Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται εξαιρετικό το ότι γίνεται απεμπλοκή από τις ιδιωτικές εταιρείες Visa, mastercard, visa που ελέγχουν τις πληρωμές.

Τα μετρητά δεν με ενδιαφέρουν γιατί δεν αγοράζω ούτε πουλάω ναρκωτικά και δεν φοροκλέβω είτε σαν εργαζόμενος είτε σαν πωλητής υπηρεσιών/αγαθών καθώς τα μετρητά χρησιμεύουν ΜΟΝΟ για παρανομίες και τίποτα άλλο

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Confused 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

τα μετρητά χρησιμεύουν ΜΟΝΟ για παρανομίες και τίποτα άλλο

Ναι, άσε φίλε, τι προάλλες χαρτζιλίκωσα τον ανιψιό με μετρητά και κοίταζα να δώ αν με είδε κανείς να με καταδώσει.

Τα χριστούγεννα που θα έρθουν τα παιδάκια για τα κάλαντα, αν δεν έχουν POS θα πάρουν πόδι!

• Like 8
Δημοσ.

11 hours ago, SilentVoice said:

Άντε βγάλε άκρη με τον οδοντίατρο που θέλει το μαρούλι στο χέρι ή με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Ταινία 'In Time '

Reveal hidden contents

Ο χρόνος μετράει ανταλλακτικά και ο άνθρωπος μπορεί να ζει για πάντα - αρκεί να τον κλέβει από τον συνάνθρωπό του. Τα εγκλήματα πλέον δεν γίνονται για χρήματα, αλλά για να ανεβάσουν τους αριθμούς μιας μπάρας που τρέχει στον καρπό σου και σε κρατάει αθάνατο. Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ερμηνεύει έναν αντιήρωα με λίγα χρόνια ζωής (οπότε και αναλογικά «φτωχό») ο οποίος παλεύει να επιζήσει στο γκέτο του, μέρα με την μέρα. Μόνο που η μοίρα τον φέρνει μπροστά σ' έναν απελπισμένο αιωνόβιο... νεαρό, ο οποίος του χαρίζει τα χρόνια του και αυτοκτονεί. Από αυτό το σημείο και μετά όμως, μετακομίζει στα προάστια των προνομιούχων και γίνεται στόχος. Η Αμάντα Σίφριντ, ως κόρη της υψηλής κοινωνίας, θα γίνει όμηρός του στο ανθρωποκυνηγητό που στήνεται εναντίον του...

εμεις κοινόχρηστα τα στέλνουμε ηλεκτρονικά στον λογαριασμό της πολυκατοικίας σε παρακαλώ 😛

• Like 1
Δημοσ.

Το "ξεκινάει από Ελλάδα" στον τίτλο που αναφέρεται?? Ότι η σύσκεψη θα γίνει στην Αθήνα?? Ή χάνω κάτι στο άρθρο?

• Like 2
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Timour21 είπε

Ναι, άσε φίλε, τι προάλλες χαρτζιλίκωσα τον ανιψιό με μετρητά και κοίταζα να δώ αν με είδε κανείς να με καταδώσει.

Τα χριστούγεννα που θα έρθουν τα παιδάκια για τα κάλαντα, αν δεν έχουν POS θα πάρουν πόδι!

Εγώ που θέλω να τα κάνω ρολό για την "άχνη" από τους κουραμπιέδες και να χαρτζιλικώνω κάτι ημίγυμνα φτωχά κορίτσια τι θα κάνω?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nikopoup είπε

Εγώ που θέλω να τα κάνω ρολό για την "άχνη" από τους κουραμπιέδες και να χαρτζιλικώνω κάτι ημίγυμνα φτωχά κορίτσια τι θα κάνω?

Χάρτινο καλαμάκι (με μέτρο γιατί έχουν και χημικά) για το πρώτο και κανα μπιζού για το 2ο?

Δημοσ.

Το "τρομακτικό" είναι ο ελεγχος παιδες.

Πχ. Κατέβηκες στην πορεία ή εκανες κάτι που δεν έπρεπε? Μπορώ να σου παγώσω λογαριασμους.

Έχουμε έλλειψη βενζίνης? Μπορώ να βάλω πλαφον πόση βενζίνη επιτρεπεται να βάλει ο καθένας.

ή μπορώ να βάλω και "κριτήρια", όπως πχ. οτι θα βάλεις βενζίνη απο βενζινάδικο που δεν ξεπερνά τα 5 χλμ απο το σπίτι σου.

• Like 11
Δημοσ.
Just now, Timour21 said:

Χάρτινο καλαμάκι (με μέτρο γιατί έχουν και χημικά) για το πρώτο και κανα μπιζού για το 2ο?

😆  ναι τα χημικά απο το καλαμάκι θα είναι το θέμα!!

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, LiquidTroll said:

Πχ. Κατέβηκες στην πορεία ή εκανες κάτι που δεν έπρεπε? Μπορώ να σου παγώσω λογαριασμους.

Έχουμε έλλειψη βενζίνης? Μπορώ να βάλω πλαφον πόση βενζίνη επιτρεπεται να βάλει ο καθένας.

ή μπορώ να βάλω και "κριτήρια", όπως πχ. οτι θα βάλεις βενζίνη απο βενζινάδικο που δεν ξεπερνά τα 5 χλμ απο το σπίτι σου.

Πλαφόν μπορεί να βάλει και τώρα

Το λίνκ απο το capital που είναι;

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, LiquidTroll είπε

Ότι ναναι όμως. Πάγωμα λογαριασμού δεν γίνεται και σήμερα? Δεν το κάνει η εφορία?

Σε περίπτωση έλλειψη βενζίνης γιατί να μήν μπορεί να μπεί πλαφόν?

Το 3ο δεν θα το σχολιάσω πολύ, δεν σκέφτεσαι καν αυτά που γράφεις....θα είμαι εγώ Θεσ/νίκη για διακοπές (απο Αθήνα που κατοικώ) και θα με υποχρεώσει κάποιος να γυρίσω Αθήνα για να βάλω βενζίνη? Τα σκέφτεσαι καθόλου αυτά που γράφεις, ή με το που τα συλλάβεις τα πληκτρολογείς κατευθείαν?

• Like 4
Δημοσ.
3 ώρες πριν, makis269 είπε

τώρα μπορείς να έχεις και την επιλογή των μετρητών ,όταν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το ψηφιακό ευρώ δεν θα έχεις την επιλογή του χαρτονομίσματος διότι δεν θα υπάρχει.

ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρχει εμπορία όπλων ,ναρκωτικών, φοροδιαφυγή και γενικώς οτιδήποτε έχει να κάνει με παρανομία.

Όσο υπάρχουν κρυπτονομίσματα όπως το monero δεν νομίζω ότι πρόκειται να σταματήσεις τις συναλλαγές τέτοιων "αγαθών". Δυστυχώς οι εγκληματίες είναι 10 βήματα μπροστά απ' την EU.

38 λεπτά πριν, Timour21 είπε

Μικρό πρόβλημα σε όσα έπεται να λυθούν.

Δημοσ.
13 minutes ago, Timour21 said:

Ότι ναναι όμως. Πάγωμα λογαριασμού δεν γίνεται και σήμερα? Δεν το κάνει η εφορία?

Σε περίπτωση έλλειψη βενζίνης γιατί να μήν μπορεί να μπεί πλαφόν?

Το 3ο δεν θα το σχολιάσω πολύ, δεν σκέφτεσαι καν αυτά που γράφεις....θα είμαι εγώ Θεσ/νίκη για διακοπές (απο Αθήνα που κατοικώ) και θα με υποχρεώσει κάποιος να γυρίσω Αθήνα για να βάλω βενζίνη? Τα σκέφτεσαι καθόλου αυτά που γράφεις, ή με το που τα συλλάβεις τα πληκτρολογείς κατευθείαν?

Ναι βέβαια η διαφορά τώρα είναι ότι έχεις την εναλλακτική του μετρητού. Όταν δεν υπάρχει;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Ναι βέβαια η διαφορά τώρα είναι ότι έχεις την εναλλακτική του μετρητού. Όταν δεν υπάρχει;

Ενδέχεται να με μπερδεύεις με κάποιον υπέρμαχο της κατάργησης των μετρητών, δεν είμαι. Και κάποιους (μη παράνομους) λόγους που θέλω να συνεχίσει να υφίσταται, τους αναφέρω παραπάνω.

Δημοσ.

Θετικό είναι γιατί βγάζεις από την μέση την αποκλειστική εξάρτηση από τις τράπεζες με τις υπέρογκες χρεώσεις τους και την ανάγκη να τους πετάμε κάθε φορά ένα σωρό δημόσιο χρήμα για να μην κατάρευσουν από δικά τους λάθη, έτσι και αλλιώς ήδη οι καταθέσεις μας έχουν σαν εγγυητή την κεντρική ευρωπαϊκή τράπεζα που θα έχει και το ψηφιακό ευρώ αν προχωρήσει σε εφαρμογή.

Επίσης γλυτώνεις γραφειοκρατία και γίνεται δυνατή η απευθείας επιδότηση των πολιτών και επιχειρήσεων μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς την ενδιάμεση διαφθορά του εκάστοτε κρατικού φορέα.

Το αρνητικό είναι ότι προφανώς κανένας δεν έχει τυφλή εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι αν δεν υπάρχουν αντίστοιχα ψηφιακά wallets από το κάθε κράτος ξεχωριστά παράλληλα και με τις κλασικές τράπεζες και τα μετρητά σαν εναλλακτικές θα έχουν την απόλυτη κυριαρχία.

Τίποτα δεν είναι τελεσίδικο μια προεργασία γίνεται για το αν έχει νόημα να εφαρμοσθεί.

Δεν μπορώ να προχωρήσω σε πολιτική συζήτηση αλλά όταν κάποιοι πρότειναν το αντίστοιχο Ελληνικό ψηφιακό wallet και νόμισμα βασισμένο στο ευρώ ακούγαμε κλαυσίγελους τώρα τα ίδια άτομα θα είναι τέρμα θετικοί με το ευρωπαϊκό ψηφιακό wallet / νόμισμα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...