peros550 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Στις 4/1/2024 στις 7:16 ΠΜ, Ikucic9 είπε Θέλω τη βοήθεια σας. Με πήραν από τον δεδδηε τηλ και μου είπαν ότι ενάμιση χρόνο τώρα μετράνε μάλλον λάθος τις ενδείξεις του μετρητή του φβ μου. Αλλά δεν είναι και σίγουροι. Δεν έχω ημερήσιο νυχτερινό. Άρα πιστεύω ότι με ενδιαφέρουν τρεις ενδείξεις : πόσο απορροφώ από το δίκτυο 1.8.0 μετρητή δεδδηε. πόσο εκχεω στο δίκτυο 2.8.0 μετρητή δεδδηε και πόσο συνολικά παράγω 2.8.0 μετρητή φβ. αυτοί με πήραν τηλ και μου είπαν ότι ενάμιση χρόνο τώρα μάλλον αντί να βάζουν την ένδειξη 1.8.0 βάζουν την ένδειξη 1.8.1 δηλ μόνο το ημερήσιο. να η εικόνα του λογαριασμού Στην ένδειξη 11 αναφέρεται μόνο το ημερήσιο. Ή όταν δεν έχεις νυχτερινό τη ένδειξη 11 αφορά όλη την κατανάλωση ; (μάλλον αυτό συμβαίνει) Δεν θα πρέπει να αναφέρεται η συνολική απορροφημένη ενέργεια από το δίκτυο; που είναι 9000; Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Από αυτά που διάβασα λογικά έχουν κάνει λάθος . Τωρα μου είπαν να κάνω αίτηση να γίνει ανακατανομή των καταναλώσεων στον ενάμιση χρόνο ώστε να οι επιπλέον 2500 κιλοβατώρες να σπάσουν σε κομμάτια. Ευτυχώς έχω ένα Excel που έχω τις μετρήσεις του φβ ανά τακτά χρονικά διαστήματα . Μπορεί κάποιος να βοηθήσει; Είναι εύκολο να δείξεις ένα απόσπασμα του λογαριασμού που να εμφανίζει τις ρυθμίζόμενες χρεώσεις? Έχω net metering, και δεν έχω λάβει ακόμα πρώτο λογαριασμό και προσπαθώ να καταλάβω τι να περιμένω. Επίσης, μετά τον πρώτο λογαριασμό (ο όποιος από ότι φαίνεται έρχεται στο 12μηνο), ύστερα πόσο συχνά εκδίδουν λογαριασμό? Πάλι ανά 12 μήνες?
PK1926 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 19 ώρες πριν, babs8 είπε Ναι πηρε αδεια και επιδοτηση. Ο δεδδηε δεν ηρθε ακομα να κανει το οτιδηποτε. Δεν ηξερα οτι κανουν και ελεγχο στο συστημα. Μηπως κανεις λαθος? Εγω ξερω οτι αυτοι δν ασχολουντε με το τι εβαλες και πως δουλευει Αδεια θα παρεις οταν θα ερθει ο ΔΕΔΔΗΕ να το συνδεσει στο δικτυο. Ακομα και για την επιδοτηση χρειαζεται πρωτα να μπει σε λειτουργια το φωτοβολταικο. Κανεις δεν παιρνει λεφτα χωρις να μπει στο δικτυο το συστημα. Αλλιως θα γινονταν πανηγυρια με εικονικα φωτοβολταικα. Ο ΔΕΔΔΗΕ οταν θα ερθει, θα πρεπει να ειναι και ο τεχνικος που στο εβαλε για να απαντησει σε οποιαδηποτε ερωτηση ή για να του πουν τι τροποποιησεις χρειαζεται να κανει.
Tsino Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 3 hours ago, peros550 said: Είναι εύκολο να δείξεις ένα απόσπασμα του λογαριασμού που να εμφανίζει τις ρυθμίζόμενες χρεώσεις? Έχω net metering, και δεν έχω λάβει ακόμα πρώτο λογαριασμό και προσπαθώ να καταλάβω τι να περιμένω. Επίσης, μετά τον πρώτο λογαριασμό (ο όποιος από ότι φαίνεται έρχεται στο 12μηνο), ύστερα πόσο συχνά εκδίδουν λογαριασμό? Πάλι ανά 12 μήνες? Οι δικές μου με Netmeetering. Αφορά 4μηνο. Εμένα ο 1ος λογαριασμός ήρθε στο 4μηνο όχι στο 12μηνο. 3φασικό με νυχτερινό. 573 kWh ειναι το 1.8.1 και 304 kWh το 1.8.2 (νυχτερινό)
peros550 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 5 ώρες πριν, Tsino είπε Οι δικές μου με Netmeetering. Αφορά 4μηνο. Εμένα ο 1ος λογαριασμός ήρθε στο 4μηνο όχι στο 12μηνο. 3φασικό με νυχτερινό. 573 kWh ειναι το 1.8.1 και 304 kWh το 1.8.2 (νυχτερινό) ευχαριστώ φιλε, η παραγωγή/έγχυση δεν έχει συνυπολογιστει στις παραπάνω χρεώσεις?
doomnx Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Εγώ πάντως μόνο τέτοιους λογαριασμούς έχω δει. Τύπος ένδειξης 11 το ημερήσιο, 14 η παραγόμενη, 15 η καταναλισκόμενη από τα ΦΒ και στην παραγωγή μπαίνει η διαφορά των δύο τελευταίων. 1
Tsino Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 36 minutes ago, peros550 said: ευχαριστώ φιλε, η παραγωγή/έγχυση δεν έχει συνυπολογιστει στις παραπάνω χρεώσεις? Οχι. Στις ρυθμιζόμενες δεν υπολογίζονται. Μόνο ότι έχεις τραβήξει από το δίκτυο που είναι και το λογικό 2
Feigen Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου επομενως με τη μπαταρια το δικο μου netnetering που δεν τραβαει απο το δικτυο θα με γλιτωσει αρκετα και απο τις ρυθμιζομενες σε σχεση με ενα netmetering χωρις μπαταρια. Σε μενα στο 2μηνο περιπου εχει μια αποκλιση ο δικος μου μετρητης απο τον μετρητη της δεδηε. Ο δικος μου μετρητης δειχνει οτι καταναλωσα 6kwh απο το δικτυο στο 1.8.0 ενω ο μετρητης της δεδηε 70kwh. Συμβαινει και σε αλλους αυτο?
korakios Δημοσ. 12 Ιανουαρίου Δημοσ. 12 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, Tsino είπε Οχι. Στις ρυθμιζόμενες δεν υπολογίζονται. Μόνο ότι έχεις τραβήξει από το δίκτυο που είναι και το λογικό ενδιαφέρον , λέγαν οτι χρεώνονται κανονικά οι ΥΚΩ και για το ρεύμα που παράγει το φ/β Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από korakios
doomnx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, korakios είπε ενδιαφέρον , λέγαν οτι χρεώνονται κανονικά οι ΥΚΩ και για το ρεύμα που παράγει το φ/β Ξέρω ότι χρεώνεσαι γι'αυτές που τραβάς, ας τις έχεις δώσει νωρίτερα στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και συμψηφιστούν στην προμήθεια. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από doomnx
peros550 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) @doomnx @korakios Αν ρίξετε μια ματιά σε αυτό το pdf που προέρχεται από το site του ΔΕΔΔΗΕ , σελίδα 11γράφει: Για ΕΤΜΕΑΡ και Χρήση Συστήματος, είναι ξεκάθαρο, θα κοιτάνε ότι γράφει η ένδειξη 1.8.0 του μετρητή ΔΕΔΔΙΕ. (Απορροφώμενη ενέργεια). Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοούν όμως σχετικά με τις ΥΚΩ. Φαίνεται στον υπολογισμό των ΥΚΩ να περιέχονται kwh και από την παραγωγή οι οποίες δεν εγχύθηκαν στο δίκτυο (το Π-Ε), για αυτό ρωτάω για λογαριασμούς από φίλους με net metering. Θα πρέπει ο λογαριασμός να περιέχει και τις μετρήσεις της παραγωγής για να δούμε τελικά τι ισχύει. Ευχαριστώ πολύ 12 ώρες πριν, Feigen είπε επομενως με τη μπαταρια το δικο μου netnetering που δεν τραβαει απο το δικτυο θα με γλιτωσει αρκετα και απο τις ρυθμιζομενες σε σχεση με ενα netmetering χωρις μπαταρια. Σε μενα στο 2μηνο περιπου εχει μια αποκλιση ο δικος μου μετρητης απο τον μετρητη της δεδηε. Ο δικος μου μετρητης δειχνει οτι καταναλωσα 6kwh απο το δικτυο στο 1.8.0 ενω ο μετρητης της δεδηε 70kwh. Συμβαινει και σε αλλους αυτο? Όταν λες ο δικός σου μετρητής, τι εννοείς? Μπορείς λιγάκι να περιγράψεις την εγκατάτασταση σου και σε ποιο σημείο είναι τοποθετημένος ο δικός σου μετρητής? Επειδή έχεις μπαταρία, θα εμφανίζεις λιγότερη απορροφώμενη ενέργεια (Α), άρα υπολογίζεις ότι οσες ρυθμιζόμενες βασίζονται στο Α, θα έρχονται μειωμένες ναι , απαντάω θεωρητικά πάντα καθώς ακόμα δεν έχω δει λογαριασμό. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από peros550
korakios Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, peros550 είπε Δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοούν όμως σχετικά με τις ΥΚΩ. Φαίνεται στον υπολογισμό των ΥΚΩ να περιέχονται kwh και από την παραγωγή οι οποίες δεν εγχύθηκαν στο δίκτυο (το Π-Ε), για αυτό ρωτάω για λογαριασμούς από φίλους με net metering. Θα πρέπει ο λογαριασμός να περιέχει και τις μετρήσεις της παραγωγής για να δούμε τελικά τι ισχύει. https://www.insomnia.gr/search/?q=ΥΚΩ&quick=1&item=816633&type=forums_topic&sortby=newest το είχα ρωτήσει παλιότερα πήρα 2 διαφορετικές απαντήσεις , δεν το συνέχισα μιας και δεν έχω φ/β 6 λεπτά πριν, peros550 είπε τι εννοούν όμως σχετικά με τις ΥΚΩ τελικά απαντήθηκε εκεί , δε χρεώνεστε ΥΚΩ για την παραγόμενη στη μπανανία πλέον Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από korakios 1
peros550 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου άρα το pdf στο site του ΔΕΔΔΗΕ δεν είναι σε ισχύ πλέον. Θα έπρεπε να το έχουν αφαιρέσει. Απαράδεκτοι.
georgexx Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Η ΔΕΗ ξεκίνησε να δίνει λογαριασμό νομίζω κάθε τετράμηνο,το θέμα είναι ότι αν κάποιος έβαλε σε λειτουργία το φβ νετ μετερινγκ(που μπορεί να καλύψει της ανάγκες του) τον χειμώνα,στον πρώτο χειμώνα θα πληρώσει ένα μέρος του ρεύματος επειδή δεν έχει προλάβει να κάνει "καβατζα" από το καλοκαίρι.Τοσο καιρό ήταν κάθε χρόνο η εκκαθάριση οπότε σε καλύπτει η παραγωγή της άνοιξης/καλοκαίρι.Με τους τετράμηνους/μηνιαίους λογαριασμους προκύπτει όμως και ένα άλλο θέμα ,κάθε τριετία που μηδενίζει η διαφορά, δηλαδή που ξεκινάς παλι χωρίς "καβαντζα" στους πρώτους λογαριασμούς θα πληρώνεις μια α κατανάλωση.Εν κατακλείδι νομίζω ότι όσοι πλησιάζουν στην τριετία καλό είναι να κάνουν ανανέωση της τριετίας μέσα στην άνοιξη η το καλοκαίρι που η παραγωγή καλύπτει την κατανάλωση,ώστε να μην πληρώνουν κερατιατικα στους πρώτους λογαριασμούς Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από georgexx 2
Feigen Δημοσ. 13 Ιανουαρίου Δημοσ. 13 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, peros550 είπε @doomnx @korakiosΌταν λες ο δικός σου μετρητής, τι εννοείς? Μπορείς λιγάκι να περιγράψεις την εγκατάτασταση σου και σε ποιο σημείο είναι τοποθετημένος ο δικός σου μετρητής? Επειδή έχεις μπαταρία, θα εμφανίζεις λιγότερη απορροφώμενη ενέργεια (Α), άρα υπολογίζεις ότι οσες ρυθμιζόμενες βασίζονται στο Α, θα έρχονται μειωμένες ναι , απαντάω θεωρητικά πάντα καθώς ακόμα δεν έχω δει λογαριασμό. εννοω τον δικο μου netmetering μετρητη που βρισκεται διπλα στον μετρητη του δεδηε. εμφανιζει λιγοτερη απορροφουμενη ενεργεια απο το δικτυο 1.8.0 (σχεδον μηδενικη) απ οτι ο μετρητης του δεδηε. Λογαριασμο δεν εχω λαβει ακομα γιατι πριν 2μηνες ενεργοποιηθηκε Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου από Feigen
peros550 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 20 ώρες πριν, Feigen είπε εννοω τον δικο μου netmetering μετρητη που βρισκεται διπλα στον μετρητη του δεδηε. εμφανιζει λιγοτερη απορροφουμενη ενεργεια απο το δικτυο 1.8.0 (σχεδον μηδενικη) απ οτι ο μετρητης του δεδηε. Λογαριασμο δεν εχω λαβει ακομα γιατι πριν 2μηνες ενεργοποιηθηκε αν δεν κάνω λάθος, ο δικός σου μετρητής (αυτός δηλαδή που πλήρωσες εσύ) μετράει μονάχα την παραγωγή σου. Δεν νομίζω ότι μπορεί να σου δείχνει τι ενέργεια έχεις τραβήξει από ΔΕΔΔΗΕ. Βεβαια εσύ όπως είπες έχεις μπαταρία, επομένως ενδέχεται η συνδεσμολογία να ειναι διαφορετική στην δική σου περίπτωση από το net metering χωρίς μπαταρία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα