christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Δηλαδή σου ζητάνε να πληρώσεις κερατιάτικα ένα σωρό έξτρα χρήματα σε μηχανικό... ή να πληρώσεις σε αυτούς «γρηγορόσημο». Μια χαρά. 🙃 Φίλε μου όλα τα έχω πλην του ηλεκτρολογικού σχεδίου. Και γρηγορόσημο δεν νομίζω ότι παίζει. Απλά είναι άσχετοι. Δεν βρίσκω καμία λογική να καταθέτω όλα τα δικαιολογητικά μιας νέας σύνδεσης για ακίνητο που είναι νομίμως ηλεκτροδοτούμενο εδώ και 15 χρόνια απλά για να μου δώσουν βεβαίωση ότι δεν χρωστάω ΤΑΠ και φόρους στο Δήμο. Που στο φινάλε θα μπορούσα να πάρω μια φορολογική ενημερότητα από taxisnet και αν χρωστούσα στον Δήμο θα ήταν δεσμευμένο το ΑΦΜ μου.
Doubt Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, christos_uoa είπε Δεν βρίσκω καμία λογική να καταθέτω όλα τα δικαιολογητικά μιας νέας σύνδεσης για ακίνητο που είναι νομίμως ηλεκτροδοτούμενο εδώ και 15 χρόνια απλά για να μου δώσουν βεβαίωση ότι δεν χρωστάω ΤΑΠ και φόρους στο Δήμο. Θα πας ή θα ζητήσεις ηλεκτρονικά μόνο αυτό, χωρίς "σάλτσες". - τι το θέλετε; - θα το κορνιζάρω, θα τυλίξω σουβλάκι, θα πουλήσω το σπίτι. Διαλέγεις και παίρνεις. 1
mechpanos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, christos_uoa είπε Φίλε μου όλα τα έχω πλην του ηλεκτρολογικού σχεδίου. Και γρηγορόσημο δεν νομίζω ότι παίζει. Απλά είναι άσχετοι. Δεν βρίσκω καμία λογική να καταθέτω όλα τα δικαιολογητικά μιας νέας σύνδεσης για ακίνητο που είναι νομίμως ηλεκτροδοτούμενο εδώ και 15 χρόνια απλά για να μου δώσουν βεβαίωση ότι δεν χρωστάω ΤΑΠ και φόρους στο Δήμο. Που στο φινάλε θα μπορούσα να πάρω μια φορολογική ενημερότητα από taxisnet και αν χρωστούσα στον Δήμο θα ήταν δεσμευμένο το ΑΦΜ μου. Ο μηχανικός σου που σου εγκατέστησε το Φ/Β και έκανε την αίτηση net-metering τι λέει για όλα αυτά; Δεν είναι βεβαίωση ότι δεν χρωστάς ΤΑΠ/ΔΤ αυτό που αναφέρει, αλλά πόσο ΤΑΠ/ΔΤ να χρεώνει ο ΔΕΔΔΗΕ μέσα στον λογαριασμό, που στα net-metering δεν υφίσταται, γιατί είναι υφιστάμενη παροχή (και χρεώνεται, ήδη). Οπότε ή δεν θα έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να το ζητάει, ή ο δήμος να σου δώσει σχετική βεβαίωση που να αναγράφει ΜΗΔΕΝ... -> την είχα πατήσει έτσι σε έργο Φ/Β σε στέγη, όπου ήρθε ένας λογαριασμός μετά από 1.5 χρόνο, με μαζεμένα ΔΤ μόνο, γιατί στο σχετικό χαρτί ο δήμος είχε αναγράψει πόσα τμ. καλύπτουν τα φβ στην στέγη!!! και βάση αυτών, ο ΔΕΔΔΗΕ χρέωσε τέλη που τα έστειλε μαζεμένα!!! Έγινε διόρθωση εκ των υστέρων αλλά τρέχα γύρευε! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από mechpanos
christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δεν συνεργάστηκα άμεσα με μηχανικό. Με εταιρία κατασκευής συνεργάζομαι που συνεργάζεται με μηχανικούς για τις υπογραφές. Anyway, το θέμα είναι αυτοί που έχετε κάνει ήδη σύνδεση net metering τι δικαιολογητικό πήγατε στη ΔΕΔΔΗΕ και πως το βγάλατε από τον Δήμο 1
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, christos_uoa είπε Μεταξύ άλλων το ένα δικαιολογητικό είναι "Βεβαίωση δημοτικών τελών, φόρων, κλπ. από τον οικείο Δήμο". Μάλλον εννοεί αυτή τη βεβαίωση που ο Δήμος την ονομάζει "Βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ". Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να εννοεί την "βεβαίωση τετραγωνικών για ηλεκτροδότηση ακινήτου. 1
christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Μάλλον εννοεί αυτή τη βεβαίωση που ο Δήμος την ονομάζει "Βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ". Λίγο δύσκολο μου φαίνεται να εννοεί την "βεβαίωση τετραγωνικών για ηλεκτροδότηση ακινήτου. Η (ασαφής) λογική λέει αυτό. Που και πάλι είναι ολόκληρη ιστορία να εκδοθεί σε πολλούς δήμους. Λίγοι είναι αυτοί που την εκδίδουν ηλεκτρονικά. Άσε που τα δικαιολογητικά για να εκδοθεί είναι ότι να ναι ότι θέλει ο καθένας ζητάει. Σε ένα δήμο είδα ότι θέλει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου (!!!) για να εκδώσει βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ. Ελλάδα 2.0 🤮 Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από christos_uoa
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, christos_uoa είπε Η λογική λέει αυτό. Που και πάλι είναι ολόκληρη ιστορία να εκδοθεί σε πολλούς δήμους. Λίγοι είναι αυτοί που την εκδίδουν ηλεκτρονικά. Άσε που τα δικαιολογητικά για να εκδοθεί είναι ότι να ναι ότι θέλει ο καθένας ζητάει. Σε ένα δήμο είδα ότι θέλει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου (!!!) για να εκδώσει βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ. Ελλάδα 2.0 🤮 Νομίζω υπερβάλλεις λιγάκι, η ίδια ταλαιπωρία είναι άσχετα αν η αίτηση για βεβαίωση ΤΑΠ γίνει ηλεκτρονικά ή με επίσκεψη, τον ίδιο χρόνο θα περιμένεις (έως 3 ημέρες). Όσο για τα δικαιολογητικά είναι στάνταρ, συμβόλαιο, κάτοψη, άδεια + τυχόν τακτοποιήσεις, διάγραμμα κάλυψης και λογαριασμό ρεύματος αν είναι ηλεκτροδοτούμενο. Για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου πρώτη φορά το ακούω. Η βεβαίωση τετραγωνικών από την άλλη χρειάζεται ένα βουνό από δικαιολογητικά άσε που αργεί πάρα πολύ, φαντάσου μόνο πως στον Δήμο μου ασχολείται κάποιος με την περίπτωση σου 20 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης σου στο πρωτόκολλο. Το έκανα πρόσφατα και ξέρω τις λεπτομέρειες από πρώτο χέρι, τη βεβαίωση την πήρα στα χέρια μου κάπου 2μήνες μετά.
christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Νομίζω υπερβάλλεις λιγάκι, Το σχόλιο μου έχει να κάνει με: 1) Ανομοιογένεια των δικαιολογητικών από Δήμο σε Δήμο 2) Τη διαφορετικότητα ως προς τη λήψη/διεκπεραίωσης της αίτησης από Δήμο σε Δήμο 3) Το γεγονός ότι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα δικαιολογητικά που ζητούνται από το Δήμο έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά σε υπηρεσίες (Εφορία, Κτηματολόγιο, Πολεοδομία, ΔΕΗ) που είτε "μιλάνε" είτε θα έπρεπε να "μιλάνε" τα συστήματά τους.
Joshua21 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, christos_uoa είπε Το σχόλιο μου έχει να κάνει με: 1) Ανομοιογένεια των δικαιολογητικών από Δήμο σε Δήμο 2) Τη διαφορετικότητα ως προς τη λήψη/διεκπεραίωσης της αίτησης από Δήμο σε Δήμο 3) Το γεγονός ότι ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα δικαιολογητικά που ζητούνται από το Δήμο έχουν κατατεθεί ηλεκτρονικά σε υπηρεσίες (Εφορία, Κτηματολόγιο, Πολεοδομία, ΔΕΗ) που είτε "μιλάνε" είτε θα έπρεπε να "μιλάνε" τα συστήματά τους. Μα και το δικό μου σχόλιο με τα παραπάνω είχε να κάνει, άλλο που το αγνόησες σχεδόν στο σύνολο του κρατώντας κυριολεκτικά μόνο 3 λέξεις. Την καλησπέρα μου.
kanesaxo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Στις 24/1/2023 στις 3:11 ΜΜ, christos_uoa είπε Η (ασαφής) λογική λέει αυτό. Που και πάλι είναι ολόκληρη ιστορία να εκδοθεί σε πολλούς δήμους. Λίγοι είναι αυτοί που την εκδίδουν ηλεκτρονικά. Άσε που τα δικαιολογητικά για να εκδοθεί είναι ότι να ναι ότι θέλει ο καθένας ζητάει. Σε ένα δήμο είδα ότι θέλει Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτηρίου (!!!) για να εκδώσει βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ. Ελλάδα 2.0 🤮 Και γω συμφωνώ με τζοσουα. Προφανώς και είναι η βεβαίωση ΤΑΠ. Διοτι μ'αυτη πιστοποιεί ο δήμος οτι ΔΕΝ οφείλεις σε αυτόν τέλη. Και λογικό που σου ζητάνε στοιχεία νομίμότητας, γιατι ο δήμος την εκδίδει για μεταβίβαση ακινήτου και πρέπει να συμφωνούν τα εμβαδά που αναλύονται σ'αυτον, με ΟΑ ή/και τακτοποιήση. Τώρα, οτι ενας δήμος ζητά ΗΤΚ, είναι οντως λιγο τραβηγμένο, αλλά ενισχύει ακόμη περισσότερο το άνωθεν. Οπλίσου με υπομονή, τα γραφεία ΤΑΠ αργούν (συνήθως).
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 13 ώρες πριν, Jiakometi είπε Δεν χρειάζεται νομίζω να μπαίνουμε στην λογική του «όλα ή τίποτα». Στα σπίτια λοιπόν που δεν χωράνε να μπουν ούτε ηλιακοί δεν θα μπουν ούτε φωτοβολταϊκά …προφανώς. Υπάρχουν όμως αρκετά άλλα σπίτια που κάλλιστα μπορούν να «φιλοξενήσουν» μέχρι και 20 αρια συστήματα στην στέγη/ταράτσα τους. Εκεί λοιπόν πρέπει να μπουν. Ενα τεράστιο πλεονέκτημα της «τοπικής» παραγωγής ενέργειας (όπως τα φωτοβολταϊκά στις στέγες) είναι το ‘ότι η ενέργεια που παράγεται σε μια στέγη, ή καλύτερα το περίσσευμα μετά την κατανάλωση του ιδίου του παραγωγού μπορεί/πρέπει να καταναλωθεί τοπικά. Δηλαδή από τα διπλανά σπίτια. Έτσι οι απαιτήσεις του δικτύου διανομής, θα κρατηθούν σε πολύ λογικά επίπεδα μια και δεν θα καταναλώνεται ενέργεια που έρχεται από πολύ μακρυά (πχ Πτολεμαιδα / Μεγαλοπολη - Αθήνα ). Και οι απώλειες του συστήματος μεταφοράς θα είναι πολύ μικρότερες επίσης. Με την παρούσα ενεργειακή συγκυρία είναι ευκαιρία τα φωτοβολταϊκά να γίνουν ότι και οι ηλιακοί θερμοσίφωνες για τα 70s-80s. @Jiakometi, συνεχίζω εδώ, για μη το μουρλάνουμε το άλλο θέμα στο off-topic Ένα 20άρι φωτοβολταϊκό θέλει καμιά 150αριά τ.μ. επιφάνεια, πόσες πολυκατοικίες στον αστικό ιστό έχουν τέτοια διαθέσιμη ελεύθερη επιφάνεια ; Χωρίς να έχω στοιχεία, αλλά επειδή έχω ανέβει λόγω δουλειάς σε ένα σωρό ταράτσες, θεωρώ ότι μιλάμε για κάτω από 1% του συνόλου Αν μιλήσουμε δε για μονοκατοικίες, που θεωρητικά θα μπορούσαν να έχουν Φ/Β, οι περισσότερες είναι είτε πολύ μικρές ή / και χωμένες σε ανήλιαγα στενά άρα ο ισχυρισμός του @qwertyuiop2 για 20-30% minimum κάλυψης της οικιακής κατανάλωσης της επικράτειας σε ρεύμα από φ/β είναι τουλάχιστον έωλος 22 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε Αν τώρα πάρεις αυτή την εικόνα με τα αιολικά, και τη διανθίσεις με το ότι λίαν συντόμως κάθε σπίτι στη χώρα θα καλύπτει περίπου 20-30% ΜΙΝΙΜΟΥΜ της ζήτησής του με δικά του Φ/Β πάνελ, έχεις μια χώρα που ζει από τον αέρα και τον ήλιο ενεργειακά. Προσωπικά, είμαι μεγάλος οπαδός των φωτοβολταϊκών, και επειδή διακαής μου πόθος είναι να χτίσω κάποια στιγμή το δικό μου σπίτι, το πρώτο πράγμα που κοιτάω σε οικόπεδα είναι να είναι ελεύθερα σκίασης. Από εκεί και πέρα όμως, φοβάμαι ότι δυστυχώς τεχνικά με την εικόνα που έχουμε στις μεγαλουπόλεις είναι αδύνατον να πιάσουμε αξιοπρεπή ποσοστά σε παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο, τουλάχιστον από τα σπίτια 1
qwertyuiop2 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε άρα ο ισχυρισμός του @qwertyuiop2 για 20-30% minimum κάλυψης της οικιακής κατανάλωσης της επικράτειας σε ρεύμα από φ/β είναι τουλάχιστον έωλος Η μαγική λέξη είναι ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ. Δηλαδή, θεωρώ ότι η Ελλάδα ως προς την ενέργεια από Φ/Β χωρίζεται από τη μία σε: Α' ΑΘήνας και Θεσσαλονίκης, Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, Λαρισαίων, Πατρέων και άλλους μικρότερους δήμους με ιδιομορφίες λόγω πυκνής δόμησης (Μυτιλήνης, παλιές πόλεις Ρεθύμνου-Χανίων-Ρόδου) ή κλιματική "κατάρα" (Ιωαννίνων, Φλωρίνης, Γρεβενών κ.α.). Σε αυτή την κατηγορία, ή θα υπάρχει μικρή χρήση-κάλυψη από Φ/Β, ή καθόλου. Αλλά, επειδή είδα πρόσφατα έναν γιουτιουμπερ που με 3 πανελάκια στο μπαλκόνι βγάζει 3-4-5 KW τη μέρα κουτσά στραβά, εφόσον μιλάμε για ένα μέσο σπίτι 50-70τμ στο κέντρο της Αθήνας με 2 ενοίκους, είναι ένα καλό 10-15% της ημερήσιας κατανάλωσης, αν αυτή δεχθούμε ότι δύσκολα ξεπερνάει τις 30 Κ/Β καθημερινά. Στο δικό μου σπίτι πχ, με 100% led φωτισμό, inverter ψυγείο, κλιματιστικό (στους 21) και πλυντήριο ρούχων, ένα μισαωράκι αντίσταση ηλεκτρικού θερμ. και ένα μισάωρο άναμμα εστιών κουζίνας, κυμαίνομαι στις 15-20 kw ΤΟ ΠΟΛΥ. Καλοκαίρι, αν δεν έχει καύσωνα να μπουμπουνάω κλιματιστικό μπορεί να πέφτω και κάτω από τις 8. Αν έμενα με άλλο ένα άτομο, άντε να πήγαινα στα 20 kw σταθερά λόγω παραπάνω ανάγκης για ζεστό νερό και μαγείρεμα. Στον αντίποδα, ό,τι ΔΕΝ είναι τα προαναφερόμενα μέρη (Β + Ν Προάστια Αθήνας με πληθυσμό 1-2εκ, Β' Θεσσαλονίκης με πληθυσμό 0,5 εκ. και σχεδόν οοοολη η rural χώρα με πληθυσμό τουλ. 2-3 εκ), η κάλυψη με Φ/Β μπορεί ανέτως να φτάσει το 60-70 και, γιατί όχι, με μία ανεμογεννήτρια ενδεχομένως, σε περιπτώσεις και το 100% ή και άνω του 100%, με συνέπεια αποθήκευση ή προώθηση ή ανταλλαγή ενέργειας με τους γείτονες. Αυτό που οι γνωρίζοντες τα Ευρωπαϊκά βλέπουμε συχνά σε προτάσεις πολιτικής ως "ενεργειακές κοινότητες". Οπότε δε θα μου φαινόταν καθόλου περίεργο σε ένα πληθυσμό 10εκ, τα 5εκ να καλύπτουν 15% των αναγκών τους από ΦΒ και τα άλλα 5εκ να καλύπτουν το 70%, οπότε σε ένα Μ.Ο. οικιακής χρήσης να καλύπτουμε τις μισές μας εθνικές ανάγκες χωρίς καν να βάλουμε στο παιχνίδι τα "μεγάλα" αιολικά και φωτοβολταϊκά ή το δίκτυο παραγωγής και διανομής ενέργειας εν γένει. Φυσικά, ο ανωτέρω υπολογισμός δεν πιάνει βιομηχανίες, γραφεία, μωλς, υπουργεία και άλλες ενεργοβόρες δομές. Ούτε καν φούρνους , ζαχαροπλαστεία και σουπερ-μάρκετ. Εκεί είναι ακόμα ψιλο-άλυτα τα ζητήματα και γι' αυτά θα πάμε χρόνια ακόμα με κάποιο ποσοστό καύσης υδρογονανθράκων στο ενεργειακό μείγμα. Αλλά από άποψη οικιακής κατανάλωσης, υπάρχει τεχνολογία, χώρος, κλίμα και Ευρωπαϊκή - Εθνική διάθεση αρκετή ώστε όσοι είμαστε μερακλήδες και έχουμε (λίγα) λεφτά στην άκρη, να σκεφτόμαστε σοβαρά τέτοιες επενδύσεις, γιατί μιλάμε για πλήρη αυτονομία και οικονομία, χωρίς καν να βάλουμε στο τραπέζι τα πρασινάλογα της οικολογίας και της ενεργειακής μετάβασης (στην πραγματικότητα βάζουμε τους Κινέζους να μας παράγουν ΦΒ, ινβερτερ και μπαταρίες με... κάρβουνο και όλα τα πιθανά βαρέα/βρωμερά μέταλλα). Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από qwertyuiop2 1
mechpanos Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, kanesaxo είπε Και γω συμφωνώ με τζοσουα. Προφανώς και είναι η βεβαίωση ΤΑΠ. Διοτι μ'αυτη πιστοποιεί ο δήμος οτι ΔΕΝ οφείλεις σε αυτόν τέλη. Και λογικό που σου ζητάνε στοιχεία νομίμότητας, γιατι ο δήμος την εκδίδει για μεταβίβαση ακινήτου και πρέπει να συμφωνούν τα εμβαδά που αναλύονται σ'αυτον, με ΟΑ ή/και τακτοποιήση. Τώρα, οτι ενας δήμος ζητά ΗΤΚ, είναι οντως λιγο τραβηγμένο, αλλά ενισχύει ακόμη περισσότερο το άνωθεν. Οπλίσου με υπομονή, τα γραφεία ΤΑΠ αργούν (συνήθως). Το έντυπο με τα έγγραφα που συνυποβάλλονται λέει "2.2 Βεβαίωση δημοτικών τελών, φόρων, κλπ. από τον οικείο Δήμο" Από πού προκύπτει ότι αυτή είναι η βεβαίωση μή οφειλής ΤΑΠ και Δημοτικών Τελών ; Σας είπα τί είναι και τί το θέλει ο ΔΕΔΔΗΕ, αν και κανονικά και ειδικά σε net metering που αφορά σε υφιστάμενη παροχή (ούτε καν νέα) δεν θα έπρεπε να το ζητάει. Αλλά το χαρτί είναι γενικό, αφορά όλες τις ενεργοποιήσεις ΑΠΕ. Γι' αυτό είπα να μιλήσει ο TS με τον μηχανικό του που έχει και την ευθύνη των χαρτιών προς τον ΔΕΔΔΗΕ, αν είναι απαιτούμενο ή όχι. 1 ώρα πριν, AristidisZ είπε Από εκεί και πέρα όμως, φοβάμαι ότι δυστυχώς τεχνικά με την εικόνα που έχουμε στις μεγαλουπόλεις είναι αδύνατον να πιάσουμε αξιοπρεπή ποσοστά σε παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο, τουλάχιστον από τα σπίτια Σωστός. Επειδή είμαι σε ίδια φάση και μάλιστα, έχω πρόσβαση σε τζαμπέ τα μισά υλικά ενός Φ/Β (τζάμπα πάνελ, καλώδια, βάσεις, μόνο το inverter θα πλήρωνα) αλλά έχω ελλιπή χώρο και τρομερές σκιάσεις από γύρω κτίρια... Η λύση που βλέπω, είναι ο θεσμός των ενεργειακών κοινοτήτων.
kanesaxo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, mechpanos είπε Το έντυπο με τα έγγραφα που συνυποβάλλονται λέει "2.2 Βεβαίωση δημοτικών τελών, φόρων, κλπ. από τον οικείο Δήμο" Από πού προκύπτει ότι αυτή είναι η βεβαίωση μή οφειλής ΤΑΠ και Δημοτικών Τελών ; γιατί μόνον αυτή μπορεί να δώσει ο δήμος και αυτό προκύπτει με τη λογική, οταν μιλάμε για δημοτικά τέλη. αν χρειάζεται ή οχι, αν καλώς απαιτείται ή οχι, ειναι άλλη κουβέντα.
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, qwertyuiop2 είπε Στον αντίποδα, ό,τι ΔΕΝ είναι τα προαναφερόμενα μέρη (Β + Ν Προάστια Αθήνας με πληθυσμό 1-2εκ, Β' Θεσσαλονίκης με πληθυσμό 0,5 εκ. και σχεδόν οοοολη η rural χώρα με πληθυσμό τουλ. 2-3 εκ), η κάλυψη με Φ/Β μπορεί ανέτως να φτάσει το 60-70 και, γιατί όχι, με μία ανεμογεννήτρια ενδεχομένως, σε περιπτώσεις και το 100% ή και άνω του 100%, με συνέπεια αποθήκευση ή προώθηση ή ανταλλαγή ενέργειας με τους γείτονες. Αυτό που οι γνωρίζοντες τα Ευρωπαϊκά βλέπουμε συχνά σε προτάσεις πολιτικής ως "ενεργειακές κοινότητες". Ναι, εδώ ο κόσμος φεύγει από την επαρχία γιατί δεν έχει να φάει, θα γεμίσουν τα σπίτια με φωτοβολταϊκά... Ακόμα και σε μικρές επαρχιακές πόλεις, η δόμηση δεν επιτρέπει εγκατάσταση Φ/Β Στα χωριά δε (ή έστω σε μικρές κωμοπόλεις), είμαι 99.9% σίγουρος ότι η κατανάλωση σε ηλεκτρική ενέργεια είναι σημαντικά μικρότερη από ότι στον αστικό ιστό Τέλος πάντων, δεν θα κάτσω να τσακωθώ, κατά τη δική μου γνώμη αυτό το νούμερο που λες δεν υπάρχει ουδεμία πιθανότητα να το δούμε στην Ελλάδα, εσύ το παρουσιάζεις ως δεδομένο Ο χρόνος θα δείξει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα