christos_uoa Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 5 ώρες πριν, sonikk είπε Τι δεν καταλαβαίνω σωστά;Ποια η λογική τους να σε υποχρεώνουν σε σύμβαση; Επειδή το σύστημα έχει και μπαταρίες δεν υπάρχει περίπτωση να σε επιδοτησουν για να είσαι out of grid. Αν στο επιτρέπανε τότε έκανες και διακοπή ηλεκτροδότησης και χάνανε και όλα τα υπόλοιπα (ΔΕΔΔΗΕ, αδμυε, υκω, ΕΡΤ κτλ κτλ). Επίσης θέλουν και την παραγωγή σου όταν δεν θα έχεις υψηλό ταυτοχρονισμο για να υποστηρίξουν την υψηλή κατανάλωση σε ώρες αιχμής. 1
mechpanos Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Τι εννοείς τί την θέλουν την σύμβαση; Πώς θα κάνεις ενεργειακό συμψηφισμό, βάζεις ένα φωτοβολταϊκό και λες στο δίκτυο καλημέρα μπήκα, σας δίνω kwh ξεκινάτε να μου σβήνετε; Φυσικά χρειάζεται σύμβαση για κάτι τέτοιο που θα ρυθμίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αμφότερων των μερών. Στο θέμα μπαταρίας τώρα, επειδή αυξάνονται τα net metering (και καλώς) είναι καλή κίνηση να επιδοτήσουν μπαταρία, γιατί βοηθά στον καλύτερο ταυτοχρονισμό και την μη δημιουργία αστάθειας στο δίκτυο (εκεί πχ που το καλοκαίρι 500.000 νοικοκυριά δεν ζητάνε καθόλου ενέργεια και μάλιστα δίνουν κιόλας, μέσα σε μισή ώρα πέφτει ο ήλιος και πρέπει το δίκτυο σε άμεσο χρόνο να καλύψει και την ισχύ που δεν δίνουν πλέον, και αυτήν που ζητάνε γιατί έχουν κλιματιστικά εν λειτουργία κλπ). Με μια μπαταρία κοτσαρισμένη στην εγκατάσταση αυτό μειώνεται δραματικά. Επίσης με την μπαταρία γλιτώνεις σοβαρό ποσό από τέλη δικτύου, ΑΔΜΗΕ, ΥΚΩ, κλπ... 2 1
therock Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Δημοσ. 5 Απριλίου 2023 Σκεφτομαι την εγκατασταση 5kw φωτοβολτ/10kw μπαταρια μπας και μπω στην επιδοτηση. Απο ενα γρηγορο ψαξιμο βλεπω οτι η επενδυση αυτη βγαινει γυρω στα 18.000 ευρω. Επειδη ειμαι φρεσκος και δεν γνωριζω τιποτα, μπορει να μας πει καποιος ποιες μαρκες επωνυμες παιζουν και πως τις βρισκω
Mitsaki12 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Ψάχνω για δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου 300kw Όπου έχω ρωτήσει με μπερδεύουν πιο πολύ Ο καθένας λέει τα δικά του Θέλω απόψεις από άτομα που έχουν η που ξέρουν σίγουρα Ευχαριστώ πολύ
kanesaxo Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Τι εννοεις σε μπερδεύουν πιο πολυ; Τα πραγματα ειναι "απλα". Βασικα, τη περιόδο που ψαχνεις, εινια δύσκολο γιατι δεν υπάρχει σχεδον πουθενα "διαθέσιμος" χώρος. εάν εισαι σίγουρος πως στο γεωτεμάχιο που εχεις, οι χρησεις γης το επιτρέπουν, προχώρα σε κάποιο γραφείο στην αιτηση. Υ.Γ. γιατι 300ρι ομως; κοστος περιφραξεων, εγκαταστασεων ασφαλείας, χωματουργικων ειναι το ιδιο σχεον με το 500ρι. Εννοω θα μπεις που θα μπεις στη διαδικασία, να κανεις το "κανονικό".
Helionar Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Ο σκοπος του πάρκου? Εισόδημα ή μείωση κόστους ρεύματος?
Mitsaki12 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δεν φτάνει ο χώρος για 500 μου είπαν ότι θέλω 10 στρέμματα Θέλω να επενδύσω σε αυτό όχι για οικιακη χρήση
Helionar Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δημοσ. 16 Απριλίου 2023 Δεν υπάρχει πλέον ενεργό πρόγραμμα με σταθερές ταρίφες απο την κυβέρνηση. Και ούτε υπάρχει προθεση να υπάρξει στο μέλλον. Αν στο μυαλο σου έχεις κάτι τέτοιο, τύπου θα σκάσω Χ χρήματα για να παραγει σταθερο εισόδημα για 25 χρόνια, αυτό δεν είναι πλέον εφικτό. Οι υφιστάμενες επιλογές είναι πολύ περιοριστικες για μικρούς "επενδυτές" και η διαδικασία αρκετά σύνθετη για να εξηγηθεί απλά από εδώ. Επίσης, ανάλογα με την περίπτωση του καθενός αλλάζουν οι παράμετροι και σε τεχνικό αλλά και σε χρηματοοικονομικό επίπεδο. 1
boul4ik Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 Δημοσ. 21 Απριλίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα μια βοήθεια παιδιά. Έχω φωτοβολταϊκά στην σκεπή 10kwh κ το ινβερτερ μ κάνει νούμερα κ θέλω να το αλλαξω σε καινούργιο ποια μάρκα θα μ προτείνατε εκτός από KOSTAL Επεξ/σία 21 Απριλίου 2023 από boul4ik
gpapadakis Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Δημοσ. 22 Απριλίου 2023 Στις 21/4/2023 στις 5:27 ΜΜ, boul4ik είπε Καλησπέρα μια βοήθεια παιδιά. Έχω φωτοβολταϊκά στην σκεπή 10kwh κ το ινβερτερ μ κάνει νούμερα κ θέλω να το αλλαξω σε καινούργιο ποια μάρκα θα μ προτείνατε εκτός από KOSTAL Fronius 1
Astronautis Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Μου έχουν προτείνει για ένα σύστημα 8kwp net metering, σε δώμα πάνελ luxor bifacial και inverter fronius. Θεωρούνται καλές μάρκες; Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να αξιολογήσω σε διαφορετικές προσφορές;
mechpanos Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 Δημοσ. 25 Απριλίου 2023 19 λεπτά πριν, Astronautis είπε Μου έχουν προτείνει για ένα σύστημα 8kwp net metering, σε δώμα πάνελ luxor bifacial και inverter fronius. Θεωρούνται καλές μάρκες; Ποια είναι τα σημεία που πρέπει να αξιολογήσω σε διαφορετικές προσφορές; Ναι μια χαρά. Σε διαφορετικές προσφορές ζητάς να σου δώσουν & να αξιολογήσεις: Data Sheets & Εγγύηση Panels Data Sheet & Εγγύηση Inverters Πάχος καλωδιώσεων & να είναι κατάλληλα για solar Οι connectors να είναι επώνυμοι & ποιοτικοί Πιστοποιήσεις συστημάτων στήριξης Αλλά το βασικό στα πανέλα είναι η ονομαστική απόδοση, ο θερμοκρασιακός συντελεστής και ο συντελεστής μείωσης απόδοσης, και τι εγγύηση καλύπτει ο κατασκευαστής. 3
peros550 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Δημοσ. 30 Απριλίου 2023 Στις 24/2/2023 στις 6:20 ΜΜ, zeys13 είπε Νέος λογαριασμός τελικο συνολο 754 Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την χρέωση ΥΚΩ ημέρας ( ευτυχώς όμως προς όφελος σου). Βλέπω στη χρέωση ΥΚΩ υπολογίσανε για την ημέρα 3247kwh. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχες χρεωθεί, σύμφωνα με τις μετρησεις σου : Κ=Π+Α-Ε, δηλαδή Κ= 6853+4383-3647=7589κWh. Εκτός αν κάτι το έχω καταλάβει λάθος.
DimitrPa Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 Δημοσ. 2 Μαΐου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 30/4/2023 στις 2:31 ΠΜ, peros550 είπε Διόρθωσε με αν κάνω λάθος, αλλά κάτι δεν πάει καλά με την χρέωση ΥΚΩ ημέρας ( ευτυχώς όμως προς όφελος σου). Βλέπω στη χρέωση ΥΚΩ υπολογίσανε για την ημέρα 3247kwh. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχες χρεωθεί, σύμφωνα με τις μετρησεις σου : Κ=Π+Α-Ε, δηλαδή Κ= 6853+4383-3647=7589κWh. Εκτός αν κάτι το έχω καταλάβει λάθος. Υπήρξε αναστολή ΥΚΩ ημέρας από 11/2021 έως 3/2022 η οποία έγινε απαλλαγή με τον νέο νόμο του 3/2023 Επεξ/σία 2 Μαΐου 2023 από DimitrPa
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα