Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε fliaros για τις πληροφορίες αλλά όπως είπα δεν θα κάνω net metering όποτε ας μην πάει εκεί η συζήτηση ,γνωρίζετε κάποιο ινβερτερ να κάνει αυτά που ζητάω ;

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Βρες εναν αξιοπρεπη ηλεκτρολογο/μηχανολογο και κουβεντιασε το. Δεν ειναι θεμα inverter, υπαρχουν zero export devices που μπαινουν πριν τον inventer , υπαρχουν energy meters (πχ) που κανουν το ιδιο

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ φίλε fredd0 αυτό δεν το ήξερα ,αν σου είναι εύκολο μπορείς να μου στείλεις δυο τρεις συσκευές που κάνουν αυτήν την δουλειά να τις μελετήσω ;Οπωσδήποτε θα πάω ξανά σε μηχανικό αλλά θα πάω αφού γνωρίσω τις επιλογές μου .

Δημοσ.
Στις 12/9/2022 στις 3:34 ΜΜ, Vagosman είπε

Μια σημείωση, σε υβριδικά inverter υπάρχει επιλογή απο το μενού να μη γίνεται έγχυση στο δίκτυο. Οπότε εφόσον η εγκατάσταση είναι νόμιμη μπορεί ο παραγωγός να πάρει βεβαίωση/δήλωση απο ΔΕΔΔΗΕ για έγχυση μηδενικής ισχύος στο δίκτυο.

Καλημέρα και πάλι ,αυτό που γράφει ο Vagosman ισχύει για όλα τα υβριδικά ινβερτερ η για κάποιου τύπους ; Αν όντως έχουν επιλογή μη επιστροφής ρεύματος λύνεται το πρόβλημα .Σε περίπτωση που καποιος αναγκαστεί λόγω παλαιότητας να βάλει διαφορετικού τύπου πάνελ και έχει κλασικό ινβερτερ με δυο η και περισσότερα mppt.Απλά συνδέει τα παλιά πάνελ στο ένα mppt του ινβερτερ και τα καινούργια στο άλλο ;Αγοράζει άλλο mppt?η υπάρχει και τρίτο σενάριο ;

Δημοσ.

Αυτό περί υβριδικών με μή επιστροφή, με ενδιαφέρει κι εμένα...γιατί είμαι ακόμα με εργολαβικό ρεύμα, αλλά έχω πρόσβαση σε τζάμπα πάνελ, οπότε μέχρι να ολοκληρώσω εργασίες και να γυρίσω σε κανονική σύνδεση οπότε θα μπορέσω να βάλω στην σύμβαση και net-metering, θα μπορούσα να βάλω ένα ινβέρτερ με 10 πάνελ και ό,τι μειώσω από τον λογαριασμό + ότι με ενδιαφέρει και η παροχή ενέργειας ως back up για λίγη ώρα, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος...επειδή έχω ρολά, πες ότι γίνεται κάτι σεισμός, καταιγίδα πχ και κόβεται το ρεύμα, με απασχολεί το θέμα ασφάλειας, να μπορώ να ανοίξω τα ρολά στο σπίτι!!!

Δημοσ.

Ξερω οτι οι ινβερτερς της victron και ειδικά ο easysolar και ο multiplus κανουν οτι ζηταω αλλα ειναι μονοφασικοι.Σε τριφασικο ποιον εχετε να προτείνετε?

Δημοσ.
1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε

Ξερω οτι οι ινβερτερς της victron και ειδικά ο easysolar και ο multiplus κανουν οτι ζηταω αλλα ειναι μονοφασικοι.Σε τριφασικο ποιον εχετε να προτείνετε?

Έχει και τριφασικούς.

Δημοσ.

Ξέρω ότι βγάζει και τριφασικους αλλά πέραν του easy solar και του multiplus 2 δεν ξέρω αν κάνουν αυτά που θέλω .Ξέρεις να μου πεις ;

Δημοσ.

Εγω ενα μικρο συστηματακι εχω βαλει σπιτι μου, δεν εχω το χωρο σε ταρατσα για πολλα πραματα, να πω τη γνωμη μου ως ασχετος βεβαια..

Η πιο οικονομικη λυση για να δουλευεις και την αντλια ειναι το net metering που ειπωθηκε. Αν οχι οι τριφασικοι ειναι ακριβοι, και θες μπαταριες που δουλευουν σε μεγαλες τασεις που ειναι ακομα ακριβοτερες, πολυ χρημα κατα τη γνωμη μου (εκτος ισως αν το παρεις με επιδοτηση).

Αν ξεχασεις την αντλια, και θες να ταισεις τις αλλες συσκευες σου μεχρι π.χ. 5kw συνολικα την ιδια στιγμη, ισως γινεται να πας σε μια τετοια λυση με μονοφασικο ινβερτερ π.χ. Growatt 5000 (ρωτα ηλεκτρολογο αν μπορεις να το συνδεσεις σε μια φαση και να παιξει σωστα) :

https://www.youtube.com/watch?v=CfTtte2bxx0

Σε αυτο μπορεις να παιξεις χωρις μπαταριες (οπως κανει αυτος στο βιντεο που τα τρωει την ωρα που τα παραγει το φωτοβολταικο, και συμπληρωνει αυτοματα απο δεη ο ινβερτερ αν χρειαζεται), ή με μπαταριες πιο οικονομικες στα 48V (π.χ. 4x12), και σε μια διακοπη θα εχεις και ρευμα για τα φωτα, τα ρολα ή και αλλες συσκευες αναλογα τι μπαταριες θα βαλεις.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα φίλε goapadakis και χρόνια πολλά ,αν ήμουν μόνος στο σπίτι έτσι θα έκανα ,τώρα όμως που υπάρχουν παιδιά πρεπει να βρω την λύση να λειτουργήσει και η αντλια .Τα πάνελ τα εχω και μπαταρίες θα βρω σε λίγο καιρό άρα το μόνο έξοδο είναι ο ινβερτερ 

Επεξ/σία από IKARIWTHS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/12/2022 στις 2:37 ΜΜ, gpapadakis είπε

Εγω ενα μικρο συστηματακι εχω βαλει σπιτι μου, δεν εχω το χωρο σε ταρατσα για πολλα πραματα, να πω τη γνωμη μου ως ασχετος βεβαια..

Η πιο οικονομικη λυση για να δουλευεις και την αντλια ειναι το net metering που ειπωθηκε. Αν οχι οι τριφασικοι ειναι ακριβοι, και θες μπαταριες που δουλευουν σε μεγαλες τασεις που ειναι ακομα ακριβοτερες, πολυ χρημα κατα τη γνωμη μου (εκτος ισως αν το παρεις με επιδοτηση).

Αν ξεχασεις την αντλια, και θες να ταισεις τις αλλες συσκευες σου μεχρι π.χ. 5kw συνολικα την ιδια στιγμη, ισως γινεται να πας σε μια τετοια λυση με μονοφασικο ινβερτερ π.χ. Growatt 5000 (ρωτα ηλεκτρολογο αν μπορεις να το συνδεσεις σε μια φαση και να παιξει σωστα) :

https://www.youtube.com/watch?v=CfTtte2bxx0

Σε αυτο μπορεις να παιξεις χωρις μπαταριες (οπως κανει αυτος στο βιντεο που τα τρωει την ωρα που τα παραγει το φωτοβολταικο, και συμπληρωνει αυτοματα απο δεη ο ινβερτερ αν χρειαζεται), ή με μπαταριες πιο οικονομικες στα 48V (π.χ. 4x12), και σε μια διακοπη θα εχεις και ρευμα για τα φωτα, τα ρολα ή και αλλες συσκευες αναλογα τι μπαταριες θα βαλεις.

Καλός ο inverter αλλά στα χαρακτηριστικά του αναφέρει θερμοκρασία λειτουργίας από 0oC... Αναγκαστικά πρέπει να μπει εντός σπιτιού! 

Screenshot_20221226_195439.jpg

Επεξ/σία από Panos1987
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν βαλεις πανω Lifepo4 μπαταριες, εννοειται οτι θα μπει μεσα γιατι αλλιως και οι μπαταριες κινδυνευουν (εκτος απο κατι ακριβοτερες υλοποιησεις που εχουν αισθητηρα θερμοκρασιας).

Επεξ/σία από gpapadakis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...