Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tomtsir είπε

Δηλαδή για μια τριφασική παροχή 25kVA , θα υπάρχει πάγιο (14+14)*25 = 25*28 = 700 ευρώ / έτος; 

Σαν πολλά δεν είναι; Από πού προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί;

όχι , κατέβασε το excel της υπογραφής μου και πήγαινε στο τελευταίο φύλλο  να δεις τις αλλαγές σε μονοφασικό 8kva και τριφασικό 25kva

ισχύει ήδη

Στις 15/7/2023 στις 1:21 ΜΜ, peros550 είπε

Έχεις εικόνα ποιες θα είναι οι νέες τιμές των ΥΚΩ με την αύξηση που έχει ψηφιστεί?

0,0179 οριζόντια χωρίς κλίμακες (vs 0,0069 της πρώτης κλίμακας)

μπορεί και να τις ακριβύνουν γιατί τις χάσανε και δεν βρίσκουν τα λεφτά στα ταμεία ....

προς το παρών δεν τις άλλαξαν ακόμα (υποτίθεται απο Νοέμβριο θα ίσχυε) , μόνο μεταφοράς αυξήσανε και βάλανε στο νυχτερινό απο Σεπτέμβριο

• 3 εβδομάδες αργότερα...
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν υπάρχει κάποιος μηχανικός που ασχολείται με τα φωτοβολταικά ή αν κάποιο μέλος έχει καλή εμπειρία απο κάποιον μηχανικό ας μου στείλουν ενα pm.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, thannasis είπε

Καλημέρα

Δείτε αυτο. 

Αυτόνομο φωτοβολταικό πρίζας 390 W (leroymerlin.gr)

και για πείτε μου γνώμες ..

Εδώ γράφει κάτι παραπάνω.

https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/fotovoltaika/fotovoltaika-panel/panel-epektasis-fotovoltaikou-prizas-390w-88041267

Αλλά και πάλι δεν βγαίνει συμπέρασμα.

Αν φαντάζεσαι πάντως πως "το βάζεις στην πρίζα" όπως υπονοεί και δίνει ρεύμα στο σπίτι, αυτό μπορείς να το ξεχάσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα παιδια. Να ρωτησω Αναφορικα με Εγκατασταση ΦΒ μεσω της επιδοτησης. Εχω μιλησει με διαφορους τον τελευταιο καιρο και παιρνω προσφορες. Τωρα εχω λαβει μια προσφορα οπου η εγκατασταση θα κοστισει 7.500 και θα πρεπει να βαλω γυρω στα 2.000 απο τη τσεπη μου. Και παραλληλα μου ειπαν πως με συμφερει να αλλαξω τον Παροχο σε Protergia καθως εχει προγραμμα που τρεχει με 0.085 την κιλοβατορα απο το 0.165 που ειμαι τωρα στο Δεη MyHomeOpen. Αλλα και παλι σκεφτομαι τι αλλες κρυφες χρεωσεις μπορω να εχω και αν συμφερει κατι περα απο ΔΕΗ.

Ποια ειναι η γνωμη σας σχετικα με το αν αξιζει να προχωρησω μεσω της Protergias για την διαδικασια.

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, therock είπε

Καλημερα παιδια. Να ρωτησω Αναφορικα με Εγκατασταση ΦΒ μεσω της επιδοτησης. Εχω μιλησει με διαφορους τον τελευταιο καιρο και παιρνω προσφορες. Τωρα εχω λαβει μια προσφορα οπου η εγκατασταση θα κοστισει 7.500 και θα πρεπει να βαλω γυρω στα 2.000 απο τη τσεπη μου. Και παραλληλα μου ειπαν πως με συμφερει να αλλαξω τον Παροχο σε Protergia καθως εχει προγραμμα που τρεχει με 0.085 την κιλοβατορα απο το 0.165 που ειμαι τωρα στο Δεη MyHomeOpen. Αλλα και παλι σκεφτομαι τι αλλες κρυφες χρεωσεις μπορω να εχω και αν συμφερει κατι περα απο ΔΕΗ.

Ποια ειναι η γνωμη σας σχετικα με το αν αξιζει να προχωρησω μεσω της Protergias για την διαδικασια.

Εγώ δεν κατάλαβα τι σχέση έχει η protergia. Πάροχο εννοείται αξίζει να αλλάξεις έτσι κι αλλιώς αλλά μην μπλέκουμε τα θέματα.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, Doubt είπε

Εδώ γράφει κάτι παραπάνω.

https://www.leroymerlin.gr/gr/ilektrologika/fotovoltaika/fotovoltaika-panel/panel-epektasis-fotovoltaikou-prizas-390w-88041267

Αλλά και πάλι δεν βγαίνει συμπέρασμα.

Αν φαντάζεσαι πάντως πως "το βάζεις στην πρίζα" όπως υπονοεί και δίνει ρεύμα στο σπίτι, αυτό μπορείς να το ξεχάσεις.

Το θεμα οτι δινει ρευμα πίσω στο σπίτι δεν το ξεχνας. Μια χαρα θα δώσει απλώς μέχρι τα Watt που υποστηρίζει ο συνδιασμός Solar + Inverter. Αυτη την τεχνική την χρησιμοποιούν κατά κόρο στην Δυτική Ευρώπη και δουλευει. 

Το συγκεκριμένο πακέτο ειναι με τον inverter  Hoymiles HM-400 που εχει limiter οπότε και ειναι ασφαλές για χρήση .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@thannasis μιας και φαίνεται γνωρίζεις, αυτό απλά το συνδέεις και σου μειώνει την κατανάλωση;

Δηλαδή, όταν παράγει (όταν έχει ήλιο δηλαδή), η ενέργεια που παράγει αντικαθιστά μέρος της κατανάλωσής σου;

Συμφέρει; (σε αυτή την τιμή; )

Επεξ/σία από panosena
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panosena είπε

@thannasis μιας και φαίνεται γνωρίζεις, αυτό απλά το συνδέεις και σου μειώνει την κατανάλωση;

Δηλαδή, όταν παράγει (όταν έχει ήλιο δηλαδή)μ η ενέργεια που παράγει αντικαθιστά μέρος της κατανάλωσής σου;

Συμφέρει; (σε αυτή την τιμή; )

Ναι αυτο θεωρητικά κάνει. Δεν εχω κάτι ανάλογο  αλλά απο τα λεγόμενα χρηστών και απο τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάνει ακριβώς αυτο. 

Για το αν συμφέρει ή οχι αποφασίζει ο καθένας μονος του καθότι υπάρχουν διαφορετικές παράμετροι για κάθε χρήστη. Η τιμη Kw ειναι γνωστή οπότε αν ξέρεις τις καταναλώσεις σου είναι εύκολο.

αλλα πρέπει να ξέρεις τουλάχιστον τα παρακάτω :

- Εχεις χώρο  να το τοποθετήσεις ?

- Εχει ο χώρος καλή ηλιοφάνεια ?

- Απόσταση απο την κοντινότερη πρίζα ?

- Καλωδιώσεις , ασφάλειες,,, ηλεκτρολόγος για τις συνδέσεις ?

1 ώρα πριν, therock είπε

Για να πάρεις επιδότηση θέλεις μπαταρία. Προσφορά με 9.5κ με μπαταρία ακούγεται πάρα πολύ χαμηλή , εκτός και αν μιλάμε για < 3 kw σύστημα ή έχεις την μέγιστη επιδότηση . 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, thannasis είπε

-Καλωδιώσεις , ασφάλειες,,, ηλεκτρολόγος για τις συνδέσεις ? . 

Άρα το "απλά το συνδέεις" που έγραψα δεν ισχύει...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thannasis είπε

Το θεμα οτι δινει ρευμα πίσω στο σπίτι δεν το ξεχνας. Μια χαρα θα δώσει απλώς μέχρι τα Watt που υποστηρίζει ο συνδιασμός Solar + Inverter. Αυτη την τεχνική την χρησιμοποιούν κατά κόρο στην Δυτική Ευρώπη και δουλευει. 

Υπάρχουν κάπου γραμμένα αυτά;

Δημοσ.
4 hours ago, mechpanos said:

Εγώ δεν κατάλαβα τι σχέση έχει η protergia. Πάροχο εννοείται αξίζει να αλλάξεις έτσι κι αλλιώς αλλά μην μπλέκουμε τα θέματα.

Ηταν γραφειο το οποιο αναλαμβανει την διαδικασια και συνεργαζεται με παροχους, και δηθεν προχωραει το αιτημα με την Protergia. Προαφανως παιρνουν καποια ποσοστα που σε γραφουν σαν πελατη, αλλα το τυρακι ηταν οτι σαν πελατης Protergia η αιτηση θα προτιμηθει και θα παρεις προτεραιοτητα και κατι τετοια λεγανε. Οπως και να το πασαρουν και να θελουν να το αιτιολογησουνε το ερωτημα μου ειναι αν αξιζει η αλλαγη και με συμφερει να γυρισει στην Protergia ωστε να αναλαβει ο συγκεκριμενος το διαδικαστικο μεσω αυτης της "Πορειας".

3 hours ago, thannasis said:

Για να πάρεις επιδότηση θέλεις μπαταρία. Προσφορά με 9.5κ με μπαταρία ακούγεται πάρα πολύ χαμηλή , εκτός και αν μιλάμε για < 3 kw σύστημα ή έχεις την μέγιστη επιδότηση . 

Ναι 3,5Kw αν θυμαμαι καλα. 7.5k οχι 9.5..

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, therock είπε

το ερωτημα μου ειναι αν αξιζει η αλλαγη και με συμφερει να γυρισει στην Protergia

δεν έχει σχέση με το νήμα , ρώτα στο άλλο και φυσικά δεν παίζει τόσο ρόλο ο πάροχος αλλά το πρόγραμμα που θα σε βάλουν μιας και εχουν έως χαοτικές διαφορές

συνέχεια εκεί

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thannasis είπε

Το συγκεκριμένο πακέτο ειναι με τον inverter  Hoymiles HM-400 που εχει limiter οπότε και ειναι ασφαλές για χρήση .

από πότε επιτρέπεται η σύνδεση αυτόνομου συστήματος στο δίκτυο; Πριν γράφουμε κάτι, καλό είναι να έχουμε και μια σχέση με το αντικείμενο ειδικά αν έχει σχέση με την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...