Joshua21 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, filarhos είπε Λόγω κακού προσανατολισμού περιμένουμε λιγότερο από 8, είναι 16*540kw, άρα περίπου 11-12χιλkwh/έτος. Αυτό είναι το μειονέκτημα του προσανατολισμού, πληρώσαμε 2 πάνελ παραπάνω για να έχουμε την ίδια απόδοση. Αλλά έχουμε πλεονέκτημα το μεγαλύτερο εύρος παραγωγής. Από ότι έχω καταλάβει όταν έχεις ιδανικό προσανατολισμού Β-Ν παράγει 8-2 ή 11-4 αλλά εμάς που είναι Α-Δ έχουμε από την ανατολή μέχρι και τη δύση του ηλίου, μειωμένη παραγωγή αλλά καθόλη την διάρκεια της ηλιοφάνειας. Το κόστος ανέβηκε λίγο γιατί βάλαμε μεγαλύτερο inverter που αντέχει άλλα 4 πάνελ, για μελλοντική αναβάθμιση. Θεωρητικά με τα μοντέλα κατανάλωσης θα έχουμε κάνει απόσβεση σε 7-9 χρόνια. Την πραγματική οικονομία θα την δω μόλις κλείσω ένα χρόνο και εκεί θα μπορέσω να κάνω και πρόβλεψη εξοικονόμησης. Τότε θα πάρω και την απόφαση για αντλία θερμότητας. Φέτος κλιματισμός και ξύλα (ίσως και πετρέλαιο αν είναι στο 1€/λ 😟...). Αν σταματήσουμε και την χρήση πετρελαίου για θέρμανση, τότε το μοντέλο λέει για 6-7 χρόνια απόσβεση της επένδυσης. Τώρα αν κάποια στιγμή καταφέρουμε να πάρουμε και ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με χρήση 20χιλχλμ/ετησίως, εξοικονομούμε περίπου 1,5-2χιλ/έτος επιπλέον από το μικρό πετρέλαιο ή το μεγάλο βενζινοκίνητο. Καλημέρα, αν μπορείς/θέλεις λύσε μου 2 απορίες. Λες ότι το συνολικό κόστος θα είναι 11.500€, πως περιμένεις παραγωγή 11-12k (πες 11,5) KWh ανά έτος, και ότι η απόσβεση της επένδυσης θα έρθει σε 7-9 (πες 8 ) έτη, οπότε συνοψίζοντας σε αυτά τα 8 έτη θα έχεις παραγωγή 8 * 11.500 = 92.000KWh, άρα για κάθε KWh που θα παράγεις θα γλιτώνεις 0,125€ σωστά? Επίσης λες ότι αν σταματήσετε την χρήση πετρελαίου για θέρμανση τότε η απόσβεση θα έρθει σε 6-7 (πες 6,5) χρόνια, δηλαδή 1,5 χρόνο νωρίτερα, πως ακριβώς θα γίνει αυτό? Με δεδομένο ότι η παραγωγή δεν επηρεάζεται, αυτή η διαφορά στην απόσβεση (για κάθε KWh που παράγεις θα γλιτώνεις 0,154€) θα έρθει μόνο και μόνο από το καλύτερο ποσοστό ταυτοχρονισμού? Και μια παρατήρηση (μάλλον επισήμανση), η εξοινοκόμηση 1.500-2.000€ ανά έτος στην περίπτωση που πάρετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει σχέση με την ύπαρξη φωτοβολταϊκών net metering, την ίδια (ή έστω σχεδόν την ίδια) εξοικονόμηση θα είχατε και χωρίς φωτοβολταϊκά. Το διευκρινίζω για να μην μείνουν με λάθος εντύπωση όσοι διαβάσουν το θέμα και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από όλα αυτά.
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Αυτο δεν ειναι αυτο που θελεις να κανεις ετσι οοως το περιγραφεις τουλαχιστον, και δεν γίνεται με τον τρόπο που λες. Για να εχεις νυχτα το αυτόνομο θέλεις μεταγωγή μια χαρα γινεται, ο ινβερτερ επιλεγει πηγη, φβ, μπαταρια, δικτυο
Tsino Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 18 hours ago, Haldol said: Έχω αρχίσει κι εγώ να σκέφτομαι για μικρό φ/β με zero-export. Ακούγεται ωραίο. Τραβάς όσο μπορεί το φ/β και από 'κει κι έπειτα "συμπληρώνεις" όση ισχύ χρειάζεσαι απ' το δίκτυο. Χωρίς μπαταρίες. Άμα ρίξω 4 πάνελ των 540W είμαι σούπερ ακόμα και για air-condition (άλλωστε, στο ρελαντί δουλεύει όλη μέρα). Επειδή έχω 3Φ δε ξέρω τι γίνεται όμως, ίσως να δώσω στη μία φάση... σε πρώτη φάση (pun intended! ). Τώρα αν ρίξω και μπαταρίες αργότερα, δε ξέρω... το βράδυ έχω μικρές καταναλώσεις. Μ' έβαλε στο ψάξιμο το BBQ, που 'χει επικλινή στέγη που κοιτάει νοτιοδυτικά Πες μας όταν το στήσεις
Weiss Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Και μια παρατήρηση (μάλλον επισήμανση), η εξοινοκόμηση 1.500-2.000€ ανά έτος στην περίπτωση που πάρετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει σχέση με την ύπαρξη φωτοβολταϊκών net metering, την ίδια (ή έστω σχεδόν την ίδια) εξοικονόμηση θα είχατε και χωρίς φωτοβολταϊκά. Το διευκρινίζω για να μην μείνουν με λάθος εντύπωση όσοι διαβάσουν το θέμα και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από όλα αυτά. Το ότι θα το φορτίζει τσάμπα από το φ/β δεν είναι εξοικονόμηση?
filarhos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Καλημέρα, αν μπορείς/θέλεις λύσε μου 2 απορίες. Λες ότι το συνολικό κόστος θα είναι 11.500€, πως περιμένεις παραγωγή 11-12k (πες 11,5) KWh ανά έτος, και ότι η απόσβεση της επένδυσης θα έρθει σε 7-9 (πες 8 ) έτη, οπότε συνοψίζοντας σε αυτά τα 8 έτη θα έχεις παραγωγή 8 * 11.500 = 92.000KWh, άρα για κάθε KWh που θα παράγεις θα γλιτώνεις 0,125€ σωστά? Επίσης λες ότι αν σταματήσετε την χρήση πετρελαίου για θέρμανση τότε η απόσβεση θα έρθει σε 6-7 (πες 6,5) χρόνια, δηλαδή 1,5 χρόνο νωρίτερα, πως ακριβώς θα γίνει αυτό? Με δεδομένο ότι η παραγωγή δεν επηρεάζεται, αυτή η διαφορά στην απόσβεση (για κάθε KWh που παράγεις θα γλιτώνεις 0,154€) θα έρθει μόνο και μόνο από το καλύτερο ποσοστό ταυτοχρονισμού? Και μια παρατήρηση (μάλλον επισήμανση), η εξοινοκόμηση 1.500-2.000€ ανά έτος στην περίπτωση που πάρετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο δεν έχει σχέση με την ύπαρξη φωτοβολταϊκών net metering, την ίδια (ή έστω σχεδόν την ίδια) εξοικονόμηση θα είχατε και χωρίς φωτοβολταϊκά. Το διευκρινίζω για να μην μείνουν με λάθος εντύπωση όσοι διαβάσουν το θέμα και δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από όλα αυτά. Για το πρώτο, είσαι απόλυτα σωστός. Ακριβώς τα νούμερα δεν τα έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου αλλά και να τα είχα, έχω 3-4 φύλλα σε excel με διάφορα σενάρια όπου αυτό που με ενδιέφερε είναι απόσβεση σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Και στο χειρότερο σενάριο είναι στα 9 οπότε σωστή επιλογή. Για το δεύτερο βάζω στα 11μιση, το κόστος εγκατάστασης της αντλία θερμότητας και το κόστος 2-4 πάνελ για να καλύψω την αυξημένη ζήτηση αν υπάρχει. Ουσιαστικά υπερδιαστασιολόγησα και βάλαμε τα 8,65 ώστε αρχικά να δούμε πόση παραγωγή θα έχει πραγματικά λόγω λάθος κλίσης και αν βάλω αντλία να δω αν φτάνει ή θέλει παραπάνω. Αν έβαζα 7και κάτι που θεωρητικά μας καλύπτει μπορεί να παρήγαγε για 6 και να μην έφτανε όταν για την κατανάλωση που έχουμε τώρα. Οπότε ίσως πάρουμε περισσότερη από όση χρειαζόμαστε και επιπλέον να έχουμε περιθώριο και για την αντλία ή με 2 πάνελ να το καλύψω. Και θα γλιτώνουμε τα 2χιλ λίτρα πετρέλαιο που αναγκαστικά αγοράζουμε κάθε χρόνο. Ομοίως αν αλλάξουμε αυτοκίνητο με ηλεκτρικό. Η εξοικονόμηση είναι καθαρά με τα δικά μου δεδομένα και με τιμές καυσίμου χαμηλότερη από αυτή που έχουμε τώρα. Αν πλήρωνα το ρεύμα θα πήγαινε 500-700€ λιγότερη η εξοικονόμηση. Υ.Γ. Η κατά μέσο όρο κατανάλωση του σπιτιού την τελευταία 3ετία ήταν στις 12χιλKWh. Αλλά έγιναν πολλές αλλαγές στον εξοπλισμό του σπιτιού αλλά και στις ώρες χρήσης τους. Σκέψου ότι όλο το βράδυ είχαμε αναμένα φώτα που έκαιγαν τον χειμώνα τουλάχιστον 100kwh τον μήνα (και πόσες άλλες και καλά οικονομίας που δεν έσβηναν μέρα νύχτα). Έβαζαν και έψηναν φαγητό σε δύο φούρνους συγχρόνως, τώρα αν χωράνε μπαίνουν μαζί ή πάει διαδοχικά στον ίδιο. Είχαν 3 ψυγεία με το ένα να μην κλείνει σωστά η πόρτα του και να είναι δίπλα σε σώμα καλοριφέρ... Αν πιάσω κι όλα τα υπόλοιπα δεν μου φτάνει η μέρα... Και ακόμα διορθώνουμε... Θεωρώ ότι θα πέσουμε κάτω από 10 οπότε με την αντλία θα έρθουμε στα 12 και βλέπουμε. 33 λεπτά πριν, planetman είπε Δηλαδή και στο net metering έχει σημασία πότε καταναλώνεις; Δηλαδή αν καταναλώνεις την ώρα που παράγεις, δεν πληρώνεις τις ρυθμιζόμενες κτλ; Σίγουρα; Ο inverter που έχω γράψει υποτίθεται πως αρχικά δίνει μέσω της παραγωγής μου και όταν δεν επαρκεί δίνει από ΔΕΗ. δεν κατάλαβα τι λες. Ναι έχει σημασία πότε καταναλώνεις αλλά όχι με το λεπτό. Πρακτικά έχεις δύο μετρητές. Ο ένας έιναι ο κλασικός και ο άλλος είναι της παραγωγής. Κάθε τρία χρόνια γίνεται συμψηφισμός και αν έχεις κάψει παραπάνω το πληρώνεις, αν έχεις μεγαλύτερη παραγωγή το παίρνει τζάμπα ο πάροχος. (αυτό είναι μλκ γιατί αν μου το πλήρωνε θα έβαζα μεγαλύτερο και ίσως έβγαζε και τις επόμενες χρεώσεις). Στη συνέχεια πάει και ελέγχει πόσες kwh έχει πάρει από το δίκτυο και εκεί πληρώνεις τα έξοδα μεταφοράς. Από τα 105€ του τελευταίου λογαριασμού μου τα 35 ήταν Δημοτικά τέλη-ερτ, 58 ήταν η αξία του ρεύματος και 12 οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αν είχα ήδη τα πάνελ και γινόταν εκκαθάριση κάθε μήνα κατά μέσο όρο θα πλήρωνα τα 35, ίσως κάποια λίγα € αν είχα κάψει περισσότερα και ένα πολύ μικρό μέρος από τα 12.
Vault13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, fredd0 είπε να περασει τι? να καταλαβει ενας την ταρατσα να βαλει φβ? Ενας στην ταρατσα φωτοβολταικα ή ακομα χειροτερα, να μπουνε ολοι συνιδιοκτήτες στο φβ. Και να αγοραστει εγκατασταθει απο κοινου, Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Vault13
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Μόλις τώρα, Vault13 είπε Ενας στην ταρατσα φωτοβολταικα ή ακομα χειροτερα, να μπουνε ολοι συνιδιοκτήτες στο φβ. Και να αγοραστει εγκατασταθει απο κοινου, σε μια ταρατσα 50 φωτοβολταικα συστηματα, γινεται, αλλα ειναι χαζο. Τι θα βαλει ο καθενας, 1-2 Kw? για να βαλει ενας, πρεπει οι υπολοιποι 49 να ειναι αγιοι ανθρωποι με πιστοποιητικα απο καμια δεκαρια μητροπολεις για να σου χαρισουν τον κοινοχρηστο χωρο
Vault13 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, fredd0 είπε σε μια ταρατσα 50 φωτοβολταικα συστηματα, γινεται, αλλα ειναι χαζο. Τι θα βαλει ο καθενας, 1-2 Kw? για να βαλει ενας, πρεπει οι υπολοιποι 49 να ειναι αγιοι ανθρωποι με πιστοποιητικα απο καμια δεκαρια μητροπολεις για να σου χαρισουν τον κοινοχρηστο χωρο Δεν ειπα ο καθενας εγω. Ενα 10kw απο κοινου. 15kwισως. Και να μπουν 15-20 συνηδιοκτητες 5 λεπτά πριν, fredd0 είπε απο καμια δεκαρια μητροπολεις για να σου χαρισουν τον κοινοχρηστο χωρο Γιατι στον ηλιακο τι γινεται; Χωρανε 40 ηλιακοι; Καποιο αγιοι ανθρωποι απο Μητροπολεις χαριζουν τι οχι; Επεξ/σία 9 Αυγούστου 2022 από Vault13
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 4 λεπτά πριν, Vault13 είπε Δεν ειπα ο καθενας εγω. Ενα 10kw απο κοινου. 15kwισως. Και να μπουν 15-20 συνηδιοκτητες Γιατι στον ηλιακο τι γινεται; Χωρανε 40 ηλιακοι; Καποιο αγιοι ανθρωποι απο Μητροπολεις χαριζουν τι οχι; το ενα κοινο φωτοβολταικο δε γινεται. Εκτος αν το θελετε για να καλυπτετε το κοινοχρηστο ρευμα μονο. Δε μπορει ενα φβ να παει σε 50 καταναλωσεις, απαγορευεται ακομα κι αν γινοταν τεχνικα να γινει επιμερισμος
planetman Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 22 λεπτά πριν, filarhos είπε Για το πρώτο, είσαι απόλυτα σωστός. Ακριβώς τα νούμερα δεν τα έχω αυτή τη στιγμή μπροστά μου αλλά και να τα είχα, έχω 3-4 φύλλα σε excel με διάφορα σενάρια όπου αυτό που με ενδιέφερε είναι απόσβεση σε λιγότερο από δέκα χρόνια. Και στο χειρότερο σενάριο είναι στα 9 οπότε σωστή επιλογή. Για το δεύτερο βάζω στα 11μιση, το κόστος εγκατάστασης της αντλία θερμότητας και το κόστος 2-4 πάνελ για να καλύψω την αυξημένη ζήτηση αν υπάρχει. Ουσιαστικά υπερδιαστασιολόγησα και βάλαμε τα 8,65 ώστε αρχικά να δούμε πόση παραγωγή θα έχει πραγματικά λόγω λάθος κλίσης και αν βάλω αντλία να δω αν φτάνει ή θέλει παραπάνω. Αν έβαζα 7και κάτι που θεωρητικά μας καλύπτει μπορεί να παρήγαγε για 6 και να μην έφτανε όταν για την κατανάλωση που έχουμε τώρα. Οπότε ίσως πάρουμε περισσότερη από όση χρειαζόμαστε και επιπλέον να έχουμε περιθώριο και για την αντλία ή με 2 πάνελ να το καλύψω. Και θα γλιτώνουμε τα 2χιλ λίτρα πετρέλαιο που αναγκαστικά αγοράζουμε κάθε χρόνο. Ομοίως αν αλλάξουμε αυτοκίνητο με ηλεκτρικό. Η εξοικονόμηση είναι καθαρά με τα δικά μου δεδομένα και με τιμές καυσίμου χαμηλότερη από αυτή που έχουμε τώρα. Αν πλήρωνα το ρεύμα θα πήγαινε 500-700€ λιγότερη η εξοικονόμηση. Υ.Γ. Η κατά μέσο όρο κατανάλωση του σπιτιού την τελευταία 3ετία ήταν στις 12χιλKWh. Αλλά έγιναν πολλές αλλαγές στον εξοπλισμό του σπιτιού αλλά και στις ώρες χρήσης τους. Σκέψου ότι όλο το βράδυ είχαμε αναμένα φώτα που έκαιγαν τον χειμώνα τουλάχιστον 100kwh τον μήνα (και πόσες άλλες και καλά οικονομίας που δεν έσβηναν μέρα νύχτα). Έβαζαν και έψηναν φαγητό σε δύο φούρνους συγχρόνως, τώρα αν χωράνε μπαίνουν μαζί ή πάει διαδοχικά στον ίδιο. Είχαν 3 ψυγεία με το ένα να μην κλείνει σωστά η πόρτα του και να είναι δίπλα σε σώμα καλοριφέρ... Αν πιάσω κι όλα τα υπόλοιπα δεν μου φτάνει η μέρα... Και ακόμα διορθώνουμε... Θεωρώ ότι θα πέσουμε κάτω από 10 οπότε με την αντλία θα έρθουμε στα 12 και βλέπουμε. Ναι έχει σημασία πότε καταναλώνεις αλλά όχι με το λεπτό. Πρακτικά έχεις δύο μετρητές. Ο ένας έιναι ο κλασικός και ο άλλος είναι της παραγωγής. Κάθε τρία χρόνια γίνεται συμψηφισμός και αν έχεις κάψει παραπάνω το πληρώνεις, αν έχεις μεγαλύτερη παραγωγή το παίρνει τζάμπα ο πάροχος. (αυτό είναι μλκ γιατί αν μου το πλήρωνε θα έβαζα μεγαλύτερο και ίσως έβγαζε και τις επόμενες χρεώσεις). Στη συνέχεια πάει και ελέγχει πόσες kwh έχει πάρει από το δίκτυο και εκεί πληρώνεις τα έξοδα μεταφοράς. Από τα 105€ του τελευταίου λογαριασμού μου τα 35 ήταν Δημοτικά τέλη-ερτ, 58 ήταν η αξία του ρεύματος και 12 οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις. Αν είχα ήδη τα πάνελ και γινόταν εκκαθάριση κάθε μήνα κατά μέσο όρο θα πλήρωνα τα 35, ίσως κάποια λίγα € αν είχα κάψει περισσότερα και ένα πολύ μικρό μέρος από τα 12. Εμένα ο εγκαταστατης αυτός μου είπε πως με το net metering όλη η παραγωγή μου πάει στο δίκτυο και πως ο,τι ρεύμα χρειάζομαι το παίρνω από το δίκτυο, οπότε πληρώνω όλες τις ρυθμιζόμενες κτλ. Έτσι που το λες εσύ, δεν έχω καταλάβει ακόμη. 1
NikosKallithea Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 55 λεπτά πριν, leoy είπε Δεν χρειαζεται μεταγωγη το συγκεκριμενο, ειναι 3πλης ενεργειας και αποφασιζει να χρησιμοποιησει οποιο απο τα 3 ειναι διαθεσιμο με priority που του λες εσυ. Οκ, μάλλον είδα λάθος μοντέλο σε μια αναζήτηση που έκανα
filarhos Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 2 λεπτά πριν, planetman είπε Εμένα ο εγκαταστατης αυτός μου είπε πως με το net metering όλη η παραγωγή μου πάει στο δίκτυο και πως ο,τι ρεύμα χρειάζομαι το παίρνω από το δίκτυο, οπότε πληρώνω όλες τις ρυθμιζόμενες κτλ. Έτσι που το λες εσύ, δεν έχω καταλάβει ακόμη. Το απόγευμα που θα είμαι σπίτι και θα έχω τα excel και τα παραδείγματά μου θα το κοιτάξω ξανά. Ίσως τις ρυθμιζόμενες να μην τις γλιτώνεις. Αλλά και πάλι από τα 105-35-12= 58 θα γλίτωνα 58€ (με 0,18€) του ρεύματος.
Doubt Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, fredd0 είπε το ενα κοινο φωτοβολταικο δε γινεται. Εκτος αν το θελετε για να καλυπτετε το κοινοχρηστο ρευμα μονο. Δε μπορει ενα φβ να παει σε 50 καταναλωσεις, απαγορευεται ακομα κι αν γινοταν τεχνικα να γινει επιμερισμος Αν κάνει η πολυκατοικία "ενεργειακή κοινότητα"? Πιο πιθανό είναι να κάνουν demolition derby, αλλά λέμε τώρα.. θεωρητικά.
fredd0 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 10 λεπτά πριν, Doubt είπε Αν κάνει η πολυκατοικία "ενεργειακή κοινότητα"? Πιο πιθανό είναι να κάνουν demolition derby, αλλά λέμε τώρα.. θεωρητικά. εγω ηξερα αυτο 3. Ποιος μπορεί να εγκαταστήσει σταθμό παραγωγής με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό; Δικαίωμα ένταξης έχουν α) νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που επιδιώκουν κοινωφελείς ή άλλους δημοσίου ενδιαφέροντος σκοπούς γενικής ή τοπικής εμβέλειας και β) οι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν.3874/2010, οι οποίοι είτε έχουν στην κυριότητα τους τον χώρο στον οποίο εγκαθίσταται ο σταθμός παραγωγής είτε έχουν τη νόμιμη χρήση αυτού (πχ μέσω μίσθωσης, δωρεάν παραχώρησης κλπ) και έχουν εξασφαλίσει την έγγραφη συναίνεση του ιδιοκτήτη του χώρου. Ειδικά για τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων του ν. 3874/2010 απαιτείται η προσκόμιση βεβαίωση υπαγωγής σε αυτό από τον αρμόδιο φορέα (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.). αν εχει αλλαξει το νομικο πλαισιο και επιτρεπει virtual net metering σε πολυκατοικιες με κατοικιες δε γνωριζω
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2022 1 ώρα πριν, Vault13 είπε Αληθεια σε πολυκατοικια με 50 διαμερίσματα σε γενικη συνελευση θα μπορουσε να περασει κατι τετοιο; Ούτε με Παναγίες. Το πολύ πολύ κανένας ηλιακός που δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα