Προς το περιεχόμενο

Επιλογές για 1500km/μήνα

hurin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

27 λεπτά πριν, liakinen είπε

Γιατί θα βάλει περίπου 2000€ (αέριο + επισκευή) σε αυτοκίνητο 25 ετών. 

γιατί , έχουν ημερομηνία λήξης τα αμάξια βάσει ετών ? φεύγουν οι ρόδες , κόβεται το τιμόνι , μπάζει νερά και σπάνε τα φρένα ?

25 είναι παλιό , αλλά μηχανικός δεν είμαι για να μου έφερνε το αμάξι ο ίδιος να το δω , άρα δεν ξέρω αν αύριο μείνει ή κρατήσει άλλη μια 10ετία

μόνο ο @hurin γνωρίζει

• Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 139
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

13 λεπτά πριν, korakios είπε

γιατί , έχουν ημερομηνία λήξης τα αμάξια βάσει ετών ? φεύγουν οι ρόδες , κόβεται το τιμόνι , μπάζει νερά και σπάνε τα φρένα ?

25 είναι παλιό , αλλά μηχανικός δεν είμαι για να μου έφερνε το αμάξι ο ίδιος να το δω , άρα δεν ξέρω αν αύριο μείνει ή κρατήσει άλλη μια 10ετία

μόνο ο @hurin γνωρίζει

Ο άνθρωπος δεν γράφει ότι έχει οικονομικό θέμα και μόνη του επιλογή είναι να μαζέψει το 25 ετών αυτοκίνητο για να κάνει την δουλειά του. Μπορεί να διαθέσει ένα σεβαστό ποσό για αγορά (15000€). Σε τέτοια περίπτωση και όχι μόνο δεν λες ακουμπά 2000€ στο παλιό. 

Μαστορα, πηγαινε στη δουλεια, κατσε ενα εξαμηνο να δεις τι και πως και μετα παρε αποφαση. Μπορει να πας και να εχεις κακο περιβαλλον, κακους συναδελφους, κακη ποιοτητα ζωης. Αν η δουλεια αξιζει και σκοπευεις να μεινεις καποια χρονια τοτε ναι κοιτας για καποιο καλυτερο αυτοκινητο.

• Like 4
  • Thanks 1

Στις 5/9/2023 στις 1:15 ΜΜ, tutuyo είπε

σορρυ ρε παιδια τι νουμερα ειναι αυτα?

τι δουλεια ειναι τοσο σουπερ για την οποια πρεπει να κανεις 150-200 χλμ την ημερα για να την κρατησεις?

😄

6700 χιλιάδες από 17 Αυγούστου ως σήμερα έγιναν σε καλοκαιρινή άδεια Στουτγκάρδη-νευροκοπι-καβαλα-παργα-αθηνα-θεσσαλονικη-θασος-νευροκοπι-στουτγκαρδη 

Τα τελευταία 1900 χιλιόμετρα της επιστροφής έγιναν με 2.5 ντεπόζιτα 120-130 λίτρα πετρέλαιο περίπου και το αυτοκίνητο πήγαινε τάπα

Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου πετρέλαιο λόγω DPF όμως είναι πολύ οικονομικά είναι η αλήθεια 

• Like 1

6 ώρες πριν, mak3don είπε

6700 χιλιάδες από 17 Αυγούστου ως σήμερα έγιναν σε καλοκαιρινή άδεια Στουτγκάρδη-νευροκοπι-καβαλα-παργα-αθηνα-θεσσαλονικη-θασος-νευροκοπι-στουτγκαρδη 

Τα τελευταία 1900 χιλιόμετρα της επιστροφής έγιναν με 2.5 ντεπόζιτα 120-130 λίτρα πετρέλαιο περίπου και το αυτοκίνητο πήγαινε τάπα

Στην αρχή δεν ήθελα καθόλου πετρέλαιο λόγω DPF όμως είναι πολύ οικονομικά είναι η αλήθεια 

1,90 η βενζίνη κοντά στο 1,75 το πετρέλαιο δεν το λες και φθηνό καύσιμο. Απλά του έμεινε το όνομα από παλαιότερα που η τιμή του επιδοτούνταν και ηταν πολύ φθηνό σε σχέση με τη βενζίνη, σε αντίθεση με το υγραέριο που με 70-72 λεπτά ακόμη κρατάει φθηνή τιμή.

13 ώρες πριν, mak3don είπε

6700 χιλιάδες από 17 Αυγούστου ως σήμερα έγιναν σε καλοκαιρινή άδεια

Σίγουρα;Ουτε το James Webb δεν κάνει τόσα σε τόσες λίγες μέρες.

6 ώρες πριν, papoys1 είπε

1,90 η βενζίνη κοντά στο 1,75 το πετρέλαιο δεν το λες και φθηνό καύσιμο. Απλά του έμεινε το όνομα από παλαιότερα που η τιμή του επιδοτούνταν και ηταν πολύ φθηνό σε σχέση με τη βενζίνη, σε αντίθεση με το υγραέριο που με 70-72 λεπτά ακόμη κρατάει φθηνή τιμή.

εχει και καλύτερη κατανάλωση το ντιζελ,δεν είναι μονο πιο φτηνό ως καυσιμο.

50 λίτρα χωράει το ντεπόζιτο το κομπιούτερ γράφει 900 χιλιόμετρα αυτονομία όμως με κανονική οδήγηση βγάζει 800 χιλιόμετρα τα περισσότερα σε πόλη με σταματά ξεκινα 

Αν βάλεις αυγό κάτω από το πεντάλ του γκαζιού ίσως δεις και περισσότερα 

Θεωρώ τα 800 χιλιόμετρα με 50 λίτρα λίτρα πολύ καλό νούμερο 

On 04/09/2023 at 19:35, hurin said:

Καλησπέρα παιδιά, πρόσφατα άλλαξα δουλειά και χρειάζομαι αμάξι για ~1500km/μήνα. Θα είναι κυρίως σε Αττική Οδό, πολύ λίγα σε συνθήκες πόλης.

Αυτή τη στιγμή έχω ένα Audi A4 1600cc του 1998 με 260.000km, το οποίο καίει ~8lt/100km και του συμπληρώνω λάδια κάθε 5.000km.

Όπως το βλέπω, έχω λίγες επιλογές.

- Του βάζω υγραέριο και όσο αντέξει

- Πετρελαιοκίνητο

- Hybrid

Τί λέτε;

προσωπικα μενω μακρυα από το πετρελαιο. με εχουν φοβισει με τις ακριβες ζημιες.

για τι λεφτα μιλας; σε νοιαζει δαχτυλιος αθηνα κτλ;

15 λεπτά πριν, mak3don είπε

50 λίτρα χωράει το ντεπόζιτο το κομπιούτερ γράφει 900 χιλιόμετρα αυτονομία όμως με κανονική οδήγηση βγάζει 800 χιλιόμετρα τα περισσότερα σε πόλη με σταματά ξεκινα 

Αν βάλεις αυγό κάτω από το πεντάλ του γκαζιού ίσως δεις και περισσότερα 

Θεωρώ τα 800 χιλιόμετρα με 50 λίτρα λίτρα πολύ καλό νούμερο 

περιπου 6λιτρα/100χλμ

τοσο δεν καινε και τα καινουργια βενζινης? απλα ειναι πιο φθηνο το πετρελαιο. δεν το βλεπω και πολυ οικονομικο. εκτος βεβαια αν ειναι κανα 2.5L αμαξι. 

• Like 1

23 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

περιπου 6λιτρα/100χλμ

τοσο δεν καινε και τα καινουργια βενζινης? απλα ειναι πιο φθηνο το πετρελαιο. δεν το βλεπω και πολυ οικονομικο. εκτος βεβαια αν ειναι κανα 2.5L αμαξι. 

Ο φίλος με το πετρέλαιο το πήγαινε σε σημεία τάπα. 

Το πετρέλαιο δεν συγκρίνεται με την βενζίνη. Δεν είναι μόνο η χαμηλότερη τιμή αλλά ότι βγάζει με τα ίδια λίτρα περισσότερα χλμ.

Επίσης οι κινητήρες πετρελαίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε χλμ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα είναι πως η την κατανάλωση που λένε οι κατασκευαστές δεν θα την πιάσεις πότε

Τα καινούργια βενζίνης γράφουν 6 λίτρα αλλά θα τα πιάσεις μόνο σε κατηφόρα

Εγώ είχα πραγματική κατανάλωση 6 λίτρα

Πιστεύω ένα βενζινοκίνητο με 50 λίτρα βενζίνη θα έβγαζε 600 χιλιόμετρα περίπου

Το δικό μου Golf 7 TDI 1.6 2016 αυτόματο

Δεν ξέρω τι κατανάλωση δίνει ο κατασκευαστής αλλά σίγουρα κάτω από την πραγματική κατανάλωση πού έχω

Edit

Αν βάλω  τον αυτόματο πιλότο με 120 στον αυτοκινητόδρομο μου δείχνει 4.5 ως 5 λίτρα ανάλογα την κλίση του δρόμου 

Και πάλι ο κατασκευαστής δίνει μικρότερη κατανάλωση που όμως δεν την πετυχαίνω

4 λεπτά πριν, mak3don είπε

Επεξ/σία από mak3don

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, mak3don είπε

Εδώ μιλάμε για εργασία με καυσιμα που δεν τα πληρωνει ο εργοδοτης. Αυτό ειναι το περίεργο. Και σε μας ένα renault laguna για μια περίοδο είχε εγραφε 10κ το μηνα για συγκεκριμενους λογους ομως.

Επεξ/σία από ideal09

Δυστυχώς δουλεύω πολλές ώρες και δεν προλαβαίνω να ανασάνω. Η προοπτική του πετρελαίου μου φαίνεται πως καλύπτει τις ανάγκες μου.

Δεν θα ήθελα να δώσω 2κ για υγραέριο και να μην κάνω απόσβεση. Δίνω 250-300€ το μήνα για βενζίνες, αν με το υγραέριο δίνω τα μισά, ας πούμε 150€ θα κάνω απόσβεση σε 14 μήνες, οπότε το αμάξι θα έχει 280.000km. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, hurin είπε

Δυστυχώς δουλεύω πολλές ώρες και δεν προλαβαίνω να ανασάνω. Η προοπτική του πετρελαίου μου φαίνεται πως καλύπτει τις ανάγκες μου.

Δεν θα ήθελα να δώσω 2κ για υγραέριο και να μην κάνω απόσβεση. Δίνω 250-300€ το μήνα για βενζίνες, αν με το υγραέριο δίνω τα μισά, ας πούμε 150€ θα κάνω απόσβεση σε 14 μήνες, οπότε το αμάξι θα έχει 280.000km. Δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος... 

δυσκολα να παει πανω απο1200 η εγκατασταση μαζι με μερικες επισκευες στο αμαξι. το συστημα δεν κανει ουτε χιλιαρικο.

εσυ ξερεις σε τι κατασταση ειναι το αμαξι και αν αξιζει να το κανεις. αν εχει ηδη φθορες και ειναι στα τελευταια του τοτε δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα αλλα αν το εχεις προσεγμενο και το μοτερ δουλευει σωστα δεν υπαρχει λογος να σκασεις τοσα λεφτα για καινουργιο. 

edit. τωρα θυμηθηκα οτι καιει λαδια. αν οντως καιει τοσο πολύ μαλλον δεν αξιζει να ασχοληθεις. 

Επεξ/σία από basilis_k6

1 ώρα πριν, hurin είπε

εσύ γνωρίζεις καλύτερα σε τι κατάσταση είναι το μοτέρ και πόσο η επισκευή (πχ μπορει να είβαι τσιμουχάκια βαλβίδων)

όσο για τα χλμ και 500000 να πάει αν το συντηρείς σωστά δε θα έχει θέμα (το μοτέρ) , με υγραέριο (αν είναι σωστά ρυθμισμένο) περισσότερα χλμ θα σου βγάλει

1 ώρα πριν, hurin είπε

απο όσο έχω ακούσει , σε πετρέλαιο είναι αξιόπιστα της renault και μακρυά απο PSA λόγω αντλίας adblue

πάντως θα κοιτούσα και κανα ibiza με φυσικό αέριο , νομίζω τα πρώτα είχαν και 40λ βενζίνης (αντί 9λ των σημερινών)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...