigen είπε αυτα τα διαγραμματα βγαζει η δικη μου νεα παροχη με φωτοβολταικο για τον Δεκεμβριο ανα ημερα. Παρατηρω οτι στο διαγραμμα εγχυσης παραγωγης μου βγαζει μονο την εγχυση, χωρις την παραγωγη με πρασινη καμπυλη. Στελνει τα δεδομενα παραγωγης ο μετρητης του φωτοβολταικου μου ή οχι? Τα γραφηματα αεργου και ενεργου ενεργειας τι αντιπροσωπευουν? 1ο λογαριασμο δεν εχω λαβει εννοειται ακομα Ευχαριστω! Μάλλον δεν έχει sim ο μετρητής του Φ/Β. Τις μετρήσεις τις δείχνει ως "πιστοποιημένες"? Μετρητή αέργων έχουν οι "ωριαίοι" μετρητές, που έχουν πολύ μεγάλες χρεώσεις στις ρυθμιζόμενες (δες τιμοκατάλογο ΔΕΗ). Πόσα kWp είναι το Φ/Β και πόσα kVA η παροχή? 1
teodor_ch Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2 ώρες πριν, DimitrPa είπε Στους μελλοντικούς net metering, θα έλεγα, βάλτε όσο παραπάνω μπορείτε, είναι επένδυση 25ετίας και οι ανάγκες μεγαλώνουν συνεχώς. Το σωστό είναι να βάζεις ότι χρειάζεσαι. Τίποτα παραπάνω ή παρακάτω. Μπορείς να κάνεις επαύξηση στο net-metering με μικρό κόστος αν δε χρειάζεσαι νέο inverter που συνήθως αυτοί αντέχουν και λίγο υπερφόρτωση.
doomnx Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 14 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Το σωστό είναι να βάζεις ότι χρειάζεσαι. Τίποτα παραπάνω ή παρακάτω. Μπορείς να κάνεις επαύξηση στο net-metering με μικρό κόστος αν δε χρειάζεσαι νέο inverter που συνήθως αυτοί αντέχουν και λίγο υπερφόρτωση. Όσο χρειαζόμαστε πόσο είναι; Τόσα ώστε να καλύψουν τις ετήσιες kWh μας + τις ΥΚΩ;
DimitrPa Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 9 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Το σωστό είναι να βάζεις ότι χρειάζεσαι. Τίποτα παραπάνω ή παρακάτω. Μπορείς να κάνεις επαύξηση στο net-metering με μικρό κόστος αν δε χρειάζεσαι νέο inverter που συνήθως αυτοί αντέχουν και λίγο υπερφόρτωση. Θα διαφωνήσω, για επαύξηση χρειάζεται αναθεώρηση του συμφωνητικού με το ΔΕΔΔΗΕ και όσο θυμάμαι τους 10 μήνες που περίμενα, δεν αξίζουν τα μερικές εκατοντάδες Ευρώ παραπάνω, για μερικά παραπάνω πανελ. Η διαφορά του κόστους του inverter των 4 σε 5 kW είναι επίσης πολύ μικρή, αλλά η αλλαγή του εάν το έχεις βάλει, ακριβή. Προσωπική άποψη βέβαια, ο καθένας αποφασίζει μόνος του. 2
nvel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου το κακό είναι ότι η ισχύς του συστήματος θεωρείται η ισχύς των panel και όχι του inverter αποκλείοντας την δυνατότητα να βάλει κάποιος περισσότερα panel και να έχει καλύτερη ετήσια παραγωγή.
teodor_ch Δημοσ. 22 Ιανουαρίου Δημοσ. 22 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, DimitrPa είπε Θα διαφωνήσω, για επαύξηση χρειάζεται αναθεώρηση του συμφωνητικού με το ΔΕΔΔΗΕ και όσο θυμάμαι τους 10 μήνες που περίμενα, δεν αξίζουν τα μερικές εκατοντάδες Ευρώ παραπάνω, για μερικά παραπάνω πανελ. Η διαφορά του κόστους του inverter των 4 σε 5 kW είναι επίσης πολύ μικρή, αλλά η αλλαγή του εάν το έχεις βάλει, ακριβή. Προσωπική άποψη βέβαια, ο καθένας αποφασίζει μόνος του. Για την αναθεώρηση κάνεις μία αίτηση και τέλος. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα. Ούτε κοστίζει ούτε έχει κόπο. Άσε την εκεί και όποτε απαντήσουν. Για τον ινβερτερ αν δεν χωράει τα έξτρα πάνελ τότε είναι ένα θέμα. Προσωπικά επειδή είχα υπολογίσει την αγορά ηλεκτρικού/PHEV έβαλα 4.3kwp πάνελ σε 6άρι (αν και 5άρι υπολόγιζα) ινβερτερ. Απο 5άρι πήγα σε 6άρι γιατί δεν υποστήριζε το full backup και ήταν μικρή η διαφορά. Ακόμα και την πέργκολα που θα μπούν έχω υπολογίσει και τώρα μένει να δώ αν αξίζει η αγορά ηλεκτρικού! Οπότε για να κάνω επαύξηση θα πληρώσω μόνο τα έξτρα πάνελ συν ότι ζητήσει ο μηχανικός. Εδώ για παράδειγμα ο 4άρης ινβερτερ έχει μέγιστο 6kw peak. Δές τον δικό σου τί υποστηρίζει και επιβεβαίωσε αυτά που λέω με το μηχανικό (μήν λέω μλκιες!). Fronius Symo GEN24 4.0 Plus 23 λεπτά πριν, nvel είπε το κακό είναι ότι η ισχύς του συστήματος θεωρείται η ισχύς των panel και όχι του inverter αποκλείοντας την δυνατότητα να βάλει κάποιος περισσότερα panel και να έχει καλύτερη ετήσια παραγωγή. Δεν ξέρω αν κάποιος προσθέσει 1-2 πάνελ αν τον πάρουν χαμπάρι και αν του πούν τίποτα. Τα οποία 99% θα τα χωράει ο υπάρχων ινβερτερ. EDIT: Τυχαίο λινκ που επιβεβαιώνει ότι δεν χάνουν και την εγγύηση τους με το oversize SE_CER_Oversizing_Fronius_Primo_3.0-1_-_8.2-1_EN.pdf Επεξ/σία 22 Ιανουαρίου από teodor_ch
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα