Προς το περιεχόμενο

Επιλογές για 1500km/μήνα

hurin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 minute ago, meletis_m said:

Τι λάδια ακριβώς βάζεις ; 

Γιατί υπάρχουν και λάδια για φορτωμένους κινητήρες σε χιλιόμετρα .

Κάνε μια πλύση εσωτερική με πρόσθετο και αλλαγή λαδιών & φίλτρου και παρακολούθησε το .

Για το υγραέριο τι σύστημα θα βάλεις ; δηλαδή με ποια μπεκ υγραερίου/εγκέφαλο;

Μέχρι τώρα έβαζα 10-40, αλλά μου είπε το συνεργείο να πάω σε 15-40. Σύστημα Zavoli θα βάλω, με μπεκ τύπου βενζίνης.

Η πλύση με πρόσθετο γίνεται σε συνεργείο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, hurin είπε

Μέχρι τώρα έβαζα 10-40, αλλά μου είπε το συνεργείο να πάω σε 15-40. Σύστημα Zavoli θα βάλω, με μπεκ τύπου βενζίνης.

Δε θα πρότεινα 15/40 . Ναι μεν μπορεί να δεις μείωση αρχικά αλλά δε είναι λύση . Και ειδικά εάν έχει καδένα .

Συνέχισε με 10/40 και δες της Valvoline που έχει και σειρά για κινητήρες με πολλά χιλιόμετρα. Τουλάχιστον εμένα στο Mazda 6 είχε μειωθεί σε ένα ποσοστό αλλά τελικά δε γλίτωσε τη επισκευή ο επόμενος ιδιοκτήτης , που είχε ενημερωθεί για τη κατάσταση του . Έφτασε σε σημείο να λαδωνει τα μπουζί.

Είτε σε συνεργείο ή και μόνος σου εάν έχεις δυνατότητα .

Το ρίχνεις μέσα στα παλιά λάδια . 

Το αφήνεις για 20 λεπτά ρελαντί αυστηρά , και αλλάζεις λάδια και φίλτρο λαδιού υποχρεωτικά .

• Like 1

2 ώρες πριν, hurin είπε

Πάτα μία μπάτσα αυτόν που σου είπε για 15-40. Back to the future στα 80s όπου έβαζαν τέτοια λάδια. Συνέχισε με 10W40 και βάλε τα Valvoline Max Life αυτά στο κόκκινο μπουκάλι που δοκιμασμένα μειώνουν την κατανάλωση. 

• Like 3

19 ώρες πριν, hurin είπε

Το συνεργείο μου ρώτησα που το πηγαίνω 5 χρόνια

19 ώρες πριν, hurin είπε

Μέχρι τώρα έβαζα 10-40, αλλά μου είπε το συνεργείο να πάω σε 15-40

εντελώς φιλικά , κάνε ένα κόπο να πάρεις μια 2η γνώμη για την κατανάλωση

Update, μπήκε το σύστημα. Φαίνεται προσεγμένη η εγκατάσταση, παροχή δίπλα στην τάπα της βενζινής, το χειριστήριο μικρό και διακριτικό, δίπλα στο τιμόνι. Δεξαμενή 52αρα. Έκανα το πρώτο γέμισμα με 31,5lt.

• Like 5

24 λεπτά πριν, hurin είπε

Update, μπήκε το σύστημα. Φαίνεται προσεγμένη η εγκατάσταση, παροχή δίπλα στην τάπα της βενζινής, το χειριστήριο μικρό και διακριτικό, δίπλα στο τιμόνι. Δεξαμενή 52αρα. Έκανα το πρώτο γέμισμα με 31,5lt.

καλως ηρθες στον κοσμο που η μετακίνηση δεν ειναι προνόμιο των πλουσίων

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hurin είπε

Καλοταξιδο 

Βάλε στη άλλη θεματική ενότητα περισσότερες λεπτομέρειες και καμιά φωτογραφία 

Κάνε 3-4 γεμίσματα , σου είπε στα 1000+ να πας ξανά για έλεγχο ; Κυρίως στους σφιγκτήρες και να δει τη πίεση στο μειωτηρα και με το Η/Υ .

Με το θέμα λαδιών τι αποφάσισες ; Γιατί κάπου είχες γράψει ότι κάποιος είχε προτείνει 15/40 κάτι που δε συμφωνώ προσωπικά 

Ρώτησες για εσωτερικό καθαρισμό με κάποιο χημικό ; 

Επεξ/σία από meletis_m

28 minutes ago, meletis_m said:

Καλοταξιδο 

Βάλε στη άλλη θεματική ενότητα περισσότερες λεπτομέρειες και καμιά φωτογραφία 

Κάνε 3-4 γεμίσματα , σου είπε στα 1000+ να πας ξανά για έλεγχο ; Κυρίως στους σφιγκτήρες και να δει τη πίεση στο μειωτηρα και με το Η/Υ .

Με το θέμα λαδιών τι αποφάσισες ; Γιατί κάπου είχες γράψει ότι κάποιος είχε προτείνει 15/40 κάτι που δε συμφωνώ προσωπικά 

Ρώτησες για εσωτερικό καθαρισμό με κάποιο χημικό ; 

Το πρώτο service στα 3000km, και μετά στο χρόνο ή στα 20000km.

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα για τα λάδια, αλλά μάλλον θα βάλω τα 10-40 που μου πρότειναν τα παιδιά εδώ για να τα δοκιμάσω.

Δεν μου είπε για καθαριστικό, αλλά θέλω να τον ρωτήσω.

Φασάρα, καλοτάξιδο και καλοδούλευτο.

Ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να κυκλοφορούμε και χωρίς σαπίλες 20ετίας γεμισμένες με έξτρα μπιτόνια εύφλεκτων καυσίμων.

• Like 1

Kαθόλου. Ευχή είναι. Άλλωστε ο άνθρωπος, αν είχε 10κ κι όχι 5, δε θα επέλεγε αυτή τη λύση. Είναι γενικό το ζήτημα, πρέπει να ξανάρθει ευρύτερα, δημοκρατικότερος πλούτος. Όχι να ξανάρθει, να τον φτιάξουμε - να τον φέρουμε με τα χέρια και τα μυαλά μας.

Είναι αδιανόητο να συμβιβαζόμαστε με μία μιζέρια (και τους συνεπαγόμενους κινδύνους) αυτού του είδους. Τη στιγμή που στον "κανονικό" δυτικό κόσμο, ένα αμάξι έχει ορίζοντα ζωής πάνω - κάτω τη δεκαετία, εμείς πάμε σε αμάξια 20ετίας και ρίχνουμε επενδυτικά λεφτά. Είναι ντροπή.

Στις 21/9/2023 στις 9:17 ΜΜ, hurin είπε

Μέχρι τώρα έβαζα 10-40, αλλά μου είπε το συνεργείο να πάω σε 15-40.

Έχεις το manual ; λογικά προτεινόμενα λάδια πρέπει να είναι τα 5w40.

• Like 1

4 ώρες πριν, MikhailBakurin είπε

Kαθόλου. Ευχή είναι. Άλλωστε ο άνθρωπος, αν είχε 10κ κι όχι 5, δε θα επέλεγε αυτή τη λύση. Είναι γενικό το ζήτημα, πρέπει να ξανάρθει ευρύτερα, δημοκρατικότερος πλούτος. Όχι να ξανάρθει, να τον φτιάξουμε - να τον φέρουμε με τα χέρια και τα μυαλά μας.

Είναι αδιανόητο να συμβιβαζόμαστε με μία μιζέρια (και τους συνεπαγόμενους κινδύνους) αυτού του είδους. Τη στιγμή που στον "κανονικό" δυτικό κόσμο, ένα αμάξι έχει ορίζοντα ζωής πάνω - κάτω τη δεκαετία, εμείς πάμε σε αμάξια 20ετίας και ρίχνουμε επενδυτικά λεφτά. Είναι ντροπή.

Μια γνώμη είναι αυτή. Μια άλλη γνώμη είναι αυτή

Δεν παίρνω καμια θέση. Παραθέτω απόψεις. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...