karthan7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Μπορουν να τοποθετηθουν φ/β πανω στις τεντες αρκει να ειναι ευκαμπτα, τα οποια εχουν περιπου διπλασια τιμη απο τα "κοινα" φ/β. Πχ, εχω περιπου 15 μετρα φατσα που βλεπει νοτο, αν θελω μπορω αντι για τεντες να βαλω ευκαμπτα φ/β χωρις να ρωτησω ή να καλεσω Γ.Σ. Επιτρεπεται γιατι ο νομος λεει οτι κερδιζω σε εξικονομηση ενεργειας , δηλαδη σκιαση για το σπιτι με λιγοτερη χρηση a/c + την ενεργεια που παραγω. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Το net metering μπορουμε να το δουλεψουμε με μπαταριες και χωρις μπαταριες. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος ειτε εχουμε μπαταριες ειτε οχι ΔΕΝ εχουμε ρευμα μεσα στο σπιτι μας. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Για τους φιλους που βαζουν μονοι τους μικρης κλιμακας πανελ με υβριδικα ινβερτερ τεραστια προσοχη. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος ΔΕΝ πρεπει να γυρισει το ρευμα απο το ινβερτερ στον παροχο. Το ρευμα σκοτωνει. Τα υβριδικα ινβερτερ οπως και οι γενητριες πρεπει να δηλωνονται στο ΔΕΔΗΕ. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Στα off grid συστηματα οι ιδιοκτητες πηγαινουν μια φορα το χρονο στο δημο τους και πληρωνουν δημοτικους φορους. Αυτο γινεται γιατι οι ιδιοκτητες δεν λαμβανουν λογαριασμο ρευματος (μεσα στο λογαριαμο ειναι και οι δημοτικοι φοροι) και ο δημος δεν στελνει λογαριασμο. 2
Doubt Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 8 ώρες πριν, karthan7 είπε Πχ, εχω περιπου 15 μετρα φατσα που βλεπει νοτο, αν θελω μπορω αντι για τεντες να βαλω ευκαμπτα φ/β χωρις να ρωτησω ή να καλεσω Γ.Σ. Επιτρεπεται γιατι ο νομος λεει οτι κερδιζω σε εξικονομηση ενεργειας , δηλαδη σκιαση για το σπιτι με λιγοτερη χρηση a/c + την ενεργεια που παραγω. Κάποια πηγή για αυτό;
Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, karthan7 είπε Στα off grid συστηματα οι ιδιοκτητες πηγαινουν μια φορα το χρονο στο δημο τους και πληρωνουν δημοτικους φορους. Αυτο γινεται γιατι οι ιδιοκτητες δεν λαμβανουν λογαριασμο ρευματος (μεσα στο λογαριαμο ειναι και οι δημοτικοι φοροι) και ο δημος δεν στελνει λογαριασμο. Θεωρητικά όλα αυτά, στην πράξη το μόνο που πληρώνουν - όταν χρειαστεί - είναι το ΤΑΠ, κανένας δεν πάει στον Δήμο του ζητώντας να πληρώσει ΔΤ+ΔΦ επειδή το χρησιμοποιεί.
Vagosman Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 14 ώρες πριν, karthan7 είπε Για τους φιλους που βαζουν μονοι τους μικρης κλιμακας πανελ με υβριδικα ινβερτερ τεραστια προσοχη. Σε περιπτωση διακοπης ρευματος ΔΕΝ πρεπει να γυρισει το ρευμα απο το ινβερτερ στον παροχο. Το ρευμα σκοτωνει. Τα υβριδικα ινβερτερ οπως και οι γενητριες πρεπει να δηλωνονται στο ΔΕΔΗΕ. Μια σημείωση, σε υβριδικά inverter υπάρχει επιλογή απο το μενού να μη γίνεται έγχυση στο δίκτυο. Οπότε εφόσον η εγκατάσταση είναι νόμιμη μπορεί ο παραγωγός να πάρει βεβαίωση/δήλωση απο ΔΕΔΔΗΕ για έγχυση μηδενικής ισχύος στο δίκτυο.
karthan7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 12 ώρες πριν, Doubt είπε Κάποια πηγή για αυτό; Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 6kWp καταρτίστηκε με σχετική απόφαση για οικιακές καταναλώσεις με διάρκεια έως τις 31.12.2023. Το Πρόγραμμα αφορά σε φωτοβολταϊκά συστήματα για παραγωγή ενέργειας που εγχέεται στο Δίκτυο, τα οποία εγκαθίστανται επί κτιρίων (στο δώμα ή τη στέγη κτιρίου, συμπεριλαμβανόμενων των στεγάστρων βεραντών, προσόψεων και σκιάστρων, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 16 και 19 της του ν. 4067/2012, όπως ισχύει, καθώς και βοηθητικών χώρων του κτιρίου, όπως αποθήκες και χώροι στάθμευσης, όπως αυτά ορίζονται στην παρ. 96 του άρθρου 2 του ίδιου νόμου) ή επί εδάφους, καθώς και σε συστήματα ηλιακής ιχνηλάτησης που εγκαθίστανται επί εδάφους. Λινκ >> https://www.michanikos-online.gr/φωτοβολταϊκά-σε-κατοικίες-δημοσιεύθ/ 7 ώρες πριν, Joshua21 είπε Θεωρητικά όλα αυτά, στην πράξη το μόνο που πληρώνουν - όταν χρειαστεί - είναι το ΤΑΠ, κανένας δεν πάει στον Δήμο του ζητώντας να πληρώσει ΔΤ+ΔΦ επειδή το χρησιμοποιεί. Με καθε επιφυλαξη, μαζευεται χρεος του ακινητου προς το δημο και καποια στιγμη θα βρεθει και θα πρεπει να πληρωθει. Απο κατω γραφει περι μη χρησης των ακινητων. Ρωτησε να μαθεις τι ακριβως προβλεπεται για να μην βρεθεις χρεωμενος, φιλικα. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κλειστών ακινήτων που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση Πρόκειται για την προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού Συγκεκριμένα η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ μέχρι την 31 Αυγούστου 2020 και η προθεσμία για τη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων Λινκ >> https://www.odigostoupoliti.eu/nea-paratasi-tis-dilosis-apallagis-apo-dimotika-teli-palaion-akiniton/ 6 ώρες πριν, Vagosman είπε Μια σημείωση, σε υβριδικά inverter υπάρχει επιλογή απο το μενού να μη γίνεται έγχυση στο δίκτυο. Οπότε εφόσον η εγκατάσταση είναι νόμιμη μπορεί ο παραγωγός να πάρει βεβαίωση/δήλωση απο ΔΕΔΔΗΕ για έγχυση μηδενικής ισχύος στο δίκτυο. Σωστα τα λες ! Εγραψα για τους φιλους που κανουν μικρα diy φ/β ειτε απο περιεργεια ειτε απο χομπι ειτε - ειτε ""Για τους φιλους που βαζουν μονοι τους μικρης κλιμακας πανελ με υβριδικα ινβερτερ τεραστια προσοχη"" 🙂
Joshua21 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 31 λεπτά πριν, karthan7 είπε Με καθε επιφυλαξη, μαζευεται χρεος του ακινητου προς το δημο και καποια στιγμη θα βρεθει και θα πρεπει να πληρωθει. Απο κατω γραφει περι μη χρησης των ακινητων. Ρωτησε να μαθεις τι ακριβως προβλεπεται για να μην βρεθεις χρεωμενος, φιλικα. Απαλλαγή από δημοτικά τέλη των κλειστών ακινήτων που έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση Πρόκειται για την προθεσμία μέσα στην οποία οφείλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να υποβάλλουν δήλωση στους οικείους δήμους περί της μη χρήσης των ακινήτων, στα οποία είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, προκειμένου να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη καθαριότητας και φωτισμού Συγκεκριμένα η ΠΟΜΙΔΑ με ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ μέχρι την 31 Αυγούστου 2020 και η προθεσμία για τη δήλωση κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων Λινκ >> https://www.odigostoupoliti.eu/nea-paratasi-tis-dilosis-apallagis-apo-dimotika-teli-palaion-akiniton/ Χρέος μαζεύεται αλλά όχι από "δημοτικούς φόρους" όπως ισχυρίστηκες, μαζεύεται από ΤΑΠ. Το άρθρο που παρέθεσες διαψεύδει τον ισχυρισμό σου και επιβεβαιώνει τον δικό μου, μάλλον εσύ πρέπει να ρωτήσεις τι ακριβώς προβλέπεται, εγώ το ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι. Φιλικά πάντα.
karthan7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Χρέος μαζεύεται αλλά όχι από "δημοτικούς φόρους" όπως ισχυρίστηκες, μαζεύεται από ΤΑΠ. Το άρθρο που παρέθεσες διαψεύδει τον ισχυρισμό σου και επιβεβαιώνει τον δικό μου, μάλλον εσύ πρέπει να ρωτήσεις τι ακριβώς προβλέπεται, εγώ το ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι. Φιλικά πάντα. Παω πασο, μπερδευτικα στη <<μεταφραση>> και τσουβαλιαζα Δημοτικους φορους/Δημοτικα τελη/ΤΑΠ Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) είναι μια δημοτική υποχρέωση. Στην ουσία, η ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας υπόκειται περαιτέρω σε φόρο ακίνητης περιουσίας. Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου οφείλει αυτό το ποσό στον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στον οποίο ανήκει το ακίνητο του. Όμως, στην πράξη τα τέλη αυτά εισπράττονται από τους δήμους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, μαζί με τα Δημοτικά Τέλη (ΔΤ) και τους Δημοτικούς Φόρους (ΔΦ). Στην ουσία, το ΤΑΠ για το εκάστοτε ακίνητο εκδίδεται ετησίως. Αλλά η ΔΕΗ εισπράττει το ποσό με ισόποσες δόσεις μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά την διάρκεια του χρόνου. (Ν. 2130/1993) Οπότε, ο Δήμος εισπράττει από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τα ευρώ που αντιστοιχούν στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Elpedison κτλ) υποχρεούνται να συνεισπράττουν με τους λογαριασμούς ρεύματος την αξία των Δημοτικών Τελών, Δημοτικών Φόρων και το ΤΑΠ. Δηλαδη, οσοι εχουν off grid δεν πληρωνουν καθολου Δημοτικα τελη ουτε Δημοτικους φορους ? Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2022 από karthan7 1
Aurumnus Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2022 13 λεπτά πριν, karthan7 είπε Παω πασο, μπερδευτικα στη <<μεταφραση>> και τσουβαλιαζα Δημοτικους φορους/Δημοτικα τελη/ΤΑΠ Το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) είναι μια δημοτική υποχρέωση. Στην ουσία, η ιδιοκτησία ακίνητης περιουσίας υπόκειται περαιτέρω σε φόρο ακίνητης περιουσίας. Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου οφείλει αυτό το ποσό στον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στον οποίο ανήκει το ακίνητο του. Όμως, στην πράξη τα τέλη αυτά εισπράττονται από τους δήμους μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας, μαζί με τα Δημοτικά Τέλη (ΔΤ) και τους Δημοτικούς Φόρους (ΔΦ). Στην ουσία, το ΤΑΠ για το εκάστοτε ακίνητο εκδίδεται ετησίως. Αλλά η ΔΕΗ εισπράττει το ποσό με ισόποσες δόσεις μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος κατά την διάρκεια του χρόνου. (Ν. 2130/1993) Οπότε, ο Δήμος εισπράττει από τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας τα ευρώ που αντιστοιχούν στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, όλοι οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, Elpedison κτλ) υποχρεούνται να συνεισπράττουν με τους λογαριασμούς ρεύματος την αξία των Δημοτικών Τελών, Δημοτικών Φόρων και το ΤΑΠ. Δηλαδη, οσοι εχουν off grid δεν πληρωνουν καθολου Δημοτικα τελη ουτε Δημοτικους φορους ? Πληρώνουν μαζεμένα μία φορά τον χρόνο... όσοι ασχοληθούν και πάνε στον Δήμο. Οι υπόλοιποι δεν πλήρωσαν/πληρώνουν και κάποια στιγμή τους ήρθε/θα τους έρθουν μαζεμένα μαζί με το πρόστιμο. Αυτά από αναφορές ατόμων στις ομάδες των φωτοβολταϊκών στο Facebook που τα πληρώνουν ή δεν τα πλήρωναν και την πάτησαν. 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 17 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Πληρώνουν μαζεμένα μία φορά τον χρόνο... όσοι ασχοληθούν και πάνε στον Δήμο. Οι υπόλοιποι δεν πλήρωσαν/πληρώνουν και κάποια στιγμή τους ήρθε/θα τους έρθουν μαζεμένα μαζί με το πρόστιμο. Αυτά από αναφορές ατόμων στις ομάδες των φωτοβολταϊκών στο Facebook που τα πληρώνουν ή δεν τα πλήρωναν και την πάτησαν. Αυτό που λες, δλδ σε κάποιους ήρθαν να τα πληρώσουν μαζεμένα με πρόστιμο, πρώτη φορά το ακούω. Εγώ πάντως φέτος τον Γενάρη που χρειάστηκα βεβαίωση για ΔΕΔΔΗΕ, απλά μου ζήτησαν πρώτα να πληρώσω το ΤΑΠ για 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόστιμο.
Aurumnus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Εγώ πάντως φέτος τον Γενάρη που χρειάστηκα βεβαίωση για ΔΕΔΔΗΕ, απλά μου ζήτησαν πρώτα να πληρώσω το ΤΑΠ για 4 χρόνια χωρίς κανένα πρόστιμο. Είσαι αυτόνομος, χωρίς σύνδεση στο δίκτυο; Ή αυτό που γράφεις παραπάνω αφορά κάποιο μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο σου;
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 2 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Είσαι αυτόνομος, χωρίς σύνδεση στο δίκτυο; Ή αυτό που γράφεις παραπάνω αφορά κάποιο μη ηλεκτροδοτούμενο ακίνητο σου; Αυτό που γράφω αφορά ακίνητο στο οποίο είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης εδώ και πάνω από 10 χρόνια, και το ΤΑΠ ήταν πληρωμένο μέχρι και το 2017.
karthan7 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, Aurumnus είπε Πληρώνουν μαζεμένα μία φορά τον χρόνο... όσοι ασχοληθούν και πάνε στον Δήμο. Οι υπόλοιποι δεν πλήρωσαν/πληρώνουν και κάποια στιγμή τους ήρθε/θα τους έρθουν μαζεμένα μαζί με το πρόστιμο. Αυτά από αναφορές ατόμων στις ομάδες των φωτοβολταϊκών στο Facebook που τα πληρώνουν ή δεν τα πλήρωναν και την πάτησαν. Και εγω αυτο εχω διαβασει απο ανθρωπους σε σχετικες ομαδες στο fb, απλα δεν θυμαμαι να εγραφαν αν πληρωσαν για ΔΤ/ΔΠ/ΤΑΠ 21 ώρες πριν, Joshua21 είπε Αυτό που γράφω αφορά ακίνητο στο οποίο είχε γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης εδώ και πάνω από 10 χρόνια, και το ΤΑΠ ήταν πληρωμένο μέχρι και το 2017. Το ακινητο ειναι αδειο ή μενει κοσμος μεσα ; Ρωταω για να βγαλουμε ακρη για το τι συμβαινει. Πχ α) Μενω εγω στο σπιτι μου αλλα χωρις ρευμα με βεβαιωση απο το ΔΕΔΔΗΕ, ειμαι αυτονομος. Σε αυτη την περιπτωση πληρωνω τα δημοτικα τελη καθαριοτητας και φωτισμου β) δεν μενει κανεις μεσα στο σπιτι (φορολογικη δηλωση Ε2) και εχει γινει διακοπη ηλεκτροδοτησης με βεβαιωση απο το ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτη τη περιπτωση δεν πληρωνει ΔΤ Εγω αυτο εχω καταλαβει, https://fede.gr/portfolio-items/δημοτικά-τέλη-στα-κενά-και-μη-ηλεκτροδ/ https://www.protothema.gr/economy/article/1232451/metavivaseis-pagida-prostimon-gia-ta-mi-ilektrodotoumena-akinita/ Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από karthan7
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 14 λεπτά πριν, karthan7 είπε Το ακινητο ειναι αδειο ή μενει κοσμος μεσα ; Ρωταω για να βγαλουμε ακρη για το τι συμβαινει. Πχ α) Μενω εγω στο σπιτι μου αλλα χωρις ρευμα με βεβαιωση απο το ΔΕΔΔΗΕ, ειμαι αυτονομος. Σε αυτη την περιπτωση πληρωνω τα δημοτικα τελη καθαριοτητας και φωτισμου β) δεν μενει κανεις μεσα στο σπιτι (φορολογικη δηλωση Ε2) και εχει γινει διακοπη ηλεκτροδοτησης με βεβαιωση απο το ΔΕΔΔΗΕ. Σε αυτη τη περιπτωση δεν πληρωνει ΔΤ Εγω αυτο εχω καταλαβει, https://fede.gr/portfolio-items/δημοτικά-τέλη-στα-κενά-και-μη-ηλεκτροδ/ https://www.protothema.gr/economy/article/1232451/metavivaseis-pagida-prostimon-gia-ta-mi-ilektrodotoumena-akinita/ Άνοιξα το πρώτο link και είδα ένα τεράστιο σεντόνι, με τη μία το έκλεισα, αλλά σου εξηγήσω τι ισχύει με δικά μου λόγια όσο πιο απλά μπορώ: Θεωρητικά ένα ακίνητο δημοτικό φόρο + δημοτικά τέλη οφείλει όταν χρησιμοποιείται ακόμα και όταν το ρεύμα είναι κομμένο. Πρακτικά ένα ακίνητο δημοτικό φόρο + δημοτικά τέλη οφείλει μόνο όταν η παροχή ρεύματος είναι ενεργή. Τώρα στα παραδείγματα σου: α) Θεωρητικά πρέπει να τα πληρώνεις μια και το σπίτι χρησιμοποιείται, πρακτικά δεν τα πληρώνεις, και είναι εντελώς απίθανο να ελεγθείς και εν τέλει να σε βάλουν να τα πληρώσεις. β) Σε αυτή τη περίπτωση δεν πληρώνει ΔΤ + ΔΦ, ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά. ΥΓ: ΤΑΠ πληρώνεται σε κάθε περίπτωση.
Aurumnus Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Πάντως γίνεται πάρα πολύ φασαρία για κάτι (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ) που δεν έχει και μεγάλη σημασία. Στην περίπτωση των off grid οικιακών φωτοβολταϊκών, αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει μόνο σε μονοκατοικίες. Οπότε αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για μία μονοκατοικία των 100 τ.μ., τότε τα ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ πόσο να είναι τον χρόνο; 150€ με 300€; Να είναι λίγο παραπάνω; Δηλαδή θα δώσεις πενταψήφιο αριθμό σε ευρώ προκειμένου να πας off grid, προκειμένου να γίνεις ανεξάρτητος, να γλυτώσεις την τιμή της kWh που θα πάει σε ευρώ 1, 2, 3, 5, ένας θεός ξέρει πόσο ψηλά, καθώς και τις διακοπές ρεύματος και θα καθίσεις να σκάσεις για τα ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2022 από Aurumnus
Joshua21 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2022 21 λεπτά πριν, Aurumnus είπε Πάντως γίνεται πάρα πολύ φασαρία για κάτι (ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ) που δεν έχει και μεγάλη σημασία. Στην περίπτωση των off grid οικιακών φωτοβολταϊκών, αυτό πρακτικά μπορεί να γίνει μόνο σε μονοκατοικίες. Οπότε αν υποθέσουμε ότι μιλάμε για μία μονοκατοικία των 100 τ.μ., τότε τα ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ πόσο να είναι τον χρόνο; 150€ με 300€; Να είναι λίγο παραπάνω; Δηλαδή θα δώσεις πενταψήφιο αριθμό σε ευρώ προκειμένου να πας off grid, προκειμένου να γίνεις ανεξάρτητος, να γλυτώσεις την τιμή της kWh που θα πάει σε ευρώ 1, 2, 3, 5, ένας θεός ξέρει πόσο ψηλά, καθώς και τις διακοπές ρεύματος και θα καθίσεις να σκάσεις για τα ΔΤ, ΔΦ, ΤΑΠ; Το ΤΑΠ όντως είναι λίγο και το πληρώνεις σε κάθε περίπτωση. ΔΦ+ΔΤ δεν είναι παντού το ίδιο, στον δικό μου Δήμο είναι 1,25€/τμ/έτος. Τώρα αυτά μπορεί για σένα να μην έχουν πολύ σημασία, για μερικούς από εμάς όμως έχουν, οπότε άσε εμάς να ασχολούμαστε με αυτά και εσύ απλά προσπέρασε τα. Επίσης off grid οικιακό φωτοβολταϊκό σύστημα αξίζει να βάλει κάποιος μόνο αν στο σημείο που βρίσκεται δεν υπάρχει δίκτυο, αν υπάρχει τότε το αυτόνομο δεν είναι καν επιλογή.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα