teodor_ch Δημοσ. 29 Ιουνίου Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 31 λεπτά πριν, parisdalas είπε Μετά τις αλλαγές στις ρυθμίσεις πρέπει να κάνουμε restart τον Inverter; Γιατί σε μένα δεν φαίνεται να λειτουργεί όπως θα έπρεπε αφού έκανα τις αλλαγές. Το ίδιο τραβάει από το δίκτυο όταν μια φάση το χρειαστεί άσχετα που παράγω να το καλύψω Μόλις περάσεις τις ρυθμίσεις και πατήσεις αποθήκευση κάνει επανεκκίνηση μόνος του. 18 λεπτά πριν, PK1926 είπε Να τα βρούνε με τον παραγωγό. Και εμείς είμαστε παραγωγοί. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PK1926 Δημοσ. 29 Ιουνίου Share Δημοσ. 29 Ιουνίου μπάλα παίζω 5χ5 με τους κολλητους μου. Αυτο δεν με κάνει συναδερφο του Κριστιανο Ροναλντο. αλλά εάν είμαι στην ίδια κατηγορία με τον Μυτιληναίο, κάτι έχω κάνει λάθος στην ζωή μου. Θα μπορούσα να αγοράζω με 5σεντ την κιλοβατώρα από την ΔΕΗ για την ίδια κατανάλωση και να πουλάω σαν παραγωγός την ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά 40σεντ την κιλοβατώρα. Θα πάρω τηλέφωνο τον υπουργό να με εξυπηρετήσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 29 Ιουνίου Share Δημοσ. 29 Ιουνίου 1 ώρα πριν, PK1926 είπε συγγνώμη αλλά τι με ενδιαφέρει αν και πόσα χάνουν οι εταιρείες; Εγω έκανα μια επένδυση με συγκεκριμένα πλαίσια και υπέγραψα μια συγκεκριμένη σύμβαση. Welcome to the club όσοι είχαμε βάλει φωτοβολταϊκά πριν το '14, φάγαμε με το έτσι θέλω κούρεμα, πληρωνόμαστε όποτε ήθελαν με 6μηνες και 7μηνες καθυστερήσεις (ενώ η σύμβαση λέει 20 μέρες), κλπ... Με αυτούς δεν είναι ποτέ να μπλέκεις, πάντα πρέπει να κρατάς πισινή! ΥΓ. Το κούρεμα, με την ονομασία "new deal", είχε εφεύρει ο Μανιάτης, υπουργάρα ΠΑΣΟΚάρας...με πουλέν τότε την Σδούκου, η οποία βέβαι ομολογώ ότι είναι πολύ διαβασμένει και κατέχει καλά το ενεργειακό τοπίο... https://energypress.gr/news/oles-oi-allages-tis-teleytaias-stigmis-sto-new-deal-sta-7-hronia-i-paratasi-ton-symvaseon Το κλου της υπόθεσης είναι ότι τους ξέφυγε τόσο το ενεργειακό θέμα και έχουν οικοδομήσει ένα εντελώς στρεβλό χρηματιστηριακού τύπου σύστημα ενέργειας, το οποίο όταν μπαίνουν ΑΠΕ μέσα στο μίγμα διογκώνει τις στρεβλώσεις τόσο πολύ που τείνει να γίνει ασταθές...και για να το σταθεροποιήσουν, βάζουν τις ΑΠΕ από εδώ και στο εξής, να εισέρχονται στο μίγμα με όρους συμβατικών παραγωγών, κάτι εντελώς ανήκουστο, δηλαδή θα κάνουν και την ενέργεια από ΑΠΕ χρηματιστηριακό προϊόν και μάλιστα με αρνητικούς όρους, καθώς δεν μπορείς ως παραγωγός να ελέγξεις ούτε πότε, ούτε πόσο θα παράγεις...σου λέει αν θες να το κάνεις, βάλε μπαταριούλα...αυτό είναι, το net billing κύριοι... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Ξέρω πολλούς που συνδέουν παράνομα στη περιοχή. Γενικά υπάρχει αδιαφορία από δεδδηε παρότι το ξέρουν. Φαίνεται πάντως μικρο ρισκο μπροστά στο κέρδος και όποτε θέλουν το αποσυνδεουν αν πάει πολύ πίσω ο μετρητής. Γενικά έχουν τρελα κερδη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 51 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Ξέρω πολλούς που συνδέουν παράνομα στη περιοχή. Γενικά υπάρχει αδιαφορία από δεδδηε παρότι το ξέρουν. Φαίνεται πάντως μικρο ρισκο μπροστά στο κέρδος και όποτε θέλουν το αποσυνδεουν αν πάει πολύ πίσω ο μετρητής. Γενικά έχουν τρελα κερδη Και εγώ ξέρω άτομα που καλλιεργούν χασίσι και έχουν χεστεί στο χρήμα. Και δεν παρακολουθούν κάποιον μετρητή. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Γενικά υπάρχει αδιαφορία από δεδδηε παρότι το ξέρουν. Κάνεις λάθος, αν το πάρουν χαμπάρι σου κόβουν τη σύνδεση, μετά δεν ξέρω τί επακολουθεί. Μην κάνετε κασκαντεριλίκια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου 4 ώρες πριν, mechpanos είπε Κάνεις λάθος, αν το πάρουν χαμπάρι σου κόβουν τη σύνδεση, μετά δεν ξέρω τί επακολουθεί. Μην κάνετε κασκαντεριλίκια!!! Έτυχε σε μια γνωστή μου που έκανε παρέμβαση με διακόπτη στον μετρητή της ,πράγματι γίνεται αποσύνδεση από το δίκτυο σε διαπιστωμένη ρευματοκλοπη έως ότου έρθει πιστοποιημένος ηλεκτρολόγος και δώσει βεβαίωση ότι η εγκατάσταση είναι ασφαλής και μπορεί να δεχτεί πάλι ρεύμα από τον πάροχο ,η αποσύνδεση γίνεται δηλαδή λόγω ασφαλείας και όχι λόγω τιμωρίας ,απαγορεύεται η μόνιμη αποσύνδεση από το δίκτυο για όλους τους λόγους πλην των χρεών στον πάροχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 4 hours ago, mechpanos said: Κάνεις λάθος, αν το πάρουν χαμπάρι σου κόβουν τη σύνδεση, μετά δεν ξέρω τί επακολουθεί. Μην κάνετε κασκαντεριλίκια!!! Το έχω δει αλλά είναι μεμονωμένη περίπτωση. Επίσης επειδή είχα μιλήσει με έναν τέτοιο εγκατάσταση που μου συστησανε καθώς μου λέγανε πως μπορώ να βαλω έξτρα νόμιμα παράλληλα με άλλο πρόγραμμα. Είχα στείλει 30 φορές επώνυμα ερώτημα δεδδηε για αν γίνεται αυτό και δε μου απάντησανε ποτέ. Ο εγκατάστατης όταν του είπα ότι από όσα έγγραφα έχω δει δε γίνεται άρχισε να με βρίζει ότι είμαι άσχετος αλλά και χυδαία Φυσικά πολλοί γνωστοί μου έχουν γλυτωσει χιλιάδες ευρώ. Χθες είδα μια τέτοια δουλειά του και είχε συνδέσει στο γενικό διακόπτη κατευθείαν Επεξ/σία 30 Ιουνίου από ΠάρηςΓ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Αυτά τελειώνουν έτσι και αλλιώς σιγά σιγά με του νέους μετρητές. Άσε που λεφτά δεν χάνουν οι εταιρίες αλλά τα πληρώνουμε οι υπόλοιποι... "Ανενόχλητες" οι ρευματοκλοπές, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν αρνητικά και τα τιμολόγια του Μαΐου (energypress.gr) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 30 Ιουνίου Share Δημοσ. 30 Ιουνίου Ότι γίνεται γίνεται, και θέμα ασφάλειας ιδιαίτερο δεν υπάρχει αν ρυθμιστεί η εγκατάσταση σωστά γιατί έχει antiislanding το inverter, αλλά αν εγχέεται ενέργεια προς το δίκτυο ανεξέλεγκτα σε πιάνουν εύκολα πλέον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malmsteen1984 Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου 14/5 συνδέθηκαν τα φωτοβολταικά. την πέμπτη μου είπαν από την εταιρία που τα εγκατέστησε ότι εγκρίθηκε η πληρωμή και ότι λογικά σε μία βδομάδα θα πληρωθεί η επιδότηση. για να δούμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thannasis Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Καλημέρα Αν δεν το ξερετε οι έχοντες ΝΜ τι θα ισχύει πλέον. https://energypress.gr/news/net-billing-me-tin-oriaia-hondremporiki-timi-i-polisi-tis-pleonazoysas-paragogis-kaihttps://energypress.gr/news/net-billing-me-tin-oriaia-hondremporiki-timi-i-polisi-tis-pleonazoysas-paragogis-kai Αλλαγή και στο net-metering Η υπό διαβούλευση Υπουργική Απόφαση φέρνει όμως αλλαγές και στο «παλιό» καθεστώς ενεργειακού συμψηφισμού (net-metering). Πιο συγκεκριμένα, προβλέπει πως η μεταφορά τυχόν πλεονάζουσας εγχυθείσας ενέργειας από παρελθούσες περιόδους καταμέτρησης συνεχίζεται μέχρι τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό που εκδίδεται με την παρέλευση έτους. Υπενθυμίζεται ότι αυτή τη στιγμή ο αυτοκαταναλωτής μπορεί να «μεταφέρει» την πλεονάζουσα παραγωγή για χρονικό διάστημα έως την 3ετία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vagosman Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Θα επρεπε η εγχυση στο δικτυο με ελεγχόμενο τρόπο να ειναι νομιμη. Στη Γερμανια επιτρέπεται εως και 800W. Επίσης εκει επιτρέπονται τα φβ μπαλκονιου. Στο Ελλάντα σε θέλουν υποχείριο των ορέξεων τους. Και ναι δεν ειναι θέμα ασφάλειας γιατι όλα τα πιστοποιημένα ινβερτερ εχουν προστασία απο νησιδοποίηση. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nvel Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου (επεξεργασμένο) τα φωτοβολταϊκά δεν εγχέουν μόνο ισχύ στο δίκτυο αλλά και ρεύμα βραχυκυκλώματος, ο δεδδηε θέλει να γνωρίζει την ισχύ βραχυκυκλώματος σε κάθε περιοχή και αν μπαίνουν ανεξέλεγκτα συστήματα στο δίκτυο τα βραχυκύκλωμα θα έχει άγνωστη στάθμη. Τα πιστοποιημένα συστήματα έχουν προστασίες, αυτά που θα πάρει ο κάθε άσχετος από το aliexpress που νομίζει ότι έγινε ηλεκτρολόγος μεσώ youtube, θα έχουν; Επεξ/σία 1 Ιουλίου από nvel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peros550 Δημοσ. 1 Ιουλίου Share Δημοσ. 1 Ιουλίου Έχει κάποιος υπόψη του ένα Google Sheets το οποίο είχε συγκεντρωμένες τιμές ρεύματος από όλες τις εταιρίες ανά μήνα , ανά πρόγραμμα κτλ? Είχα βρει ένα αλλά ανοίγοντας το υπάρχει μια ανακοίνωση: "όχι για μέλη insomnia" Γνωρίζει κανείς τι παίχτηκε? 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα