basilis_k6 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Apostol. είπε Εγω παντως θα έλεγα σε όλους να βάλουν και ένα smart meter να βλεπουν και την καταναλωση στην εφαρμογη τους, πολυ χρησιμα δεδομενα. 10Kwp συστημα: (το σκαλοπατι που κανει στην αρχη ειναι μια καμιναδα παλια που πρεπει να ριξω γιατι σκιαζει το ενα string στην ανατολη) ποσα τμ σου πιάνουν?
sonikk Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Τα 10,8 Κw που λένε για την επιδότηση είναι μόνο για τριφασικό ρεύμα;Για μονοφασικό είναι έως 5 Κw; Η επιδότηση είναι μόνο για όσους κάνουν σύμβαση με την δεδηε; Δεν γίνεται να πάρεις επιδότηση χωρίς να μπλέξεις με αυτούς γιατί στο μέλλον δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει με δαυτους.
gpapadakis Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 17 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ποσα τμ σου πιάνουν? https://www.ienergeia.gr/ananeosimes-piges-energeias/23548/fotovoltaika-sti-stegi-paradeigmata-epidotisis-gia-noikokyria-o-odigos-tou-programmatos
kanesaxo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 2 ώρες πριν, christos_uoa είπε Ξεκαθάρισε μου είσαι εκτός σχεδίου, και εντός οικισμού και έχεις σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας? Εντός οικισμού, σύσταση καθέτου.
christos_uoa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 2 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Εντός οικισμού, σύσταση καθέτου. Το πιθανότερο δεν γίνεται αυτό που λες. Ο κάθε ιδιοκτήτης στον δικό του χώρο που ηλεκτροδοτείται από το ρολόι που θα συμψηφιζει ή σε κοινόχρηστο χώρο όπως ενδεχομένως έχετε στο οικόπεδο εσύ ή σε κτήριο με συνιδιοκτησία αλλά στις δύο τελευταίες περιπτώσεις με υπογραφή συνιδιοκτητών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι virtual net metering που δεν επιτρέπεται για ιδιώτες. Δηλαδή θα πρέπει να είσαι είτε ιδιοκτήτης είτε συνιδιοκτήτης τους χώρου που θα γίνει η εγκατάσταση. Οι γονείς και η γιαγιά υποθέτω ότι είναι ιδιοκτήτες του δικού τους ακινήτου ο καθένας και όχι συνιδιοκτήτες και των δύο ακινήτων. Πάντως την ερώτηση να την έκανες και στη ΔΕΔΔΗΕ γιατί δυστυχώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εμένα με ακριβώς την ίδια περίπτωση εντός οικισμού σύσταση καθέτου με αυτοτελείς ιδιοκτήτες μονοκατοικίες όταν κατέθεσα ήθελαν συμφωνία συνιδιοκτητών του οικοπέδου για το φωτοβολταϊκό που έβαζα στην ταράτσα μου! Παντελώς άσχετοι. Προφανώς πέρασε το δικό μου εντέλει γιατί δεν είχε καμία λογική να ζητάνε συμφωνία συνιδιοκτητών του οικοπέδου για το τι θα κάνω στο σπίτι μου.
Apostol. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Aurumnus είπε Smart meter = ? Βάζεις ένα link; Το καθε inverter παιρνει το δικο του, ρωτα τον εγκαταστατη σου. 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε ποσα τμ σου πιάνουν? 18 longi 545w 2,2χ1,15 = πανω κατω 50τμ. 55 λεπτά πριν, sonikk είπε Τα 10,8 Κw που λένε για την επιδότηση είναι μόνο για τριφασικό ρεύμα;Για μονοφασικό είναι έως 5 Κw; Η επιδότηση είναι μόνο για όσους κάνουν σύμβαση με την δεδηε; Δεν γίνεται να πάρεις επιδότηση χωρίς να μπλέξεις με αυτούς γιατί στο μέλλον δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει με δαυτους. Σαν τι να γινει? Συμβαση 25 χρονια υπογραφεις.. 1
kanesaxo Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, christos_uoa είπε Το πιθανότερο δεν γίνεται αυτό που λες. Ο κάθε ιδιοκτήτης στον δικό του χώρο που ηλεκτροδοτείται από το ρολόι που θα συμψηφιζει ή σε κοινόχρηστο χώρο όπως ενδεχομένως έχετε στο οικόπεδο εσύ ή σε κτήριο με συνιδιοκτησία αλλά στις δύο τελευταίες περιπτώσεις με υπογραφή συνιδιοκτητών. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι virtual net metering που δεν επιτρέπεται για ιδιώτες. Δηλαδή θα πρέπει να είσαι είτε ιδιοκτήτης είτε συνιδιοκτήτης τους χώρου που θα γίνει η εγκατάσταση. Οι γονείς και η γιαγιά υποθέτω ότι είναι ιδιοκτήτες του δικού τους ακινήτου ο καθένας και όχι συνιδιοκτήτες και των δύο ακινήτων. Πάντως την ερώτηση να την έκανες και στη ΔΕΔΔΗΕ γιατί δυστυχώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Εμένα με ακριβώς την ίδια περίπτωση εντός οικισμού σύσταση καθέτου με αυτοτελείς ιδιοκτήτες μονοκατοικίες όταν κατέθεσα ήθελαν συμφωνία συνιδιοκτητών του οικοπέδου για το φωτοβολταϊκό που έβαζα στην ταράτσα μου! Παντελώς άσχετοι. Προφανώς πέρασε το δικό μου εντέλει γιατί δεν είχε καμία λογική να ζητάνε συμφωνία συνιδιοκτητών του οικοπέδου για το τι θα κάνω στο σπίτι μου. Αν το πάμε ένα βήμα παραπάνω, η μάνα και η γιαγιά είναι συνιδιοκτήτες, κατά 50% του οικοπέδου, απλώς έχουν δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος αυτού (κάθετη). Δηλ και στο κτηματολόγιο να το δείς, δηλώνεις 50/100 όλου του γεωτεμαχιου, και όχι 100/100 του μισού. Θεωρώ πως στην έσχατη περίπτωση, θα λυνόταν με μια ΥΔ του "συνιδιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση, κουβέντα κάνουμε και είΜαι σίγουρος ότι στο ΔΕΔΔΗΕ κοιμούνται όρθιοι...
sonikk Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Apostol. είπε Το καθε inverter παιρνει το δικο του, ρωτα τον εγκαταστατη σου. 18 longi 545w 2,2χ1,15 = πανω κατω 50τμ. Σαν τι να γινει? Συμβαση 25 χρονια υπογραφεις.. Να πάρω την επιδότηση χωρίς σύμβαση με την δεδηε εννοούσα.Γιατι ακούγεται παράξενο; Τους ηλιακούς με σύμβαση θα τους δώσουν πχ;Αυτό εννοώ.
IKARIWTHS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους,σε ενα μηνα το αργοτερο θα εχω τελειωσει την εγκατασταση των πανελ στην σκεπη και τις καλωδιώσεις ,θα εχω βαλει και το υβριδικο ινβερτερ στο λεβητοστάσιο και χρειαζομαι εναν εγκαταστατη να κανει τις ρυθμίσεις και την εκκίνηση .Ειναι υβριδικο συστημα DEYE τριφασικο με μηδενικη επιστροφη στο δικτυο.Αν γνωριζετε καποιον στην Αθηνα που να ασχολείται στειλτε μου τα στοιχεια να τον καλεσω για προσφορα . Επεξ/σία 26 Μαρτίου 2023 από IKARIWTHS
christos_uoa Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, kanesaxo είπε Αν το πάμε ένα βήμα παραπάνω, η μάνα και η γιαγιά είναι συνιδιοκτήτες, κατά 50% του οικοπέδου, απλώς έχουν δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τμήματος αυτού (κάθετη). Δηλ και στο κτηματολόγιο να το δείς, δηλώνεις 50/100 όλου του γεωτεμαχιου, και όχι 100/100 του μισού. Θεωρώ πως στην έσχατη περίπτωση, θα λυνόταν με μια ΥΔ του "συνιδιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση, κουβέντα κάνουμε και είΜαι σίγουρος ότι στο ΔΕΔΔΗΕ κοιμούνται όρθιοι... Δεν ελέγχουν το ιδιοκτησιακό του οικοπέδου αλλά του ακινήτου που ηλεκτροδοτείται μέσω του συμβολαίου που θα καταθέσεις με την αίτηση. Αν δεν είναι συνιδιοκτήτες και στα δύο ακίνητα δεν λύνεται με ΥΔ. Μόνο στους κοινόχρηστους χώρους που προβλέπεται στην κάθετη μπορεί να γίνει με ΥΔ. Εσύ όμως αν κατάλαβα θέλεις να βάλεις στα κεραμίδια ενός άλλου ιδιοκτήτη ακινήτου και αυτό δεν γίνεται. 1 ώρα πριν, sonikk είπε Να πάρω την επιδότηση χωρίς σύμβαση με την δεδηε εννοούσα.Γιατι ακούγεται παράξενο; Τους ηλιακούς με σύμβαση θα τους δώσουν πχ;Αυτό εννοώ. Μόνο με ΔΕΔΔΗΕ. Αν δεν έχεις ήδη σύμβαση ούτε αίτηση κάνεις. Από τον οδηγό "Για την υπαγωγή κάθε αίτησης λαμβάνεται υπόψη η παροχή κατανάλωσης του ενδιαφερομένου η οποία αναγράφεται και στην Σύμβαση Σύνδεσης που θα έχει ήδη συναφθεί μεταξύ του αιτούντος και του ΔΕΔΔΗΕ" 1
Apostol. Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, sonikk είπε Να πάρω την επιδότηση χωρίς σύμβαση με την δεδηε εννοούσα.Γιατι ακούγεται παράξενο; Τους ηλιακούς με σύμβαση θα τους δώσουν πχ;Αυτό εννοώ. Δεν νομιζω να γινεται αυτο που γραφεις, απο οτι ξερω, χωρις να ειμαι σιγουρος.
Aurumnus Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2023 3 ώρες πριν, sonikk είπε Να πάρω την επιδότηση χωρίς σύμβαση με την δεδηε εννοούσα.Γιατι ακούγεται παράξενο; Τους ηλιακούς με σύμβαση θα τους δώσουν πχ;Αυτό εννοώ. Δεν γίνεται. Χρήματα από το κράτος για Φ/Β = 25 χρόνια Σύμβαση Δεν θα «κλέψεις» εσύ τους «κλέφτες». Οι ηλιακοί είναι άλλη φάση (γελοία απλή σε σύγκριση με τα Φ/Β) και άλλο πρόγραμμα.
basilis_k6 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, Aurumnus είπε Δεν γίνεται. Χρήματα από το κράτος για Φ/Β = 25 χρόνια Σύμβαση Δεν θα «κλέψεις» εσύ τους «κλέφτες». Οι ηλιακοί είναι άλλη φάση (γελοία απλή σε σύγκριση με τα Φ/Β) και άλλο πρόγραμμα. δεν υπαρχει 25ετης συμβαση εδω. δεν πουλας ρευμα. εγω δεν ειδα πουθενα κατι τετοιο. 5 ετη κρατας αποδειξεις και εξοπλισμο.
tomtsir Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε δεν υπαρχει 25ετης συμβαση εδω. δεν πουλας ρευμα. εγω δεν ειδα πουθενα κατι τετοιο. 5 ετη κρατας αποδειξεις και εξοπλισμο. Ναι το έγραψαν πολλοί και πολύ , αυτό με τα 25 χρόνια σύμβαση και μπερδέυτηκαν... Για net metering είναι η επιδότηση για αυτό και η μπαταρία. 1
sonikk Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, tomtsir είπε Ναι το έγραψαν πολλοί και πολύ , αυτό με τα 25 χρόνια σύμβαση και μπερδέυτηκαν... Για net metering είναι η επιδότηση για αυτό και η μπαταρία. Ρε παιδιά έχω καταμπερδευτει!! Υπάρχει σύμβαση με την δεδηε επί μονίμου βάσεως,ορισμένης διαρκειας ή κάτι άλλο; Γιατι όμως να μην επιδοτείται η αγορά φωτοβολταϊκών χωρίς συμβαση όπως με τους ηλιακούς; Δηλαδή γιατί σώνει και καλά να υπάρχει σύμβαση;Και μέχρι πότε είναι αυτή;Έχει ορισμένη διάρκεια;πχ 5 έτη δηλαδή; Αυτοί το περιβάλλον δεν θέλουν να σώσουν πρωτίστως και να βοηθήσουν τα νοικοκυριά με το να κάνουν οικονομια;Αν λήξει η συμβαση δεν θα μείνει ο εξοπλισμός στα νοικοκυριά; Τι δεν καταλαβαίνω σωστά;Ποια η λογική τους να σε υποχρεώνουν σε σύμβαση; Επεξ/σία 27 Μαρτίου 2023 από sonikk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα