malakudi Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 6/1/2023 στις 9:09 ΜΜ, IKARIWTHS είπε Καλησπερα σε ολους ,θα σας περιγράψω αυτο που θελω να πετυχω ωστε να μου κάνετε κάποια σωστη πρόταση . Κατι δεν εχω καταλαβει καλά με τα ινβερτερ και οποτε καταληγω σε μοντελο και μιλαω με τον πωλητη με αποτρέπει. Το σπίτι ειναι μονοκατοικία στην Αθήνα με κεραμοσκεπή 80 τμ και 100τμ ταράτσα την οποια δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω . Το σπίτι δεν εχει καμία παρανομία Το ρεύμα ειναι τριφασικο το ρολοι ψηφιακο , και οι ανάγκες του σπιτιού ειναι 8.500 kw τον χρόνο . Η θέρμανση γίνεται με αντλία θερμότητας τριφασική. Εχω 4.240kw πανελ που θα μπουν στην κεραμοσκεπη και σε λιγο θα εχω στα χερια μου 10 gel μπαταριες . Ψαχνω ινβερτερ για τριφασικο ρευμα ,θελω την ημερα να τραβαω απο τα πανελ και οτι περισσεύει να το στελνει στις μπαταριες .Τη νυχτα να χαλαω το 20% των μπαταριων και μετα απο δεη .Αν χρειαζεται να φορτιζει τις μπαταριες απο δεη. Οταν υπαρχει διακοπη ρευματος να μην το καταλαβαινω. Δεν προτιμώ να συνεργαστώ με Δεδηε για net metering διοτι πιστεύω οτι θα καθυστερήσουν να δώσουν έγκριση , ενω εγω θελω να τελειώνω μέχρι το πασχα .Αν γίνεται να φτιάξω το σύστημα και να το δουλεύω πριν δωσει την έγκριση η Δεδηε τοτε δεν εχω πρόβλημα. Με οσους εχω μιλήσει μέχρι στιγμής με εχουν συμβουλέψει να αγοράσω μονοφασικο ινβερτερ και να το δουλευω σε περιπτωση διακοπής ρεύματος . Εγω θα ηθελα να χρησιμοποιω το ρευμα που παραγω και το βραδυ να εχω της δεη και σε περίπτωση διακοπης απλα να μην πεφτει το ρευμα. Υπάρχει net metering με ups?Αυτο ταιριαζει η υβριδικο ?πιστευω οτι θα εχω προβλημα αν το ψηφιακο ρολοι γυρισει αναποδα και ετσι ψαχνω για zero feed in. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι μπερδεμενος . Καθε βοήθεια καλοδεχούμενη . Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις αυτό και να έχεις και backup. Γενικά οι τριφασικοί inverters που μπορούν να δουλέψουν σε backup σαν τριφασικοί είναι ελάχιστοι, βασικά ο εξής ένας, ο Multiplus II της Victron (και τα ακριβότερα αντίστοιχα μοντέλα). Ο Victron δημιουργεί micro-grid και τροφοδοτούνται συνέχεια τα φορτία από αυτό το micro-grid. Συνδυάζει και μπαταρίες και πάνελ και το ρεύμα του δικτύου (αλλά και τυχόν γεννήτριες κτλ) για να τροφοδοτεί αυτό το micro-grid. Απ' ότι όμως είχα μιλήσει με δύο installers και με την αντιπροσωπεία, κανείς δεν αναλάμβανε να κάνει τέτοια σύνδεση γιατί δεν έχουν τις σχετικές πιστοποιήσεις για island mode και zero export. Μπορείς φυσικά να τα βάλεις αλλά κανείς δε θα υπογράψει για να μπουν κι αν γίνει η στραβή θα έχεις την ευθύνη. Όπου στραβή, σε διακοπή ρεύματος για επισκευή του δικτύου, να γυρίσεις πίσω ρεύμα και να σκοτώσεις κάποιον τεχνικό. Μετά υπάρχουν τριφασικοί hybrid inverters που είναι AC coupled και όταν πέσει το ρεύμα, μετατρέπονται σε μονοφασικούς. Οπότε θα πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα τον πίνακά σου ώστε τα τριφασικά φορτία να εξαιρούνται στο backup mode, να εξαιρούνται και κάποια πολύ ενεργοβόρα μονοφασικά φορτία (γιατί όταν γυρίζει σε backup mode έχει το 1/3 της ισχύος - πχ από 10KVA πέφτει στα 3,3 KVA), και όταν γυρίσει σε backup να τροφοδοτεί μόνο τα χαμηλά φορτία (φώτα - τηλεόραση - ψυγείο κτλ). Ένα τέτοιο σύστημα είναι της Huawei, υπάρχουν κι άλλα. Ο Huawei θέλει τις δικές του μπαταρίες λιθίου, δε παίζει με gell. Η αλλαγή σε backup δεν είναι ακαριαία, αλλά μετά από κάποια sec, αφού πρέπει να γίνει η "αλλαγή" από το τριφασικό σε μονοφασικό. Το ίδιο κι όταν έρχεται το ρεύμα, πάλι γίνεται για λίγο διακοπή για να γυρίσει από μονοφασικό σε τριφασικό. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου 2023 από malakudi
georgexx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Βλέπω ότι η παραγωγή ενός συστήματος 5kw μπορεί να δώσει μέχρι 8500 kw ετήσια,στο περίπου,και νομίζω ότι οι καλύτεροι μήνες είναι μετά τον Μάρτιο.Το δικό μου το σύστημα είναι σε λειτουργία τους τελευταίους 2 μήνες και αφορά περιοχή της Θεσσαλονίκης στα 5kw,θα ήθελα αν έχεις κάποιος αποτελέσματα να τα παρουσιάσει για να κάνουμε μια σύγκριση πόσο αποδοτικά είναι σε σχέση με άλλη περιοχή της Ελλάδας η και με την ιδια 2
IKARIWTHS Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, malakudi είπε Υπάρχουν δύο τρόποι να το κάνεις αυτό και να έχεις και backup. Γενικά οι τριφασικοί inverters που μπορούν να δουλέψουν σε backup σαν τριφασικοί είναι ελάχιστοι, βασικά ο εξής ένας, ο Multiplus II της Victron (και τα ακριβότερα αντίστοιχα μοντέλα). Ο Victron δημιουργεί micro-grid και τροφοδοτούνται συνέχεια τα φορτία από αυτό το micro-grid. Συνδυάζει και μπαταρίες και πάνελ και το ρεύμα του δικτύου (αλλά και τυχόν γεννήτριες κτλ) για να τροφοδοτεί αυτό το micro-grid. Απ' ότι όμως είχα μιλήσει με δύο installers και με την αντιπροσωπεία, κανείς δεν αναλάμβανε να κάνει τέτοια σύνδεση γιατί δεν έχουν τις σχετικές πιστοποιήσεις για island mode και zero export. Μπορείς φυσικά να τα βάλεις αλλά κανείς δε θα υπογράψει για να μπουν κι αν γίνει η στραβή θα έχεις την ευθύνη. Όπου στραβή, σε διακοπή ρεύματος για επισκευή του δικτύου, να γυρίσεις πίσω ρεύμα και να σκοτώσεις κάποιον τεχνικό. Μετά υπάρχουν τριφασικοί hybrid inverters που είναι AC coupled και όταν πέσει το ρεύμα, μετατρέπονται σε μονοφασικούς. Οπότε θα πρέπει να ρυθμίσεις κατάλληλα τον πίνακά σου ώστε τα τριφασικά φορτία να εξαιρούνται στο backup mode, να εξαιρούνται και κάποια πολύ ενεργοβόρα μονοφασικά φορτία (γιατί όταν γυρίζει σε backup mode έχει το 1/3 της ισχύος - πχ από 10KVA πέφτει στα 3,3 KVA), και όταν γυρίσει σε backup να τροφοδοτεί μόνο τα χαμηλά φορτία (φώτα - τηλεόραση - ψυγείο κτλ). Ένα τέτοιο σύστημα είναι της Huawei, υπάρχουν κι άλλα. Ο Huawei θέλει τις δικές του μπαταρίες λιθίου, δε παίζει με gell. Η αλλαγή σε backup δεν είναι ακαριαία, αλλά μετά από κάποια sec, αφού πρέπει να γίνει η "αλλαγή" από το τριφασικό σε μονοφασικό. Το ίδιο κι όταν έρχεται το ρεύμα, πάλι γίνεται για λίγο διακοπή για να γυρίσει από μονοφασικό σε τριφασικό. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου ,κοίταζα στην αρχή για 3χeasy solar της victron αλλά πάει πανάκριβα ,τώρα σκέφτομαι τους deye .Αφού διαβασα αυτά που έγραψες μου δημιουργήθηκε μια απορία .Αν το ινβερτερ γίνει μονοφασικο η τριφασική αντλία θερμότητας που έχω ,υπάρχει πιθανότητα να χαλασει αν δέχεται ρεύμα στην μια φάση μόνο ;
malakudi Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε μου ,κοίταζα στην αρχή για 3χeasy solar της victron αλλά πάει πανάκριβα ,τώρα σκέφτομαι τους deye .Αφού διαβασα αυτά που έγραψες μου δημιουργήθηκε μια απορία .Αν το ινβερτερ γίνει μονοφασικο η τριφασική αντλία θερμότητας που έχω ,υπάρχει πιθανότητα να χαλασει αν δέχεται ρεύμα στην μια φάση μόνο ; Θα γίνει έτσι ο πίνακάς σου που όταν γυρνάει σε backup, η αντλία δε θα παίρνει ρεύμα. Η αντλία θα παίρνει ξανά ρεύμα όταν αποκατασταθεί η διακοπή. Δες και τον Sungrow hybrid που υποστηρίζει 3-phase backup χωρίς micro-grid. https://en.sungrowpower.com/productDetail/2702 και πάλι όμως η αντλία σου είναι αδύνατο να είναι συνδεδεμένη στα backup loads. Εκεί βάζεις ποιο χαμηλά φορτία. Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από malakudi
filarhos Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, georgexx είπε Βλέπω ότι η παραγωγή ενός συστήματος 5kw μπορεί να δώσει μέχρι 8500 kw ετήσια,στο περίπου,και νομίζω ότι οι καλύτεροι μήνες είναι μετά τον Μάρτιο.Το δικό μου το σύστημα είναι σε λειτουργία τους τελευταίους 2 μήνες και αφορά περιοχή της Θεσσαλονίκης στα 5kw,θα ήθελα αν έχεις κάποιος αποτελέσματα να τα παρουσιάσει για να κάνουμε μια σύγκριση πόσο αποδοτικά είναι σε σχέση με άλλη περιοχή της Ελλάδας η και με την ιδια Το δικό μου: 8,75kw Αθήνα ΒΠ Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2023 από filarhos 3 1
Aurumnus Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 17 ώρες πριν, georgexx είπε Βλέπω ότι η παραγωγή ενός συστήματος 5kw μπορεί να δώσει μέχρι 8500 kw ετήσια,στο περίπου,και νομίζω ότι οι καλύτεροι μήνες είναι μετά τον Μάρτιο.Το δικό μου το σύστημα είναι σε λειτουργία τους τελευταίους 2 μήνες και αφορά περιοχή της Θεσσαλονίκης στα 5kw,θα ήθελα αν έχεις κάποιος αποτελέσματα να τα παρουσιάσει για να κάνουμε μια σύγκριση πόσο αποδοτικά είναι σε σχέση με άλλη περιοχή της Ελλάδας η και με την ιδια Μπορείς να βάλεις και τις παραγωγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου;
georgexx Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2023 4 ώρες πριν, Aurumnus είπε Μπορείς να βάλεις και τις παραγωγές Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου; Νοεμβρίου έχω τον μισό, γιατί τότε ξεκίνησε,και όπως θα δεις είχε αρκετές μέρες με βροχή,θα ανεβάσω και μια ημέρας(σημερινή) να δεις ποιες ώρες είναι πιο παραγωγικά. 2
Aurumnus Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, georgexx είπε Νοεμβρίου έχω τον μισό, γιατί τότε ξεκίνησε,και όπως θα δεις είχε αρκετές μέρες με βροχή. Αυτό ήθελα να δω! Το 20ήμερο από τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Μας πέθανε στη συννεφιά εδώ στην Αθήνα (υποθέτω και σε εσάς πάνω στην Θεσσαλονίκη μία από τα ίδια;). Αν και σε εμάς δεν έβρεξε. Η αντίσταση του ηλιακού δούλεψε υπερωρίες. Βλέπω πως παρόλη τη συννεφιά, εκείνες τις ημέρες είχες ημερήσια παραγωγή από 1 έως 4 kWh! Εγώ θεωρούσα ότι η παραγωγή θα ήταν στο 0. Net Metering έχεις; Μονοφασικό; 3 ώρες πριν, georgexx είπε θα ανεβάσω και μια ημέρας(σημερινή) να δεις ποιες ώρες είναι πιο παραγωγικά. Η παραγωγή σου γιατί είναι έτσι πεσμένη μέχρι λίγο πριν τις 10:00 και μετά απότομα ανεβαίνει; Κάποιο εμπόδιο κρύβει μέρος των πάνελ; Το «δόντι» πριν τις 16:00, περαστικό σύννεφο;
georgexx Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, Aurumnus είπε Αυτό ήθελα να δω! Το 20ήμερο από τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Μας πέθανε στη συννεφιά εδώ στην Αθήνα (υποθέτω και σε εσάς πάνω στην Θεσσαλονίκη μία από τα ίδια;). Αν και σε εμάς δεν έβρεξε. Η αντίσταση του ηλιακού δούλεψε υπερωρίες. Βλέπω πως παρόλη τη συννεφιά, εκείνες τις ημέρες είχες ημερήσια παραγωγή από 1 έως 4 kWh! Εγώ θεωρούσα ότι η παραγωγή θα ήταν στο 0. Net Metering έχεις; Μονοφασικό; Η παραγωγή σου γιατί είναι έτσι πεσμένη μέχρι λίγο πριν τις 10:00 και μετά απότομα ανεβαίνει; Κάποιο εμπόδιο κρύβει μέρος των πάνελ; Το «δόντι» πριν τις 16:00, περαστικό σύννεφο; Ακριβώς Net metering μονοφασικό είναι.Εχει ένα σπίτι πιο ψηλά από εμένα για αυτό και η απότομη καμπύλη,θέλω να πιστεύω ότι προς το καλοκαίρι θα είναι καλύτερα τα πράγματα γιατί αλλάζει λίγο η ανατολή και το προσπερνάει ελαφρώς.Θα δείξει.Πιθανοτατα σύννεφο όπως ειπεςΤο σύστημα μπήκε με το εξοικονομώ,οπότε πρακτικά δεν μου κόστισε αρκετά, δυστυχώς λόγω ανατιμήσεων στο τέλος μπήκε άλλο ινβερτερ από αυτό που είχα υπολογίσει.Η μάρκα του είναι azzuro, υποτίθεται ιταλικό,θα δείξει πόσο αξιόπιστο είναι. 1
christos_uoa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Μια ερώτηση προς τους φίλους με τα γραφήματα. Πως τα βγάζετε αυτά δηλαδή πως έχετε πρόσβαση στον μετρητή ή στο inverter σας και βλέπετε τις παραγωγές? Σας έχουν δώσει κάποιο λογισμικό για το PC σας και αν ναι πως επικοινωνεί το PC με το σύστημα παραγωγής?. Κάνω τη Δευτέρα εγκατάσταση net metering μονοφασικό και σας ρωτάω να δω αν έρχεται συγκεκριμένο λογισμικό με τον εξοπλισμό ή το ζητάω εγώ με κάποιο τρόπο να έχω πρόσβαση σε τέτοια γραφήματα. Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2023 από christos_uoa
mechpanos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Aurumnus είπε Αυτό ήθελα να δω! Το 20ήμερο από τέλη Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Μας πέθανε στη συννεφιά εδώ στην Αθήνα (υποθέτω και σε εσάς πάνω στην Θεσσαλονίκη μία από τα ίδια;). Αν και σε εμάς δεν έβρεξε. Η αντίσταση του ηλιακού δούλεψε υπερωρίες. Βλέπω πως παρόλη τη συννεφιά, εκείνες τις ημέρες είχες ημερήσια παραγωγή από 1 έως 4 kWh! Εγώ θεωρούσα ότι η παραγωγή θα ήταν στο 0. Net Metering έχεις; Μονοφασικό; Η παραγωγή σου γιατί είναι έτσι πεσμένη μέχρι λίγο πριν τις 10:00 και μετά απότομα ανεβαίνει; Κάποιο εμπόδιο κρύβει μέρος των πάνελ; Το «δόντι» πριν τις 16:00, περαστικό σύννεφο; Μην κοιτάς μέρα - μέρα...Ούτε καν μήνα, ειδικά για τους χειμερινούς, γιατί αναλόγως των καιρικών συνθηκών, μεταβάλλονται πολύ οι παραγωγές. Από Μάρτιο - Οκτώβρη/Αρχές Νοέμβρη, που είναι και μεγάλη ημέρα και σχετικά καλές οι καιρικές συνθήκες, να κοιτάς να είσαι μέσα στα προβλεπόμενα όρια της παραγωγής σου, στα οποία παίζει ρόλο βέβαια η θέση της εγκατάστασης, προσανατολισμός, κλίση, σκιάσεις, κλπ! 1
georgexx Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, christos_uoa είπε Καλημέρα. Μια ερώτηση προς τους φίλους με τα γραφήματα. Πως τα βγάζετε αυτά δηλαδή πως έχετε πρόσβαση στον μετρητή ή στο inverter σας και βλέπετε τις παραγωγές? Σας έχουν δώσει κάποιο λογισμικό για το PC σας και αν ναι πως επικοινωνεί το PC με το σύστημα παραγωγής?. Κάνω τη Δευτέρα εγκατάσταση net metering μονοφασικό και σας ρωτάω να δω αν έρχεται συγκεκριμένο λογισμικό με τον εξοπλισμό ή το ζητάω εγώ με κάποιο τρόπο να έχω πρόσβαση σε τέτοια γραφήματα. Τα γραφήματα τα παίρνουμε από το ινβερτερ,το δικό μου είναι συνδεδεμένο με WiFi και έχει μια εφαρμογή που δείχνει την παραγωγή.Λογικα τα νεότερα μοντέλα έχουν,απλώς πρέπει να προσέξεις να συμπεριλαμβάνεται το module για σύνδεση στο ίντερνετ,ειτε μέσω wifi είτε μέσω ethernet ,όπως σε βολεύει.Κανε μια αναζήτηση για το ινβερτερ που θα βάλεις τι εφαρμογή εχει
christos_uoa Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgexx είπε Τα γραφήματα τα παίρνουμε από το ινβερτερ,το δικό μου είναι συνδεδεμένο με WiFi και έχει μια εφαρμογή που δείχνει την παραγωγή.Λογικα τα νεότερα μοντέλα έχουν,απλώς πρέπει να προσέξεις να συμπεριλαμβάνεται το module για σύνδεση στο ίντερνετ,ειτε μέσω wifi είτε μέσω ethernet ,όπως σε βολεύει.Κανε μια αναζήτηση για το ινβερτερ που θα βάλεις τι εφαρμογή εχει Αυτό έχουνε στην αίτηση GROWATT MIC 750-3300 TL-X. Διαβάζοντας τα specs ότι interfaces WiFi και LAN είναι optional οπότε μάλλον θα πρέπει να το ζητήσω extra. Από όσο κατάλαβα πρέπει να βάλω κάτι τέτοιο https://www.ginverter.com/products/shinewifi-gprs-f Ξέρετε κανένα κόστος στο περίπου? Edit: Επαλήθευσα ότι είναι μέσα στην προσφορά το wifi module οπότε άκυρες οι ερωτήσεις μου. Αναμένοντας την εγκατάσταση τη Δευτέρα... Επεξ/σία 20 Ιανουαρίου 2023 από christos_uoa
christos_uoa Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Καλημέρα σας. Η ερώτηση προς τους φίλους με net metering. Έχω κάνει την εγκατάσταση και είμαι έτοιμος για την ενεργοποίηση της σύνδεσης. Μου έδωσαν (ο κατασκευαστής μου) να συμπληρώσω μια "ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ / ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ" προς την ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτή αναφέρονται και μια σειρά δικαιολογητικών που πρέπει να μαζέψω. Μεταξύ άλλων το ένα δικαιολογητικό είναι "Βεβαίωση δημοτικών τελών, φόρων, κλπ. από τον οικείο Δήμο". Πήρα τηλέφωνο στο Δήμο και τους ζήτηση την παραπάνω βεβαίωση. Μου απαντάνε ότι δέχονται συγκεκριμένες αιτήσεις και ουσιαστικά πρέπει να κάνω μια νέα αίτηση "ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ)" και σε αυτή μου ζητάνε όλα τα δικαιολογητικά για νέα σύνδεση ήτοι: ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΔΕΗ & ΦΩΤ/ΠΙΑ ΗΛΕΚΤΡ. ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΤΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Ε-9 ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΥΧΟΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Τους εξήγησα ότι έχω σύνδεση και θέλω για net metering (δεν καταλαβαν τι είναι αυτό) αλλά ήταν ανένδοτοι. Έτσι πράξατε και εσείς, την ίδια διαδικασία/δικαιολογητικά σας ζήτησαν από τον Δήμο ή λάθος το έχουν καταλάβει εδώ? Εγώ πίστευα ότι θα μπορούσα να πάω στο Δήμο να τους πω το ΑΦΜ μου και να μου δώσουν μια βεβαίωση ότι δεν χρωστάω κάτι.
Aurumnus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 39 λεπτά πριν, christos_uoa είπε Καλημέρα σας. Η ερώτηση προς τους φίλους με net metering. Έχω κάνει την εγκατάσταση και είμαι έτοιμος για την ενεργοποίηση της σύνδεσης. Μου έδωσαν (ο κατασκευαστής μου) να συμπληρώσω μια "ΔΗΛΩΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ / ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ" προς την ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτή αναφέρονται και μια σειρά δικαιολογητικών που πρέπει να μαζέψω. Μεταξύ άλλων το ένα δικαιολογητικό είναι "Βεβαίωση δημοτικών τελών, φόρων, κλπ. από τον οικείο Δήμο". Πήρα τηλέφωνο στο Δήμο και τους ζήτηση την παραπάνω βεβαίωση. Μου απαντάνε ότι δέχονται συγκεκριμένες αιτήσεις και ουσιαστικά πρέπει να κάνω μια νέα αίτηση "ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ (ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ)" και σε αυτή μου ζητάνε όλα τα δικαιολογητικά για νέα σύνδεση ήτοι: ΑΡΙΘΜΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΔΕΗ & ΦΩΤ/ΠΙΑ ΗΛΕΚΤΡ. ΣΧΕΔΙΟΥ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΚΑΤΟΨΕΩΝ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ Ε-9 ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΥΧΟΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ Τους εξήγησα ότι έχω σύνδεση και θέλω για net metering (δεν καταλαβαν τι είναι αυτό) αλλά ήταν ανένδοτοι. Έτσι πράξατε και εσείς, την ίδια διαδικασία/δικαιολογητικά σας ζήτησαν από τον Δήμο ή λάθος το έχουν καταλάβει εδώ? Εγώ πίστευα ότι θα μπορούσα να πάω στο Δήμο να τους πω το ΑΦΜ μου και να μου δώσουν μια βεβαίωση ότι δεν χρωστάω κάτι. Δηλαδή σου ζητάνε να πληρώσεις κερατιάτικα ένα σωρό έξτρα χρήματα σε μηχανικό... ή να πληρώσεις σε αυτούς «γρηγορόσημο». Μια χαρά. 🙃
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα