Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ίσως υπάρχει κάποιο μικρό περιθώριο κέρδους όμως όταν είσαι σε προμηθευτή και τιμολόγιο με χαμηλό μηνιαίο πάγιο. Για αυτό και η ερώτηση, εάν κάποιος που είναι πχ στη ΔΕΗ μεταφέρεται αυτόματα στο Γ1 τιμολόγιο με την ενεργοποίηση ενός φ/β; 

Ή αυτό δεν ισχύει και απλά παραμένει στο υπάρχον τιμολόγιο του; 

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 16/11/2023 στις 7:56 ΜΜ, inel είπε

Γνωρίζει κάποιος εάν με την υπογραφή της σύμβασης ενεργειακού συμψηφισμου με τον πάροχο (πχ ΔΕΗ) αλλάζει το πακέτο σου πχ από myhome online σε Γ1/Γ1Ν?  

Γινεται αργότερα με την ενεργοποίηση μήπως;  Ή παραμένει το ίδιο χωρίς κάποια αλλαγή; 

Δεν άλλαξε το ονλινε που είχα από 11/2021, όταν ενεργοποίησα το ΝΕΤ τον 2/2022. Το ανανέωσα τώρα, πάλι σε ονλινε, αφού έχει τώρα μόνο 1 Ευρώ πάγιο και έχω περίσσεια = δεν πληρώνω ανταγωνιστικές, μόνο ρυθμιζόμενες. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, DimitrPa είπε

Δεν άλλαξε το ονλινε που είχα από 11/2021, όταν ενεργοποίησα το ΝΕΤ τον 2/2022. Το ανανέωσα τώρα, πάλι σε ονλινε, αφού έχει τώρα μόνο 1 Ευρώ πάγιο και έχω περίσσεια = δεν πληρώνω ανταγωνιστικές, μόνο ρυθμιζόμενες. 

Ωραία, ευχαριστω!

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά.... Ιδέες για επιλογή αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος για αποσύνδεση από το δημόσιο δίκτυο, τιμές , ιδέες υλοποίησης , σχέδιο κλπ 

Το σπίτι είναι εργατική κατοικία του 70 παλιά και έχω το πάνω μέρος μόνο που έχει 2ο πίνακα ξεχωριστό από τον κάτω κεντρικό πίνακα ... Έχω 10 πρίζες 8 φώτα 2 δωμάτια μπάνιο αποθήκη μίνι , και θέλω να αποσυνδεθώ από ΔΕΗ και από τον κάτω πίνακα και να έχω δική μου ενέργεια ηλιακή για αρχή και αργότερα ανεμογεννήτρια και γεννήτρια για έκτακτη ανάγκη 

Από συσκευές έχω , μουσικό όργανο πλήκτρα αρμόνιο συνθεσάιζερ , 2 κινητά 2 τάμπλετ , 43αρα τηλεόραση που λειτουργεί σαν HDMI monitor , 1 Google Chromecast 4k , 1 αλογόνου χαλαζία με 3 αντιστάσεις μίνι σόμπα , 1 ψυγείο παλιό μεσαίο μέγεθος με κατάψυξη πάνω κλασικά, 1 φουρνάκι με 2 αντιστάσεις πάνω κάτω και 2 μάτια από πάνω μίνι και μεγάλο για  καφέ και φαγητό, 

• Like 2
Δημοσ.

θα πρεπει να μετρησεις χοντρικα τις απαιτησεις σε εργο/ενεργεια σε βατς. Το οτι εχεις 10 μπριζες και 8 φωτα δε λεει κατι. Φανταζομαι οτι σιγουρα εχεις ενεργοφορες συσκευες οπως φουρνος ή κλιματιστικο κτλ.

Αφου εχουμε τα βατς μετα αγοραζουμε το φωτοβολταικο δεδομενου οτι εχουμε εκταση για τοποθετηση (ειτε σκεπη ειτε ταρατσα ειτε προαυλιο).

Αναλογα με το προυπολογισμο μετα επιλεγουμε και χωρητικοτητα μπαταριας που χονδρικα ειναι σα τα ...κινητα: οσο μεγαλυτερες ειναι (χωρητικοτητα)τοσο μεγαλυτερη ενεργεια θα δωσουν στο χρονο

Ανεμογεννητρια προσωπικα δεν εχω δει σε οικιακη χρηση αλλα εχω δει γεννητρια πετρελαιου που μαλλον αναφερεσαι

καλες αγορες!

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχω και αυλή και ταράτσα και υπόστεγο κεραμίδια μπροστά και αποθήκη και χώρο για μικρή ανεμογεννήτρια που πουλάνε για οικιακή χρήση μικρών καταναλώσεων, σαν συμπλήρωμα για τον χειμώνα μαζί με γεννήτρια καυσίμου για έκτακτη ανάγκη, και έχω περιγράψει το συσκευές έχω , αλλά θα πρέπει να τις μετρήσω η να δω ετικέτες τότε Ε; 

Δημοσ.

Ο λογος που δεν θελεις συνδεση με το δικτυο ποιος ειναι;

Γιατι το αυτονομο θα σου στοιχίσει ο κουκος αηδόνι και στην ουσια μόνο προβλήματα ια εχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Προσωπικοί λόγοι, το θέμα είναι ότι υπάρχουν λέει Κιτ σετ συστήματα οικονομικά για αυτόνομη ενέργεια φωτοβολταϊκό κλπ για μικρές κατοικίες, τροχόσπιτα,  τροχοβίλες,  εξοχικά και κάμπινγκ κλπ , και θα ήθελα γνώμη σύμφωνα με τις περιγραφές μου , οι συσκευές και οι λάμπες μου που περιγράφω πιο πάνω είναι λεντ και καταναλώσεις από 20 μέχρι 50 βατ από ότι κοίταξα άρα αν υπολογίσουμε ότι 10 15 20 ώρες την ημέρα κι όχι όλες , θα είναι ενεργές , πάνε 50 βατ ώρες ... Νομίζω 

Δημοσ.

τα αυτόνομα συστήματα προορίζονται σε μέρη που δεν υπάρχει δίκτυο ή είναι ακριβό να έρθει, στην περίπτωσή σου θα δεν θα κάνεις ποτέ απόσβεση

Δημοσ.
21 minutes ago, russianpa50 said:

Προσωπικοί λόγοι, το θέμα είναι ότι υπάρχουν λέει Κιτ σετ συστήματα οικονομικά για αυτόνομη ενέργεια φωτοβολταϊκό κλπ για μικρές κατοικίες, τροχόσπιτα,  τροχοβίλες,  εξοχικά και κάμπινγκ κλπ , και θα ήθελα γνώμη σύμφωνα με τις περιγραφές μου , οι συσκευές και οι λάμπες μου που περιγράφω πιο πάνω είναι λεντ και καταναλώσεις από 20 μέχρι 50 βατ από ότι κοίταξα άρα αν υπολογίσουμε ότι 10 15 20 ώρες την ημέρα κι όχι όλες , θα είναι ενεργές , πάνε 50 βατ ώρες ... Νομίζω 

Η σόμπα χαλαζία σίγουρα δεν είναι 50 βατ, όπως και να χει απλά την ξεχνάς αν πας σε αυτόνομο σύστημα. Όσο για τον υπολογισμό σου, σκέψου πως το ψυγείο μόνο θα καταναλώνει τουλάχιστον 2KWh το 24ωρο.

Οι "προσωπικοί" λόγοι είναι αρκετοί να σε κάνουν να απεξαρτοποιηθείς από την ΔΕΗ, παρόλο που θα

1. σου κοστίσει πολύ περισσότερα?

2. θα δώσεις τα λεφτά μαζεμένα και όχι λίγα λίγα στον λογαριασμό ρεύματος?

3. και φυσικά για κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σε καλύψει πλήρως?

Δημοσ.

σκεψου και την εκδοχη να βαλεις φωτοβολταικα και να δινεις το ρευμα στη ΔΕΗ οπως εχουν κανει πολλοι και παιρνουν ενα χαρτζιλικι

το θεμα ειναι ποσο καταναλωνεις τωρα.... 200-300 το μηνα ???

ανεμογεννητρια μικρη αν εχεις γειτονες θα εχεις θεμα γιατι κανει θορυβο.......

αν καλεσεις μια απο τις γνωστες εταιρειες θα σου κανουν μελετη και θα ξερεις ακριβως ποσο θα σου κοστισει......

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άμα λες σόμπα και φουρνάκι θα σου βγεί πολύ ακριβό και δεν συμφέρει με τίποτα.

Επεξ/σία από krot
  • Like 1
Δημοσ.

Αν γυρίσεις το μαγείρεμα σε αέριο, και πετάξεις και τη σόμπα χαλαζία, γίνεται (με λογικό κόστος). Αλλά κλασική φουρνοκουζίνα με ρεύμα, συν ηλεκτρική σόμπα, με φωτοβολταϊκά, απλά δεν.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...