leoy Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Vault13 είπε Αληθεια σε πολυκατοικια με 50 διαμερίσματα σε γενικη συνελευση θα μπορουσε να περασει κατι τετοιο; 4-6 πανελακια σε landscape τεντας μπαλκονιου το ακουγα 😁
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 30 λεπτά πριν, planetman είπε Εμένα ο εγκαταστατης αυτός μου είπε πως με το net metering όλη η παραγωγή μου πάει στο δίκτυο και πως ο,τι ρεύμα χρειάζομαι το παίρνω από το δίκτυο, οπότε πληρώνω όλες τις ρυθμιζόμενες κτλ. Έτσι που το λες εσύ, δεν έχω καταλάβει ακόμη. με net metering οτι παραγεις και καταναλωνεις εκεινη τη στιγμη πληρωνεις μονο ΥΚΩ. Οτι περισευει παει στο δικτυο, και το καταναλωνεις οποτε θελεις πληρωνοντας μονο τις ρυθμιζομενες χρεωσεις.
Vault13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Ούτε με Παναγίες. Το πολύ πολύ κανένας ηλιακός που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Ποιο πολυ πολυ; Ενας κακος χαμος απο ηλιακους γινεται χωρις να ρωτανε την Γενικη συνελευση. Πριν μερες εβαλε ενας παλι. Και θεωρω απαραδεκτο να μπλοκαρεις καποιον που παει να βαλει. Σκετη κακια ειναι δεν ενοχλει κανενα ισα ισα βοηθαει. 10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο. Στην ταρατσα κανετε κανα roof party; Τι σας νοιαζει ο χωρος εκει πανω; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Vault13
Doubt Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 14 λεπτά πριν, Vault13 είπε Ποιο πολυ πολυ; Ενας κακος χαμος απο ηλιακους γινεται χωρις να ρωτανε την Γενικη συνελευση. Πριν μερες εβαλε ενας παλι. Και θεωρω απαραδεκτο να μπλοκαρεις καποιον που παει να βαλει. Σκετη κακια ειναι δεν ενοχλει κανενα ισα ισα βοηθαει. Στην ταρατσα κανετε κανα roof party; Τι σας νοιαζει ο χωρος εκει πανω; Ο χώρος είναι πάνω είναι ιδιοκτησία όλων ανάλογα με τα χιλιοστά τους. Αλίμονο αν έκανε καθένας ότι ήθελε.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, Vault13 είπε Ποιο πολυ πολυ; Ενας κακος χαμος απο ηλιακους γινεται χωρις να ρωτανε την Γενικη συνελευση. Πριν μερες εβαλε ενας παλι. Και θεωρω απαραδεκτο να μπλοκαρεις καποιον που παει να βαλει. Σκετη κακια ειναι δεν ενοχλει κανενα ισα ισα βοηθαει. Στην ταρατσα κανετε κανα roof party; Τι σας νοιαζει ο χωρος εκει πανω; Η έγκριση της ΓΣ πρέπει να ζητείται για να βάλεις κάτι στην ταράτσα. Ο ηλιακός με τον χώρο που ποιανει πιστεύω μπορεί το κάθε διαμέρισμα να βάλει από έναν στις περισσότερες πολυκατοικιες εκτός άμα είσαι στο κέντρο της Αθήνας σε κάτι 6οροφα κτίρια με 2-3 διαμερίσματα ανά όροφο σε στενό οικόπεδο. Λέω "το πολύ πολύ" με την έννοια ότι ορισμένοι ιδιοκτήτες παίζει ούτε για αυτό να δώσουν έγκριση στην ΓΣ για να βάλεις ηλιακό. Για τα ΦΒ που πρέπει να καταλάβουν πολύ μεγαλύτερο χώρο στην ταράτσα δεν παίρνεις έγκριση ούτε με Παναγίες για κάτι τέτοιο σε πολυκατοικία.
Vault13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, Doubt είπε Ο χώρος είναι πάνω είναι ιδιοκτησία όλων ανάλογα με τα χιλιοστά τους. Αλίμονο αν έκανε καθένας ότι ήθελε. Ναι. Αλλα δεν μπορεις να μπλοκαρεις καποιον γιατι ετσι γουσταρεις, χωρις να σε ενοχλει. Αν δεν θες να βαλεις ηλιακο μην βαζεις, τουλαχιστον μην ενοχλεις τους αλλους, κακια λεγεται. Ζηλοφθονια κτλ… αν τον πας σε δικαστηριο παιζει και να χασεις και να πληρωνεις αποζημιωσεις εναν που εβαλε ηλιακο χωρις ΓΝ. Καλυπτεται απο τους νομους. 9 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε ηλιακός με τον χώρο που ποιανει πιστεύω μπορεί το κάθε διαμέρισμα να βάλει από έναν στις περισσότερες πολυκατοικιες εκτός άμα είσαι στο κέντρο της Αθήνας σε Στις μεγαλες πολυκατοικιες που υπαρχουν παντου εκτος απο νησια, δεν φτανει μια ταρατσα ουτε για το 20%, για ηλιακους. Απλη γεωμετρια ειναι δεν θελει τιποτα αλλο. Απο 4 οροφους και πανω ολα αυτα. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Vault13
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, Vault13 είπε Ναι. Αλλα δεν μπορεις να μπλοκαρεις καποιον γιατι ετσι γουσταρεις, χωρις να σε ενοχλει. Αν δεν θες να βαλεις ηλιακο μην βαζεις, τουλαχιστον μην ενοχλεις τους αλλους, κακια λεγεται. Ζηλοφθονια κτλ… αν τον πας σε δικαστηριο παιζει και να χασεις και να πληρωνεις αποζημιωσεις εναν που εβαλε ηλιακο χωρις ΓΝ. Καλυπτεται απο τους νομους. Στις μεγαλες πολυκατοικιες που υπαρχουν παντου εκτος απο νησια, δεν φτανει μια ταρατσα ουτε για το 20%, για ηλιακους. Απλη γεωμετρια ειναι δεν θελει τιποτα αλλο. Απο 4 οροφους και πανω ολα αυτα. Σε μια δική μας, τρία διαμερίσματα ανά όροφο, τρεις όροφοι, το κάθε διαμέρισμα εμβαδο 110 με 130 τμ, χωράνε άνετα όλοι, βέβαια μόνο 1-2 έχουν βάλει και τους έβαλαν στην απόληξη του κλιμακοστασιου ψηλά ψηλα, οπότε δεν ενοχλούν κανέναν, αλλα διαμερίσματα είναι κλειστά. Γενικά, σε καμία πολυκατοικία δεν θέλουν όλοι να βάλουν είτε λόγω κόστους είτε άγνοιας. Στα ΒΠ που μένουν συγγενείς δεν βάζουν καθόλου γιατί είχανε παλιά και έσπασε το τζάμι του ηλιακού από το κρύο, πρέπει να ανεβαίνεις να βάλεις κάτι για προστασία. Οπότε γενικά θα έλεγα το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο για όσους θελήσουν να βάλουν, 5 με 6 στους 10 μαζεύονται με το ζόρι ανά κτίριο. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Basilhs23___
Joshua21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Weiss είπε Το ότι θα το φορτίζει τσάμπα από το φ/β δεν είναι εξοικονόμηση? Εξοικονόμηση θα ήταν μόνο εάν το "θα το φορτίζει τζάμπα" ίσχυε, στην πραγματικότητα όμως δεν ισχύει. Αν πάρει ηλεκτρικό όχημα τότε την έξτρα κατανάλωση ρεύματος που θα έχει λόγω των φορτίσεων θα την πληρώνει κανονικότατα. Edit Γιατί γελάς, τι σου φαίνεται αστείο? Έστω ότι έχεις 12.000KWh ετήσια κατανάλωση, βάζεις φωτοβολταϊκά που σου παράγουν 11.500KWh, και έτσι πληρώνεις μόνο για τις 500 (κάπως έτσι είναι η περίπτωση του ts). Αν πάρεις και ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αποτέλεσμα η ετήσια κατανάλωση σου να αυξηθεί από τις 12 στις 15k KWh, νομίζεις πως τις 3.000 θα στις χαρίσουν? Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Joshua21
Vagosman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μιας και το έφερε η κουβέντα, οι hybrid inverter θελουν πινακα μεταγωγής η το αναλαμβάνει το inverter πως θα μοιράσει και απο που θα πάρει; (δίκτυο, μπαταρία, pv;)
Doubt Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Vault13 είπε Ναι. Αλλα δεν μπορεις να μπλοκαρεις καποιον γιατι ετσι γουσταρεις, χωρις να σε ενοχλει. Αν δεν θες να βαλεις ηλιακο μην βαζεις, τουλαχιστον μην ενοχλεις τους αλλους, κακια λεγεται. Ζηλοφθονια κτλ… αν τον πας σε δικαστηριο παιζει και να χασεις και να πληρωνεις αποζημιωσεις εναν που εβαλε ηλιακο χωρις ΓΝ. Καλυπτεται απο τους νομους. Αν βάλω εγώ πρώτος και δεν ρωτήσω κανένα, θα τον βάλω εκεί που με βολεύει, χωρίς σκιές κλπ. κλπ. Οι υπόλοιποι να πάνε για κούρεμα κοινώς. Αν το δέχεσαι εσύ αυτό δικαίωμα σου, εγώ στη θέση σου δεν θα το δεχόμουν, δικαίωμα μου.
Vault13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν βάλω εγώ πρώτος και δεν ρωτήσω κανένα, θα τον βάλω εκεί που με βολεύει, χωρίς σκιές κλπ. κλπ. Οι υπόλοιποι να πάνε για κούρεμα κοινώς. Αν το δέχεσαι εσύ αυτό δικαίωμα σου, εγώ στη θέση σου δεν θα το δεχόμουν, δικαίωμα μου. Οχι, αυτο που λες ουτε εγω το δεχομαι και ειναι γαϊδουρια, αν γινεται και οταν γινεται. Αλλα τι σε νοιαζει εσενα που θα βαλεις τι ο καθενας απο την στιγμη που δεν θες να βαλεις;;;; Αυτες ειναι ερωτησεις που κανει καποιος οταν ΘΕΛΕΙ να βαλει. Οχι να μηνβαζει αλλα να βαζει απαγορευτικα στους αλλους…. εδω ειναι το μεγαλο ερωτημα, και ερχονται ολα οσα εγραψα παραπανω. Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Vault13
li@m Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Spoiler 2 λεπτά πριν, Vault13 είπε Οχι, αυτο που λες ουτε εγω το δεχομαι και ειναι γαϊδουρια, αν γινεται και οταν γινεται. Αλλα τι σε νοιαζει εσενα που θα βαλεις τι ο καθενας απο την στιγμη που δεν θες να βαλεις;;;; εδω ειναι το μεγαλο ερωτημα, και ερχονται ολα οσα εγραψα παραπανω. Γιατί νομίζεις πως είμαστε έτσι όπως είμαστε σαν λαός; food for thought η απάντηση που έδωσε ο doubt
Doubt Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 11 λεπτά πριν, Vault13 είπε Αλλα τι σε νοιαζει εσενα που θα βαλεις τι ο καθενας απο την στιγμη που δεν θες να βαλεις;;; Μπορεί να μην θέλω εγώ, τώρα, έχω όμως δικαίωμα, όσο έχει και ο Χ. Μπορεί να θέλει ο επόμενος/η που θα μείνει εκεί ή σε 2 χρόνια να αλλάξω γνώμη, όπως πολλοί που ψάχνονται τον τελευταίο καιρό για ηλιακό (και νυχτερινό). 11 λεπτά πριν, li@m είπε food for thought Είναι η πραγματικότητα δυστυχώς.
Vault13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Doubt είπε Μπορεί να μην θέλω εγώ, τώρα, έχω όμως δικαίωμα, όσο έχει και ο Χ. Μπορεί να θέλει ο επόμενος/η που θα μείνει εκεί ή σε 2 χρόνια να αλλάξω γνώμη, όπως πολλοί που ψάχνονται τον τελευταίο καιρό για ηλιακό (και νυχτερινό). Είναι η πραγματικότητα δυστυχώς. Δεν χωραει για ολους. Αν χωραγε δεν θα ειχαν αναγκη τα ποσοστα σου απο την ταρατσα. δεν υπερασπιζεσαι κανενα δικαιωμα ουτε δικο σου ουτε μελλοντικο αλλου, αν μπλοκαρεις καποιον, ισα ισα το αναποδο, ακυρωνεις οτι δικαιωματα εχεις στην ταρατσα για ηλιακο. Η λογικη εχει παει ταξιδακι αναψυχης. εν ολιγης. Να ψοφήσει το γαϊδουρι του γειτονα και το δικο μου μαζι… Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Vault13
purif Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 8 λεπτά πριν, Vault13 είπε Δεν χωραει για ολους. Αν χωραγε δεν θα ειχαν αναγκη τα ποσοστα σου απο την ταρατσα. δεν υπερασπιζεσαι κανενα δικαιωμα ουτε δικο σου ουτε μελλοντικο αλλου, αν μπλοκαρεις καποιον, ισα ισα το αναποδο, ακυρωνεις οτι δικαιωματα εχεις στην ταρατσα για ηλιακο. Η λογικη εχει παει ταξιδακι αναψυχης. εν ολιγης. Να ψοφήσει το γαϊδουρι του γειτονα και το δικο μου μαζι… Ανεξάρτητα αν θα βάλει ο άλλος κάτι ή όχι, ότι δικαίωμα έχεις εσύ στην ταράτσα, άλλα τόσα έχουν και οι υπόποιποι 49. Αν δε σου αρέσει, να πας να μείνεις σε μονοκατοικία να μη δίνεις λογαριασμό σε κανέναν. Η πολυκατοικία έχει κανόνες και θέλει συμβιβασμούς. Αλλιώς, βάλτους κάτω και αν σου πουν όλοι "ναι", να σου υπογράψουν ότι σου παραχωρούν τα δικαιώματά τους και κάνε και 5x5 στην ταράτσα. Που πολύ αμφιβάλω ότι θα το κάνουν και είναι και λογικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα