Aurumnus Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Χωρίς boiler όλα αυτά ; εγω κάθε πρωί ανάβω no matter what μισή ώρα για να κάνω μπάνιο, σχεδόν ένα δίμηνο τώρα παρόλο που έχω ηλιακό Άμα δεν έχει ήλιο όλη μέρα, και θέλουν το απόγευμα να κάνουν μπάνιο αλλά δυο άτομα, δε θες πάλι στη ξεφτίλα άλλη μισή ώρα ; edit: τώρα κοιταγα τις μετρήσεις μου, από 7/11 μέχρι 9/1, 240 kWh για νερό, πες περίπου δηλαδή μια ώρα τη μέρα βέβαια έχω και πιτσιρίκι κάτω από 2 ετών Spoiler Ναι, χωρίς. Η πολυκατοικία είναι παλιά και με κεντρική θέρμανση. 5 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Εσύ κάνεις κάτι πολύ λάθος με το πώς ζεις, ή με το πώς μετράς. Spoiler Εκεί που είσαι, ήμουν. (Μένεις μόνος) Εδώ που είμαι, εύχομαι μια μέρα να είσαι. (Οικογένεια) Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από Aurumnus
mechpanos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, kanesaxo είπε Διαβαζω αλλου πως παιζει και σημαντικο ρολο ο ταυτοχρονισμός στο νετ μετερινγκ... Αρα μηπως στη περίπτωση μιας Α/Θ, να πρεπει να συνδυαστεί με buffer οπου η α/θ θα λειτουργει "φουλ" τις ωρες που παραγεται το περισσότερο ρευμα απ'το φ/β (δηλ τις ωρες ηλιοφάνειας), και θα ζεσταινει το δοχειο; ωστε μετα αυτο με τη σειρα του θα ζεσταινει τα σωματα για οσο μπορει, μεχρι να ξαναπαρει η α/θ. Ή τα ψειριζω πολυ;;; Παίζει ρόλο ο ταυτοχρονισμός στο να γλιτώσεις τις χρεώσεις δικτύου κλπ. Που οκ δεν είναι και αμελητέες, αλλά πρέπει να δεις αν αξίζει. Στο buffer η αντλία συμπεριφέρεται σαν on off και δεν ινβερτεράρει και τόσο... 2
doll Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μετά από 10 χρόνια υπάρχει μια αστοχία σε ένα πάνελ Renesola JC240 που υπάρχει σε σύστημα Φ/Β. 1. Μπορώ να βρώ κάπου για αλλαγή? Ξέρει κανείς? 2.Με τι άλλο μπορώ να το αντικαταστήσω? Το σύστημα έχει SolarEdge Power Box σε όλα τα Panels. Ευχαριστώ.
NickTheMeat Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 γνωρίζει κάποιος αν σε μεζονετα συγκροτήματος όπου κάθε μεζονετα (ιδιοκτησια) έχει ξεχωριστή στεγη, χρειάζεται συναίνεση των υπολοίπων για εγκατασταση φωτοβολταικων στη στεγη;
mechpanos Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2023 Στις 31/1/2023 στις 11:26 ΠΜ, doll είπε Μετά από 10 χρόνια υπάρχει μια αστοχία σε ένα πάνελ Renesola JC240 που υπάρχει σε σύστημα Φ/Β. 1. Μπορώ να βρώ κάπου για αλλαγή? Ξέρει κανείς? 2.Με τι άλλο μπορώ να το αντικαταστήσω? Το σύστημα έχει SolarEdge Power Box σε όλα τα Panels. Ευχαριστώ. 2. Με ότι θες. Να βγάζει ίδια τάση και να έχει ίδιο ή καλύτερο ρεύμα από το ρενεσολα 1
sonikk Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2023 Γνωρίζει κάποιος εταιρείες που πουλάνε φωτοβολταϊκά και ηλιακους θερμοσίφωνες μαζί; Αν ναι,ενδεικτικά μπορείτε να μου πείτε κάποιες; 1
caveneo Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα, παίδες πάλι! Είχα ρωτήσει πριν λίγο καιρό για τη ΔΕΗ που δεν πλήρωνε το ποσό όπως όφειλε στους γονείς μου που έχουν φωτοβολταϊκά από το 2011. Αυτό το έκανε τον τελευταίο χρόνο περίπου. Πήγε ο πατέρας μου στην τράπεζα που εκεί είχε κάνει την πάγια εντολή και του είπαν πως ακύρωσε την πάγια εντολή η ΔΕΗ και για αυτό δεν εξοφλούταν το ποσό όπως έπρεπε. Και του είπαν και έκανε νέα πάγια εντολή. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μήπως γνωρίζει κάποιος! Γιατί έχω την εντύπωση πως η πάγια είναι μόνο για να σου τραβούν λεφτά αυτοί όχι για να σου βάζουν. Αλλά δεν είμαι και ειδικός.
Aurumnus Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2023 48 λεπτά πριν, caveneo είπε Καλησπέρα, παίδες πάλι! Είχα ρωτήσει πριν λίγο καιρό για τη ΔΕΗ που δεν πλήρωνε το ποσό όπως όφειλε στους γονείς μου που έχουν φωτοβολταϊκά από το 2011. Αυτό το έκανε τον τελευταίο χρόνο περίπου. Πήγε ο πατέρας μου στην τράπεζα που εκεί είχε κάνει την πάγια εντολή και του είπαν πως ακύρωσε την πάγια εντολή η ΔΕΗ και για αυτό δεν εξοφλούταν το ποσό όπως έπρεπε. Και του είπαν και έκανε νέα πάγια εντολή. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μήπως γνωρίζει κάποιος! Γιατί έχω την εντύπωση πως η πάγια είναι μόνο για να σου τραβούν λεφτά αυτοί όχι για να σου βάζουν. Αλλά δεν είμαι και ειδικός. Ρώτα στις ομάδες στο Facebook. Εκεί ξέρουν καλύτερα. 1
userAnon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Καλησπέρα, η ερώτηση είναι προς όσους γνωριζουν αλλά ταγκαρω τον @korakios που γενικά το ψάχνει το θέμα. Επειδή είμαι κοντά στο να κάνω αίτηση για αδεια φωτοβολταικού στην ταράτσα (net metering) ήθελα να ρωτήσω για 4500kwh / έτος αν υπάρχει μια χονδρική εκτίμηση τι θα πληρώνω σε ρυθμιζόμενες ανα kwh, κάνοντας tην υπόθεση ότι θα είμαι καλύμενος όσον αφορά την ετήσια κατανάλωση. To κόστος θα είναι πχ 0,03 ανα kwh?
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, userAnon είπε Καλησπέρα, η ερώτηση είναι προς όσους γνωριζουν αλλά ταγκαρω τον @korakios που γενικά το ψάχνει το θέμα. Επειδή είμαι κοντά στο να κάνω αίτηση για αδεια φωτοβολταικού στην ταράτσα (net metering) ήθελα να ρωτήσω για 4500kwh / έτος αν υπάρχει μια χονδρική εκτίμηση τι θα πληρώνω σε ρυθμιζόμενες ανα kwh, κάνοντας tην υπόθεση ότι θα είμαι καλύμενος όσον αφορά την ετήσια κατανάλωση. To κόστος θα είναι πχ 0,03 ανα kwh? βάλε στο 1ο φύλλο του excel , στα σταθερά δλδ , τρεις τετράμηνες ενδείξεις και θα σου βγάλει το ποσό οι ΥΚΩ υποτίθεται οτι θα αλλάξουν και θα καταργηθούν οι κλίμακες , επομένως βάλε και στο 2ο φύλλο τα 3 τετράμηνα κατανάλωσης να πάρεις μια ιδέα πως θα είναι με το νέο σύστημα των ΥΚΩ υπάρχει πεδίο στο excel που σου δείχνει τις ρυθμιζόμενες ξεχωριστά . Αν καταργηθούν τελικά οι κλίμακες των ΥΚΩ είναι πιο απλό στον υπολογισμό και έχεις 0,0562542€/kw (με ΦΠΑ) συν μια ετήσια πάγια ταρίφα 4,41€ και 13,78€ για μονοφασικό και τριφασικό αντίστοιχα . Φήμες λένε οτι θα αυξηθεί η ταρίφα στο τριφασικό excel σύγκρισης προγραμμάτων (το κατεβάζετε & ανοίγετε αντίγραφο) 2
userAnon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 57 λεπτά πριν, korakios είπε 1 ώρα πριν, userAnon είπε Καλησπέρα, η ερώτηση είναι προς όσους γνωριζουν αλλά ταγκαρω τον @korakios που γενικά το ψάχνει το θέμα. Επειδή είμαι κοντά στο να κάνω αίτηση για αδεια φωτοβολταικού στην ταράτσα (net metering) ήθελα να ρωτήσω για 4500kwh / έτος αν υπάρχει μια χονδρική εκτίμηση τι θα πληρώνω σε ρυθμιζόμενες ανα kwh, κάνοντας tην υπόθεση ότι θα είμαι καλύμενος όσον αφορά την ετήσια κατανάλωση. To κόστος θα είναι πχ 0,03 ανα kwh? Επέκταση βάλε στο 1ο φύλλο του excel , στα σταθερά δλδ θα το γτσεκαρω αυριο, ομως ειχα την εντυπωση οτι με φωτοβολταικα ειναι χαμηλοτερη η χρεωση. εκτος και αν δεν ισχυει για net metering
korakios Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, userAnon είπε θα το γτσεκαρω αυριο, ομως ειχα την εντυπωση οτι με φωτοβολταικα ειναι χαμηλοτερη η χρεωση. εκτος και αν δεν ισχυει για net metering μέχρι στιγμής όσο έψαξα στο νήμα για ρυθμιζόμενες δεν έχει επιβεβαιωθεί απο κάποιον οτι δεν χρεώνεσαι άρα πρέπει κάποιος να μας πει ακριβώς και με λεπτομέρεια τι παίζει (δε γνωρίζω απο φ/β) για ΥΚΩ , μεταφοράς , διανομής, λοιπές , ΕΤΜΕΑΡ , ΕΦΚ 1
userAnon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 6 ώρες πριν, korakios είπε μέχρι στιγμής όσο έψαξα στο νήμα για ρυθμιζόμενες δεν έχει επιβεβαιωθεί απο κάποιον οτι δεν χρεώνεσαι άρα πρέπει κάποιος να μας πει ακριβώς και με λεπτομέρεια τι παίζει (δε γνωρίζω απο φ/β) για ΥΚΩ , μεταφοράς , διανομής, λοιπές , ΕΤΜΕΑΡ , ΕΦΚ καλημέρα βρήκα το παρακάτω που πράγματι από ότι λέει και καταλαβαίνω μειώνονται κατα ένα ποσοστό οι ρυθμιζόμενες. Από ότι επίσης καταλαβαίνω είναι προτιμότερο η μεγάλη κατανάλωση να γίνεται την ώρα που παράγει το σύστημα, άρα ειδικά το καλοκαίρι θα συμφέρει (αν έχω καταλάβει καλά) τα πλυντήρια κλπ να γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας διορθώσει.. Τι εξοικονομούμε με ένα φωτοβολταϊκό Net Metering 2023 | Solarway
mechpanos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, userAnon είπε καλημέρα βρήκα το παρακάτω που πράγματι από ότι λέει και καταλαβαίνω μειώνονται κατα ένα ποσοστό οι ρυθμιζόμενες. Από ότι επίσης καταλαβαίνω είναι προτιμότερο η μεγάλη κατανάλωση να γίνεται την ώρα που παράγει το σύστημα, άρα ειδικά το καλοκαίρι θα συμφέρει (αν έχω καταλάβει καλά) τα πλυντήρια κλπ να γίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα ας διορθώσει.. Τι εξοικονομούμε με ένα φωτοβολταϊκό Net Metering 2023 | Solarway Αν κάνεις ταυτοχρονισμό δηλ. το ρεύμα το καις την ώρα που το παράγεις, δεν πληρώνεις τίποτα από ρυθμιζόμενες. Οπότε βασικά κοιτάζεις και βάζεις πλυντήρια σίδερα κλπ το μεσημέρι, που παράγει φουλ το φωτοβολταϊκό. Και το καλοκαίρι είναι καλό, που τις ώρες του καύσωνα είναι και η μέγιστη παραγωγή. Αν βέβαια βάλεις υβριδικό με μπαταρία, έχεις την δυνατότητα όταν περισσεύει ενέργεια να την αποθηκεύεις και να κάνεις χρήση αργότερα, ανεβαίνει ωστόσο το κόστος αρχικής επένδυσης. 1
userAnon Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, mechpanos είπε Αν κάνεις ταυτοχρονισμό δηλ. το ρεύμα το καις την ώρα που το παράγεις, δεν πληρώνεις τίποτα από ρυθμιζόμενες. Οπότε βασικά κοιτάζεις και βάζεις πλυντήρια σίδερα κλπ το μεσημέρι, που παράγει φουλ το φωτοβολταϊκό. Και το καλοκαίρι είναι καλό, που τις ώρες του καύσωνα είναι και η μέγιστη παραγωγή. Αν βέβαια βάλεις υβριδικό με μπαταρία, έχεις την δυνατότητα όταν περισσεύει ενέργεια να την αποθηκεύεις και να κάνεις χρήση αργότερα, ανεβαίνει ωστόσο το κόστος αρχικής επένδυσης. Α γειά σου! Άρα καλά θυμόμουν ότι κάτι γίνεται και με τις ρυθμιζόμενες. Υβριδικό είναι η αρχική σκέψη να βάλω όμως για αρχή δεν θα βάλω μπαταρία. Εκτός και αν όντως δεν μπουν εισοδηματικά κριτήρια στο πρόγραμμα που βγάλουν και ισχύει ότι θα την χρηματοδοτούν 100%. Θα φανεί σύντομα. Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα