Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2023 στις 9:53 ΜΜ, Feigen είπε

Μπορω να συνδεσω και το μικρο 2ο διαμερισμα με το  φωτοβολταικο και να πληρωνω μονο τα δημοτικά τελη σ αυτο?

Πρέπει:
- να διακόψεις την ηλεκτροδότηση του 2ου διαμερίσματος από τον πάροχό σου
- να το δηλώσεις στο δήμο ως μη ηλεκτροδοτούμενο, όπου πρέπει να δηλώσεις και ότι δεν χρησιμοποιείται αναλαμβάνοντας το ρίσκο:
ezgif.com-resize(4).gif.1f9812dee908c2c440a90d043cb1d4e9.gif
ezgif.com-resize(5).gif.f45738f9bfe9b6dc4747501290546299.gif

Οπότε δεν πληρώνεις δημοτικά τέλη, μόνο ΤΑΠ που είναι πολύ λίγο.

Επεξ/σία από panosena
  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/12/2023 στις 7:46 ΜΜ, DimitrPa είπε

Δεν υπάρχει μια απάντηση. Ότι καταναλώνεις ταυτόχρονα με την παραγωγή= ήλιο, δεν έχει ρυθμιζόμενες. Εάν έχεις μπαταρία, το καλοκαίρι μπορεί να πετύχεις 100%, το χειμώνα δεν γίνεται, αφού καταναλώνεις και την καλοκαιρινή παραγωγή. Εάν δεν έχεις μπαταρία, ένα 30% γενικά είναι πολύ καλό, εάν το πετύχεις. 

Εχεις κάποιο πρόσφατο λογαριασμό? Με ενδιαφέρει να δω πως χρεώνουν τις ρυθμιζόμενες και να τις συγκρίνω με τις δικές μου. Εχω κι εγώ ένα 4.3Kwp net metering απο Φεβρουάριο του 2023. Οι μετρήσεις μου είναι οι παρακάτω:

Παραγωγή από τον μετρητή του Φωτοβολταικού: 5814Kwh

Ενδείξεις από τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ

2.8.0 :4345Kwh
1.8.0 :1835ΚWh
1.8.1: 1089KWh
1.8.2: 745 Kwh

Έχω φτιάξει ένα excel, και αν κάπου δεν το χάνω και έβγαινε σήμερα ο λογαριασμός με τις παραπάνω μετρήσεις, υπόλογίζω να πλήρωνα κάπου 54€ για ΥΚΩ και ΕΜΕΑΡ. 

image.png.0c15309d2d90715e23a3e10d92719de1.png

Επεξ/σία από peros550
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1. Ο μετρητής στο 1.8.0 και στο 1.8.1 γράφει τις κιλοβατώρες που καταναλωθηκαν επιπλέον της παραγωγής του φωτοβολταϊκού; Ή συνολικά όσες κατανάλωσε το νοικοκυριό ανεξαρτήτως παραγωγής;

2. Ο μετρητής στο 2.8.0 γράφει τις κιλοβατώρες του φωτοβολταϊκού που δεν καταναλωθηκαν αλλά δόθηκαν στο δίκτυο για καβατζα;

3. Την παραγωγή που στην περίπτωση του φίλου πάνω είναι 5814 κιλοβατώρες,  πως την γνωρίζει ο ΔΕΔΔΗΕ αφού δεν υπάρχει ως ένδειξη στον μετρητή;

Επεξ/σία από PK1926
Δημοσ.

1 είναι μόνο η ενέργεια που απορρόφησε η εγκατάσταση από το δίκτυο όχι η συνολική κατανάλωση

2 είναι η ενέργεια που βγήκε από την εγκατάσταση προς το δίκτυο

3 το γνωρίζει από τον μετρητή του φωτοβολταϊκού 

• Like 1
Δημοσ.

Σωραιος! Ευχαριστώ! 

Σχετικά με το 3, ο μετρητής του φωτοβολταϊκού βρίσκεται συνήθως δίπλα από τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ; Εμενα είναι να γίνει η εγκατάσταση οσονούπω και η εταιρεία μου είπε ότι θα βάλει έναν μετρητή στο πίσω μέρος της αυλής. Ο μετρητής του ΔΕΔΔΗΕ είναι μπροστά και με άμεση πρόσβαση από τον δρόμο. Ρωταω για το εάν πρέπει κάθε φορά να ανοίγω τον υπάλληλο του ΔΕΔΔΗΕ για να έχει πρόσβαση στην πίσω αυλή.

Δημοσ.

Ο μετρητής του φωτοβολταϊκού τοποθετείται δίπλα ή πλησίον του μετρητή της εγκατάστασης εκτός αν η εγκατάσταση τηλεμετρείται οπότε μπορεί να τοποθετηθεί και αλλού αλλά σύμφωνα με τις υποδείξεις του δεδδηε. Ο δεδδηε σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει πρόσβαση στο μετρητή όταν το ζητήσει.

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, nvel said:

Ο μετρητής του φωτοβολταϊκού τοποθετείται δίπλα ή πλησίον του μετρητή της εγκατάστασης εκτός αν η εγκατάσταση τηλεμετρείται οπότε μπορεί να τοποθετηθεί και αλλού αλλά σύμφωνα με τις υποδείξεις του δεδδηε. Ο δεδδηε σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει πρόσβαση στο μετρητή όταν το ζητήσει.

εμένα μου είπαν ότι τον μετρητή του φωτοβολταικού θα τον βάλουν στον πίνακα μέσα στο σπίτι. γιατί ο μετρητής του δεδδηε είναι μακρυά και θέλει τρελά σκαψίματα για να γίνει. ρώτησαν και πήραν άδεια μου είπαν. τον άλλο μήνα θεωρητικά θα ξεκινήσει η εγκατάσταση

Δημοσ.

Αφού ο δεδδηε συμφώνησε να γίνει η εγκατάσταση του μετρητή μέσα στο πίνακα (πως θα τον χωρέσουν;) του σπιτιού αντιθέτως με τις οδηγίες του δεδδηε, τι να πω εγώ;

Δημοσ.
Στις 29/12/2023 στις 9:27 ΜΜ, peros550 είπε

Εχεις κάποιο πρόσφατο λογαριασμό? Με ενδιαφέρει να δω πως χρεώνουν τις ρυθμιζόμενες και να τις συγκρίνω με τις δικές μου. Εχω κι εγώ ένα 4.3Kwp net metering απο Φεβρουάριο του 2023. Οι μετρήσεις μου είναι οι παρακάτω:

Παραγωγή από τον μετρητή του Φωτοβολταικού: 5814Kwh

Ενδείξεις από τον μετρητή του ΔΕΔΔΗΕ

2.8.0 :4345Kwh
1.8.0 :1835ΚWh
1.8.1: 1089KWh
1.8.2: 745 Kwh

Έχω φτιάξει ένα excel, και αν κάπου δεν το χάνω και έβγαινε σήμερα ο λογαριασμός με τις παραπάνω μετρήσεις, υπόλογίζω να πλήρωνα κάπου 54€ για ΥΚΩ και ΕΜΕΑΡ. 

image.png.0c15309d2d90715e23a3e10d92719de1.png

αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να επιβεβαιώσει / διορθώσει τους παραπάνω υπολογισμούς. 

Δημοσ.

Καλημερα και χρονια πολλα, ψαχνω κι εγω να βαλω, αν εχετε να προτεινετε κανα εγκαταστατη στειλτε μου, ειδικα αν εχετε βαλει και εχετε μεινει ευχαριστημενοι απο την δουλεια.

Ειμαι Αθηνα

Δημοσ.

Εχουμε βαλει το 5αρι, το οποιο προτεινουν ολοι για οικιακη χρηση και εχουμε συνεχεια διακοπες ρευματος. 

Το σπιτι σε αναγκες δεν ξεπερνα τα ορια τα οποια μπορει να δωσει το inverter. Εχει κανενας αλλος  αυτα τα προβληματα? Η μαρκα ειναι αγνωστη, ονοματι EASUN.

Αυτος που περασε το συστημα ειναι της (παραξενης) εταιριας ονοματι FJSOLAR . gr. Ειναι πολυ παραξενα και φτωχα στημενη και εχει εδρα την Θεσσαλονικη. 

Ειχε κανεις τετοια προβληματα με τα δικα του ή την πατησα και μας φυγαν τα λεφτα τσαμπα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω τη βοήθεια σας.

Με πήραν από τον δεδδηε τηλ και μου είπαν ότι ενάμιση χρόνο τώρα μετράνε μάλλον λάθος τις ενδείξεις του μετρητή του φβ μου. Αλλά δεν είναι και σίγουροι.

Δεν έχω ημερήσιο νυχτερινό.

Άρα πιστεύω ότι με ενδιαφέρουν τρεις ενδείξεις :

πόσο απορροφώ από το δίκτυο 1.8.0 μετρητή δεδδηε.

πόσο εκχεω στο δίκτυο 2.8.0 μετρητή δεδδηε

και πόσο συνολικά παράγω 2.8.0 μετρητή φβ.

αυτοί με πήραν τηλ και μου είπαν ότι ενάμιση χρόνο τώρα μάλλον αντί να βάζουν την ένδειξη 1.8.0 βάζουν την ένδειξη 1.8.1 δηλ μόνο το ημερήσιο.

να η εικόνα του λογαριασμού

Screenshot_20240104-063625.png

Στην ένδειξη 11 αναφέρεται μόνο το ημερήσιο. Ή όταν δεν έχεις νυχτερινό τη ένδειξη 11 αφορά όλη την κατανάλωση ; (μάλλον αυτό συμβαίνει)

Δεν θα πρέπει να αναφέρεται η συνολική απορροφημένη ενέργεια από το δίκτυο; που είναι 9000; 

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Από αυτά που διάβασα λογικά έχουν κάνει λάθος . Τωρα μου είπαν να κάνω αίτηση να γίνει ανακατανομή των καταναλώσεων στον ενάμιση χρόνο ώστε να οι επιπλέον 2500 κιλοβατώρες να σπάσουν σε κομμάτια. Ευτυχώς έχω ένα Excel που έχω τις μετρήσεις του φβ ανά τακτά χρονικά διαστήματα .

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Επεξ/σία από Ikucic9
Δημοσ.
2 hours ago, Ikucic9 said:

Στην ένδειξη 11 αναφέρεται μόνο το ημερήσιο. Ή όταν δεν έχεις νυχτερινό τη ένδειξη 11 αφορά όλη την κατανάλωση ; (μάλλον αυτό συμβαίνει)

Ακριβώς. Εφόσον δεν είναι ενεργοποιημένο το νυχτερινό τιμολόγιο στην ένδειξη 11 αναγράφεται η συνολική κατανάλωση (1.8.0), αν είναι ενεργοποιημένο τότε στην ένδειξη 11 αναγράφεται μόνο η κατανάλωση ημέρας (1.8.1) και σε άλλη γραμμή με την ένδειξη 12 η κατανάλωση νύχτας (1.8.2).

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...