Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αυτό το "αισθάνεται" το "καταλαβαίνει" και "αποφασίζει" είναι πολύ γκρίζα ζώνη.

η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση αν θες να βάλεις ένα τέτοιο σύστημα αυτόνομο είναι να το πας στον πίνακά σου με διακόπτη, να κλείνεις την παροχή από ΔΕΔΔΗΕ και να ανοίγεις το σύστημά σου, και αντίστροφα όταν θες ρεύμα από ΔΕΔΔΗΕ.

Τα υπόλοιπα για να γίνονται αυτόματα, θες καλύτερα μηχανήματα που είναι αρκετά πιο ακριβά, αλλά και πάλι αν θες να το έχεις παράλληλα στο δίκτυο και ας μην δίνει ρεύμα στο δίκτυο θα πρέπει να είναι ενήμερος ο ΔΕΔΔΗΕ για να ξέρει τι γίνεται στο δίκτυο

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, thannasis είπε

Το ειχα δει και εγω. Μάλλον το κατέβασε. Το γιατί μονο ο δημιουργός του μπορεί να απαντήσει. 

αφού σας αρέσουν τα video ορίστε ένα που φαίνεται πως γίνεται το zero feed in, φυσικά όχι plug n play όπως νομίζετε

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, screwman είπε

Και όμως, και εγώ εξίσου προβληματισμένος είμαι. Παρόλα αυτά, παίζει το άτιμο 😜

Από πού τόση βεβαιότητα; Ξέρεις "από πρώτο χέρι" που λένε;

Πες μας κι εμάς..

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι είναι γκρίζα περιοχή και για αυτό οι έως τώρα μεγάλες εγκαταστάσεις βάζουν κεντρικά π.χ. inverter (σε περίπτωση αυτονομίας) ή δεύτερο ρολόι (για netmetering). 

3 minutes ago, nvel said:

αφού σας αρέσουν τα video ορίστε ένα που φαίνεται πως γίνεται το zero feed in, φυσικά όχι plug n play όπως νομίζετε

Ωραίο βίντεο και τα εξηγεί καλά. Η παγίδα βέβαια είναι ότι υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που λέει μέχρι πόσα βατ μπορείς να στείλεις πίσω (νομίζω Γερμανία έχει καπάκι στα 600? 700? κάτι τέτοιο). Οπότε αυτή η εγκατάσταση με τον μετρητή είναι για τις περιπτώσεις που ΔΕΝ υπάρχει τέτοια εξαίρεση στο νομικό πλαίσιο, που νομίζω εμείς εκεί υπαγόμαστε ως χώρα.

1 minute ago, Doubt said:

Από πού τόση βεβαιότητα; Ξέρεις "από πρώτο χέρι" που λένε;

Πες μας κι εμάς..

Υπάρχει υλικό και βιβλιογραφία. Πρώτο χέρι ακόμη δυστυχώς όχι.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, screwman είπε

Υπάρχει υλικό και βιβλιογραφία. Πρώτο χέρι ακόμη δυστυχώς όχι.

Για το συγκεκριμένο σύστημα που υποτίθεται μπαίνει στην πρίζα, υπάρχει κάτι σοβαρό; Όχι παρουσίαση μάρκετινγκ.

Το "υπήρχε βίντεο και κατέβηκε" εμένα δεν με προδιαθέτει θετικά.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Doubt είπε

Για το συγκεκριμένο σύστημα που υποτίθεται μπαίνει στην πρίζα, υπάρχει κάτι σοβαρό; Όχι παρουσίαση μάρκετινγκ.

Το "υπήρχε βίντεο και κατέβηκε" εμένα δεν με προδιαθέτει θετικά.

Πωλείται σαν προιον σε ολη την Ευρώπη - EnergyKit (energy-kit.com). Η εταιρία που το διαθέτει εχει πανευρωπαικη και Ελληνική  παρουσία με τηλέφωνα και ονόματα. Πρέπει να εχουν κάνει την άσκηση τους. 

• Like 1
Δημοσ.

No reason to get hostile. Πάμε να συζητήσουμε ως ώριμοι άνθρωποι για το πως δουλεύει η συγκεκριμένη τεχνολογία και ο καθένας κρατάει ότι θέλει από πληροφορία.

Δημοσ.

No hostility

Γράφει για voltalia, υπαρκτή, σοβαρή και μεγάλη εταιρεία φαίνεται.

https://www.voltalia.com/

Που γράφει στη σελίδα τους για energy kit?

Ο κατασκευαστής του κιτ ποιος είναι;

Το ότι υπάρχει δίκτυο προώθησης με υλικό μάρκετινγκ εμένα δεν μου λέει κάτι.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, Doubt είπε

No hostility

Γράφει για voltalia, υπαρκτή, σοβαρή και μεγάλη εταιρεία φαίνεται.

https://www.voltalia.com/

Που γράφει στη σελίδα τους για energy kit?

Ο κατασκευαστής του κιτ ποιος είναι;

Το ότι υπάρχει δίκτυο προώθησης με υλικό μάρκετινγκ εμένα δεν μου λέει κάτι.

Οπως εχω αναφέρει απο δική μου επιτόπια οπτική εξέταση ο Inverter είναι Hoymiles HM-400. Για το panel δεν υπήρχαν πληροφορίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάντως επειδή το έψαξα περισσότερο, τελικά στον micro inverter δεν παίζει "αίσθηση" κατανάλωσης, μόνο χαρακτηριστικά συγχρονισμού με φάση κλπ κλπ. Οπότε όσο παράγει ρεύμα, το πετάει στο δίκτυο και άρα να το νομοθετικό κενό στην περίπτωσή μας. Ίσως για αυτό κατέβηκε και το βίντεο που ανέφερα, καθώς νομίζω ότι εμπίπτει στο πλαίσιο της ρευματοκλοπής. Σε κάθε περίπτωση ναι, είναι παράνομο.

Συνεχίζει και έχει πολύ ενδιαφέρον σαν τεχνολογία πάντως. Έχεις αυτονομία και διαθεσιμότητα ανά πάνελ, όχι ανά inverter σε array από πάνελ.

Επεξ/σία από screwman
  • Like 1
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Doubt είπε

*Το NetMeeting με γύρισε σε άλλες εποχές.

Το βάζεις στην (οποιαδήποτε) πρίζα αλλά δεν βγάζει ενέργεια προς τα έξω; Και πως το κάνεις αυτό; Καταλαβαίνει ο πίνακας τη φορά του ρεύματος και "κόβει";

Αρχίζει και μου θυμίζει κάτι συσκευές εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας με "διόρθωση ημιτόνου" κλπ επιστημονικά.

Έχει αντεπίστροφη 😕

Δημοσ.

Δεν είναι αυτόνομο,, λειτουργεί μόνο όταν υπάρχει δίκτυο, είναι παράνομο στην Ελλάδα, και δεν μπορεί να δηλωθεί στο ΔΕΔΔΗΕ ούτε σαν net zero, αφού δεν έχει καμμία πιστοποίηση για αποφυγή νησιδοποίησης. Πιθανόν και επικίνδυνο για παλιές εγκαταστάσεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Στη Γερμανία είναι νόμιμο μέχρι 800Watt microinverter, και προφανώς για να το επιτρέπουν είναι 100% ασφαλες. 

Στη Γερμανία όμως καταναλωνουν ρεύμα και οι βιομηχανιες, ενώ στην Ελλάδα έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια μια βιομηχανία καταλήστευσης καταναλωτών (θα τα δείτε παλι μόλις κοπούν οι επιδοτήσεις αρχές 2024 και επανέλθουν οι ρήτρες, ενώ όποιος χρωστάει και του κόβουν το ρεύμα δε θα μπορεί να ξανασυνδεθει σε καμία εταιρεία αν δεν πληρώσει ότι του έχουν χρεώσει).

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, gpapadakis είπε

Στη Γερμανία είναι νόμιμο μέχρι 800Watt microinverter, και προφανώς για να το επιτρέπουν είναι 100% ασφαλες. 

Στη Γερμανία όμως καταναλωνουν ρεύμα και οι βιομηχανιες, ενώ στην Ελλάδα έχει στηθεί τα τελευταία χρόνια μια βιομηχανία καταλήστευσης καταναλωτών (θα τα δείτε παλι μόλις κοπούν οι επιδοτήσεις αρχές 2024 και επανέλθουν οι ρήτρες, ενώ όποιος χρωστάει και του κόβουν το ρεύμα δε θα μπορεί να ξανασυνδεθει σε καμία εταιρεία αν δεν πληρώσει ότι του έχουν χρεώσει).

Στην Γερμανία δεν υπερβαίνουν τα όρια ταχύτητας  στους δρόμους. Στην Ελλάδα δεν …μπορείς… να οδηγήσεις σύμφωνα με τα όρια, θα σε πατήσουν. Αυτοί είναι οι νόμοι και αυτό το μπλιμπλικι δεν αξίζει. Βάζεις ΝΕΤ μετερινγκ, τώρα δίνουν και επιδότηση τρομάρα τους, και προσεύχεσαι να μην επιβάλουν νέα χαράτσια στις ρυθμιζόμενες σε κανα χρόνο :-) 

Δημοσ.
17 ώρες πριν, screwman είπε

Πάντως επειδή το έψαξα περισσότερο, τελικά στον micro inverter δεν παίζει "αίσθηση" κατανάλωσης, μόνο χαρακτηριστικά συγχρονισμού με φάση κλπ κλπ. Οπότε όσο παράγει ρεύμα, το πετάει στο δίκτυο και άρα να το νομοθετικό κενό στην περίπτωσή μας. Ίσως για αυτό κατέβηκε και το βίντεο που ανέφερα, καθώς νομίζω ότι εμπίπτει στο πλαίσιο της ρευματοκλοπής. Σε κάθε περίπτωση ναι, είναι παράνομο.

Συνεχίζει και έχει πολύ ενδιαφέρον σαν τεχνολογία πάντως. Έχεις αυτονομία και διαθεσιμότητα ανά πάνελ, όχι ανά inverter σε array από πάνελ.

Μπορείς να μου λύσεις μια απορία σε πρακτικό επίπεδο;

Αυτό υποτίθεται το συνδέεις σε μια σούκο και δίνει ρεύμα με φορά αντίστροφη, με μια σταθερή τάση πχ 220V. Το δίκτυο μπορεί να κυμαίνεται και να φτάνει και τα 230V. Το ψυγείο μου που είναι σε μια πρίζα σε άλλο κύκλωμα (ασφάλεια) στο διπλανό δωμάτιο, ας πούμε, γιατί να τραβήξει ρεύμα από το "Κιτ";

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...