Feigen Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου στις υλοποιησεις φωτοβολταικων με μπαταρια εχει νοημα να εχει καποιος και ups σε ευαισθητες συσκευες ή ουσιαστικα ο inverter δουλευει και ως τεραστιο online ups?
doomnx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Ε προφανώς το δεύτερο. Αλλά και ο inverter μπορεί να τα φτύσει υπόψιν. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου από doomnx
peros550 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 5 λεπτά πριν, doomnx είπε Ε προφανώς το δεύτερο. Αλλά και ο inverter μπορεί να τα φτύσει υπόψιν. αυτό είναι σίγουρο? Δηλαδή υπάρχει κάπου διακόπτης να κόβει το δίκτυο σε περίπτωση διακοπής ρεύματος προκειμένου το ρεύμα της μπαταρίας να μην διαφεύγει προς το δίκτυο και σκοτώσει κανένα τεχνικό?
teodor_ch Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Για να δουλέψει σαν backup χρειάζεται έξτρα πίνακα (με μεταγωγικά ρελέ κλπ). Κόβει τελείως τη ΔΕΗ και δίνει μόνο στο σπίτι. Έπειτα ο fronius (δε ξέρω οι άλλοι) έχει χρονοκαθυστέρηση για να γυρίσει σε full backup. Οπότε το UPS είναι απαραίτητο.
doomnx Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Ε σκοπός είναι να αυτονομηθείς. Αν δεν πάρεις εσύ από τις μπαταρίες σου τότε ποιος 😎
teodor_ch Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Και χωρίς το μεταγωγικό πίνακα παίρνεις το ρεύμα απο τις μπαταρίες. Ο έξτρα πίνακας χρειάζεται για να μπορείς να παίρνεις όταν δεν έχει ρεύμα το δίκτυο. Οι inverters κανονικά είναι ρυθμισμένοι να μήν βγάζουν ρεύμα όταν κοπεί η σύνδεση με το δίκτυο. Δε νομίζω να υπογράψει κάποιος μηχανικός τη σύνδεση στο δίκτυο αν δεν είναι όλα σωστά ρυθμισμένα. Υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι έχει γίνει σωστή εγκατάσταση. 1
koutva Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου On 13/01/2024 at 15:37, georgexx said: Η ΔΕΗ ξεκίνησε να δίνει λογαριασμό νομίζω κάθε τετράμηνο,το θέμα είναι ότι αν κάποιος έβαλε σε λειτουργία το φβ νετ μετερινγκ(που μπορεί να καλύψει της ανάγκες του) τον χειμώνα,στον πρώτο χειμώνα θα πληρώσει ένα μέρος του ρεύματος επειδή δεν έχει προλάβει να κάνει "καβατζα" από το καλοκαίρι.Τοσο καιρό ήταν κάθε χρόνο η εκκαθάριση οπότε σε καλύπτει η παραγωγή της άνοιξης/καλοκαίρι.Με τους τετράμηνους/μηνιαίους λογαριασμους προκύπτει όμως και ένα άλλο θέμα ,κάθε τριετία που μηδενίζει η διαφορά, δηλαδή που ξεκινάς παλι χωρίς "καβαντζα" στους πρώτους λογαριασμούς θα πληρώνεις μια α κατανάλωση.Εν κατακλείδι νομίζω ότι όσοι πλησιάζουν στην τριετία καλό είναι να κάνουν ανανέωση της τριετίας μέσα στην άνοιξη η το καλοκαίρι που η παραγωγή καλύπτει την κατανάλωση,ώστε να μην πληρώνουν κερατιατικα στους πρώτους λογαριασμούς Επειδή είμαι κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς που ενεργοποίησαν net-metering αρχές Δεκέμβρη θα ήθελα να μάθω τι εννοείς "ανανέωση τριετίας". Δλδ, μπορείς να μηδενίσεις την άνοιξη ή το καλοκαίρι και η 3ετία να μετρά από τότε; Με ποιον τρόπο; Ευχαριστώ πολύ
georgexx Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 32 λεπτά πριν, koutva είπε Επειδή είμαι κι εγώ ανάμεσα σε αυτούς που ενεργοποίησαν net-metering αρχές Δεκέμβρη θα ήθελα να μάθω τι εννοείς "ανανέωση τριετίας". Δλδ, μπορείς να μηδενίσεις την άνοιξη ή το καλοκαίρι και η 3ετία να μετρά από τότε; Με ποιον τρόπο; Ευχαριστώ πολύ απο οσο ξερω καθε τριετια μηδενιζουν οι κιλοβατορες που εχουμε αποθεμα,οποτε αν κανουμε ανανεωση Δεκεμβριο χανουμε ολο το αποθεμα που καναμε την Ανοιξη/Καλοκαίρι,οποτε μας συμφερει να γινει η ανανεωση την Ανοιξη.Τωρα με ποιον τροπο,νομιζω οτι με αλλαγη παροχου μηδενιζει και ξεκιναει τοτε η τριετια,η αληθεια ειναι οτι ακομα ειμαι στον 1χρονο οποτε δεν το εχω ψαξει εαν γινεται με τον ιδιο παροχο
koutva Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 20 minutes ago, georgexx said: απο οσο ξερω καθε τριετια μηδενιζουν οι κιλοβατορες που εχουμε αποθεμα,οποτε αν κανουμε ανανεωση Δεκεμβριο χανουμε ολο το αποθεμα που καναμε την Ανοιξη/Καλοκαίρι,οποτε μας συμφερει να γινει η ανανεωση την Ανοιξη.Τωρα με ποιον τροπο,νομιζω οτι με αλλαγη παροχου μηδενιζει και ξεκιναει τοτε η τριετια,η αληθεια ειναι οτι ακομα ειμαι στον 1χρονο οποτε δεν το εχω ψαξει εαν γινεται με τον ιδιο παροχο Ναι στην 3ετία μηδενίζει το απόθεμα που έχεις "χτίσει" από την εγχεόμενη στο δίκτυο ενέργεια. Για αυτό προκύπτει και το πρόβλημα για όσους ενεργοποιούν net-metering τέλη φθινοπώρου ή χειμώνα. Το ζήτημα είναι πως μπορείς να αλλάξεις την ημερομηνία μηδενισμού. Η αλλαγή παρόχου οδηγεί σε εκκαθάριση από τον πάροχο αλλά δεν ξέρω αν αυτό το λαμβάνει υπόψη ο ΔΕΔΔΗΕ.
snb Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο για φωτοβολταϊκα στην πρίζα. (συνδέεις το φωτοβολταικό στην πρίζα του σπιτιού) Δεν μπόρεσα να βρω νομοθεσία και τι προυποθέσεις χρειάζονται για την εγκατάσταση. Μήπως το έχει ψάξει κάποιος και ξέρει περισσότερα;
thannasis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 20 λεπτά πριν, snb είπε Έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο για φωτοβολταϊκα στην πρίζα. (συνδέεις το φωτοβολταικό στην πρίζα του σπιτιού) Δεν μπόρεσα να βρω νομοθεσία και τι προυποθέσεις χρειάζονται για την εγκατάσταση. Μήπως το έχει ψάξει κάποιος και ξέρει περισσότερα; Αυτόνομο φωτοβολταικό πρίζας 390 W (leroymerlin.gr)
Tsino Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2 hours ago, snb said: Έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο για φωτοβολταϊκα στην πρίζα. (συνδέεις το φωτοβολταικό στην πρίζα του σπιτιού) Δεν μπόρεσα να βρω νομοθεσία και τι προυποθέσεις χρειάζονται για την εγκατάσταση. Μήπως το έχει ψάξει κάποιος και ξέρει περισσότερα; Γενικά οτιδήποτε συνδέεις στο δίκτυο πρέπει να έχεις έγκιρση απο ΔΕΔΔΗΕ. Αν μιλάς για αυτόνομο τότε κάνεις ότι θέλεις. Τυπικα: Πρέπει να το δηλώσεις ΔΕΔΔΗΕ. Να το εγκρίνουν και να επιβεβαιώσουν ότι δεν δημιουργείς φαινόμενο νησιδοποίησης (σε ενδεχόμενη διακοπή το inverter σου να συνεχίσει να δίνει ρεύμα στο δίκτυο με ότι συνεπάγεται για την ασφάλεια του προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ που μπορεί να δουλεύει εκεί δίπλα). Αν έχεις το παλιο αναλογικο ρολοι, επιβραδύνεις ή ακόμα και το γυρίζεις ανάποδα ( με την εκχεόμενη ενέργεια) που θεωρείται ότι επεμβαίνεις στη σωστή καταμέτρηση και λειτουργία του ρολογιού, οπότε αυτό είναι παράνομο. Αν σε μαγκώσουν μπορεί να σου επιβάλουν πρόστιμο ( αν θέλουν να ασχοληθούν φυσικά) Επίσης αν έχεις ψηφιακό ρολόι τότε η εκχεόμενη (περισεια) ενέργεια καταγράφεται οπότε σίγουρα θα το δει ο καταμετρητής του ΔΕΔΔΗΕ. Το τι θα κάνει είναι άλλο θέμα. 1
Doubt Δημοσ. 15 Ιανουαρίου Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 3 ώρες πριν, snb είπε Έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο για φωτοβολταϊκα στην πρίζα. (συνδέεις το φωτοβολταικό στην πρίζα του σπιτιού) Δεν μπόρεσα να βρω νομοθεσία και τι προυποθέσεις χρειάζονται για την εγκατάσταση. Μήπως το έχει ψάξει κάποιος και ξέρει περισσότερα; Εγώ θα έλεγα να μην ασχοληθείς. Δες τι κοστίζει, τι αποδίδει και υπολόγισε αν θα κάνεις απόσβεση και πότε. (αν δεν σου κάνει και καμιά ζημιά στην εγκατάσταση σου)
mindreader Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 18 hours ago, thannasis said: Αυτόνομο φωτοβολταικό πρίζας 390 W (leroymerlin.gr) Ωραιο θα ηταν αυτο. Να το πετας πανω στο δικτυο του σπιτιου, ουτε εγκατασταση, ουτε μελετη, ουτε τιποτε! Ready to go. Αλλα συμφορουμιτες λενε εδω οτι υπαρχουν ζητηματα, οπως διαβαζω.
thannasis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 16 λεπτά πριν, mindreader είπε Ωραιο θα ηταν αυτο. Να το πετας πανω στο δικτυο του σπιτιου, ουτε εγκατασταση, ουτε μελετη, ουτε τιποτε! Ready to go. Αλλα συμφορουμιτες λενε εδω οτι υπαρχουν ζητηματα, οπως διαβαζω. EnergyKit (energy-kit.com) Εχουν αντιπροσωπεία και συνεργεία στην Ελλάδα. Μίλα μαζί τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα