IKARIWTHS Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπερα σε ολους ,θα σας περιγράψω αυτο που θελω να πετυχω ωστε να μου κάνετε κάποια σωστη πρόταση . Κατι δεν εχω καταλαβει καλά με τα ινβερτερ και οποτε καταληγω σε μοντελο και μιλαω με τον πωλητη με αποτρέπει. Το σπίτι ειναι μονοκατοικία στην Αθήνα με κεραμοσκεπή 80 τμ και 100τμ ταράτσα την οποια δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω . Το σπίτι δεν εχει καμία παρανομία Το ρεύμα ειναι τριφασικο το ρολοι ψηφιακο , και οι ανάγκες του σπιτιού ειναι 8.500 kw τον χρόνο . Η θέρμανση γίνεται με αντλία θερμότητας τριφασική. Εχω 4.240kw πανελ που θα μπουν στην κεραμοσκεπη και σε λιγο θα εχω στα χερια μου 10 gel μπαταριες . Ψαχνω ινβερτερ για τριφασικο ρευμα ,θελω την ημερα να τραβαω απο τα πανελ και οτι περισσεύει να το στελνει στις μπαταριες .Τη νυχτα να χαλαω το 20% των μπαταριων και μετα απο δεη .Αν χρειαζεται να φορτιζει τις μπαταριες απο δεη. Οταν υπαρχει διακοπη ρευματος να μην το καταλαβαινω. Δεν προτιμώ να συνεργαστώ με Δεδηε για net metering διοτι πιστεύω οτι θα καθυστερήσουν να δώσουν έγκριση , ενω εγω θελω να τελειώνω μέχρι το πασχα .Αν γίνεται να φτιάξω το σύστημα και να το δουλεύω πριν δωσει την έγκριση η Δεδηε τοτε δεν εχω πρόβλημα. Με οσους εχω μιλήσει μέχρι στιγμής με εχουν συμβουλέψει να αγοράσω μονοφασικο ινβερτερ και να το δουλευω σε περιπτωση διακοπής ρεύματος . Εγω θα ηθελα να χρησιμοποιω το ρευμα που παραγω και το βραδυ να εχω της δεη και σε περίπτωση διακοπης απλα να μην πεφτει το ρευμα. Υπάρχει net metering με ups?Αυτο ταιριαζει η υβριδικο ?πιστευω οτι θα εχω προβλημα αν το ψηφιακο ρολοι γυρισει αναποδα και ετσι ψαχνω για zero feed in. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι μπερδεμενος . Καθε βοήθεια καλοδεχούμενη . Επεξ/σία 6 Ιανουαρίου 2023 από IKARIWTHS
Aurumnus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Καλησπερα σε ολους ,θα σας περιγράψω αυτο που θελω να πετυχω ωστε να μου κάνετε κάποια σωστη πρόταση . Κατι δεν εχω καταλαβει καλά με τα ινβερτερ και οποτε καταληγω σε μοντελο και μιλαω με τον πωλητη με αποτρέπει. Το σπίτι ειναι μονοκατοικία στην Αθήνα με κεραμοσκεπή 80 τμ και 100τμ ταράτσα την οποια δεν θα ηθελα να χρησιμοποιησω . Το σπίτι δεν εχει καμία παρανομία Το ρεύμα ειναι τριφασικο το ρολοι ψηφιακο , και οι ανάγκες του σπιτιού ειναι 8.500 kw τον χρόνο . Η θέρμανση γίνεται με αντλία θερμότητας τριφασική. Εχω 4.240kw πανελ που θα μπουν στην κεραμοσκεπη και σε λιγο θα εχω στα χερια μου 10 gel μπαταριες . Ψαχνω ινβερτερ για τριφασικο ρευμα ,θελω την ημερα να τραβαω απο τα πανελ και οτι περισσεύει να το στελνει στις μπαταριες .Τη νυχτα να χαλαω το 20% των μπαταριων και μετα απο δεη .Αν χρειαζεται να φορτιζει τις μπαταριες απο δεη. Οταν υπαρχει διακοπη ρευματος να μην το καταλαβαινω. Δεν προτιμώ να συνεργαστώ με Δεδηε για net metering διοτι πιστεύω οτι θα καθυστερήσουν να δώσουν έγκριση , ενω εγω θελω να τελειώνω μέχρι το πασχα .Αν γίνεται να φτιάξω το σύστημα και να το δουλεύω πριν δωσει την έγκριση η Δεδηε τοτε δεν εχω πρόβλημα. Με οσους εχω μιλήσει μέχρι στιγμής με εχουν συμβουλέψει να αγοράσω μονοφασικο ινβερτερ και να το δουλευω σε περιπτωση διακοπής ρεύματος . Εγω θα ηθελα να χρησιμοποιω το ρευμα που παραγω και το βραδυ να εχω της δεη και σε περίπτωση διακοπης απλα να μην πεφτει το ρευμα. Υπάρχει net metering με ups?Αυτο ταιριαζει η υβριδικο ?πιστευω οτι θα εχω προβλημα αν το ψηφιακο ρολοι γυρισει αναποδα και ετσι ψαχνω για zero feed in. Η αληθεια ειναι οτι ειμαι μπερδεμενος . Καθε βοήθεια καλοδεχούμενη . Επειδή έχεις αντλία θερμότητατας και πολύ διαθέσιμο χώρο, αν μπορείς οικονομικά, σκέψου το πολύ σοβαρά για να προσθέσεις περισσότερα kW πάνελ. Δεν θα το μετανιώσεις. Έτσι όπως τα περιγράφεις, χρειάζεσαι αυτόνομο σύστημα με αυτόματη μεταγωγή σε ΔΕΗ (και κατά περίπτωση χειροκίνητη αν χρειαστεί) με τριφασικό Inverter Fronius σε AC Coupling σύστημα. Βέβαια είναι λίγα τα kW των πάνελ για AC Coupling (όχι ότι δεν γίνεται, απλά το κάνουν συνήθως σε συστήματα πάνω από 8-10 kW). Για τα παραπάνω μίλα με MP-Energy. Η άλλη περίπτωση είναι να μπεις στις ομάδες για τα Φ/Β στο Facebook (είναι τέσσερις), και να γράψεις τι θέλεις. Πιθανώς κάποιος θα βρεθεί να σου προτείνει κάποια λύση. Στην ταράτσα έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Aurumnus
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 7 ώρες πριν, Aurumnus είπε Επειδή έχεις αντλία θερμότητατας και πολύ διαθέσιμο χώρο, αν μπορείς οικονομικά, σκέψου το πολύ σοβαρά για να προσθέσεις περισσότερα kW πάνελ. Δεν θα το μετανιώσεις. Έτσι όπως τα περιγράφεις, χρειάζεσαι αυτόνομο σύστημα με αυτόματη μεταγωγή σε ΔΕΗ (και κατά περίπτωση χειροκίνητη αν χρειαστεί) με τριφασικό Inverter Fronius σε AC Coupling σύστημα. Βέβαια είναι λίγα τα kW των πάνελ για AC Coupling (όχι ότι δεν γίνεται, απλά το κάνουν συνήθως σε συστήματα πάνω από 8-10 kW). Για τα παραπάνω μίλα με MP-Energy. Η άλλη περίπτωση είναι να μπεις στις ομάδες για τα Φ/Β στο Facebook (είναι τέσσερις), και να γράψεις τι θέλεις. Πιθανώς κάποιος θα βρεθεί να σου προτείνει κάποια λύση. Στην ταράτσα έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα; Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε.Τα πανελ αυτα ηρθαν σε εξωφρενικα χαμηλη τιμη γιαυτο τα αγορασα .Εχω σκοπο να τα βαλω σε ενα string και οταν ολοκληρωσω το σπιτι να βαλω ακομα 4 kw σε αλλο . AC Coupling σημαινει δυο ινβερτερ?
Joshua21 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 53 λεπτά πριν, IKARIWTHS είπε AC Coupling σημαινει δυο ινβερτερ? "Με τον τρόπο αυτό αν υπάρχει ζήτηση όταν υπάρχει ηλιοφάνεια τα φωτοβολταϊκά τροφοδοτούν απευθείας το φορτίο χωρίς να χρειαστεί να "περάσει" η ενέργεια μέσω των συσσωρευτών γλιτώνοντας τις απώλειες της μετατροπής από DC σε AC." https://www.mp-energy.gr/αυτονομα-συστηματα/βοηθεια/ac-coupling.html Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Joshua21
mechpanos Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε AC Coupling σημαινει δυο ινβερτερ? Σημαίνει ότι ο ινβέρτερ από τα πάνελ δεν δίνει στις μπαταρίες, αλλά στα φορτία της κατοικίας και ό,τι μένει, μετατρέπεται σε συνεχές πάλι για να φορτίσει τις μπαταρίες.
Aurumnus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Σε ευχαριστω για την απαντηση φιλε.Τα πανελ αυτα ηρθαν σε εξωφρενικα χαμηλη τιμη γιαυτο τα αγορασα .Εχω σκοπο να τα βαλω σε ενα string και οταν ολοκληρωσω το σπιτι να βαλω ακομα 4 kw σε αλλο . AC Coupling σημαινει δυο ινβερτερ? Τότε κοίταξε το οπωσδήποτε για AC Coupling. Αν μπορείς οικονομικά φυσικά. Η κατοικία είναι για μόνιμη διαμονή ή για εξοχικό; Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από Aurumnus
IKARIWTHS Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Ναι αλλά δεν κατάλαβα πως γίνεται ,με υβριδικό ινβερτερ ; Με δυο ινβερτερ ; Μονιμη κατοικία είναι Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2023 από IKARIWTHS
Aurumnus Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, IKARIWTHS είπε Ναι αλλά δεν κατάλαβα πως γίνεται ,με υβριδικό ινβερτερ ; Με δυο ινβερτερ ; Μονιμη κατοικία είναι Στην περίπτωση σου με ένα τριφασικό inverter δικτύου. Αλλά δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου, ούτε να πας στον οποιονδήποτε. Θέλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις, που πολύ λίγοι μπορούν στην Ελλάδα. Υπόψην, επειδή έχεις τριφασικό, θες και τρία inverter μπαταριών. Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2023 από Aurumnus
Ihavetheanswers Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα, ερώτηση, σε 500 τμ οικόπεδο εκτός σχεδίου μπορώ να βάλω φωτοβολταϊκά; Πόσα kw θα χωρέσουν (στο περίπου);
tziminhio Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Παιδιά ψάχνομαι και εγώ εδώ και αρκετό καιρό να βάλω πανελ σε μονοκατοικία και να το συνδυασω με αντλία θερμότητας. Περιμένω μηαχανικό να έρθει να το δεί ο οποίος θα είναι και γνωστός. Να με κατευθυνει αρχικά αν μπορεί να μπεί κατι απο τα 2 και αν με συμφέρει κλπκλπ. Πριν λίγο που μιλήσαμε και αφού τον ρώτησα για το πρόγραμμα που αναμένεται να βγεί, μου είπε οτι πριν περιπου 2 εβδομάδεςπαρακολούθησε ενα σεμινάριο του υπουργείου και εκεί ενημερώθηκε οτι θα επιδοτηθούν τα προγράμματα με μπαταρία και οχι το net metering διότι αυτό δεν συμφέρει πλεόν την ΔΕΗ διότι μπουκώνει το δίκτυο κυρίως τους μήνες όπως τον Αύγουστο που λείπουν όλοι. Θα τα συζητήσουμε και αποκοντά αναλυτικα. Γνωρίζετε κάτι τέτοιο εσείς?
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, tziminhio είπε Παιδιά ψάχνομαι και εγώ εδώ και αρκετό καιρό να βάλω πανελ σε μονοκατοικία και να το συνδυασω με αντλία θερμότητας. Περιμένω μηαχανικό να έρθει να το δεί ο οποίος θα είναι και γνωστός. Να με κατευθυνει αρχικά αν μπορεί να μπεί κατι απο τα 2 και αν με συμφέρει κλπκλπ. Πριν λίγο που μιλήσαμε και αφού τον ρώτησα για το πρόγραμμα που αναμένεται να βγεί, μου είπε οτι πριν περιπου 2 εβδομάδεςπαρακολούθησε ενα σεμινάριο του υπουργείου και εκεί ενημερώθηκε οτι θα επιδοτηθούν τα προγράμματα με μπαταρία και οχι το net metering διότι αυτό δεν συμφέρει πλεόν την ΔΕΗ διότι μπουκώνει το δίκτυο κυρίως τους μήνες όπως τον Αύγουστο που λείπουν όλοι. Θα τα συζητήσουμε και αποκοντά αναλυτικα. Γνωρίζετε κάτι τέτοιο εσείς? Αυτό περί "μπουκώματος δικτύου" από net metering δεν ισχύεο, στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο.
tziminhio Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Αυτό περί "μπουκώματος δικτύου" από net metering δεν ισχύεο, στην πραγματικότητα ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μπορεί να μην κταλαβα εγώ σωστά. Πάντως δεν συμφέρει την ΔΕΗ
Joshua21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, tziminhio είπε Μπορεί να μην κταλαβα εγώ σωστά. Πάντως δεν συμφέρει την ΔΕΗ Μια χαρά τη συμφέρει, το ρεύμα που παράγει κάποιος με τα φωτοβολταϊκά του και εγχέει στο δίκτυο δεν ταξιδεύει, το παίρνει η κοντινότερη παροχή που το χρειάζεται, για αυτό ακριβώς ελαφραίνει το δίκτυο. Άσε που τα μεσημέρια του Αυγούστου η ζήτηση ρεύματος είναι στο max, ακριβώς τότε είναι που η ΔΕΗ έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη σε ρεύμα.
mechpanos Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, tziminhio είπε ΔΕΗ διότι μπουκώνει το δίκτυο κυρίως τους μήνες όπως τον Αύγουστο που λείπουν όλοι. Καταρχήν ισχύει, εξαρχής το πρόγραμμα επιδότησης που είχε εξαγγελθεί ανέφερε ότι θα επιδοτηθούν φ/β σε στέγες σε συνδυασμό με μπαταρίες. Το ότι το net-metering δεν συμφέρει την ΔΕΗ, σαφώς και δεν την συμφέρει γιατί μειώνεται ο τζίρος της. Από θέμα δικτύου είναι περίπλοκο...Όταν γίνεται πλήρης χρήση, σαφώς και συμφέρει το δίκτυο το net metering, καθώς ουσιαστικά η παραγωγή εξυπηρετεί απευθείας την κατανάλωση, η ενέργεια στην ουσία δεν προλαβαίνει να εγχυθεί καθόλου στο δίκτυο και όχι μόνο αυτό, "ξεκουράζει" και το δίκτυο, από την μη μεταφορά ίσης μεταφοράς ενέργειας, που θα μετέφερε από τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην κατανάλωση, αν δεν υπήρχε το net metering. Όταν δεν υπάρχει κατανάλωση όμως, και δεν υπάρχουν και γειτονικές καταναλώσεις, δηλαδή υπάρχει μεγάλη περίσσεια ενέργειας από την τοπική παραγωγή προς το δίκτυο, τότε ναι το δίκτυο την ακούει. Φαντάσου τώρα την Αθήνα που έχει, 5 εκατ. νοικοκυριά, τον Αύγουστο γίνονται 1 εκ. και αν γιατί λείπουν όλοι, αν βάλουν πάνω από τους 1 εκ. net metering, τι έχει να γίνει! Η περίσσεια ενέργειας από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα θα αναγκάζει το δίκτυο να διώχνει ενέργεια από τα νοικοκυριά προς τις μονάδες κατανάλωσης και βασικά προς την περιφέρεια (γιατί και οι περισσότερες βιομ. μονάδες είναι κλειστές τον Αύγουστο), ενώ με την δύση του ηλίου θα παρουσιάζεται έλλειμμα ενέργειας και θα πρέπει άμεσα το δίκτυο και οι θερμοηλεκτρικές μονάδες να κληθούν να το καλύψουν, φορτώνοντας το δίκτυο προς την αντίθετη κατεύθυνση -> αυτό ονομάζεται sunset effect. Η τάση λοιπόν πλέον, για να μην υπάρχουν φαινόμενα αστάθειας στο δίκτυο, είναι η επιδότηση της σύζευξης των φωτοβολταϊκών, με κατάλληλα διαστασιολογημένες μπαταρίες...
fredd0 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Κατ αρχας η ΔΕΗ απλα πουλαει ενεργεια, δεν εχει σχεση με το δικτυο. Το δικτυο ειναι θεμα του ΔΕΔΔΗΕ οσο αφορα το φυσικο δικτυο, και του αδμηε οσο αφορα την ενεργεια που κυκλοφορει σε αυτο μπουκωματα υπαρχουν, υπο την εννοια μετασχηματιστων τιγκαρισμενων που δε μπορουν να δεχτουν αλλο φορτιο, και γενικα ο ΔΕΔΔΗΕ τις αναβαθμισεις τις κανει με ταχυτητα χελωνας. τη ΔΕΗ δε τη νοιαζει καθολου το νετ μετερινγκ σου ο ΑΔΜΗΕ εισαγει ελλειμα /εξαγει πλεονασμα συνεχεια, δε του κανει καμια διαφορα αν μπουν ονλαιν φβ και τον αυγουστο εχει πλεονασματα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα