EchiDNA Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 4 λεπτά πριν, Vagosman είπε Ατοι οι ελεκτες ποσο ακαριάια κόβουν; Γιατι με την έλευση των smart meter ο ΔΕΔΔΗΕ θα ειναι σε θεση να ανιχνευσει ακομα και απειροελάχιστη επιστροφή. Ο μετρητης θα κραταει log για εγχεόμενη και εισερχόμενη ενέργεια. Δεν γνωρίζω και πολλά πράγματα. Είμαι σε φάση που το ψάχνω κι εγώ και έπεσε κι αυτό στην αντίληψη μου. Θεωρώ ότι θα κόβουν άμεσα διότι έχουν σχεδιαστεί για αυτό το λόγο. Ας μας διαφωτίσει κάποιος πιο έμπειρος.
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, Vagosman said: Σχετικά με τα πανελ, δες τι διαστάσεις σε εξυπηρετούν κ μετα προχωράς. 2.2χ1.1 μετρο ειναι τα 550αρια, 2Χ1 ειναι 400αρια. Αναφορικά με τη διακοπή εγχυσης ακομα κ με σμαρτ plug μπορεις να το κοψεις. Θα ειναι τοσο μικρη η παραγωγή που θα ρίχνεις αναστροφα μεσω πρίζας. Αυτοι οι ελεκτες ποσο ακαριάια κόβουν; Γιατι με την έλευση των smart meter ο ΔΕΔΔΗΕ θα ειναι σε θεση να ανιχνευσει ακομα και απειροελάχιστη επιστροφή. Ο μετρητης θα κραταει log για εγχεόμενη και εισερχόμενη ενέργεια. Δεν με πολυ-απασχολούν οι διαστάσεις. Έχω 30-40 τμ πλάκας από πάνω μου, για διαμέρισμα που ο Μ.Ο. του φουλ της κατανάλωσής, είναι περίπου στις 4-6ΚΒ τη μέρα. Άνοιξη και Φθινόπωρο 2-3.... Έξυπνη ιδέα το σμαρτπλαγκ! Ωραίος! Οπότε ναι, μπορώ να το ρυθμίσω πράγματι έτσι. Οι νέοι μετρητές θα μπουν υποχρεωτικά, ή βάσει αιτήσεων, άραγε;
Vagosman Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Οι νεοι μετρητες ειναι οδηγια απο EU και ηδη τρωμε προστιμα. Θα γινει πανελλαδικο rollout οταν κλεισουν οι διαγωνισμοί.
MikhailBakurin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Ε οκ, όταν μπει (ως το 2030 και βλέπουμε τους...ελληνικούς ρυθμούς), θα βάλω τον ανωτέρω κόφτη, ή ένα ecoflow να παρεμβάλλεται, και θα συνδέω εκεί το A/C, να έχω τη βασική μου κατανάλωση δωρεάν.
thannasis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2023 https://www.powergame.gr/green-power/566016/esco-egkathista-zero-feed-in-fotovoltaiko-stathmo-sto-pierce/#:~:text=Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και,του Pierce στα Σπάτα Αττικής. Αν η ίδια εγκατάσταση γινόταν με NetMetering θα χρειαζόταν 14 μήνες τουλάχιστον θα επεβάλαν μπαταρίες χώρια τα τεράστια εξοδα σύνδεσης με τον ΔΕΔΔΗΕ . Ασε που πιθανόν και να αποριπτόταν λόγω κορεσμένου δικτύου. Τώρα Απρίλιο του 2024 θα είναι σε παραγωγή. Για σχολεία τέτοια συστήματα είναι ιδανικά καθώς το 90% των καταναλώσεων ειναι πρωινές ώρες.
Vagosman Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 17 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε Ε οκ, όταν μπει (ως το 2030 και βλέπουμε τους...ελληνικούς ρυθμούς), θα βάλω τον ανωτέρω κόφτη, ή ένα ecoflow να παρεμβάλλεται, και θα συνδέω εκεί το A/C, να έχω τη βασική μου κατανάλωση δωρεάν. Μερακλιδικες καταστάσεις που ομως δεν αποσβένουν ποτέ. Εχω SBV4700, εχω δωσει φορτια, αποσβεση ποτέ. Οι μπαταριογεννητριες εχουν επισης σοβαρές αυτοκαταναλώσεις που δεν υπολόγιζα. ~70W συν τις όποιες απώλειες μετασχηματισμού με τα σάπια ηλεκτρονικά ισχύος που χρησιμοποιούν για να κρατάνε τα κόστη τους.
MikhailBakurin Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 2 hours ago, Vagosman said: Μερακλιδικες καταστάσεις που ομως δεν αποσβένουν ποτέ. Εχω SBV4700, εχω δωσει φορτια, αποσβεση ποτέ. Οι μπαταριογεννητριες εχουν επισης σοβαρές αυτοκαταναλώσεις που δεν υπολόγιζα. ~70W συν τις όποιες απώλειες μετασχηματισμού με τα σάπια ηλεκτρονικά ισχύος που χρησιμοποιούν για να κρατάνε τα κόστη τους. Ναι, είναι όντως για να κάνεις κάτι σα χόμπυ. Αποσβέσεις με μπαταρίες, ως έχουν σήμερα τα πράματα, μόνο αν είσαι τρομερός μερακλής και φτιάξεις DIY μπαταρία, παίζοντας μπάλα με ΜΤΧ και κολλήσεις. Αντικαταστήσεις δλδ κόστος κτήσης με προσωπική εργασία. Και να ελπίσουμε να μείνει έτσι, γιατί αν αρχίσουν να είναι ξαφνικά συμφέρουσες οι μπαταρίες, μάλλον δεν ανακαλύψαμε κάποιο μαγικό υλικό για να τις κάνουμε, αλλά έχει πάει η κιλοβατώρα πάλι 50-60 σεντς. Αλλά οι μικροινβέρτορες, ρίπτουν τον Οβολόν απευθείας στο ταμείο, ενώ τα κόστη είναι πάρα πολύ λογικά και γήινα. Βλέπω μικροινβς των 100 βαττ, 30 ευρώ. Με 70-80-90 ευρώ αγοράζεις ένα μίνι συστηματάκι που σου δίνει 0,5 κβ τη μέρα (κατά Μ.Ο.) σε ηλιόλουστη περιοχή της Ν. χώρας. 150-180 ΚΒ θα πάρεις κατ' έτος, 35-45 ευρώ. Στη διετία πάνω έχεις ήδη αρχίσει να τσεπώνεις. Περίπου το ίδιο ισχύει και με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις. Αποσβέσεις σε 2- 2,5 χρόνια, είναι πολύ καλές επενδύσεις.
mechpanos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Λιγότερο από 5 kwh την ημέρα δεν αξίζει καν να ασχοληθείς ρε παιδιά, τί 0.5 λέτε... 1
MikhailBakurin Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Παράδειγμα δίνω για proof of concept. Ο δικός μου υπολογισμός είναι για 2,5-3κβ / μέρα. Δεν ξέρω τι καταναλώσεις έχετε στον Πύργο, στην Αθήνα ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό παίζει μεταξύ 6 και 8 κβ. Οπότε το να καλύπτει σχεδόν το 50% των καταναλώσεών του με Φ/Β, είναι bargain. Ειδικά αν αυτό κοστίζει 300-400 ευρώ.
gpapadakis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2023 Μακρυά από αυτά τα vevor τα φτηνιαρικα, τα wvc και παρόμοια, όλα αυτά τα βγάζει μια κινεζική εταιρεία η kaideng και είναι απαράδεκτα, υπερθερμαίνονται και είναι επικίνδυνα για τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού.
MikhailBakurin Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 5 hours ago, gpapadakis said: Μακρυά από αυτά τα vevor τα φτηνιαρικα, τα wvc και παρόμοια, όλα αυτά τα βγάζει μια κινεζική εταιρεία η kaideng και είναι απαράδεκτα, υπερθερμαίνονται και είναι επικίνδυνα για τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού. Kαι ο "καλός" - "σωστός" παραγωγός, η hoymiles, με τιμές 30-50% πάνω, Κινέζικη είναι. Γενικά, δεν υπάρχει και πολύ πράγμα στη σύγχρονη παραγωγή που να μην είναι Κινέζικο. Αυτό που θέλουμε, είναι να μην είναι κινεζιά , όχι να μην είναι γενικά από την Κίνα. Καλοδεχούμενες πάντως προτάσεις για το πού μπορούμε να στραφούμε εναλλακτικά, αν είναι να μείνουμε μακριά από vevor και συναφείς.
gpapadakis Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2023 8 hours ago, MikhailBakurin said: Kαι ο "καλός" - "σωστός" παραγωγός, η hoymiles, με τιμές 30-50% πάνω, Κινέζικη είναι. Γενικά, δεν υπάρχει και πολύ πράγμα στη σύγχρονη παραγωγή που να μην είναι Κινέζικο. Αυτό που θέλουμε, είναι να μην είναι κινεζιά , όχι να μην είναι γενικά από την Κίνα. Καλοδεχούμενες πάντως προτάσεις για το πού μπορούμε να στραφούμε εναλλακτικά, αν είναι να μείνουμε μακριά από vevor και συναφείς. Καμια σχέση το ένα με το άλλο. Αυτά της Kaideng έχουν προβληματικά εξαρτήματα μέσα και δεν έχουν τρόπο απαγωγής θερμότητας. Hoymiles και Deye είναι ποιοτικά και για αυτό πιο ακριβά. 1
Depon13 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπερα και χρονια πολλα.Βρισκομαι στην αναζητηση για τοποθετηση ΦΒ συστηματων με net metering καθως εχω πολυ υψηλες καταναλωσεις. Θα ηθελα να μαθω ποσο περιπου πιο κατω βγαινουν οι ρυθμιζομενες χρεωσεις στους εκκαθαριστικους με την χρηση του net metering. Χονδρικα μου ειπαν να υπολογιζω 50% πιο κατω αλλα δεν ξερω αν ειναι ετσι. Ευχαριστω
DimitrPa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Στις 24/12/2023 στις 6:25 ΜΜ, Depon13 είπε Καλησπερα και χρονια πολλα.Βρισκομαι στην αναζητηση για τοποθετηση ΦΒ συστηματων με net metering καθως εχω πολυ υψηλες καταναλωσεις. Θα ηθελα να μαθω ποσο περιπου πιο κατω βγαινουν οι ρυθμιζομενες χρεωσεις στους εκκαθαριστικους με την χρηση του net metering. Χονδρικα μου ειπαν να υπολογιζω 50% πιο κατω αλλα δεν ξερω αν ειναι ετσι. Ευχαριστω Δεν υπάρχει μια απάντηση. Ότι καταναλώνεις ταυτόχρονα με την παραγωγή= ήλιο, δεν έχει ρυθμιζόμενες. Εάν έχεις μπαταρία, το καλοκαίρι μπορεί να πετύχεις 100%, το χειμώνα δεν γίνεται, αφού καταναλώνεις και την καλοκαιρινή παραγωγή. Εάν δεν έχεις μπαταρία, ένα 30% γενικά είναι πολύ καλό, εάν το πετύχεις.
Feigen Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2023 (επεξεργασμένο) εχω βαλει φωτοβολταικο netmetering με μπαταρια σε μια 2οροφη μονοκατοικια το οποιο συνδεθηκε στο ενα απο τα 2 διαμερισματα μου τα οποια εχουν ανεξαρτητο ψηφιακο μετρητη. Το φωτοβολταικο μπορει να καλύψει βλεπω ακομα και τωρα το χειμωνα ανετα και τα 2 διαμερισματα. Μπορω να συνδεσω και το μικρο 2ο διαμερισμα με το φωτοβολταικο και να πληρωνω μονο τα δημοτικά τελη σ αυτο? Αυτη τη στιγμη χαριζω την περισσεια ενεργειας απο τον εναν μετρητη με το φωτοβολταικο και πληρωνω κανονικα το ρευμα στο 2ο. Νομιζω δεν υπαρχει ακομα πλαισιο για τον virtual διαμοιρασμο της παραγωγης ενος φωτοβολταικου σε πολυκατοικιες Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2023 από Feigen
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα