thannasis Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου 21 λεπτά πριν, slk200gr είπε Δέχονται συνήθως μέχρι 450 w απλά το πάνελ πρέπει να είναι 12v ,αυτό δεν κατάλαβα ποσά v είναι σε αυτα τα W κάτω απο 30V ειναι απίθανο να είναι. Το συγκεκριμένο panel δείχνει να είναι απο τα βάθη της Κίνας και το lerroy εχει βάλει στα specs οτι θέλει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malmsteen1984 Δημοσ. 14 Μαϊου Share Δημοσ. 14 Μαϊου και ναι επιτέλους σήμερα ενεργοποιήθηκαν τα φωτοβολταϊκά!! τώρα απ'ότι μου είπαν περιμένω την βεβαίωση ηλεκτρισμού. όλη μέρα πάνω από την εφαρμογή της huaweι είμαι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapadakis Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου On 14/05/2024 at 12:26, thannasis said: σε αυτα τα W κάτω απο 30V ειναι απίθανο να είναι. Το συγκεκριμένο panel δείχνει να είναι απο τα βάθη της Κίνας και το lerroy εχει βάλει στα specs οτι θέλει. Μπράβο στο κατάστημα για την τιμή. Τα φωτοβολταϊκά τα είδα από κοντά, είναι JA SOLAR (tier 1 κατασκευαστής). Επειδή έχω αγοράσει πάνελ 410W πριν 3 χρόνια σε τριπλάσια τιμή, ξαναλέω μπράβο στους Κινέζους και μπράβο στο κατάστημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindreader Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου On 14/05/2024 at 11:17, thannasis said: Αν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του panel συμφωνούν με το power bank δεν θα υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι. Φυσικά το εν λόγω panel δεν είναι φορητό και πρέπει να είναι σε σταθερή βάση. Τα μικρα φορητα ( ecoflow , blueti) δέχονται συνήθως λίγα watt ( ~220W) και αυτό είναι στα 410W. Δηλαδη λες, ενταξει δεν ειναι μεν φορητο, αλλα δεν μπορω να το στερεωνω προχειρα οπου θελω, με τα αντιστοιχα βαρια αντικειμενα, προχειρα στηριγματα κλπ; Δεν νομιζω να ειναι ανεφικτο. Τι λες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου 7 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλαδη λες, ενταξει δεν ειναι μεν φορητο, αλλα δεν μπορω να το στερεωνω προχειρα οπου θελω, με τα αντιστοιχα βαρια αντικειμενα, προχειρα στηριγματα κλπ; Δεν νομιζω να ειναι ανεφικτο. Τι λες; Γίνεται έτσι το έχω και εγώ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thannasis Δημοσ. 15 Μαϊου Share Δημοσ. 15 Μαϊου 3 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλαδη λες, ενταξει δεν ειναι μεν φορητο, αλλα δεν μπορω να το στερεωνω προχειρα οπου θελω, με τα αντιστοιχα βαρια αντικειμενα, προχειρα στηριγματα κλπ; Δεν νομιζω να ειναι ανεφικτο. Τι λες; Το εν λόγω panel είναι 22kg και δεν μεταφέρεται από ενα άτομο λόγο όγκου. Δεν προτείνεται κανενός είδους πρόχειρη κατασκευή καθότι με ένα ρεύμα αέρα μπορεί να "πετάξει" με τα επακόλουθα προβλήματα. Τα panel αυτά είναι για εγκατάσταση σε καλά στερεωμένη βάση και με ειδικές στηρίξεις. Κάθε τι άλλο είναι εκτός προδιαγραφών και επικίνδυνο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasosrap Δημοσ. 16 Μαϊου Share Δημοσ. 16 Μαϊου Στις 9/4/2024 στις 5:24 ΜΜ, inel είπε Γενικά θελει λίγο παραπάνω παρατήρηση απο ενα screenshot.. αλλά ίσως βοηθησει εαν συνδέσεις τώρα πχ ένα ακόμα φορτίο στη πριζα, πχ πιστολάκι μαλλιών στο ζεστό και τραβήξεις αλλο ενα screenshot καθώς είναι σε λειτουργία. 🙂 Βασικά πάρε ενα screenshot πριν το ανοίξεις και ένα μετά, αφου πρώτα το αφήσεις να δουλευει τουλαχιστον 10-15 sec Καλησπέρα και πάλι. Βγήκε ο πρώτος λογαριασμός. Βλέπω μια χρέωση (την έχω επισημάνει με κόκκινο περίγραμμα) και δεν ξέρω τι είναι. Επίσης από ότι καταλαβαίνω, ενώ στην εφαρμογή της Huawei αναφέρει ταυτοχρονισμό 95% και ότι έχω τραβήξει μόνο 30Kwh από το δίκτυο (για όλο το διάστημα του λογαριασμού), στον λογαριασμό βλέπω 240Kwh, άρα φαντάζομαι είναι επειδή ο inverter δεν μπορεί να τραβήξει ασύμμετρα στην κάθε φάση. Δυστυχώς θα πρέπει να βρω τρόπο να ανακατανείμω τα φορτία στις 3 φάσεις. Επίσης απο ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει νόημα να ακολουθώ νυχτερινό τιμολόγιο σωστά; Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
korakios Δημοσ. 16 Μαϊου Share Δημοσ. 16 Μαϊου 21 λεπτά πριν, tasosrap είπε Βλέπω μια χρέωση (την έχω επισημάνει με κόκκινο περίγραμμα) και δεν ξέρω τι είναι. ετήσιο πάγιο (απο κάπου πρέπει να τα αρπάξουν) 25*5,955*1,06 ανα έτος , δεν έχει σχέση ο πάροχος ούτε αν έχεις φ/β 23 λεπτά πριν, tasosrap είπε Επίσης απο ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει νόημα να ακολουθώ νυχτερινό τιμολόγιο σωστά; σωστά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 16 Μαϊου Share Δημοσ. 16 Μαϊου 3 ώρες πριν, tasosrap είπε Καλησπέρα και πάλι. Βγήκε ο πρώτος λογαριασμός. Βλέπω μια χρέωση (την έχω επισημάνει με κόκκινο περίγραμμα) και δεν ξέρω τι είναι. Επίσης από ότι καταλαβαίνω, ενώ στην εφαρμογή της Huawei αναφέρει ταυτοχρονισμό 95% και ότι έχω τραβήξει μόνο 30Kwh από το δίκτυο (για όλο το διάστημα του λογαριασμού), στον λογαριασμό βλέπω 240Kwh, άρα φαντάζομαι είναι επειδή ο inverter δεν μπορεί να τραβήξει ασύμμετρα στην κάθε φάση. Δυστυχώς θα πρέπει να βρω τρόπο να ανακατανείμω τα φορτία στις 3 φάσεις. Επίσης απο ότι καταλαβαίνω δεν υπάρχει νόημα να ακολουθώ νυχτερινό τιμολόγιο σωστά; Ευχαριστώ. Βάλε έναν μετρητή ρεύματος ,φτηνός είναι 35 ε. άσε που κόβει και την υπέρταση ,σου δείχνει live από το κινητό σου την κατανάλωση και κρατάει στατιστικά ανά ώρα,μέρα,μήνα ,χρόνο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 16 Μαϊου Share Δημοσ. 16 Μαϊου 2 hours ago, slk200gr said: Βάλε έναν μετρητή ρεύματος ,φτηνός είναι 35 ε. άσε που κόβει και την υπέρταση ,σου δείχνει live από το κινητό σου την κατανάλωση και κρατάει στατιστικά ανά ώρα,μέρα,μήνα ,χρόνο Με ενδιαφέρει και εμένα. Έχεις να προτείνεις; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
slk200gr Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 10 ώρες πριν, Tsino είπε Με ενδιαφέρει και εμένα. Έχεις να προτείνεις; Σου έστειλα μήνυμα 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tasosrap Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 20 ώρες πριν, korakios είπε ετήσιο πάγιο (απο κάπου πρέπει να τα αρπάξουν) 25*5,955*1,06 ανα έτος , δεν έχει σχέση ο πάροχος ούτε αν έχεις φ/β σωστά Ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα για 51 ημέρες η χρέωση ήταν 8,6€ αν το καταλαβαίνω καλά (πάγιο ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ θα πλήρωνα έτσι κι αλλιώς). Οπότε για τόσο μικρή χρέωση δεν θα μπώ στην διαδικασία αλλαγής φορτίων στις φάσεις. Ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
snb Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 5 hours ago, slk200gr said: Σου έστειλα μήνυμα και εμενα με ενδιαφέρει, αν μπορείς να μου στείλεις 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tsino Δημοσ. 17 Μαϊου Share Δημοσ. 17 Μαϊου 12 hours ago, slk200gr said: Σου έστειλα μήνυμα Ευχαριστώ, είναι μονοφασικός όμως. Εγώ έχω τριφασικό 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prefuse Δημοσ. 19 Μαϊου Share Δημοσ. 19 Μαϊου (επεξεργασμένο) Τελικά συμφέρει το πρόγραμμα net metering με επιδότηση; Από ότι διαβάζω στο παράδειγμα τουλάχιστον γίνεται απόσβεση σε ~7 χρόνια... η μπαταρίες άντε να αντέχουν 10 χρόνια και αν... Οπότε μετά από 10 χρόνια χρήσης θα αναγκαστείς να πληρώσεις ξανά έξτρα ~4.450€ για αγορά νέων μπαταριών και αν δεν έχει βγάλει κάποια βλάβη κάτι άλλο στην εγκατάσταση.. Παράδειγμα: Ακολουθεί αναλυτικός υπολογισμός net metering με επιδότηση 2024, με ενδεικτικές τιμές εγκατάστασης φωτοβολταϊκών. Χαρακτηριστικά κατοικίας: 100 τ.μ. στη Θεσσαλονίκη Κατανάλωση ρεύματος: 6.000 kWh / χρόνο Κόστος κατανάλωσης ρεύματος (0,20 €/kWh): 1.200€ / χρόνο Διαθέσιμη ασκίαστη επιφάνεια στην ταράτσα: 16 τ.μ. Ας υποθέσουμε ότι επιλέγετε το πιο μικρό φωτοβολταϊκό με ισχύ 3kWp και με μπαταρία χωρητικότητας 2.5 ή και 5kWp. Με ατομικό ετήσιο εισόδημα χαμηλότερο των 20.000€, δικαιούστε 6.400€ επιδότηση (1.950€ για τα φωτοβολταϊκά και 4.450€ για την μπαταρία). Με ενδεικτικό κόστος αγοράς και εγκατάστασης τα 14.000€, εσείς θα χρειαστεί να καταβάλετε 7.600€, που σημαίνει ότι θα γίνει απόσβεση της επένδυσής σας σε περίπου 6,5 χρόνια https://www.climasystem.gr/blog/epidotisi-fotovoltaikon-stegis-gia-spitia-net-metering Επεξ/σία 19 Μαϊου από prefuse Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα