karthan7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Πρακτικά ένα ακίνητο δημοτικό φόρο + δημοτικά τέλη οφείλει μόνο όταν η παροχή ρεύματος είναι ενεργή. Τώρα στα παραδείγματα σου: α) Θεωρητικά πρέπει να τα πληρώνεις μια και το σπίτι χρησιμοποιείται, πρακτικά δεν τα πληρώνεις, και είναι εντελώς απίθανο να ελεγθείς και εν τέλει να σε βάλουν να τα πληρώσεις. β) Σε αυτή τη περίπτωση δεν πληρώνει ΔΤ + ΔΦ, ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά. ΥΓ: ΤΑΠ πληρώνεται σε κάθε περίπτωση. Εισαι λαθος και με αυτα που εγραψες και στα προηγουμενα ποστ σου δινεις λαθος πληροφοριες σε αυτους που διαβαζουν. Επισης δεν απαντησες αν το σπιτι εχει δηλωθει στο Ε2..... Γραφεις > ""Πρακτικα ένα ακίνητο δημοτικό φόρο + δημοτικά τέλη οφείλει μόνο όταν η παροχή ρεύματος είναι ενεργή."" Λαθος, πρακτικα ενα ακινητο δημοτικο φορο + δημοτικα τελη και ΕΡΤ οφειλει μεχρι να δηλωθει στο Ε2. Αν ΔΕΝ εχει δηλωθει στο Ε2 πληρωνει. Παμε στο "α" . Το οτι εσυ επελεξες να μην τα πληρωνεις ειναι δικο σου θεμα και πραγματικα δεν μου πεφτει λογος. Βαση νομου και απο τι στιγμη που η οικια ΔΕΝ εχει δηλωθει στο Ε2 θα βρεθεις καποια στιγμη που θα χρειαστεις ενα χαρτι απο το δημο για την οικια και θα χρειαστει να πληρωσεις. Σε περιπτωση που εχει δηλωθει η οικια στο Ε2 αλλα καποιος μενει μεσα, εκει μονο απο ρουφιανια μπορουν να σε βρουν. Οποτε , να πας στα λινκ με τα σεντονια και να τα διαβαζεις γιατι στα τελευταια ποστ σου γραφεις το τι κανεις εσυ αλλα αυτο δεν ειναι νομιμο. Ανθρωποι που διαβασαν αυτα που εγραψες θα νομιζαν οτι ""α ωραια... δεν θα πληρωνω ουτε το Δημο κλπ"" και μπορει να φερει σε μπελαδες αλλους ανθρωπους που θελουν να βαλουν φ/β. Αυτά από ανθρώπους που γνωρίζουν και δεν κάνουν ότι θέλουν... 1
Joshua21 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 @karthan7 Κοίτα, η διαφορά ανάμεσα σε σένα και σε μένα είναι ότι εσύ βγάζεις συμπεράσματα με βάση αυτά που βρίσκεις σε διάφορα άρθρα από δω και από κει, ενώ εγώ αναφέρω αυτά που γνωρίζω από πρώτο χέρι. Εσύ φαντάζεσαι πως όταν ζητήσεις βεβαίωση από τον Δήμο σου ζητάνε το Ε2, ενώ εγώ ξέρω από πρώτο χέρι πως δεν στο ζητάνε, φέτος τον Γενάρη ήταν η τελευταία φορά που ζήτησα και πήρα βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση μη ηλεκτροδοτούμενης κατοικίας. Επίσης αυτό που ισχυρίζομαι πέρα από την εμπειρία μου αποδεικνύεται και από την λίστα με τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο Δήμος που ανήκω για να εκδώσει βεβαίωση ΤΑΠ: https://www.e-patras.gr/sites/default/files/files/ΒΕΒΑΙΩΣΗΠΕΡΙΜΗΟΦΕΙΛΗΣΤΑΠ.doc Τώρα όποιος ενδιαφέρεται ας κρίνει μόνος του ποιος από τους δυο μας δίνει λάθος πληροφορίες και μπορεί να τον φέρει σε μπελάδες, εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ ξανά με το τι φαντάζεσαι. Καλό σου βράδυ.
fredd0 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Στις 12/9/2022 στις 1:14 ΠΜ, karthan7 είπε Το net metering μπορουμε να το δουλεψουμε με μπαταριες και χωρις μπαταριες. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος ειτε εχουμε μπαταριες ειτε οχι ΔΕΝ εχουμε ρευμα μεσα στο σπιτι μας. οτι ναναι ... στο φεισμπουκ τα διαβασες αυτα? 1
mechpanos Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 5 ώρες πριν, fredd0 είπε οτι ναναι ... στο φεισμπουκ τα διαβασες αυτα? Ναι όντως δεν ισχύει, αν έχεις μπαταρίες φυσικά και έχεις ρεύμα μέσα στο σπίτι, είναι ένας πρόσθετος λόγος για να τις βάλεις σε nm. Αλλά πρέπει να έχεις και μηχανισμό μανδάλωσης, ώστε να μην στείλεις τάση στο δίκτυο και σκοτώσεις τυχόν εργαζόμενο που έκανε τη διακοπή για να εκτελέσει εργασίες δικτύου. 1
karthan7 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 21 ώρες πριν, Joshua21 είπε @karthan7 Κοίτα, η διαφορά ανάμεσα σε σένα και σε μένα είναι ότι εσύ βγάζεις συμπεράσματα με βάση αυτά που βρίσκεις σε διάφορα άρθρα από δω και από κει, ενώ εγώ αναφέρω αυτά που γνωρίζω από πρώτο χέρι. Εσύ φαντάζεσαι πως όταν ζητήσεις βεβαίωση από τον Δήμο σου ζητάνε το Ε2, ενώ εγώ ξέρω από πρώτο χέρι πως δεν στο ζητάνε, φέτος τον Γενάρη ήταν η τελευταία φορά που ζήτησα και πήρα βεβαίωση μη οφειλής ΤΑΠ για μεταβίβαση μη ηλεκτροδοτούμενης κατοικίας. Επίσης αυτό που ισχυρίζομαι πέρα από την εμπειρία μου αποδεικνύεται και από την λίστα με τα δικαιολογητικά που απαιτεί ο Δήμος που ανήκω για να εκδώσει βεβαίωση ΤΑΠ: https://www.e-patras.gr/sites/default/files/files/ΒΕΒΑΙΩΣΗΠΕΡΙΜΗΟΦΕΙΛΗΣΤΑΠ.doc Τώρα όποιος ενδιαφέρεται ας κρίνει μόνος του ποιος από τους δυο μας δίνει λάθος πληροφορίες και μπορεί να τον φέρει σε μπελάδες, εγώ πάντως δεν θα ασχοληθώ ξανά με το τι φαντάζεσαι. Καλό σου βράδυ. H διαφορα αναμεσα σε εμενα και εσενα ειναι οτι εγω διαβαζω το νομο και εσυ βγαζεις συμπερασμα με τη δικη σου ΜΗ νομιμη κατασταση. Τωρα, οποιος ενδιαφερεται μπορει να κρινει αν θελει να κινηθει ΝΟΜΙΜΑ ή να ακολουθησει το δικο σου τροπο και να βρεθει χρεωμενος σε μπελαδες. Εσυ κανε οτι καταλαβαινεις, ετσι κι αλλιως δεν διαβαζεις νομους. Με παρανομους δεν εχω συναναστροφες. 18 ώρες πριν, fredd0 είπε οτι ναναι ... στο φεισμπουκ τα διαβασες αυτα? ή στο reddit ή σε καποια ομαδα στο discord, δεν θυμαμαι
fredd0 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 9 λεπτά πριν, karthan7 είπε ή στο reddit ή σε καποια ομαδα στο discord, δεν θυμαμαι οπου και να το διαβασες, δεν ισχυει 1
Maurikycli Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2022 Το ταπ πρέπει να πληρώνεται σε κτίσμα που δεν έχει ρεύμα. Για τον ΔΕΔΔΗΕ και την εφορία, ένα κτίριο θεωρείται ηλεκτροδοτούμενο αρκει να έχει συνδεθεί στο δίκτυο κατά το παρελθόν και όχι αν έχει ενεργή σύνδεση. Το πότε θα βγει μπροστά σου ή πως θα σε βρουν αν δεν το πληρώνεις είναι άλλη ιστορία.
georgexx Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Εγώ έβαλα φωτοβολταϊκά 5kw(περιμένω το inverter),έκανα σύμβαση με ΔΕΗ γιατί όλοι είναι άσχετοι,οπότε αποφάσισα να πάω στο ποιον γρήγορο.Το πρόβλημα είναι ότι στην ΔΕΗ μπορείς να ζητήσεις εκκαθάριση κάθε χρόνο,με λίγα λόγια δεν πληρώνεις τίποτα μέχρι τότε.Η απορία μου είναι τι γίνεται με την επιδότηση ρεύματος που κανονικά θα βγαίνει σε κάθε λογαριασμό,θα έρχεται και αυτή αναδρομικά η θα χαθεί,με αποτέλεσμα στο τέλος ο λογαριασμός να είναι μια από τα ιδια
Joshua21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 23 λεπτά πριν, georgexx είπε Εγώ έβαλα φωτοβολταϊκά 5kw(περιμένω το inverter),έκανα σύμβαση με ΔΕΗ γιατί όλοι είναι άσχετοι,οπότε αποφάσισα να πάω στο ποιον γρήγορο.Το πρόβλημα είναι ότι στην ΔΕΗ μπορείς να ζητήσεις εκκαθάριση κάθε χρόνο,με λίγα λόγια δεν πληρώνεις τίποτα μέχρι τότε.Η απορία μου είναι τι γίνεται με την επιδότηση ρεύματος που κανονικά θα βγαίνει σε κάθε λογαριασμό,θα έρχεται και αυτή αναδρομικά η θα χαθεί,με αποτέλεσμα στο τέλος ο λογαριασμός να είναι μια από τα ιδια Νομίζω πως το έχεις καταλάβει λάθος, θα πληρώνεις κανονικά κάθε δίμηνο (ή κάθε μήνα αν είναι ενεργοποιημένος ο μηνιαίος λογαριασμός) στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και η επιδότηση, και εκκαθάριση θα γίνεται κάθε τετράμηνο που θα λαμβάνεις εκκαθαριστικό λογαριασμό. Η "εκκαθάριση" που έχεις ακούσει ότι γίνεται κάθε 3 χρόνια ή αν το θελήσεις εσύ κάθε χρόνο έχει να κάνει με την περίπτωση που η ενέργεια που παράγεις ξεπερνά αυτή που καταναλώνεις, ε σε αυτή τη περίπτωση (δλδ δεν πληρώνεις τίποτα απολύτως για χρέωση ενέργειας) δεν παίρνεις επιδότηση. 1
mechpanos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 52 λεπτά πριν, georgexx είπε Εγώ έβαλα φωτοβολταϊκά 5kw(περιμένω το inverter),έκανα σύμβαση με ΔΕΗ γιατί όλοι είναι άσχετοι,οπότε αποφάσισα να πάω στο ποιον γρήγορο.Το πρόβλημα είναι ότι στην ΔΕΗ μπορείς να ζητήσεις εκκαθάριση κάθε χρόνο,με λίγα λόγια δεν πληρώνεις τίποτα μέχρι τότε.Η απορία μου είναι τι γίνεται με την επιδότηση ρεύματος που κανονικά θα βγαίνει σε κάθε λογαριασμό,θα έρχεται και αυτή αναδρομικά η θα χαθεί,με αποτέλεσμα στο τέλος ο λογαριασμός να είναι μια από τα ιδια Αυτό μόνο από τα κεντρικά της ΔΕΗ, μπορούν να στο πουν!
zeys13 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 1 ώρα πριν, Joshua21 είπε Νομίζω πως το έχεις καταλάβει λάθος, θα πληρώνεις κανονικά κάθε δίμηνο (ή κάθε μήνα αν είναι ενεργοποιημένος ο μηνιαίος λογαριασμός) στον οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και η επιδότηση, και εκκαθάριση θα γίνεται κάθε τετράμηνο που θα λαμβάνεις εκκαθαριστικό λογαριασμό. Η "εκκαθάριση" που έχεις ακούσει ότι γίνεται κάθε 3 χρόνια ή αν το θελήσεις εσύ κάθε χρόνο έχει να κάνει με την περίπτωση που η ενέργεια που παράγεις ξεπερνά αυτή που καταναλώνεις, ε σε αυτή τη περίπτωση (δλδ δεν πληρώνεις τίποτα απολύτως για χρέωση ενέργειας) δεν παίρνεις επιδότηση. Ο λογαριασμός έρχεται μια φορά το χρόνο, οπότε καλό ειναι να έχει γίνει μια αποταμίευση, γιατι όταν έρθει δεν θα είναι λίγα.
Joshua21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, zeys13 είπε Ο λογαριασμός έρχεται μια φορά το χρόνο, οπότε καλό ειναι να έχει γίνει μια αποταμίευση, γιατι όταν έρθει δεν θα είναι λίγα. Δεν παίρνω και όρκο, αλλά σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει (μια και προσωπικά δεν έχω net metering) ισχύει αυτό που περιέγραψα παραπάνω, δλδ κάθε δίμηνο ή μήνα έρχεται έναντι και κάθε τετράμηνο εκκαθαριστικός. Τώρα αν κάνω τόσο λάθος και είναι όλα τόσο χύμα όσο περιγράφεις, πάσο.
Joshua21 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 2 ώρες πριν, zeys13 είπε Όντως, δεν φαίνεται να έχει εκδοθεί κάποιος έναντι μια και το αντίστοιχο πεδίο είναι κενό. Μόλις πρόσεξα όμως ότι αφαιρεί ένα ποσό για "Διάφορα - Δήμος - ΕΡΤ", από αυτό και μόνο είναι σαφές ότι έχει εκδοθεί κιάλλος λογαριασμός...
georgexx Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, zeys13 είπε Σε τι κατανάλωση (πόσα είναι τα kw) ετήσια σου ήρθε αυτός ο λογαριασμός, γιατί δεν είναι και λίγα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα