Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kr0m είπε

ρε συ νταξει περα απ'την πλακα, πραγματικα εξοργιστικο που κυριολεκτικα ζουμε μη αναστρεψιμες και δυστοπικες καταστασεις, και μερικοι απαντανε σε στυλ "α τι ωραια και δε θελω να κουβαλαω πανω μου μετρητα" και δεν ξερω και εγω τι. δε λεω καν οτι περιμενω πχ μαζικες διαδηλωσεις και επεισοδια ή τελος παντων αντιδρασεις, αλλα ρε συ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ κιολας. τα θεωρουν ολα αυτα θετικα...

Είμαι και θέμα αντίδρασης στην όποια αντίδραση. Αν δουν κόσμο να αντιδρά δηλαδή αυτόματα τον θεωρούν κατώτερο, λιγότερο έξυπνο κτλ και κάνουν το αντίθετο υποτιμώντας την αντίθετη άποψη.

• Like 4
  • Απαντ. 179
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 hours ago, Basilhs23___ said:

Δεν καταλαβαίνω ποιο το νόημα της δημιουργίας ψηφιακού ευρώ με αυτόν τον τρόπο. Αφού και τώρα αν κάποιος δεν έχει καθόλου μετρητά αλλά μόνο κάρτα και ebanking τότε ουσιαστικά είναι σαν να έχει μόνο ψηφιακό ευρώ. 

Θα είναι κάτι σαν το PayPal η την prepaid card με την διαφορα οτι δεν θα το φορτώνεις σε υπηρεσία της τράπεζας σου αλλά σε κάποια άλλη υπηρεσία με κεντρική διαχείριση. 

33 minutes ago, giwfys said:

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το ψηφιακο ευρω γιατι δεν εχω καταλαβει??

Τι διαφορα εχει με εμενα που πλεον τα κανω ολα ψηφιακα(δεν εχω ουτε μισο ευρω σπιτι, ψωνιζω παντα με καρτα).

Ευχαριστω

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα περιμένα απο το insomnia.gr ενα ποιο αντικειμενικό άρθρο , που να εστιάζει στα τεχνολογικά υπέρ και κατά του νομίσματος. Αυτο το άρθρο δεν ειναι καθόλου αντικειμενικό , και δημιουργεί άσχημές εντυπώσεις...

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Τα χρήματα δηλαδή τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα υπάρχουν εδώ και χιλιετηρίδες και έχουν αποδείξει την αξία τους. Τα ψηφιακά λεφτά για να αντικαταστήσουν τα πραγματικά λεφτά θα πρότεινα να συνυπάρχουνε ταυτόχρονα κανένα δυο αιώνες έτσι ώστε να διαπιστώσουμε ότι δεν γίνεται λανθασμένη χρήση. Για παράδειγμα, γίνεται μια πορεία που διαμαρτυρόμαστε γιατί η πολιτεία πχ πηγαίνει την σύνταξη στα 74 έτη ή στα 80. Όμορφα και ωραία, έχουμε την ψηφιακή ταυτότητα, σκανάρει η πολιτεία τις ταυτότητες όσων παρευρίσκονται στην πορεία και ωραία και ψηφιακά τους αφαιρεί πχ 2000 από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Ας δούμε πρώτα ότι δεν θα γίνει αυτό και το ξανασυζητάμε. 

• Like 4
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Άντε βγάλε άκρη με τον οδοντίατρο που θέλει το μαρούλι στο χέρι ή με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας.

Ταινία 'In Time '

Spoiler

Ο χρόνος μετράει ανταλλακτικά και ο άνθρωπος μπορεί να ζει για πάντα - αρκεί να τον κλέβει από τον συνάνθρωπό του. Τα εγκλήματα πλέον δεν γίνονται για χρήματα, αλλά για να ανεβάσουν τους αριθμούς μιας μπάρας που τρέχει στον καρπό σου και σε κρατάει αθάνατο. Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ερμηνεύει έναν αντιήρωα με λίγα χρόνια ζωής (οπότε και αναλογικά «φτωχό») ο οποίος παλεύει να επιζήσει στο γκέτο του, μέρα με την μέρα. Μόνο που η μοίρα τον φέρνει μπροστά σ' έναν απελπισμένο αιωνόβιο... νεαρό, ο οποίος του χαρίζει τα χρόνια του και αυτοκτονεί. Από αυτό το σημείο και μετά όμως, μετακομίζει στα προάστια των προνομιούχων και γίνεται στόχος. Η Αμάντα Σίφριντ, ως κόρη της υψηλής κοινωνίας, θα γίνει όμηρός του στο ανθρωποκυνηγητό που στήνεται εναντίον του...

Δημοσ.

πανε εκεινα τα καλα χρονια που πήγαινε ο εγγονός  στον παππου και την γιαγια και επερνε  κανενα χαρτζιλικάκι , τωρα μονο αέρα κοπανιστό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, kr0m είπε

ρε συ νταξει περα απ'την πλακα, πραγματικα εξοργιστικο που κυριολεκτικα ζουμε μη αναστρεψιμες και δυστοπικες καταστασεις, και μερικοι απαντανε σε στυλ "α τι ωραια και δε θελω να κουβαλαω πανω μου μετρητα" και δεν ξερω και εγω τι. δε λεω καν οτι περιμενω πχ μαζικες διαδηλωσεις και επεισοδια ή τελος παντων αντιδρασεις, αλλα ρε συ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ κιολας. τα θεωρουν ολα αυτα θετικα...

Προσεχώς:

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, LiquidTroll είπε

Δεύτερον, ένα ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομική ένταξη, καθώς θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν και άνθρωποι χωρίς τραπεζικούς λογαριασμούς ή άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

Γιατί, τα μετρητά δεν μπορούν αν χρησιμοποιηθούν από αυτές τις ομάδες? Χωρίς τραπεζικό λογαριασμό? Δλδ κάποιος θα μπορεί να πληρωθεί κατευθείαν στο ψηφιακό πορτοφόλι? Αφού μας πρήζουν με τους λογαριασμούς και τις κάρτες 

Δημοσ.
9 ώρες πριν, giwfys είπε

Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το ψηφιακο ευρω γιατι δεν εχω καταλαβει??

τώρα μπορείς να έχεις και την επιλογή των μετρητών ,όταν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το ψηφιακό ευρώ δεν θα έχεις την επιλογή του χαρτονομίσματος διότι δεν θα υπάρχει.

ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρχει εμπορία όπλων ,ναρκωτικών, φοροδιαφυγή και γενικώς οτιδήποτε έχει να κάνει με παρανομία.

Δημοσ.
8 hours ago, cpavlidi said:

Τα χρήματα δηλαδή τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα υπάρχουν εδώ και χιλιετηρίδες και έχουν αποδείξει την αξία τους. Τα ψηφιακά λεφτά για να αντικαταστήσουν τα πραγματικά λεφτά θα πρότεινα να συνυπάρχουνε ταυτόχρονα κανένα δυο αιώνες έτσι ώστε να διαπιστώσουμε ότι δεν γίνεται λανθασμένη χρήση. Για παράδειγμα, γίνεται μια πορεία που διαμαρτυρόμαστε γιατί η πολιτεία πχ πηγαίνει την σύνταξη στα 74 έτη ή στα 80. Όμορφα και ωραία, έχουμε την ψηφιακή ταυτότητα, σκανάρει η πολιτεία τις ταυτότητες όσων παρευρίσκονται στην πορεία και ωραία και ψηφιακά τους αφαιρεί πχ 2000 από τον τραπεζικό τους λογαριασμό. Ας δούμε πρώτα ότι δεν θα γίνει αυτό και το ξανασυζητάμε. 

Μην πάρεις μαζί την ταυτότητα στην πορεία ώστε παιδί μου και εσυ. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, makis269 είπε

τώρα μπορείς να έχεις και την επιλογή των μετρητών ,όταν ολοκληρωθεί κάποια στιγμή το ψηφιακό ευρώ δεν θα έχεις την επιλογή του χαρτονομίσματος διότι δεν θα υπάρχει.

ίσως αυτός είναι ο μόνος τρόπος ώστε να μην υπάρχει εμπορία όπλων ,ναρκωτικών, φοροδιαφυγή και γενικώς οτιδήποτε έχει να κάνει με παρανομία.

δηλαδη την εμπορια οπλων & ναρκωτικων ποιοι νομιζεις οτι την κανουν?αυτοι που περνανε τους νομους!ή να στο πω αλλιως..αυτοι που χρηματοδοτουν τους πολιτικους, για να εκλεγονται και να ψηφιζουν τις νομοθεσιες που θελουν.

εδω "δημιουργουν πολεμους" καθε λιγο & λιγακι για να πουλανε οπλα και εσυ ελπιζεις οτι με το ψηφιακο ευρω  θα σταματησουν...σοβαρα τωρα?

αρα το μονο σιγουρο ειναι οτι το κανουν για καποιο αλλο λογο...οποτε ας σκεφτουμε σοβαρα για ποιο λογο θελουν να το  προωθησουν.

• Like 10
Δημοσ.
15 minutes ago, saltofx_v said:

δηλαδη την εμπορια οπλων & ναρκωτικων ποιοι νομιζεις οτι την κανουν?αυτοι που περνανε τους νομους!ή να στο πω αλλιως..αυτοι που χρηματοδοτουν τους πολιτικους, για να εκλεγονται και να ψηφιζουν τις νομοθεσιες που θελουν.

εδω "δημιουργουν πολεμους" καθε λιγο & λιγακι για να πουλανε οπλα και εσυ ελπιζεις οτι με το ψηφιακο ευρω  θα σταματησουν...σοβαρα τωρα?

αρα το μονο σιγουρο ειναι οτι το κανουν για καποιο αλλο λογο...οποτε ας σκεφτουμε σοβαρα για ποιο λογο θελουν να το  προωθησουν.

Τι εχεις κανει για τα προηγούμενα και σκοπεύεις να λαβεις δραση και για αυτο; 

Θα σου πω εγω, τίποτα, απλα το καφενείο πλέον ειναι εκτός μοδας και τα λεμε στα φορουμ. 

• Like 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, dbrillis είπε

Τι εχεις κανει για τα προηγούμενα και σκοπεύεις να λαβεις δραση και για αυτο; 

Θα σου πω εγω, τίποτα, απλα το καφενείο πλέον ειναι εκτός μοδας και τα λεμε στα φορουμ. 

αν σου απαντησω ετσι οπως θελώ μαλλον θα διαγραφει η απαντηση, γιατι θα παει σε πολιτικη εντελως η συζητηση.

αλλα ο βασικος πυλωνας σκεψης σου ειναι σωστος....ενα αποχαυνωμενο καφενειο εχει γινει το ιντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, kr0m said:

τελικα οσο διαβαζω τετοια "νεα" (μονο νεα δεν ειναι, για οσους παρακολουθουν τι γινεται εξω απ'τη ζωουλα τους), τοσο ειμαι πεπεισμενος οτι οντως, ειναι ευκολοτερο να εξαπατας τους ανθρωπους, απο το να τους πεισεις οτι τους εξαπατανε.

μερικοι πραγματικα ειστε τοσο, πως να το πω, πορωμενοι με την τεχνολογικη "προοδο", σε βαθμο που σε λιγο θα κοντραρεστε με αλλους ομοιδεατες σας για το ποιος θα υιοθετησει πρωτος οτιδηποτε καινουργιο κολπο σκεφτει το συστημα.

αμα θελετε τοσο μερικοι ψηφιακο ευρω, καταργηστε εσεις τα μετρητα απο τις δικες σας ζωες, και τελειωσε, σε ενα φυσιολογικο κοσμο ετσι λειτουργει. απο κει και περα προς τι οι χαρακτηρισμοι, ο χλευασμος, και κυριως η τοση εμμονη στην υποχρεωτικοτητα ανελευθερων πρακτικων;

Γράφοντας   το σύστημα,  φτάνει δεν χρειάζεται όλη αυτή η σάλτσα

Σε μια φυσιολογική κοινωνία όλοι ακολουθούν τους κανόνες αυτής της κοινωνίας,  όσοι δεν θέλουν πάνε σε κάποια άλλη κοινωνία ή μόνοι τους.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...