zeys13 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 27/1/2022 στις 9:32 ΠΜ, zeys13 είπε Ορίστε ενας λογαριασμός ενός netemetering. Ουσιαστικά γλιτώνεις το κόστος απο τις κιλοβατώρες, ΟΛΑ τα άλλα τα πληρώνεις. Το καλό είναι οτι δε σε απασχολεί η τιμή της κιλοβατώρας, ούτε υπάρχει τιμή αγοράς για τις κιλοβατώρες που παραάγεις απο τη ΔΕΗ. Απλα γίνεται συμψηφισμός έκαψες 1000, παραξες 800, πληρωνεις 200. Εκαψες 1000 παραξες 1200, χαρίζεις 200 στη ΔΕΗ.... Στα διάφορα βλέπεται οτι υπάρχει αρνητικό πρόσημο. Αυτό έχει γίνει γιατί κάθε μήνα απο μόνος μου πληρώνω ενα ποσό στη ΔΕΗ, και το έκανα γιατί ο λογαριασμός έρχετε μια φορά το χρόνο και είναι περίπου 1000 ευρώ σε εμένα ( τη πρώτη φορά μου ήρθε απο μαλακία της ΔΕΗ 1800 ευρώ και με βάρεσε εγκεφαλικό). Τώρα σε 1 μήνα περίπου περιμένω και το νέο λογαριασμό, να δω τι έχει γίνει με τις αυξήσεις και τη περίφημη ρήτρα αναπροσαρμογής. Θεωρώ οτι δεν θα έχω μεγάλη αύξηση, λόγω του οτι οι αυξήσεις είναι στη τιμή της κιλοβατώρας. Στις 10/2/2022 στις 10:15 ΠΜ, zeys13 είπε Ορίστε και ο νέος λογαριασμός, μου ήρθε πριν μια εβδομάδα περίπου. Επειδή είχα κάποια pm, θα γράψω και εδώ κάποια γενικά πράγματα. Ο λογαριασμός λοιπόν είναι 852 και όπως μπορείτε να δείτε έχω προπληρώσει και 226, οπότε φτάνει στα 1078. Θεωρώ οτι είναι πολύ καλά για τις τιμές και τους λογαριασμούς που έρχονται σε όλο το κόσμο. Έχω εγκαταστήσει 4,5kw φ/β, τον υπολογισμό τον έκανε ο μηχανικός, και μου είπε οτι το κλειδί ειναι να βάλεις ενα σύστημα που να καλυπτει τις ανάγκες σου , όχι μικρό για να σου φτάνουν οι kwh, ούτε μεγάλο για να χαρίζεις kw στη δεη. Στο σπίτι υπάρχει αντλια θερμότητας 9 kw, η οποία δεν κλείνει ΠΟΤΕ.Ανοίγει Οκτώβρη και κλείνει Μάρτη για θέρμανση και το καλοκαίρι ανοίγει Ιουνιο και κλείνει Σεπτέμβρη. Μέσα στο σπίτι υπάρχουν 2 φανκοιλ που και αυτα δε κλεινουν ποτε. Υπαρχει και ενα εξτρα κλιματιστικό 18 kw οχι ινβερτερ που και αυτό ανάβει όταν κρυώνει-ζεστένεται το μέλος της οικογένειας που ζει στο κάτω σπίτι, + οτι άλλες καταναλώσεις έχει ενα άτομο (τηλεόραση-ψυγειο-κουζίνα). Γενικώς ναι είμαι ικανοποιημένος, θα ήθελα να είχα βάλει όμως φ/β πριν 10 χρόνια και να πέρνω το κατιτις μου. Αυτό που θα πρέπει να βάλει καλά στο μυαλό του κάποιος είναι οτι και πάλι θα πληρώνει στη ΔΕΗ. Μην τος παραμυθιάζει η κάθε εταιρία οτι δεν θα πληρώνουν τπτ. 18 ώρες πριν, Joshua21 είπε Όντως, δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί κάποιος έναντι μια και το αντίστοιχο πεδίο είναι κενό. Μόλις πρόσεξα όμως ότι αφαιρεί ένα ποσό για "Διάφορα - Δήμος - ΕΡΤ", από αυτό και μόνο είναι σαφές ότι έχει εκδοθεί κιάλλος λογαριασμός... Εχω πει γιατί αυτό το πεδίο ειναι αρνητικό. Βάζω κάθε μήνα ενα ποσό για να μη μου έρθει ο λογαριασμός στα ύψη. Αφού έτσι και αλλιώς στο τέλος ο λογαριασμός θα πληρωθεί. Ξαναλέω λοιπόν οτι δεν εκδίδεται άλλος λογαριασμός, μόνο ένας το χρόνο. Μη βλέπετε φαντάσματα παντού.
georgexx Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 20 Σεπτεμβρίου 2022 Παρόλα αυτά αν κάποιος κάψει παραπάνω από αυτά που παράγει,δεν θα επιδοτηθεί στη τιμή της κιλοβατώρας,λόγω του ετήσιου εκκαθαριστικου λογαριασμου.
mouxaxa Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα σας, Εχει κάποιος εμπειρία από ηλιακούς φορτιστές να προτείνει κάτι; να μπορώ να φορτίζω power Bank (ώστε να μην έχει ενσωματωμένο και ίσως με δεσμεύει). Μέχρι 30-40€ από Ελλάδα ή εξωτερικό (χωρίς τελωνείο).
Sta Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2022 Καλησπέρα σας, Έχω ετήσια κατανάλωση 15.000kwh λογω αντλίας θερμότητας. Έχω κεραμοσκεπη που βλέπει νότο. Τι μπορώ να κανω; φαντάζομαι net metering... πόσα kw και με τι κόστος περιπου; πόσο θα αποδιδει; Ευχαριστώ.
fredd0 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2022 Χοντρικα για Αττικη υπολογιζεις ετησια αποδοση= 1500 x ονομαστικη αποδοση και 1.5ευρω/watt all inclusive εγκατασταση για μια μεση κατασταση και προφανως ανεβαινεις με μπαταριες κλπ Οποτε καπου στα 10Kw θα σου δωσουν 15,000Kwh/χρονο και θα σου κοστισουν καπου γυρω στα 15,000 ευρω 1
Droulas13 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 20/9/2022 στις 8:43 ΠΜ, zeys13 είπε Εχω πει γιατί αυτό το πεδίο ειναι αρνητικό. Βάζω κάθε μήνα ενα ποσό για να μη μου έρθει ο λογαριασμός στα ύψη. Αφού έτσι και αλλιώς στο τέλος ο λογαριασμός θα πληρωθεί. Ξαναλέω λοιπόν οτι δεν εκδίδεται άλλος λογαριασμός, μόνο ένας το χρόνο. Μη βλέπετε φαντάσματα παντού. Αν το κατάλαβα καλά εσύ παρήγαγες συνολικά 6.459 κιλοβατώρες, κατανάλωσες συνολικά 9.742 κιλοβατώρες και στην ΔΕΗ πλήρωσες για προμήθεια την διαφορά, δηλαδή 3.283 κιλοβατώρες. Από τις 9.742 κιλοβατώρες που κατανάλωσες, τις 2.920 τις κατανάλωσες απευθείας κατά την παραγωγή και τις 6.822, οι 3.283 είναι αυτές που πλήρωσες στην ΔΕΗ και οι υπόλοιπες 3.539 είναι η παραγωγή σου, που δεν κατανάλωσες απευθείας και τις πήρες σαν μπαταρία από το δίκτυο. Σωστά; Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2022 από Droulas13
axristos8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω ένα ψυγείο που χρειάζεται 0.550κβ (550w) το 24ωρη βάση 220ν. Πόσο watt πανελ πρέπει να βάλω στο μπαλκόνι μου για να με κάλυψη 24 ώρες?? Αφού εχω μόνο 5με 6 ώρες ηλιοφάνεια και δυνατότητα μπαταρίας; Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2022 από axristos8
Helionar Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Paste as plain text. Ειναι το μόνο που χρειάζεσαι.
axristos8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Έχεις δίκιο , όπως και μια απάντηση αν είχες.😃
fredd0 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 δεν υπαρχει "απαντηση" εξαρταται απο την ηλιοφανεια στο μπαλκονι, και το μεγεθος της μπαταριας εξαρταται απο τον αριθμο ημερων χωρις ηλιοφανεια που θελεις να καλυψεις πρακτικα ενα πανελ, μικρο των 200W, και μια μπαταρια 2 KW θα σε καλυπτει για 4-5 μερες Αθηνας, αλλα αυτο ειναι τελειως μπακαλιστικο.
qwertyuiop2 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Τα 550 που θέλει το ψυγείο σου δεν τα θέλει όλο το 24ωρο, αλλά μόνο όταν ανάβει ο συμπιεστής του. Αυτό σημαίνει ότι το χειμώνα κολλητά με κρύο τοίχο, μπορεί να σου καίει τα μισά από ό,τι το καλοκαίρι σε επαφή με ζεστό τοίχο.
Haldol Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Αν το ψυγείο σου είναι όντως 550W (!!!) κι έχεις τόσες λίγες ώρες ηλιοφάνεια, θες μπόλικα panel, μεγάλες χωρητικότητες σε μπαταρία και μεγαλούτσικο inverter. Αλλά που βρήκες τόσο μεγάλο ψυγείο; Μήπως κάνεις κάτι λάθος;
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Μάλλον εννοεί κατανάλωση 0,550 ΚWh/24ωρο. Ότι και να εννοεί πάντως για να του απαντήσει κάποιος θα χρειαστεί αφενός να δώσει πολύ περισσότερα στοιχεία από όσα δίνει, και αφετέρου να γίνει μελέτη.
axristos8 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ με καλύψατε
Joshua21 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2022 58 λεπτά πριν, axristos8 είπε Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ με καλύψατε Δε κάνει τίποτα, παραμένουμε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα