Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στην κοινότητα ,

Ήρθε και η δικιά μας ώρα να γίνουμε γονείς και αφού αισίως είμαστε 30 ημερών , μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς κανονικότητας στην οικογένεια! 👶🏻

Τωρα όμως αρχίζουν τα άγχη όπως όταν το παιδί φτάσει 18 χρόνων να του έχουμε ένα κεφάλαιο έτοιμο να το κάνει ότι θέλει (αμάξι , σπουδές , ταξίδια).

και ερωτώμαι , τι θα ήταν το ιδανικό κατά την άποψη σας για τέτοια περίπτωση ; Ή τι μπορεί να έχει κάνει κάποιος από εσάς σε σχετικό θέμα;

Πχ

Ένας λογαριασμός που θα μπαίνουν κάθε χρόνο χρήματα που περισσεύουν σαν κουμπαράςξερω γω 1000-1500€/χρόνο ;

Κατι σε επενδυτικό κεφάλαιο ;

Ίσως κάποιο πρόγραμμα από κάποια ασφάλεια ;

Μια προθεσμιακή κατάθεση ;

Οποιαδηποτε ιδέα ειναι ευπρόσδεκτη κ αν την έχετε υλοποιήσει ακόμα καλύτερα .

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

• Like 4
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αρχικά να σας ζήσει, καλότυχο και γερό να είναι.

Προσωπικά ανοίξαμε κοινό λογαριασμό με την γυναίκα μου για αυτόν τον σκοπό.

Μακροπρόθεσμα δεν μπορείς να ξέρεις. Οπότε σταδιακά θα μεγαλώνεις τον λογαριασμό.

Τα προθεσμίακα δεν δίνουν τίποτα ιδιαίτερο σε χαμηλά πόσα.

Σαν γονείς επενδύστε σε ιδιωτική ασφάλιση για το παιδί καθώς τα πρώτα χρόνια οι ιατρικές επισκέψεις θα είναι αρκετές, όπως και κάποια εμβόλια ή ακόμη και τα επείγοντα περιστατικά.

Ειδικά τον πρώτο-δευτερο χρόνο αξίζει πολύ.

• Like 2
Δημοσ.

Να σαι καλά φίλε , σ´ευχαριστούμε!

Υγεια πάνω απ όλα σε όλο τον κόσμο 🙏🏻

αρα η πιο σωστή κίνηση είναι ένας κοινός λογαριασμός με την γυναίκα ;

Εκει μπαινει κάπως δικαιούχος το βρέφος ή απλά είναι στο όνομα μας ; 

Είδα σε ΕΤΕ και Πειραιώς έχει κάτι προγράμματα για παιδιά αλλά πρέπει να πάω σε κατάστημα με την γυναίκα πράγμα αδύνατο ακόμα αυτή την περίοδο ..

Οσο για την ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη το έχω σκεφτεί ήδη ωστόσο μένουμε επαρχια και το μόνο ιδιωτικό κέντρο δεν είναι "τρομερό"

Οποτε αν κάνω να επιλέξω κάποιο της Αθήνας;

Δωσε καμία ιδέα ποιο είναι καλύτερο για παιδιά αν δεν αποτελεί διαφήμιση για τους όρους του site 

17 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Αρχικά να σας ζήσει, καλότυχο και γερό να είναι.

Προσωπικά ανοίξαμε κοινό λογαριασμό με την γυναίκα μου για αυτόν τον σκοπό.

Μακροπρόθεσμα δεν μπορείς να ξέρεις. Οπότε σταδιακά θα μεγαλώνεις τον λογαριασμό.

Τα προθεσμίακα δεν δίνουν τίποτα ιδιαίτερο σε χαμηλά πόσα.

Σαν γονείς επενδύστε σε ιδιωτική ασφάλιση για το παιδί καθώς τα πρώτα χρόνια οι ιατρικές επισκέψεις θα είναι αρκετές, όπως και κάποια εμβόλια ή ακόμη και τα επείγοντα περιστατικά.

Ειδικά τον πρώτο-δευτερο χρόνο αξίζει πολύ.

Δημοσ.

Παλιότερα (πριν 3-4 χρόνια) οι τράπεζες είχαν προγράμματα με εγγυημένο >2% ανά έτος για διάρκεια 18 ετών. 

Μετά τα έκοψαν. Τώρα που ανέβηκαν τα επιτόκια, ενδεχομένως να βγάλουν ξανά. Προς το παρόν σε τράπεζες που έχω ρωτήσει , δεν έχουν ή έχουν σάπια προγράμματα με <0,5%

Μηνιαία δόση υπολογίζεις τουλαχιστον 30 με 50€.

• Like 1
Δημοσ.
14 minutes ago, MontzOlee said:

απλά είναι στο όνομα μας

αρκεί για αρχή

15 minutes ago, MontzOlee said:

το μόνο ιδιωτικό κέντρο δεν είναι "τρομερό"

Στην ανάγκη μια χαρά θα είναι. 

Η ιδιωτική ασφάλιση σου καλύπτει ποσοστό και απο ιδιώτη παιδίατρο , όπου θα κάνεις επισκέψεις.

Σου καλύπτει και φαρμακευτικά έξοδα που μπορεί να χρειαστούν.

Σου καλύπτει ποσοστο απο ιατρικές εξετάσεις που μπορείς να κάνεις με ή χωρίς χρήση του ΕΟΠΠΥ.

Συνολικά, στα ετήσια σου βγαίνει μια ή άλλη.

Το σημαντικό είναι να σε καλύψει αν το κόστος θα είναι μεγάλο. Π.χ. μέχρι 700.000.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

αρκεί για αρχή

Στην ανάγκη μια χαρά θα είναι. 

Η ιδιωτική ασφάλιση σου καλύπτει ποσοστό και απο ιδιώτη παιδίατρο , όπου θα κάνεις επισκέψεις.

Σου καλύπτει και φαρμακευτικά έξοδα που μπορεί να χρειαστούν.

Σου καλύπτει ποσοστο απο ιατρικές εξετάσεις που μπορείς να κάνεις με ή χωρίς χρήση του ΕΟΠΠΥ.

Συνολικά, στα ετήσια σου βγαίνει μια ή άλλη.

Το σημαντικό είναι να σε καλύψει αν το κόστος θα είναι μεγάλο. Π.χ. μέχρι 700.000.

Ναι δεν έχεις άδικο όπως το θέτεις.

50-100/μήνα πάνε αυτές; 

7 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Παλιότερα (πριν 3-4 χρόνια) οι τράπεζες είχαν προγράμματα με εγγυημένο >2% ανά έτος για διάρκεια 18 ετών. 

Μετά τα έκοψαν. Τώρα που ανέβηκαν τα επιτόκια, ενδεχομένως να βγάλουν ξανά. Προς το παρόν σε τράπεζες που έχω ρωτήσει , δεν έχουν ή έχουν σάπια προγράμματα με <0,5%

Μηνιαία δόση υπολογίζεις τουλαχιστον 30 με 50€.

0.5 και το λένε προνομιακό φίλε 

καποτε έδινε 1.3% η Πειραιώς κ πανηγύριζαν (πριν 5χρονια+ που είχα κάνει μια προθεσμιακή)

σε τι αναφέρεσαι στα 30-50€ σαν μηνιαία δόση ; Σε ασφαλιστική;

Δημοσ.
20 hours ago, MontzOlee said:

Καλησπέρα στην κοινότητα ,

Ήρθε και η δικιά μας ώρα να γίνουμε γονείς και αφού αισίως είμαστε 30 ημερών , μπαίνουμε σιγά σιγά σε ρυθμούς κανονικότητας στην οικογένεια! 👶🏻

Τωρα όμως αρχίζουν τα άγχη όπως όταν το παιδί φτάσει 18 χρόνων να του έχουμε ένα κεφάλαιο έτοιμο να το κάνει ότι θέλει (αμάξι , σπουδές , ταξίδια).

και ερωτώμαι , τι θα ήταν το ιδανικό κατά την άποψη σας για τέτοια περίπτωση ; Ή τι μπορεί να έχει κάνει κάποιος από εσάς σε σχετικό θέμα;

Πχ

Ένας λογαριασμός που θα μπαίνουν κάθε χρόνο χρήματα που περισσεύουν σαν κουμπαράςξερω γω 1000-1500€/χρόνο ;

Κατι σε επενδυτικό κεφάλαιο ;

Ίσως κάποιο πρόγραμμα από κάποια ασφάλεια ;

Μια προθεσμιακή κατάθεση ;

Οποιαδηποτε ιδέα ειναι ευπρόσδεκτη κ αν την έχετε υλοποιήσει ακόμα καλύτερα .

Ευχαριστω εκ των προτέρων 

Λοιπόν , αν σε ενδιαφέρει να μαζεύεις λεφτά για το παιδί, κοιτάς κάτι σε μακροχρόνιο τραπεζο-ασφαλιστικό (15-20 χρόνια). Στα μειονεκτήματα είναι ότι μπορεί να έχεις και χασούρα , στα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα. Πρώτον διαλέγεις ένα να επενδύει στο εξωτερικό (άρα όχι σε εγχώριες επενδύσεις, άρα μακροπρόθεσμα σχεδόν πάντα κερδίζει). Δεύτερον το κάνεις στο όνομά σου (ή της γυναίκας) με ασφάλιση δική σου σε περίπτωση ανικανότητας (θανάτου, ανικανότητα προς εργασία) να πληρώνει η τράπεζα το μηνιάτικο και το παιδί να πάρει τα λεφτά στο τέλος, ασχέτως αν εσύ "χαιρετήσεις". Το καλό είναι ότι βάζεις μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία δόση ότι σε βολεύει (εγώ προσωπικά προτίμησα να κάνω 2 μηνιαία με μικρή δόση παρά ένα με μεγάλη, γιατί αν κάτι πάει στραβά και πρέπει να ρευστοποιήσω να μη χρειάζεται να το "χαλάσω" όλο)

Just my 2 cents

Δημοσ.
4 ώρες πριν, MontzOlee είπε

σε τι αναφέρεσαι στα 30-50€ σαν μηνιαία δόση ; Σε ασφαλιστική;

Σε όλα αυτα τα επενδυτικά παίδων. Απο αυτή την ελάχιστη καταβολή ξεκινουν (400€/'ετος)

• Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Σε όλα αυτα τα επενδυτικά παίδων. Απο αυτή την ελάχιστη καταβολή ξεκινουν (400€/'ετος)

Ναι σορρυ δεν διάβασα σωστά το προηγούμενο σου μήνυμα.

αρα μακάρι να ανεβάσουν τα επιτόκια, όχι ότι με 2% θα σωθούμε αλλά από το 0.3-0.5 καλύτερα είναι..

Εμείς θεωρητικά θελουμε στα 18 του να έχει 20Κ+ , πρώτα ο θεός & το είχαμε στο μυαλό μας πριν ανοιξω το θέμα , κάθε χρόνο στα γενέθλια του να βάζουμε 1000€+ 

Τωρα αν προκύψει και κάποιο ετήσιο επιτόκιο ακόμα καλύτερα..

Δημοσ.
17 ώρες πριν, panostza είπε

Λοιπόν , αν σε ενδιαφέρει να μαζεύεις λεφτά για το παιδί, κοιτάς κάτι σε μακροχρόνιο τραπεζο-ασφαλιστικό (15-20 χρόνια). Στα μειονεκτήματα είναι ότι μπορεί να έχεις και χασούρα , στα πλεονεκτήματα είναι τα ακόλουθα. Πρώτον διαλέγεις ένα να επενδύει στο εξωτερικό (άρα όχι σε εγχώριες επενδύσεις, άρα μακροπρόθεσμα σχεδόν πάντα κερδίζει). Δεύτερον το κάνεις στο όνομά σου (ή της γυναίκας) με ασφάλιση δική σου σε περίπτωση ανικανότητας (θανάτου, ανικανότητα προς εργασία) να πληρώνει η τράπεζα το μηνιάτικο και το παιδί να πάρει τα λεφτά στο τέλος, ασχέτως αν εσύ "χαιρετήσεις". Το καλό είναι ότι βάζεις μηνιαία, τριμηνιαία, εξαμηνιαία δόση ότι σε βολεύει (εγώ προσωπικά προτίμησα να κάνω 2 μηνιαία με μικρή δόση παρά ένα με μεγάλη, γιατί αν κάτι πάει στραβά και πρέπει να ρευστοποιήσω να μη χρειάζεται να το "χαλάσω" όλο)

Just my 2 cents

και εγω αυτο εκανα με ενα πενηνταρικο τον μηνα για ελαχιστο και οποτε μπορουμε θα βαζουμε μια επιπλεον καταβολη.

δυστυχως οι προθεσμιακες ειναι ψιχουλα ειδικα στο καρτελ των 4 συστημικων τραπεζων.

για καλυτερες αποδοσεις πρεπει να ασχοληθεις περισσοτερο με αλλα  ειδη επενδυσεων

• Like 2
Δημοσ.

Με όσα έχω δει (και ζήσει) δύσκολα θα εμπιστευόμουν το οποιοδήποτε τραπεζικό προϊόν για 18 χρόνια. Βέβαια ίσως να είμαι λίγο biased, μιας και ήμουν έμμεσο «θύμα» της Alico (πλέον MetLife) στην οποία είχε κάνει πρόγραμμα ο πατέρας μου, και αντί για 30Κ που θα έπαιρνα στα 20-πόσα-δε-θυμάμαι, πήρα τα 3 (μου).

:D

Ξέρω ότι δε βοηθάω πολύ, αλλά πιο πολύ βάζω φυτιλιές, αλλά καλό θα 'ταν να έχεις στο νου σου και το ότι πάντα παίζει σαν σενάριο είτε το πρόγραμμα με τα χρόνια να έχει αρνητική απόδοση, άρα το παιδί να πάρει λιγότερα από όσα έβαλες (και αν υπολογίζεις και πληθωρισμό, άστα να πάνε) ή ακόμα και να «χαιρετήσει» η οποιαδήποτε εταιρεία, και να πάρει το απόλυτο μηδέν.

• Sad 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Haldol είπε

Με όσα έχω δει (και ζήσει) δύσκολα θα εμπιστευόμουν το οποιοδήποτε τραπεζικό προϊόν για 18 χρόνια. Βέβαια ίσως να είμαι λίγο biased, μιας και ήμουν έμμεσο «θύμα» της Alico (πλέον MetLife) στην οποία είχε κάνει πρόγραμμα ο πατέρας μου, και αντί για 30Κ που θα έπαιρνα στα 20-πόσα-δε-θυμάμαι, πήρα τα 3 (μου).

:D

Ξέρω ότι δε βοηθάω πολύ, αλλά πιο πολύ βάζω φυτιλιές, αλλά καλό θα 'ταν να έχεις στο νου σου και το ότι πάντα παίζει σαν σενάριο είτε το πρόγραμμα με τα χρόνια να έχει αρνητική απόδοση, άρα το παιδί να πάρει λιγότερα από όσα έβαλες (και αν υπολογίζεις και πληθωρισμό, άστα να πάνε) ή ακόμα και να «χαιρετήσει» η οποιαδήποτε εταιρεία, και να πάρει το απόλυτο μηδέν.

Καλο είναι να ακούγονται κ αυτά φίλε και σ´ευχαριστώ που το μοιράστηκες.

Έχεις δίκιο ότι συμβαίνουν αυτά , ο πατέρας μου έπεσε θύμα ασφαλιστή σε συνταξιοδοτικό πρόγραμμα , ξέρεις του έδινε κανονικά τη μηνιαία δόση για 10-15 χρόνια κ προφανώς δεν είχε καμία ανταπόκριση από την μητρική εταιρία..ψεύτικες αποδείξεις κτλ.

Αλλα αν ναυαγήσει το τραπεζικό σύστημα τι να πω .. άμα πέσει έξω η ΕτΕ νομίζω ότι δεν θα έχουμε κινητά να γράφουμε στο φόρουμ 😭😂

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τοσο πληθωρισμο χαμενοι θα βγειτε.

Καλυτερα να αγορασετε ενα σπιτι και να το βαλετε σε στεγαστικο.

Το να του δωσεις 10-20κ σε 18 χρονια δε θα εχει αξια, γιατι τα λεφτα θα εχουν χασει αξια, και ο,τι μεινει θα το ξοδεψει σε ανωριμες μαλακιες σε αυτη την ηλικια. Στα 30 του θα τα χρειαστει και δε θα τα εχει.

Επεξ/σία από Ntinaras
  • Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Με τοσο πληθωρισμο χαμενοι θα βγειτε.

Κι εγώ αυτό θα έλεγα.

Ακούγεται ότι ο πληθωρισμός τα ροκανίζει οπότε δεν ξέρω πόση αξία θα έχουν σε 20 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, MontzOlee said:

Αλλα αν ναυαγήσει το τραπεζικό σύστημα τι να πω .. άμα πέσει έξω η ΕτΕ νομίζω ότι δεν θα έχουμε κινητά να γράφουμε στο φόρουμ 😭😂

Ας βάλω ακόμα μία φυτιλιά. Δε θα πέσει έξω η ΕΤΕ. Υπάρχουν όμως αρκετοί ακόμα τρόποι να χαθεί το κεφάλαιο. Πριν καμία δεκαετία είχε πάρει ο πατέρας μου (αμάν αυτός ο άνθρωπος! 😂) μετοχές της ΕΤΕ με συνολική αξία 10Κ. Σε ελάχιστο διάστημα έγιναν τα "reverse split" με ταυτόχρονη μείωση της αξίας των μετοχών, και τώρα που μιλάμε τα (άλλοτε) 10.000€ πλέον αξίζουν... περίπου 10€.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...