Joshua21 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αν κάνεις ταυτοχρονισμό δηλ. το ρεύμα το καις την ώρα που το παράγεις, δεν πληρώνεις τίποτα από ρυθμιζόμενες. Δεν ισχύει αυτό, η χρέωση ΥΚΩ (που είναι μέρος των ρυθμιζόμενων) σε επιβαρύνει για όλη την καταναλισκόμενη ενέργεια. 1
sonikk Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 https://www.tromaktiko.gr/620050/mikra-fotoboltaika-poia-i-diadikasia-gia-grigori-egkatastasi/ Aυτο που διάβασα σήμερα ισχύει μόνο για σύμβαση με την ΔΕΗ; Επιδότηση για αυτόνομα συστήματα δεν θα δοθεί;Ή δεν διαβάζω κάτι σωστά στα κριτήρια επιδότησης;
userAnon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Πήρα μια προσφορά για το παρακάτω σύστημα 3,3 wp. (5.000kw/ετος) Είναι από γνωστό φίλου, και θεωρητικά τα υλικά είναι καλά. Γνωρίζει κάποιος αν όντως είναι καλά γιατι δεν έχω άποψη?
qwertyuiop2 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Πώς να σου πούμε αν δε μας δώσεις τιμή; Τι κόμπλεξ είναι αυτό στην Ελλάδα να μην λέμε κόστη και μισθούς σε μία οικονομία που πάνω - κάτω παίρνουμε (και κρύβουμε) όλοι τα ίδια. 2
userAnon Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Πώς να σου πούμε αν δε μας δώσεις τιμή; Τι κόμπλεξ είναι αυτό στην Ελλάδα να μην λέμε κόστη και μισθούς σε μία οικονομία που πάνω - κάτω παίρνουμε (και κρύβουμε) όλοι τα ίδια Δεν έχω προβλημα/κομπλεξ να δώσω τιμή, αρχικά ήθελα μια γνώμη αν τα υλικά είναι καλά ή όχι. Φυσικά και θα συζητήσω την τιμή αλλά θα ήθελα και μια εκτίμηση για αυτή (πριν την δώσω) γιατί μου έχει φανεί πολύ τσουχτερή.. Το αν είναι καλά τα συγκεκριμένα υλικά ή όχι δεν έχει να κάνει με την τιμή.
zeys13 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Νέος λογαριασμός τελικο συνολο 754 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2023 από zeys13 Διορθωση
userAnon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Στις 20/2/2023 στις 9:52 ΠΜ, Joshua21 είπε Δεν ισχύει αυτό, η χρέωση ΥΚΩ (που είναι μέρος των ρυθμιζόμενων) σε επιβαρύνει για όλη την καταναλισκόμενη ενέργεια. οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες με ταυτοχρονισμό είναι μηδενικές?
Joshua21 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, userAnon είπε οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες με ταυτοχρονισμό είναι μηδενικές? Ναι, για τις KWh που παράγεις και καταναλώνεις άμεσα χρεώνεσαι μόνο ΥΚΩ. Δες αν θέλεις ένα άρθρο που εξηγεί αναλυτικά με παράδειγμα και νούμερα τα οφέλη του ταυτοχρονισμού: https://energypress.gr/news/fotovoltaika-me-net-metering-poioi-paragontes-kathorizoyn-tin-apodosi-tis-ependysis 1
mechpanos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 18 ώρες πριν, userAnon είπε καλά ή όχι Πολύ καλά. 1
userAnon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, mechpanos είπε Πολύ καλά Ευχαριστώ.. Στο κόστος τώρα, βγαίνει 7,700 με ΦΠΑ.. Αν δεν έχω κάνει μεγάλο λάθος τα υλικά βγαίνουν max 5.000€ - 5.500€ με ΦΠΑ. Δεν είμαι και σίγουρος όμως.. Τα 7.700 δεν είναι υπερβολή??
fredd0 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, userAnon είπε Ευχαριστώ.. Στο κόστος τώρα, βγαίνει 7,700 με ΦΠΑ.. Αν δεν έχω κάνει μεγάλο λάθος τα υλικά βγαίνουν max 5.000€ - 5.500€ με ΦΠΑ. Δεν είμαι και σίγουρος όμως.. Τα 7.700 δεν είναι υπερβολή?? στα 5-5.5 εβαλες καλωδια, βασεις,στηριγματα κλπ η ειπες σιγα 50 ευρω ειναι απο κει και περα η μελετη κοστιζει, η εγκατασταση κοστιζει, η παραμετροποιηση κοστιζει κλπ. Διαπραγματευσου το αλλα μη περιμενεις να βρεις να σου κανουν εγκατασταση για κοστος υλικων + 3 μεροκαματα
userAnon Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, fredd0 είπε στα 5-5.5 εβαλες καλωδια, βασεις,στηριγματα κλπ η ειπες σιγα 50 ευρω ειναι απο κει και περα η μελετη κοστιζει, η εγκατασταση κοστιζει, η παραμετροποιηση κοστιζει κλπ. Διαπραγματευσου το αλλα μη περιμενεις να βρεις να σου κανουν εγκατασταση για κοστος υλικων + 3 μεροκαματα Μα αυτό ψάχνω. Για τα καλώδια και τα στηρίγματα δεν βρήκα ακριβές κόστος, αλλά έβαλα κατά προσέγγιση. Για να διαπραγματευτώ χρειάζομαι μια εκτίμηση κόστους. Έχεις άποψη?
fredd0 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Μόλις τώρα, userAnon είπε Μα αυτό ψάχνω. Για τα καλώδια και τα στηρίγματα δεν βρήκα ακριβές κόστος, αλλά έβαλα κατά προσέγγιση. Για να διαπραγματευτώ χρειάζομαι μια εκτίμηση κόστους. Έχεις άποψη? οχι, εγω εβαλα πριν 5 χρονια, υποθετω εχουν αλλαξει τιμες
Aurumnus Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, userAnon είπε Ευχαριστώ.. Στο κόστος τώρα, βγαίνει 7,700 με ΦΠΑ.. Αν δεν έχω κάνει μεγάλο λάθος τα υλικά βγαίνουν max 5.000€ - 5.500€ με ΦΠΑ. Δεν είμαι και σίγουρος όμως.. Τα 7.700 δεν είναι υπερβολή?? Πολλά για net metering, χωρίς μπαταρίες. Εκτός και αν άλλαξαν πολύ οι τιμές μέσα στον Φεβρουάριο. Πρέπει να του πεις να σου δώσει αναλυτική κοστολόγηση για όλα. Ο εξοπλισμός πολύ καλός. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από Aurumnus 1
userAnon Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2023 (επεξεργασμένο) Το ψάξιμο συνεχίζεται.. Η καλυτερη τιμή που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι στα 6.600€ με αξιόλογα υλικά.. Εναλλακτικά σκέφτομαι μηπως παω σε λύση να αγοράσω τα υλικά και να τα τοποθετήσει ανεξάρτητος τεχνικός. Πηρα προσφορα από την εταιρία V-TAC. Το κόστος μόνο για τα υλικά είναι πολύ καλό, 2.500€ και περιμένω να μου δώσουν τηλέφωνο από συνεργάτη τους για την εγκατάσταση και να μάθω και το κόστος. Μου είπαν ότι δεν θα υπάρξει προβλημα με τις εγγυήσεις αν είναι γνωστό τους ο τεχνικός (θα το πάρω και γραπτώς). Δίνουν 5+5 για τον Inverter και 10 για τα πανέλα. Και τώρα η ερώτηση. Έχεις κανείς αποψη για τα υλικά τους? Επεξ/σία 11 Μαρτίου 2023 από userAnon
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα