babs8 Δημοσ. 16 Ιουνίου Share Δημοσ. 16 Ιουνίου ειχα γραψει πριν καιρο σε αυτο το thread και θελω να ξαναγραψω, αυτη τη φορα το εξης : μολις καταλαβαμε οτι πεσαμε θυμα απατης σε εγκατασταση φωτοβολταικων μιας δηθεν "εταιριας". με εναν ηλεκτρολογο μηχανικο προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμμαζευτα και να βγουμε οσο λιγοτερο χαμενοι γινεται, δινοντας ενα καρο λεφτα ξανα. εχω μια ερωτηση, ποιος μπορει να με καλυψει σε τετοιες περιπτωσεις? οι μηχανικοι ειπανε οτι θυματα σαν εμας υπαρχουν πολλοι. που ειναι ολοι αυτοι ρε παιδια? ποιος προστατευει τον πολιτη που δεν γνωριζει απο αυτα? σκεφτηκα να κινηθουμε νομικα και να ξοδεψουμε χρονια και λεφτα απο τη ζωη μας αλλα το μετανιωσα. δεν θα τους κανουν τιποτα απο την στιγμη που δεν εχουμε υπογραψει καποιο ιδιωτικο συμφωνητικο. η "εταιρια" ειναι η https://www.fjsolar.gr/ δεν σηκωνουν τηλεφωνα, καθυστερουν διαδικασιες για να μην παρουμε επιδοτηση, δεν υπαρχει συννενοηση, δεν μας δινουν πιστοποιησεις, χαρτια, εγγυησεις, δεν μας λενε που βρισκεται η "εταιρια" , τιποτα. ποιος μπορει να βοηθησει τους πολιτες σε αυτες τις (πολλες οπως ειπαν) περιπτωσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
basilis_k6 Δημοσ. 16 Ιουνίου Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 13 λεπτά πριν, babs8 είπε ειχα γραψει πριν καιρο σε αυτο το thread και θελω να ξαναγραψω, αυτη τη φορα το εξης : μολις καταλαβαμε οτι πεσαμε θυμα απατης σε εγκατασταση φωτοβολταικων μιας δηθεν "εταιριας". με εναν ηλεκτρολογο μηχανικο προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμμαζευτα και να βγουμε οσο λιγοτερο χαμενοι γινεται, δινοντας ενα καρο λεφτα ξανα. εχω μια ερωτηση, ποιος μπορει να με καλυψει σε τετοιες περιπτωσεις? οι μηχανικοι ειπανε οτι θυματα σαν εμας υπαρχουν πολλοι. που ειναι ολοι αυτοι ρε παιδια? ποιος προστατευει τον πολιτη που δεν γνωριζει απο αυτα? σκεφτηκα να κινηθουμε νομικα και να ξοδεψουμε χρονια και λεφτα απο τη ζωη μας αλλα το μετανιωσα. δεν θα τους κανουν τιποτα απο την στιγμη που δεν εχουμε υπογραψει καποιο ιδιωτικο συμφωνητικο. η "εταιρια" ειναι η https://www.fjsolar.gr/ δεν σηκωνουν τηλεφωνα, καθυστερουν διαδικασιες για να μην παρουμε επιδοτηση, δεν υπαρχει συννενοηση, δεν μας δινουν πιστοποιησεις, χαρτια, εγγυησεις, δεν μας λενε που βρισκεται η "εταιρια" , τιποτα. ποιος μπορει να βοηθησει τους πολιτες σε αυτες τις (πολλες οπως ειπαν) περιπτωσεις? βλέποντας αυτο στη σελίδα τους παντως δεν θα περιμενα κατι περισσοτερο ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΤΙΑ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΟ "ΣΚΑΪ" πως έγινε ομως η απάτη? τοποθέτηση εγινε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
JustGud Δημοσ. 16 Ιουνίου Share Δημοσ. 16 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Αυτοί έκαναν μπαμ από μακρυά. Όταν όλοι οι υπόλοιποι ζητάνε 12-15.000 για 10kw και αυτοί το κάναν με 7.500(μάλιστα και με μπαταρίες) σε κάποια φάση που πέτυχα διαφήμιση.... Επεξ/σία 16 Ιουνίου από JustGud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 16 Ιουνίου Share Δημοσ. 16 Ιουνίου 1 ώρα πριν, babs8 είπε ειχα γραψει πριν καιρο σε αυτο το thread και θελω να ξαναγραψω, αυτη τη φορα το εξης : μολις καταλαβαμε οτι πεσαμε θυμα απατης σε εγκατασταση φωτοβολταικων μιας δηθεν "εταιριας". με εναν ηλεκτρολογο μηχανικο προσπαθουμε να μαζεψουμε τα ασυμμαζευτα και να βγουμε οσο λιγοτερο χαμενοι γινεται, δινοντας ενα καρο λεφτα ξανα. εχω μια ερωτηση, ποιος μπορει να με καλυψει σε τετοιες περιπτωσεις? οι μηχανικοι ειπανε οτι θυματα σαν εμας υπαρχουν πολλοι. που ειναι ολοι αυτοι ρε παιδια? ποιος προστατευει τον πολιτη που δεν γνωριζει απο αυτα? σκεφτηκα να κινηθουμε νομικα και να ξοδεψουμε χρονια και λεφτα απο τη ζωη μας αλλα το μετανιωσα. δεν θα τους κανουν τιποτα απο την στιγμη που δεν εχουμε υπογραψει καποιο ιδιωτικο συμφωνητικο. η "εταιρια" ειναι η https://www.fjsolar.gr/ δεν σηκωνουν τηλεφωνα, καθυστερουν διαδικασιες για να μην παρουμε επιδοτηση, δεν υπαρχει συννενοηση, δεν μας δινουν πιστοποιησεις, χαρτια, εγγυησεις, δεν μας λενε που βρισκεται η "εταιρια" , τιποτα. ποιος μπορει να βοηθησει τους πολιτες σε αυτες τις (πολλες οπως ειπαν) περιπτωσεις? δικηγόρο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 16 Ιουνίου Share Δημοσ. 16 Ιουνίου Ποσο καιρο καναν να σας βγαλουν την ΥΔΕ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 17 Ιουνίου Share Δημοσ. 17 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ομαδική αγωγή για να σας βγει φτηνότερα και να είναι το ποσό πάνω απο120000 έ για να είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα ,τώρα που θα βρεις τους υπόλοιπους παραμένει θέμα Επεξ/σία 17 Ιουνίου από slk200gr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου Στις 12/9/2022 στις 3:34 ΜΜ, Vagosman είπε Μια σημείωση, σε υβριδικά inverter υπάρχει επιλογή απο το μενού να μη γίνεται έγχυση στο δίκτυο. Οπότε εφόσον η εγκατάσταση είναι νόμιμη μπορεί ο παραγωγός να πάρει βεβαίωση/δήλωση απο ΔΕΔΔΗΕ για έγχυση μηδενικής ισχύος στο δίκτυο. Ποια ρύθμιση είναι αυτή που δεν κάνει έγχυση στο δίκτυο και πως μπορούμε να ξέρουμε αν το υποστηρίζει ο ινβερτερ μας ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
palik200 Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου κι αν κάποιος έχει βρει τρόπο να μπορούμε σχετικά οικονομικά να παίρνουμε ρευμα από τις μπαταρίες σε διακοπές ρεύματος ας μας δώσει τα ... φώτα του παρακαλώ ρώτησα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξιπλισμό και μου έδιναν μια ασφάλεια για πίνακα με τρις θέσεις Δύκτιο - OFF - Μπαταρίες μου είπαν ότι είναι απλή η σύνδεση του διακόπτη αυτού αλλά σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει χεοροκίνητα να διαλέγω την επιλογή από Δύκτιο σε μπαταρίες γιατί αυτόματα είναι λίγο περίπλοκο, απλη και φθηνή λύση αυτή Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 18 Ιουνίου Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 1 ώρα πριν, palik200 είπε κι αν κάποιος έχει βρει τρόπο να μπορούμε σχετικά οικονομικά να παίρνουμε ρευμα από τις μπαταρίες σε διακοπές ρεύματος ας μας δώσει τα ... φώτα του παρακαλώ ρώτησα σε μαγαζί με ηλεκτρολογικό εξιπλισμό και μου έδιναν μια ασφάλεια για πίνακα με τρις θέσεις Δύκτιο - OFF - Μπαταρίες μου είπαν ότι είναι απλή η σύνδεση του διακόπτη αυτού αλλά σε περίπτωση διακοπής θα πρέπει χεοροκίνητα να διαλέγω την επιλογή από Δύκτιο σε μπαταρίες γιατί αυτόματα είναι λίγο περίπλοκο, απλη και φθηνή λύση αυτή Γίνεται ,έτσι έχω συνδέσει ένα 2kwa ups ,το γυρνάω στην μπαταρία και το βάζω στην πρίζα και δίνει σε όλο το σπίτι ,θέλει προσοχή όμως ,γίνεται και αυτόματα ,δεν είναι μεγάλο το κόστος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thannasis Δημοσ. 19 Ιουνίου Share Δημοσ. 19 Ιουνίου Μια ερώτηση μονο σε ιδιοκτητες Inverter Fronious με netmetering. Ολες οι εταιρίες inverter ( Huawei, solaredge, Sungrow) κάνουν αποστολή και αποθήκευση των data statistics για την παραγωγή στο cloud και δίνουν δωρεαν πρόσβαση σε αυτά ώστε να έχεις ιστορικά . Ισχύει το ίδιο και για την Fronius ? Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, thannasis είπε Μια ερώτηση μονο σε ιδιοκτητες Inverter Fronious με netmetering. Ολες οι εταιρίες inverter ( Huawei, solaredge, Sungrow) κάνουν αποστολή και αποθήκευση των data statistics για την παραγωγή στο cloud και δίνουν δωρεαν πρόσβαση σε αυτά ώστε να έχεις ιστορικά . Ισχύει το ίδιο και για την Fronius ? Ευχαριστώ. Ναι, προσφέρει και η Fronius τετοια υπηρεσία δωρεάν (solarweb.com), για επιτήρηση του συστήματος και αποθήκευση ημερήσιας παραγωγής/κατανάλωσης κτλ. για ιστορικό. Απλά παρέχει και μια Premium εκδοχή της, με κάποιες πρόσθετες μικροεπιλογές αλλα το κυριότερο οτι σου δίνει προσβαση στα αναλυτικά δεδομένα της παραγωγής και κατανάλωσης σου κατα τη διάρκεια της ημέρας, για όλες τις προηγούμενες ημέρες στο ιστορικό σου. Ενώ στην δωρεάν έκδοση του έχεις πρόσβαση στα αναλυτικά δεδομένα μόνο για τις 3 τελευταίες ημέρες (η προσβαση στα συνολικά στατιστικά για την ημερήσια παραγωγή κτλ παραμένει απεριόριστη). Την Premium έκδοση την προσφέρουν δωρεάν για 1 χρόνο εαν δεν κάνω λάθος (για Ελλάδα). Επεξ/σία 20 Ιουνίου από inel 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
inel Δημοσ. 20 Ιουνίου Share Δημοσ. 20 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Στα άλλα νέα (της Fronius), η εταιρεία μιλάει τώρα για το firmware update 1.32, το οποίο θα περιέχει στους τριφασικούς ινβερτερς και την επιλογή για 'ασυμμετρία' στις φάσεις. Επίσημα έχει δηλώσει οτι θα είναι διαθέσιμο τέλος Ιουνίου/αρχές Ιουλίου, αλλά ακούγεται οτι μπορεί να δοθεί ήδη απο την επομενη Δευτέρα 24/6 (μακάρι αλλά ας κραταμε μικρο καλάθι..). Να και ένα ακόμα σχετικό video (στα αγγλικά): https://www.youtube.com/watch?v=kxfUMftGNAI Επεξ/σία 20 Ιουνίου από inel 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sal54ax Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου Καλημέρα στην παρέα! Προσπάθησα να διαβάσω ολόκληρο το thread, αλλά έφτασα στα μισά + και βλέπω οτι ως επι το πλείστο η συζήτηση έχει να κάνει με net metering. Στην περίπτωσή μου, ενδιαφέρομαι για αυτόνομο σύστημα. Βασικά, έχω ήδη προμηθευτεί τα περισσότερα υλικά. Μάλιστα, έχω ήδη τοποθετήσει (μόνος μου) ένα μικρό σετ που αποτελείται απο 3 πάνελς των 350w, έναν inverter των 2,6Kw και μπαταρία Λιθίου 120 Ah. Το εν λόγω σετ συμπληρώνεται απο ένα JK BMS, το οποίο πάνω στην σύνδεση έκανε... μπάμ. Διαβάζω γενικά στο διαδίκτυο πως είναι πολλοί αυτοί που έχουν το ίδιο θέμα, μάλιστα βλέπω πως υπάρχουν και βίντεα στο ΥΤ. Για κάποιο (άγνωστο προς εμέ ) λόγο, σκάνε μερικά απο τα MOSFETs που φέρει πάνω του, και συνήθως συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά μοιράζοντας το ζόρι στα υπόλοιπα. Αποφάσισα όμως να μην το ξανασυνδέσω, νομίζω πως έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών, και μάλλον θα με προδώσει ξανά. Το σύστημα αυτό δεν στοχεύει στην κάλυψη αναγκών όλου του σπιτιού φυσικά, αλλά μόνο ενός χώρου που χρησιμοποιώ ως εργαστήρι, με ανάγκες max 1 Kw. Και δεν σκοπεύω να το συνδέσω με το AC in απο το σπίτι, οπότε μιλάω για κάτι τελείως ανεξάρτητο. Μία δοκιμή που έκανα χωρίς το BMS, δείχνει πως όλα δουλεύουν, και επίσης οτι η μπαταρία φορτίζεται ταυτόχρονα μέσω του inverter. Αυτό όμως που με προβληματίζει, είναι αν ο inverter φορτίζει την μπαταρία σωστά, ή πρέπει να γίνει κάποια παραμετροποίηση, μήπως δεν ζήσει πολύ. Πιστεύετε πως θα μπορώ να κάνω δουλειά χωρίς να χρειαστεί να πάρω νέο (άλλο) BMS; Σε ότι αφορά το υπόλοιπο σπίτι, θα επανέλθω με λεπτομέρειες για το δεύτερο πακέτο. Ευχαριστώ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thannasis Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 3 ώρες πριν, sal54ax είπε Καλημέρα στην παρέα! Προσπάθησα να διαβάσω ολόκληρο το thread, αλλά έφτασα στα μισά + και βλέπω οτι ως επι το πλείστο η συζήτηση έχει να κάνει με net metering. Στην περίπτωσή μου, ενδιαφέρομαι για αυτόνομο σύστημα. Βασικά, έχω ήδη προμηθευτεί τα περισσότερα υλικά. Μάλιστα, έχω ήδη τοποθετήσει (μόνος μου) ένα μικρό σετ που αποτελείται απο 3 πάνελς των 350w, έναν inverter των 2,6Kw και μπαταρία Λιθίου 120 Ah. Το εν λόγω σετ συμπληρώνεται απο ένα JK BMS, το οποίο πάνω στην σύνδεση έκανε... μπάμ. Διαβάζω γενικά στο διαδίκτυο πως είναι πολλοί αυτοί που έχουν το ίδιο θέμα, μάλιστα βλέπω πως υπάρχουν και βίντεα στο ΥΤ. Για κάποιο (άγνωστο προς εμέ ) λόγο, σκάνε μερικά απο τα MOSFETs που φέρει πάνω του, και συνήθως συνεχίζει να λειτουργεί, αλλά μοιράζοντας το ζόρι στα υπόλοιπα. Αποφάσισα όμως να μην το ξανασυνδέσω, νομίζω πως έχει να κάνει με την ποιότητα των υλικών, και μάλλον θα με προδώσει ξανά. Το σύστημα αυτό δεν στοχεύει στην κάλυψη αναγκών όλου του σπιτιού φυσικά, αλλά μόνο ενός χώρου που χρησιμοποιώ ως εργαστήρι, με ανάγκες max 1 Kw. Και δεν σκοπεύω να το συνδέσω με το AC in απο το σπίτι, οπότε μιλάω για κάτι τελείως ανεξάρτητο. Μία δοκιμή που έκανα χωρίς το BMS, δείχνει πως όλα δουλεύουν, και επίσης οτι η μπαταρία φορτίζεται ταυτόχρονα μέσω του inverter. Αυτό όμως που με προβληματίζει, είναι αν ο inverter φορτίζει την μπαταρία σωστά, ή πρέπει να γίνει κάποια παραμετροποίηση, μήπως δεν ζήσει πολύ. Πιστεύετε πως θα μπορώ να κάνω δουλειά χωρίς να χρειαστεί να πάρω νέο (άλλο) BMS; Σε ότι αφορά το υπόλοιπο σπίτι, θα επανέλθω με λεπτομέρειες για το δεύτερο πακέτο. Ευχαριστώ! Καλημερα Κατα την αποψη μου θα πήγαινα στο BLUETTI AC200P Portable Power Station | 2,000W 2,000Wh (bluettipower.com) , θα εβαζα δυο 410w panels ( κόστος γύρω στα €1400) και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο για 10 χρόνια. Και είναι και φορητό όποτε το πάς όπου θέλεις και το κυριότερο σου δίνει 4.8Kw peak για να βάλεις πάνω μια ηλεκροκόληση ή κάτι ανάλογο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 21 Ιουνίου Share Δημοσ. 21 Ιουνίου 27 λεπτά πριν, thannasis είπε Καλημερα Κατα την αποψη μου θα πήγαινα στο BLUETTI AC200P Portable Power Station | 2,000W 2,000Wh (bluettipower.com) , θα εβαζα δυο 410w panels ( κόστος γύρω στα €1400) και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο για 10 χρόνια. Και είναι και φορητό όποτε το πάς όπου θέλεις και το κυριότερο σου δίνει 4.8Kw peak για να βάλεις πάνω μια ηλεκροκόληση ή κάτι ανάλογο. Δεν δέχεται 820 πάνελ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα