Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Αν κάνεις ταυτοχρονισμό δηλ. το ρεύμα το καις την ώρα που το παράγεις, δεν πληρώνεις τίποτα από ρυθμιζόμενες.

Δεν ισχύει αυτό, η χρέωση ΥΚΩ (που είναι μέρος των ρυθμιζόμενων) σε επιβαρύνει για όλη την καταναλισκόμενη ενέργεια.

• Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πήρα μια προσφορά για το παρακάτω σύστημα 3,3 wp. (5.000kw/ετος)

Είναι από γνωστό φίλου, και θεωρητικά τα υλικά είναι καλά. Γνωρίζει κάποιος αν όντως είναι καλά γιατι δεν έχω άποψη? 

image.png.b6af7737195d3177a24884d9a56e9aee.png

Δημοσ.

Πώς να σου πούμε αν δε μας δώσεις τιμή; Τι κόμπλεξ είναι αυτό στην Ελλάδα να μην λέμε κόστη και μισθούς σε μία οικονομία που πάνω - κάτω παίρνουμε (και κρύβουμε) όλοι τα ίδια.

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε

Πώς να σου πούμε αν δε μας δώσεις τιμή; Τι κόμπλεξ είναι αυτό στην Ελλάδα να μην λέμε κόστη και μισθούς σε μία οικονομία που πάνω - κάτω παίρνουμε (και κρύβουμε) όλοι τα ίδια

Δεν έχω προβλημα/κομπλεξ  να δώσω τιμή, αρχικά ήθελα μια γνώμη αν τα υλικά είναι καλά ή όχι. Φυσικά και θα συζητήσω την τιμή αλλά θα ήθελα και μια εκτίμηση για αυτή (πριν την δώσω) γιατί μου έχει φανεί πολύ τσουχτερή..

Το αν είναι καλά τα συγκεκριμένα υλικά ή όχι δεν έχει να κάνει με την τιμή. 

Δημοσ.
Στις 20/2/2023 στις 9:52 ΠΜ, Joshua21 είπε

Δεν ισχύει αυτό, η χρέωση ΥΚΩ (που είναι μέρος των ρυθμιζόμενων) σε επιβαρύνει για όλη την καταναλισκόμενη ενέργεια.

οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες με ταυτοχρονισμό είναι μηδενικές? 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, userAnon είπε

οι υπόλοιπες ρυθμιζόμενες με ταυτοχρονισμό είναι μηδενικές? 

Ναι, για τις KWh που παράγεις και καταναλώνεις άμεσα χρεώνεσαι μόνο ΥΚΩ.

Δες αν θέλεις ένα άρθρο που εξηγεί αναλυτικά με παράδειγμα και νούμερα τα οφέλη του ταυτοχρονισμού:

https://energypress.gr/news/fotovoltaika-me-net-metering-poioi-paragontes-kathorizoyn-tin-apodosi-tis-ependysis

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Πολύ καλά

Ευχαριστώ.. Στο κόστος τώρα, βγαίνει 7,700 με ΦΠΑ..

Αν δεν έχω κάνει μεγάλο λάθος τα υλικά βγαίνουν max 5.000€ - 5.500€ με ΦΠΑ. 

Δεν είμαι και σίγουρος όμως.. Τα 7.700 δεν είναι υπερβολή?? 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, userAnon είπε

στα 5-5.5 εβαλες καλωδια, βασεις,στηριγματα κλπ η ειπες σιγα 50 ευρω ειναι

απο κει και περα η μελετη κοστιζει, η εγκατασταση κοστιζει, η παραμετροποιηση κοστιζει κλπ. Διαπραγματευσου το αλλα μη περιμενεις να βρεις να σου κανουν εγκατασταση για κοστος υλικων + 3 μεροκαματα

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, fredd0 είπε

στα 5-5.5 εβαλες καλωδια, βασεις,στηριγματα κλπ η ειπες σιγα 50 ευρω ειναι

απο κει και περα η μελετη κοστιζει, η εγκατασταση κοστιζει, η παραμετροποιηση κοστιζει κλπ. Διαπραγματευσου το αλλα μη περιμενεις να βρεις να σου κανουν εγκατασταση για κοστος υλικων + 3 μεροκαματα

Μα αυτό ψάχνω. Για τα καλώδια και τα στηρίγματα δεν βρήκα ακριβές κόστος, αλλά έβαλα κατά προσέγγιση. Για να διαπραγματευτώ χρειάζομαι μια εκτίμηση κόστους. Έχεις άποψη?

Δημοσ.
Μόλις τώρα, userAnon είπε

Μα αυτό ψάχνω. Για τα καλώδια και τα στηρίγματα δεν βρήκα ακριβές κόστος, αλλά έβαλα κατά προσέγγιση. Για να διαπραγματευτώ χρειάζομαι μια εκτίμηση κόστους. Έχεις άποψη?

οχι, εγω εβαλα πριν 5 χρονια, υποθετω εχουν αλλαξει τιμες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, userAnon είπε

Πολλά για net metering, χωρίς μπαταρίες. 

Εκτός και αν άλλαξαν πολύ οι τιμές μέσα στον Φεβρουάριο.

Πρέπει να του πεις να σου δώσει αναλυτική κοστολόγηση για όλα.

Ο εξοπλισμός πολύ καλός. 

Επεξ/σία από Aurumnus
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το ψάξιμο συνεχίζεται.. Η καλυτερη τιμή που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι στα 6.600€ με αξιόλογα υλικά..

Εναλλακτικά σκέφτομαι μηπως παω σε λύση να αγοράσω τα υλικά και να τα τοποθετήσει ανεξάρτητος τεχνικός. Πηρα προσφορα από την εταιρία V-TAC. Το κόστος μόνο για τα υλικά είναι πολύ καλό, 2.500€ και περιμένω να μου δώσουν τηλέφωνο από συνεργάτη τους για την εγκατάσταση και να μάθω και το κόστος. Μου είπαν ότι δεν θα υπάρξει προβλημα με τις εγγυήσεις αν είναι γνωστό τους ο τεχνικός (θα το πάρω και γραπτώς). Δίνουν 5+5 για τον Inverter και 10 για τα πανέλα.

Και τώρα η ερώτηση. Έχεις κανείς αποψη για τα υλικά τους? 

Επεξ/σία από userAnon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...