Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 20/08/2023 at 22:22, mechpanos said:

Ναι. Γιατί νομίζεις επιδοτούν την εγκατάσταση net metering μόνο με συνδυασμό μπαταρίας.

Οι μπαταριες ειναι ακριβες και εκτοξευουν την αποσβεση.

Αν διαβαζει καποιος απο τους ιθυνοντες, αν θελουμε πραγματικα να προχωρησει η χωρα μπροστα, να δοθει η δυνατοτητα για virtual net metering σε ιδιωτες σε συνδυασμο με μετρητες που να δινουν τη δυνατοτητα στο διαχειριστη του συστηματος να κλεινει εξ αποστασεως την εγχυση οταν υπαρχει προβλημα στο συστημα (οπως κανουν πλεον με τους μεγαλους παραγωγους). Υπαρχει τεραστια δυνατοτητα επεκτασης γιατι στην ελλαδα παρα πολλοι που μενουν σε πολεις, και εχουν εξοχικα ή σπιτια στο χωριο και μπορουν να βαλουν φωτοβολταικα εκει.

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 20/8/2023 στις 10:22 ΜΜ, mechpanos είπε

Ναι. Γιατί νομίζεις επιδοτούν την εγκατάσταση net metering μόνο με συνδυασμό μπαταρίας.

Στο ξεκίνημα της ιστορίας των φωτοβολταϊκών (διασυνδεδεμένων) και των σχετικών επιδοτήσεων το βασικό επιχείρημα, πέρα από την σημαντική διαφορά ανάμεσα στην τιμή "πώλησης" της κιλοβατώρας στη ΔΕΗ και την τιμή "αγοράς", ήταν ότι έχοντας ένα σύστημα online με τη ΔΕΗ δεν χρειάζεσαι μπαταρίες και κατά συνέπεια γλυτώνεις ένα σημαντικό (κι επαναλαμβανόμενο ανά τακτά χρονικά διαστήματα) κόστος.

Τώρα το τροπάρι άλλαξε σε όλα τα επίπεδα και πραγματικά ίσως να μην έχει νόημα για κάποιους (ή και πολλούς), ειδικά αν έχουν τη δυνατότητα της εγκατάστασης/χρηματοδότησης μόνοι τους, το net metering.

"Μοναχός σου χόρευε κι όσο θέλεις πήδα" που έλεγαν και οι παλιοί

Δημοσ.

αν μπορεί κάποιες διευκρινήσεις γιατί ψάχνομαι και μου λένε διάφορα.

με μονοφασικό επιτρέπεται μόνο μέχρι 5 kw φωτοβολταικό και 5kw αντίστοιχα μπαταρία?

inverter huawei μου είπαν ότι είναι το καλύτερο της αγοράς. τους είπα για fronius και μόνο που δε γέλασαν

ΑΕ SOLAR πάνελ? είναι καλά? ζήτησα μεγαλύτερης ισχύος γιατί έχω θέμα χώρου στην σκεπή (να βάλουμε λιγότερα τεμάχια και να έχουμε ίδια συνολική ισχύ) αλλά μου είπαν πως αν βάλουμε μεγαλύτερης ισχύος θα είναι και μεγαλύτερα σε μέγεθος.

οποιαδήποτε συμβουλή σας είναι χρήσιμη

Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι άσχετο μπας και το έχει κάνει κανείς να με φωτίσει, γιατί απάντηση γραπτά από ΔΕΔΔΗΕ δεν παιρνω. Έχω ΦΒ με ταρίφα από το 2012, σύμβαση σύνδεσης και συμψηφισμού με ΔΕΗ γιατί ΔΕΔΔΗΕ δεν υπήρχε. Έχει εναν όρο μέσα που λέει ότι η σύμβαση διακόπτεται αν γίνει αλλαγή προμηθευτή (Εικόνα). Έχει κάποιος ΦΒ και έχει κάνει αλλαγή παρόχου από τη ΔΕΗ, γιατί φοβάμαι λίγο μην γίνει κανένα μαγικό και μου αλλάξουν καμιά τιμή αγοράς.

Screenshot 2023-10-03 232449.png

Δημοσ.
14 hours ago, gvoi said:

Να ρωτήσω κάτι άσχετο μπας και το έχει κάνει κανείς να με φωτίσει, γιατί απάντηση γραπτά από ΔΕΔΔΗΕ δεν παιρνω. Έχω ΦΒ με ταρίφα από το 2012, σύμβαση σύνδεσης και συμψηφισμού με ΔΕΗ γιατί ΔΕΔΔΗΕ δεν υπήρχε. Έχει εναν όρο μέσα που λέει ότι η σύμβαση διακόπτεται αν γίνει αλλαγή προμηθευτή (Εικόνα). Έχει κάποιος ΦΒ και έχει κάνει αλλαγή παρόχου από τη ΔΕΗ, γιατί φοβάμαι λίγο μην γίνει κανένα μαγικό και μου αλλάξουν καμιά τιμή αγοράς.

Screenshot 2023-10-03 232449.png

Δε θα κανα τιποτα τετοιο γιατι τωρα ΦΒ με πληρωμη δεν εχει, θα σε πανε σε net metering.

Δημοσ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά και το τονίζω, είπε ότι δεν αλλάζει κάτι γιατί η σύμβαση ήταν μεταξύ της ΔΕΗ μεν αλλά μετέπεσε στον ΔΕΔΔΗΕ στη συνέχεια. Μπορώ να αλλάξω προμηθευτή. Αυτός που αγοράζει από εμένα συνεχίζει να είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Δημοσ.
54 minutes ago, gpapadakis said:

Δε θα κανα τιποτα τετοιο γιατι τωρα ΦΒ με πληρωμη δεν εχει, θα σε πανε σε net metering.

Κάποιοι λένε ότι το έχουν κάνει και συνεχίζουν να πληρώνονται.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, gvoi said:

Ο ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά και το τονίζω, είπε ότι δεν αλλάζει κάτι γιατί η σύμβαση ήταν μεταξύ της ΔΕΗ μεν αλλά μετέπεσε στον ΔΕΔΔΗΕ στη συνέχεια. Μπορώ να αλλάξω προμηθευτή. Αυτός που αγοράζει από εμένα συνεχίζει να είναι ο ΔΕΔΔΗΕ.

Κάνε εγγραφο αίτημα να πάρεις έγγραφη απάντηση. Το μου είπε κάποιος στο τηλεφωνο ή κάποιος άλλος άλλαξε και δεν άλλαξε κάτι, δε σε εξασφαλίζει οταν η σύμβαση γράφει αλλαγή προμηθευτή. 

• Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν έχουν αλλάξει τα πράγματα το τελευταιό καιρό.

Πλέον δεν έρχεται λογαριασμός ανα χρόνο. Μου ήρθε ένας στο εξάμηνο, και απο εκεί και πέρα μου έρχεται ανα μήνα.

Σε ερώτηση που έκανα μέσω τηλεφώνου τα είχαν χαμένα. Μάλλον θα λαμβάνεται ανα μήνα απο εδώ και πέρα.

Σε ερώτημα μέσω μειλ δεν πήρα καμία απάντηση.

Όπως βλέπετε υπάρχουν τρελές χρεώσεις στο νυχτερινό πλεόν.

Θα μπορούσε να με βοήθησει κάποιος πχ @korakios, κάποιο πρόγραμμα που θα με συνέφερε;

Να πω οτι έχω Γ1Ν και υποτίθεται οτι δεν μπορώ να το αλλάξω, αλλα υποτίθεται οτι και για 25 χρόνια θα λάμβανα 1 λογαριασμό ανα έτος.

Θα ήθελα να πάω σε άλλο πρόγραμμα, αν με συνέφερε ( θα προτιμούσα όμως τη σιγουριά της ΔΕΗ, αν και πλέον με λογαριασμούς ανα μήνα και αυτό αλλάζει).

Λόγικά αύριο θα έχω και νέο λογαριασμό.

dei 22.png

dei 23-8.png

dei 23-7.png

dei 23-miso.png

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, zeys13 είπε

Να πω οτι έχω Γ1Ν και υποτίθεται οτι δεν μπορώ να το αλλάξω, αλλα υποτίθεται οτι και για 25 χρόνια θα λάμβανα 1 λογαριασμό ανα έτος.

Θα ήθελα να πάω σε άλλο πρόγραμμα, αν με συνέφερε ( θα προτιμούσα όμως τη σιγουριά της ΔΕΗ, αν και πλέον με λογαριασμούς ανα μήνα και αυτό αλλάζει).

δες πρώτα τι συμβόλαιο έχεις κλείσει , σε κάποιες παλιότερες περιπτώσεις που πουλάς ρεύμα είσαι εγκλωβισμένος στον πάροχο που έκλεισες (ΔΕΗ)

θα σου πούνε άλλοι που τα ξέρουν καλύτερα με τα φ/β

Δημοσ.

Εχω οικιακό Γ1Ν, και έφτασα να πληρώνω τη νύχτα με
(389kWhx0,11400€/kWh)+(216kWhx0,11800€/kWh)+(209kWhx0,12400€/kWh)
(216kWhx0,15400€/kWh)+(195kWhx0,15800€/kWh)+(14kWhx0,44800€/kWh)

επειδή δε μου ερχόταν λογαριασμός ανα μήνα. Θεωρητικά θα με συνέφερε κάποιο άλλο πρόγραμμα τπο τη ΔΕΗ;

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, zeys13 είπε

Εχω οικιακό Γ1Ν, και έφτασα να πληρώνω τη νύχτα με
(389kWhx0,11400€/kWh)+(216kWhx0,11800€/kWh)+(209kWhx0,12400€/kWh)
(216kWhx0,15400€/kWh)+(195kWhx0,15800€/kWh)+(14kWhx0,44800€/kWh)

γιατί αναφέρεις νύχτα ? μέρα δεν πλήρωνες ?

Δημοσ.

Το αναφέρω γιατι την ημέρα παράγω ενέργεια και οι καταναλώσεις ειναι ελαχιστες, αν δεις το 4ο λογαριασμό φαίνεται η διαφορά,  23 ευρω για την ημερα, 167 για τη νυχτα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, zeys13 είπε

Το αναφέρω γιατι την ημέρα παράγω ενέργεια και οι καταναλώσεις ειναι ελαχιστες, αν δεις το 4ο λογαριασμό φαίνεται η διαφορά,  23 ευρω για την ημερα, 167 για τη νυχτα

δεν έχω καταλάβει τίποτα απολύτως ,ούτε τι συμβόλαιο έχεις , ούτε βλέπω τις εικόνες που αχνοφαίνονται , αλλά

για τιμές πάροχων πατάς εκεί και φαίνεται το ιστορικό τιμών

για να δεις τιμές νυχτερινού που σου αρέσει , δυστυχώς πάτα σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά να δεις τιμοκατάλογο

για να σε βοηθήσω μόνο η ΔΕΗ έχει νυχτερινό και η Ζενίθ (σε κάποια) και volton (με μικρη διαφορά , σε κάποια) , νομίζω και η ελπέδισον αλλά είναι πανάκριβα αυτά που έχει νυχτερινό όσο θυμάμαι

για το αν χάνεις ή όχι απο τυχών ρήτρες της άγνωστης σύμβασης που έχεις υπογράψει ή ξηλώνονται απλά τα φ/β ή συνεχίζεις με αντίστοιχο άγνωστο συμβόλαιο σε άλλο πάροχο  μόνο εσύ το ξέρεις,  ίσως και κάποιο άλλο μέλος εδώ με net-metering ή net-billing που μπορεί να μαντέψει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, zeys13 είπε

Λοιπόν έχουν αλλάξει τα πράγματα το τελευταιό καιρό.

Πλέον δεν έρχεται λογαριασμός ανα χρόνο. Μου ήρθε ένας στο εξάμηνο, και απο εκεί και πέρα μου έρχεται ανα μήνα.

Σε ερώτηση που έκανα μέσω τηλεφώνου τα είχαν χαμένα. Μάλλον θα λαμβάνεται ανα μήνα απο εδώ και πέρα.

Σε ερώτημα μέσω μειλ δεν πήρα καμία απάντηση.

Όπως βλέπετε υπάρχουν τρελές χρεώσεις στο νυχτερινό πλεόν.

Θα μπορούσε να με βοήθησει κάποιος πχ @korakios, κάποιο πρόγραμμα που θα με συνέφερε;

Λόγικά αύριο θα έχω και νέο λογαριασμό.

dei 22.png

dei 23-8.png

dei 23-7.png

dei 23-miso.png

Είναι ΝΕΤ μετερινγκ ή ΝΕΤ billing (λογιστικός συμψηφισμός); Από 1/5/2023 το πάγιο ΔΕΔΔΗΕ άλλαξε από 0,52 σε 4,34 /kVA / χρόνο και οι ρυθμιζομενες νύκτας εξισώθηκαν με της ημέρας. Από Σεπτέμβρη εκδίδονται μηνιαίοι λογαριασμοί στα τηλεμετρούμενα. Αν αλλάξεις πάροχο πριν την επέτειο της τριετίας των Φ/Β χάνεις την οποία περίσσεια ενέργειας έχεις στο δίκτυο, εάν έχεις ΝΕΤ. Η ΔΕΗ οφείλει να αναγράφει την ανάλυση των χρεώσεων, το αναφέρει κάτω αριστερά στο λογαριασμό. Στείλε αίτημα στο customercare της ΔΕΗ και ζήτα να σου βγάλουν νέο λογαριασμό με την ανάλυση χρεώσεων ΔΕΔΔΗΕ. Εμένα είχαν κάνει λάθος. Οι λογαριασμοί σου δεν φαίνονται. Ανέβασέ τους με καλύτερη ανάλυση να τους τσεκάρουμε.

Επεξ/σία από DimitrPa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...